Written by AbangNara | March 31st, 2011

Siapa kata kerja jadi PA tak mencabar. Semenjak naik pangkat jadi PA tak bertauliah AbangNara ni, jadual harian sendiri memang kacau bilau dibuatnya. Sepanjang masa on call kot-kot boss mintak tolong tengokkan website Beautifulnara yang tak boleh masuk la. Pastikan boss tak lupa meeting dengan client. Tolong ingatkan boss temujanji dengan dental la. Ingatkan majlis-majlis yang boss kena hadir dan macam-macam lagi lah.

Itu baru deskripsi kerja harian. Belum masuk tugas- tugas khas macam kena cover event ikut boss, teman boss makan lunch, tengok movie, main bowling, pergi zoo, dan macam-macam lagi lah. Haih, nak resign nanti boss cari PA lain, haru jugak jiwa ni nanti. Nanti tak pasal-pasal sendiri yang jeles kalau PA boss cun melecun.

Masa dapat tahu boss kena pergi Bangkok 3 hari baru-baru ni memang rasa gembira habis dapat cutikan diri daripada jadi PA tak bertauliah. Boss pun tak boleh nak calling-calling sangat takot nanti bill telefon naik. Tapi 3 hari yang indah tu tak bertahan lama. Masuk je hari yang ke 3 boss dah hantar arahan ikut twitter macam kat bawah ni.
astro byond pvr

Masalah besar bila dapat arahan ni sebab waktu yang boss suruh jemput kat airport tu bertembung dengan waktu drama korea kegemaran saya. Hero korea paling hensem abad ini berlakon tu. Rugi la terlepas satu episod untuk menatap kehenseman dan kemachoan dia. Kalau tak pergi jemput boss pulak, nanti boss merajuk. Muncung panjang sampai boleh ikat riben.

Masa ni rasa separuh jiwa je nak pergi jemput boss kat airport, separuh lagi rasa nak tengok TV je. Tapi lepas teringat Astro Byond PVR boleh rakam rancangan yang saya nak, terus rasa senang hati nak jemput boss balik Bangkok. Ada Astro Byond PVR semua masalah setel!!!

astro byond pvr
Senang je rupenye nak rakam cerita pakai Astro Byond PVR ni. Ambil remote, pergi kat rancangan yang kita nak rakam, lepas tu tekan Record. Astro Byond PVR ni akan rakam cerita yang kita nak tu sampai habis. Masa tengah rakam ni, boleh je orang lain nak tengok rancangan yang lain. Tak payah tunggu, tekan rekod dan terus tinggal.  Bila balik dari airport nanti boleh la terus tengok drama korea tu. Tekan je Watch untuk tengok rancangan yang dirakam sebelum pergi tadi.

astro byond pvrJom pergi amik boss dulu. Cerita dapat tengok, boss pun tak  muncung muka. Terima kasih Astro Byond PVR.

astro byond pvr

p/s: Err… boss bila nak naik gaji?? hehe

Written by AbangNara | March 30th, 2011

Terima kasih banyak-banyak kepada anda semua yang sangat-sangat prihatin di dalam entri Bantulah Adik Salah Seorang Pembaca BeautifulNara Jika Anda Sudi.Info terbaru yang diterima ialah pihak IJN kini akan menyelesaikan segala urusan kos rawatan adik Mohd Rahim.

Untuk pengetahuan anda, selepas kisah adik Mohd Rahim ini dikeluarkan di BeautifulNara, ada pihak-pihak yang prihatin telah meng”highlight”kan isu ini kepada pihak IJN. Dengan tindakan prihatin dari anda semua dan follow up yang cekap daripada pihak IJN, kini segala kos rawatan akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak IJN.

Abang Nara daripada pihak yang terbabit (Weiya dan keluarga) mengucapkan jutaan terima kasih atas bantuan dan sokongan anda selama ini. Segala jasa baik anda hanya mampu dibalas oleh Allah. Terima kasih atas segalanya.

