Written by AbangNara | September 7th, 2012

Sememangnya Twitter adalah tempat untuk meluahkan perasaan bagi sesetengah orang. Kalau anda orang biasa, tak ada siapa peduli dengan kata-kata penuh emosi anda. Namun kalau anda seorang selebriti seperti Rita Rudaini, pastinya setiap tweet yang dihantar boleh menimbulkan persoalan.

zaquan rita meroyan

Susulan kenyataan daripada Ayu Raudhah yang ingin berehat untuk mendapatkan cahaya mata, Zaquan Adha telah menganggap Rita Rudaini meroyan melalui status updatenya di Twitter. Walaupun tweet Rita Rudaini tidak dinyatakan secara khusus ditujukan kepada sesiapa, nampaknya Zaquan dapat menangkap siapa yang dimaksudkan oleh Rita.

zaquan rita meroyan

Walaupun dicop meroyan oleh Zaquan di dalam Twitter, Rita Rudaini membalas dengan menyatakan Zaquan yang sebenarnya meroyan. Makin mendalam konflik keluarga ini sebenarnya.

zaquan rita meroyan

Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

226 responses to Zaquan Adha Anggap Rita Rudaini Meroyan Di Twitter

  1. muiz says:

    hmmm…konflik keluarga ini terlalu mendalam untuk dikongsi bersama orang luar…oleh itu tak usah lah kita masuk campur hal keluarga mereka…dari jauh kita doakan semuga mereka berdamai menjadi satu keluarga bahagia…ameen…

  2. samad says:

    AYU TU DAH PREGNANT LA WEH.! SAJA JA BUAT STATEMENT NK BERCUTI.PUBLISITI SEMUA TUH

  3. bantal says:

    Dua2 pihak xde sense of respect. Not just toward each other, tp diri sendiri pn x respect. Nothing will be solved dgn berperang di twitter. Useless, pointless and idiotic.

  4. minah says:

    sudah2 laaa….bagi aku, x baik mendoakan keburukan terhadap sesiapa walaupun org tsebut pernah mnganiaya kita..jgn lah menganggap perkara itu adalah karma krn setiap yg blaku adalah kehendak Allah swt…lebih baik kita dok diam sj bserah/redha ketentuanNya atau lebih mulia lg doakan org tsbut agar dbuka hatinya untuk btaubat dan bdamai…mcm kes abby, aku rasa lagi teruk coz lakinya (masa itu) dtuduh tangkap khalwat, dia sendiri baru besalin then x-lakinya kawin sml tapi skrg abby dah maafkan, siap bgambar n makan bsama dgn memey wlaupun penah mganggu r/tangga nya dulu…sebab ‘REDHA’ itu menyebabkan hidup abby lebih berkat skrg…smoga d ambil iktibar…

  5. EMAK NANA says:

    adoi…sudah2 la tu wei….tak yah la kutuk orang lain, kang kenan kat anak lak!
    kalo kenan muke x pe la ( pasal rita rudaini cun), kenan perangai sendiri tanggung.

  6. Pulang says:

    Jalan terbaik pulanglah kepada Allah . .aku ada dgr antra punca2 kruntuhan rumah tngga sbb tak solat dsb. .jawapan bagi kekusutan masalah korang ni sume pulang pada Allah . .jaga pakaian, halal makan minum, sedekah & solat..baik siapa yg dpihak benar mahunpun dipihak yg salah..masing2 muhasabah dan pulang pada Allah . .sebab masalah korng sume family ni mcm xde jalan akhir..masing2 bertelagah..muhasabah muhsabah

  7. Dekmi says:

    Rita perempuan NERAKA..dari dulu suka bergaduh dgn orang!….
    RITA BANGSAT!…LAKNAT!…..

    • Anonymous says:

      astagfirullah………aku rasa org yg sama masuk komen ni bkali2.sudah lah,ingat allah sama wei.allah x penah tidor dan tgk apa yg kita buat.stp satu yg kita buat akan dicatat.kalau x sukakn org jgn sampai menghina,takut nnt diri kita tkena musibah yg kita tak tahu bila.nara,aku tau knp ko publish pasai si ar ngan laki dia ni.sblm ni pun ko publish juga lbh kurang 2 ari sblm.ishhhhh…nara,nk publish satu2 benda pun pikir abis2.jgn ko tlalu terikut dan takut dgn msia2 yg smemangnya bhati busuk tu.insaf sblm tlambat.

