Written by AbangNara | September 5th, 2012

Kira-kira dalam bulan Oktober 2011, Ayu Raudhah telah berkongsi berita kegugurannya setelah hamil 6 minggu. Pastinya berita tersebut sangat mengecewakan Ayu dan suaminya yang tidak sabar-sabar mendapat cahaya mata. Kemungkinan besar keguguran tersebut berlaku akibat Ayu terlalu bekerja keras.

ayu gugur

Berikutan itu, hari ini menerusi Utusan Malaysia, Ayu memberitahu yang dia akan mengambil untuk memberi fokus pada keluarga. Kata Ayu:-

Mungkin akibat terlalu bekerja keras, saya mengalami keguguran. Memandangkan saya dan suami sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, rasanya adalah lebih baik untuk saya mengambil cuti buat masa ini.

Ini sememangnya satu langkah bagus yang telah diambil oleh Ayu Raudhah. Kerja tue kerja jugak, tetapi keluarga harus diutamakan. Lebih-lebih lagi bab mengandung ini susah nak dikesan pada waktu permulaan. Semoga dengan rehat secukupnya Ayu dan suami akan dipermudahkan untuk mendapat zuriat. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kucing-kucing bergaya dengan tali leher.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Ayu Raudhah Ambil Cuti Untuk Dapatkan Zuriat

  1. Anonymous says:

    Saya rasa ruangan untuk komen patut di disablekan..sbb banyak yg buat dosa kt sini..tuduh org mcm2..seriau tgk komen masing2..mengalahkan tuhan lagaknya..

  2. ... says:

    teruskan berusaha 3x…teruskan berdoa 3x…jgn putus asa…okeh ayu dan zaq…selamat berjuang utk dapatkan zuriat…

  3. Anonymous says:

    Ayu dah mengandung rasanyer baru sebln kot

  4. Mak jemah pemalu says:

    Aku sedih baca komen2 kat nara ni..makin lame makin tak dak otak korang komen…kdg2 mcm koranglah yang mengetahui semuanya..buat yang lum kawin or dh kawin xdak anak or d kawin n ada anak, berhati hati dlm percakapan…

  5. kiki lala says:

    baby tu pun tak sanggup nk dduk dalam perut perempuan yg busuk hati macam kau ni

  6. Ayu poyo says:

    Ko gugur.. Sb zaquan ada anak luar nikah kan.. Ngandung kan anak org.. Pastu tinggal tu tuhan bgi cash je.. Sendiri mau ingat la.. Jgn ingat kau leh ttp cita lama kau… Tgu masa je ni

  7. kayu rodok says:

    ingat tak dulu husband ko penah buntingkan anak org & suruh pompuan tu gugurkan?ape jadi pompuan tu skrg ekk?

  8. Ayu poyo says:

    Idup lagi… Anak die ada lgi.. Cume x digembar gemburkan je lgi.. Tgu masa je ni…

  9. bolradhabol says:

    amik cuti…ko keja gomen ke nk amik2 cuti..
    setau aku pelakon ni ada job ada la…bukan spnjg masa ada job..
    lntak engko la nk cuti..or statement xlaku…
    mklumla skang xpenah nmpak kluor tv pun…
    tp soryla ye aku xminat nk tgk engko kt tv…
    ni bukan zmn engko…kertu..
    ni masa wawa zainal..ct saleha..izara…juliana…
    engko aku xselera nk tgk hokeehhhh

  10. nak komen says:

    buat ayu dan sesiapa yg membaca ni,

    untuk mendapat zuriat mudah saja, perbanyakkan berSEDEKAH.. tak kira sedekah dari segi apa.. yg penting ikhlas.. insyaallah Allah balas dengan balasan yang tak disangka2,,

    utk ayu perbanyakkan bersedekah dan bykkan membantu anak menakan sendiri.. walau sapa pun dia..

  11. pompuan says:

    muhasabah diri balik..sembahyang sunat taubat pastu kenalpasti kesilapan kita pada masa lalu apa yg kita buat kt org dulu..pernah tak hg cuba hasut org utk robohkan rmhtangga org ..ingt perempuan teraniaya Allah akan sentiasa menolongnya…mgkin tu balasan apa yg awak dah bt pada org..buat jahat kat org plg pyh nak minta ampun sbb kita kena jumpa org tu..ingt..tak kena aib kat kita akan kena kat anak cucu kita..mgkin lps ni cucu,cicit kita pula kena fitnah mcm awak buat kat orang,,,wktu tu nk mnyesal xguna…ingt..benda yg jahat akan patah balik kat kita,,,..jgn ingt dah lepas dgn pakai tudung je..bersihkan hati juga…Allah balas cash klu kita hasut org sampai runtuh masjid org tu..spatutunya nasihat suami dan keluarganya ke arah menjernihkan keadaan..dulu saya peminat awak..tapi sbb perkara ni saya dah xminat..

  12. melinje says:

    Hukuman tuhan ni…payahlah dia nak dpt anak kot…bukan dulu rita pernah tweet yg laki dia pernah hamilkan anak dara org then soh pompuan tu gugurkan beberapa kali ke…hmmmm,xyahlah harap kalo gitu. Tuhan xkan redha…

  13. pundek says:

    padan muka!! hahaha ayu rodokkkkk