Written by AbangNara | March 30th, 2011

intan ladyana kamal adli
Habis kecoh satu Malaysia apabila cerita artis yang belum berkahwin buat port rumah sendiri untuk hidup macam pasangan suami isteri. Terus keluar nama Intan Ladyana dan Kamal Adli sebagai suspek utama. Tetapi Intan Ladyana dengan pantas menafikan cerita tak bermoral ini. Mungkin dalam hati Intan Ladyana dia berkata “Apa kejadahnya aku nak buat benda bodoh macam ini”. Tapi ini kata-kata Intan Ladyana yang sebenarnya:-

Dakwaan yang mengatakan saya tinggal serumah dengan Kamal adalah tidak betul sama sekali. Kamal tinggal bersama keluarganya. Memang tidak betul sangatlah kalau ada yang mendakwa kami tinggal bersama macam pasangan suami isteri, Saya tidak menafikan Kamal selalu datang tetapi tidaklah sampai masuk ke rumah, apatah lagi untuk tidur bersama pula. Kebiasaannya dia akan tunggu di bawah sahaja. Kalau pun keadaan memaksa dia untuk masuk ke rumah, kami tidak akan berdua-duaan. Pasti ada pembantu peribadi saya atau rakan-rakan lain juga.

Sebab itulah orang tua-tua kata tak baik bercinta lama-lama. Kalau dah rasa berkemampuan kahwin ajerlah. Bukannya apa, semua itu sebab nak mengelakkan fitnah sebeginilah. Kita memang tahu kita tak buat benda jahat. Tapi mulut orang siapa boleh jaga. Bila dah keluar gosip begini kita jugak yang dapat malu walaupun kita memang tak buat.

Kalau tak silap Abang Nara, Intan Ladyana dan Kamal Adli ini dah bercinta bertahun-tahun dah. Kalau nak tunggu duit sampai tinggi bukit baru nak kahwin, memang rasanya takkan kahwin sampai bila-bila la kot. Bukan apa, orang tua-tua kata tak manis kalau bercinta lama-lama nie. Banyak dugaannya. Tak gitu?

Apa pun buat Intan Ladyana dan Kamal Adli, Abang Nara doakan anda cepat-cepat ke jinjang pelamin. Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama dikebas orang. Tak gitu? Sumber berita Mstar.

Written by AbangNara | March 30th, 2011

erma fatima

Di atas ialah sekeping gambar tarian oleh golongan mak nyah yang telah dipersembahkan sempena sambutan hari jadi Erma Fatima baru-baru ini. Mula-mula Abang Nara agak pelik juga kenapa Erma Fatima buat sambutan hari jadi sebegini. Nampak sangat tidak sesuai dengan perwatakan Islamiknya. Namun selepas baca penerangan daripada Erma Fatima di Utusan Malaysia hari ini barulah Abang Nara memahami.

Rupa-rupanya Erma tidak tahu menahu langsung tentang jenis persembahan yang akan dihidangkan kepadanya pada majlis tersebut. Dan majlis tersebut telah dirancang oleh sahabat baik Erma sendiri. Dan Erma tak sanggup keluar daripada majlis tersebut demi menghormati air muka penganjur.

Saya tahu, bukan niat penganjur untuk memalukan saya. Apabila saya menyaksikan persembahan itu, tak kan saya nak tinggalkan majlis serta merta? Kalau saya berbuat demikian, saya tidak menghormati sahabat yang menganjurkan majlis untuk saya

Abang Nara tak berani cakap sebab Abang Nara pun tak berapa pandai sangat bab-bab ini. Tapi Erma nampaknya tidak mahu memperbesarkan hal ini. Erma mahu cerita ini tidak dikontroversikan dan sanggup membiarkan dirinya dipersalahkan atas isu ini.

Saya tidak menyangka perkara ini (majlis hari lahirnya) akan jadi sampai macam tu sekali. Saya faham penganjur yang menganjurkan majlis itu bukannya mahu memalukan saya atau sesiapa pun. Saya tidak pandang persembahan oleh paper dolls itu sebagai sesuatu yang menjijikkan. Saya tidak pandang hina dengan persembahan itu. Biarlah apa orang nak kata. Kalau di pandangan mata orang lain itu sesuatu yang salah, salahkan saya. Jangan salahkan tetamu atau penganjur atau persembahan.

Sepatutnya pihak penganjur merangkap sahabat baik Erma Fatima ini berfikir terlebih dahulu sebelum membuat kejutan sebegini. Macam-macam jenis kejutan lain yang boleh dibuat untuk menggembirakan seseorang di hari jadinya. Dan Abang Nara tak rasa persembahan sebegini sesuai untuk sebuah majlis sambutan hari jadi.

Apa pun semoga kita semua mengambil iktibar daripada cerita Erma Fatima ini. Kalau nak senang, buat kenduri doa selamat pun lagi bagus. Tak gitu?

Page 2 of 2612345...1020...Last »