September 7th, 2012

Sememangnya Twitter adalah tempat untuk meluahkan perasaan bagi sesetengah orang. Kalau anda orang biasa, tak ada siapa peduli dengan kata-kata penuh emosi anda. Namun kalau anda seorang selebriti seperti Rita Rudaini, pastinya setiap tweet yang dihantar boleh menimbulkan persoalan.

zaquan rita meroyan

Susulan kenyataan daripada Ayu Raudhah yang ingin berehat untuk mendapatkan cahaya mata, Zaquan Adha telah menganggap Rita Rudaini meroyan melalui status updatenya di Twitter. Walaupun tweet Rita Rudaini tidak dinyatakan secara khusus ditujukan kepada sesiapa, nampaknya Zaquan dapat menangkap siapa yang dimaksudkan oleh Rita.

zaquan rita meroyan

Walaupun dicop meroyan oleh Zaquan di dalam Twitter, Rita Rudaini membalas dengan menyatakan Zaquan yang sebenarnya meroyan. Makin mendalam konflik keluarga ini sebenarnya.

zaquan rita meroyan

Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.


226 responses to “Zaquan Adha Anggap Rita Rudaini Meroyan Di Twitter”

  1. sesaja says:

    entah la. aku rasa macam rita ni banyak dah buat hal. sorry guys, dari cerita dia bergaduh dengan lisdawati, lepastu kes kawen lari dan cakap tak bersalah. mertua mana tak terasa hati, dah tu pergi canang sana sini pasal mertua dah tak sayang dekat media. she has a lof of problem with everyone! . dengan adik ipar sendiri tak ngam, dengan mertua pulak tak sehaluan. jadi korang nak salah sapa? nak salah semua orang? termasuk jue aziz, lisdawati, mertua dia, ayu raudhah, zaquan, aidil. pastu sokong kata kesian kat rita.

    babe, kalau ko baik dengan orang, orang akan baik dengan ko. sekarang rita ni yang bermasalah. memang betul cakap jue aziz, rumah tangga dia dengan aidil menyusah kan semua orang. dah dia cakap jue ada hubungan dengan aidil, pastu tak mau minta maaf tuduh melulu. =.= gosh, bosan betul la kau rita. and, kau tulis “pompuan tu buat cerita halau mertua” , habih ko ingat zaquan tak terasa ko kata macam tu kat bini dia? ayu ada buat statement macam tu? tak ada burukkan ko pun. cuba tulis perkembangan anak2, benda ilmu yang baru dipelajari, ko pahala dapat , kongsi berita gembira dan baru dengan orang ramai. ni tak nya, kutuk mertua, kutuk bekas adik ipar. oh my god! get a life!

    aku nak komen sikit la pasal mertua dia tu, rita, ko dah buat salah ok, pergi kawin lari, aidil tu ada mak ayah. kena fikir perasaan mak dia bila anak dengan menantu buat macam tu.patutnya, kau sendiri kena ambil hati mertua. cuba tengok erra fazira. even dah bercerai, boleh ja baik dengan mertua dia. nora danish, rayaa pun still pergi mintak ampun maaf kat bekas mertua dia. kau pulak rita, ada airit arjuna. bawak la pergi rumah mertua sekali sekala mohon ampun maaf. anak adalah pengikat kasih. apa salahnya turunkan ego kita mohon maaf pada orang tua atas apa yang kita dah buat. tak dosa pun, pahala pun dapat.

    fikirla. kalau anak2 kau dah besar nanti baca semua ni, apa maknya tulis kat twitter, cerita mak dia bergaduh dengan mertua. hows you feel? -.- please. aku boring la cerita kau. . next story!

    • Anonymous says:

      “-.- please. aku boring la cerita kau. . next story!” <<– boring2 pun g komen pjg berjela2 gak..haha..buat bodo sudeee..hater

  2. bebas says:

    TAHNIAH AYU RAUDHAH. KO DAH BERJAYA BUAT SEMUA ORANG PANDANG SERONG PADA RITA. GIVE 2 THUMBS UP FOR AIDIL AND ZAQUAN SBB JADI SUAMI YG DAYUS.

  3. selamanya says:

    bersimpti ngn rita..tapi x suka cara dia handle kes dia..kecoh sgt la..macam dia sorg je de masalah rumah tangga..tau la dia popular semua wartawan nak interview..tapi cara dia buruk2 kan suami dan keluarga mertua dia tu sangat x betul..kesian kat bapak dan mak mertua dia..berdosa la cik rita woiii..memang la laki dia salah sebab tinggal dia dan anak2..tapi cuba2 la muhasabah diri..cuba tengok salah dan dosa diri sendiri dulu..

  4. dhia says:

    rasenye mcm ad slh faham kt sini…. rasenye tweet rita hny lh mnjwb ape yg fan dia tulih ade kluor artikel kt akhbar berita harian hr kamis / jumaat lps… aidil kate jgn gngu si rodah tu… jgn babitkn dia lg dlm hal rmhtngga dia sbb aidil ni x mo emosi rodah tergangu sbb tgh peknen…. tu yg rita bls…. betul la gk kn…. emosi istwri mase peknen dulu x reti nk jg pon tp emosi adik ipor sebok plk nk jga…. lps tu si zakuan ni plk sebok print screen tweet rita …. dia katenye s rita meroyan…. cm pompuan seboknye dia nih…..

  5. ibrahim ahmad says:

    “Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. ”

    bukan abang nara ke yang reposting lagi dan lagi kisah rumahtangga orang ni???? twitter dia org yg tahu ialah org yg follow sajer. yg tk follow tak tahu kecuali abg nara yg bagi tahu. saham akhirat ni bang. tak kesian ke kt rumahtangga sendiri?

Loading...