Written by Bella | February 29th, 2016

Beberapa hari ini blog kami mempunyai sedikit masalah teknikal, namun masih tidak terlambat untuk kami mengucapkan tahniah kepada Yatt Hamzah yang sudah  sah menjadi isteri kepada Mohammad Zulfadli hanya dengan sekali lafaz pada jam 9 pagi Sabtu lepas,  di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam.

Yatt telah menerima mas kahwin berjumlah RM300 manakala wang hantaran dirahsiakan. Pihak perempuan memberikan 11 dulang hantaran berbalas 9 oleh pihak lelaki. Pasangan ini dinikahkan oleh jurunikah masjid tersebut iaitu Muhamad Sujak Dusuki yang berwakil walikan hakim.

Selepas semuanya selesai, Yatt pagi tadi sempat meluahkan rasa syukur kerana majlis pernikahan beliau berjalan lancar seperti yang dirancang. Yatt juga berharap agar perkahwinan kali kedua ini akan kekal selamanya.

Alhamdulillah semua sudah selesai dan bersyukur majlis pada hari ini berjalan lancar dan seperti mana pasangan lain saya turut berharap ikatan ini akan berkekalan sehingga akhir hayat.

Tahniah sekali lagi kami ucapkan kepada Yatt Hamzah dan suami, pedulikan apa sahaja kritikan masyarakat sebelum ini dan nikmati kebahagiaan anda bersama. Semoga perkahwinan Yatt kali ini adalah yang terkahir. InshaAllah.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | February 26th, 2016

Hari ini merupakan detik terakhir Fara Fauzana dan bersiaran di Hot FM AM Krew.  Selepas 10 tahun di Hot FM  Fafau membuat keputusan untuk tidak terlibat lagi dalam bidang radio kerana ingin mencari masa untuk diri sendiri selain mendalami ilmu agama.

Selain Fafau, beberapa lagi penyampai Hot FM turut mengundurkan diri termasuk AG, Ikhwan dan Liza. Walaubagaimanapun, mereka semua akan ke udara di stesen radio baharu juga dibawah rangkaian Radio Media Prima Berhad.

Rata-rata peminat  Fafau yang setia mendengar AM Krew setiap pagi turut merasa sebak dengan pemergian mereka tetapi tetap mendoakan yang terbaik buat Fafau.

Berikut antara ucapan daripada peminat :-

Ini pula keadaan di konti radio Hot FM pagi tadi :-

Apa pun yang Fafau ingin lakukan, kami doakan yang terbaik buat beliau. Walaupun agak sedih juga bila dapat tahu Fafau mahu berhenti,  kadang-kadang kita harus move on dan fokus akan cita-cita lain yang lama terpendam.

 
Written by Bella | February 26th, 2016

Selepas Fizz Fairuz mengesahkan isterinya Almy Nadi sedang hamil anak mereka yang kedua. Laman sosial pasangan ini tidak putus dengan ucapan tahniah dan ada yang ingin tahu usia kandungan Almy kini.

Melalui portal Media Hiburan, Almy dikatakan hamil tujuh minggu dan dijangka bersalin sekitar bulan Oktober tahun ini. Almy juga sempat meluahkan rasa syukur atas rezeki yang dikurniakan kepada beliau dan suami.

Untuk pengetahuan anda, Almy juga sudah mula menjaga pemakanan beliau kerana tidak mahu berat badannya bertambah seperti yang dialaminya ketika mengandung anak pertama.

Alhamdulillah ia adalah satu rezeki buat kami, malah, kami juga tidak pernah merancang untuk itu.

Kalau sebelum ini saya terlebih berat badan sebab itu mengandung kali ini saya akan lebih berhati-hati dengan menjaga cara pemakanan dan saya juga ada mengambil nutrien kesihatan. Lebih teruk lagi adakalanya saya sukar untuk bangun.

Kadang-kadang bukan kerana pemakanan tetapi hormon yang tidak stabil boleh membuatkan wanita yang sedang hamil meningkat berat badannya.  Kalau siapa yang kritik Almy gemuk itu memang tidak faham la keadaan wanita yang sedang berbadan dua. Doakan kesihatan ibu dan kandungan kan lebih bagus..

Sumber Berita : Media Hiburan

 photo lelong1.jpg

Jangan lepaskan peluang anda untuk medapatkan diskaun sehingga 80% dan diskaun tambahan sebanyak 30% (had maksima RM30) untuk barangan terpilih dalam setiap kategori dibawah!

Women’s Fashion
Men’s Fashion
Health & Beauty
Home & Kids
Gadgets

Written by shahzeeq | February 26th, 2016

Abang Nara mempunyai beberapa orang rakan yang merupakan pencinta makanan yang tegar atau dalam erti kata lain, kaki makan. Dasyat-dasyat diorang ini. Hujung minggu baru nak ajak lepak, tup-tup dah drive kereta pergi Pulau Pinang. Mengidam nak makan nasi kandar Line Clear katanya. Abang Nara paling jauh pernah pergi pun setakat Pantai Klebang Melaka je lah. Itupun sebab wife tercinta mengidam nak makan coconut shake masa mengandungkan Aariz dulu.

 photo briyani_1.png

alamak teringin la pulak nak merasa kesejukan Klebang Coconut Shake time-time panas nie

Pernah sekali tue, bestfriend Abang Nara lepas menghadiri kenduri kahwin di KL, sanggup drive pergi Batu Pahat semata-mata nak makan nasi Briyani Asli Johor. Katanya keenakan nasi briyani Asli Johor ini memang legendary. Sekali dah makan, memang ketagih. Meleleh je air liur Abang Nara dengar. Nak ke Batu Pahat memang confirm tak akan sampai. Nasib baiklah sekarang ini dah ada Briyani Asli Johor di Restoran Selera Tok Wan di Putrajaya.

 photo ig_tokwan.jpg

layan gambar dulu ok…dah meleleh dah air liur tuu…

Abang Nara masih belum sempat mencuba tetapi dah baca banyak review tentang keenakan nasi briyani yang disediakan di restoran ini. Hujung minggu ini nak angkut satu family pergi melantak kat sana. Daripada apa yang Abang Nara baca, nasi briyani yang paling femes di Restoran Selera Tok Wan Putrajaya ini ialah briyani kambing dan briyani ayam masak merah.

 photo briyani 3.png

tue diaaaaaaa!! Kecur air liur

 photo pic4.png

pergh, tengok gambar pun dah dapat rasa kelazatannya

Apa yang best ialah sepinggan nasi briyani ini boleh dimakan 2 orang. Portionnya memang besar. Tapi kalau korang jenis nafsu makan kuat, silalah order satu untuk diri sendiri dan makan puas-puas. Orang Putrajaya khabarnya memang dah ketagih makan nasi briyani kat Restoran Selera Tok Wan Putrajaya nie. Seminggu sampai 2,3 kali datang. Pesanan daripada Abang Nara, kalau nak datang, sila datang sebelum pukul 2. Sebab pukul 2 nasi briyani dah habis dijual. Kalau lambat, makan air mata je la jawabnya.

 photo pic_5.png

Ya Allah mengapakah dugaan ini wujud ketika aku cuba sedang cuba berdiet

Kalau dah sampai ke Restoran Selera Tok Wan Putrajaya nie, jangan lupa order air Air Jagung, Bandung Doda atau Assam Boi untuk dimakan bersama nasi briyani Asli Johor tue. Kombinasinya memang super duper kaw-kaw punya. Bab harga jangan risau. Memang berpatutan dan berbaloi-baloi.

 photo pic_6.png

tue diaaaaaaa, pekat!!!

 photo bandungsoda.png

air bandung yang menguji keimanan jiwa

Selain nasi briyani, ada juga menu lain seperti nasi ayam, nasi ekonomi dan mee bandung Muar. Semuanya Insya Allah sedap-sedap belaka. Kalau korang terasa nak pergi, silalah salin alamat di bawah:-

Restoran Selera Tokwan Putrajaya
No 8 Jalan P8 G/1 (sebelah ayer@8)
Presint 8, Putrajaya.
012-6088148
Facebook : Selera Tokwan Putrajaya
Instagram : @Seleratokwan_putrajaya

Waktu Operasi
Isnin – Jumaat
11:30am – 6:30pm
Sabtu & Ahad
10:45am – 3:45pm

 photo location.png

mana la tahu korang sesat kan…

 photo pic_8.png

nah, tengok menu dulu, so masuk kedai terus order..hehe..

Abang Nara dah tak sabar nak pergi hujung minggu ini. Diharap Restoran Selera Tok Wan Putrajaya menyediakan stok nasi briyani lebih sikit untuk Abang Nara. Kalau datang-datang dah habis, memang kempunan jawabnya. Selamat menjamu selera!!!

P.S: Hari Jumaat owner bagi air sirap selasih PERCUMA and hari biasa air kosong boleh minum sampai kembung PERCUMA jugak.

Page 5 of 54« First...34567...102030...Last »