  8. uma says:

    ayu raudah x meroyan pun…RR ni sj yg lebih2

  9. didigaga says:

    memula tu macam kesian gak kat rita..
    tapi bila dah macam sekarang ni tataulah nak cakap..
    kengkadang rasa macam semua benda dia nak blame ayu raudhah..

  10. zai says:

    rita meluahkan perasaan je. Tapi kalau boleh, luahkanlah perasaan kepada orang yang rapat sehaja, itu lebih menyenangkan. Takpe rita, Allah Maha Adil dan mengetahui apa yang berlaku. Doa orang yang teraniaya dimakbulkan. Berdoalah supaya Allah mempermudahkan urusan kehidupan awak dan hidup dengan tenang.

  11. gELAK AKU DI WATNYER PERANGAI RITA NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! says:

    KALO AKU JDI AYU PN AKU MALAS NK LAYAN RR NI… WAT SKIT KEPALA AJER…. MAKIN ARI MKIN NMPAK SPER RR NI SEBENARNYA… BANYK2 SELAWAT LA RR OII… DKT DIRI TU SELALU DGN TUHAN… INSYAALLAH TUHN TOLONG HAMBANYA…. JGN LA ASYIK NMPK SLAH ORG JER… AKHIRNYA NMPK SLAH TU SEMUANYA DTG DRI RR… RENUNG2KN DN SELAMAT BERAMAL…

  12. kakigossip says:

    sudah2 la tu Rita oi.. penat kitorg tengok. ko bukan je emo kat Ayu & suami & bekas suami ko kot Twitter tu, habis semua peminat ko nak emo2 gk.. kot ye pon janda, jadi lah janda yg bermaruah, jangan jadi janda meroyan.. kepala tu jangan kasi keras sangat dan kalau org nasihat, sila dengar, jangan buat tak tau dan ikut perasaan sendiri je… Rita antara selebriti paling terok kat Malaysia bab2 meroyan & emotional ni..

  13. abc says:

    sebenarnye kan..kalo ikut cite ni…mmg nampak jugak rita ni yg suke bercerita keburukan org…mna la family org tuh nak terima ko pompuan…die je asik dok kua statement mcm2…makin meluat ade la…mcm bagus sgt lak die nih…x penah lak sia yu tuh kuakan statement mcm2 sal ko..ko je asik nak buruk2kan org…ko nak cari pengikut ko kan???….jaga anak ko tuh lg bagus lah pompuan…

  14. annur says:

    Hanya Allah yang maha mengetahui …. setiap perbuatan pasti ada balasannya. Harap2 mereka ini sedar akan setiap perbuatan & tingkah laku mereka. Beringatlah… Allah akan membalas setiap perbuatan hambanya by CASH… xde lagi ditulis dalam buku 555. :-)

  15. sape2 jelah says:

    haha sepatutnye zaquan ni grow up! bkn pegi balas balik and cari gaduh..standard la pompuan kdg2 emo..aquan n ayu ni mmg persefahaman yg baik..hikhik

  16. ibrahim ahmad says:

    “Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. ”

    bukan abang nara ke yang reposting lagi dan lagi kisah rumahtangga orang ni???? twitter dia org yg tahu ialah org yg follow sajer. yg tk follow tak tahu kecuali abg nara yg bagi tahu. saham akhirat ni bang. tak kesian ke kt rumahtangga sendiri?

  17. dhia says:

    rasenye mcm ad slh faham kt sini…. rasenye tweet rita hny lh mnjwb ape yg fan dia tulih ade kluor artikel kt akhbar berita harian hr kamis / jumaat lps… aidil kate jgn gngu si rodah tu… jgn babitkn dia lg dlm hal rmhtngga dia sbb aidil ni x mo emosi rodah tergangu sbb tgh peknen…. tu yg rita bls…. betul la gk kn…. emosi istwri mase peknen dulu x reti nk jg pon tp emosi adik ipor sebok plk nk jga…. lps tu si zakuan ni plk sebok print screen tweet rita …. dia katenye s rita meroyan…. cm pompuan seboknye dia nih…..

  18. selamanya says:

    bersimpti ngn rita..tapi x suka cara dia handle kes dia..kecoh sgt la..macam dia sorg je de masalah rumah tangga..tau la dia popular semua wartawan nak interview..tapi cara dia buruk2 kan suami dan keluarga mertua dia tu sangat x betul..kesian kat bapak dan mak mertua dia..berdosa la cik rita woiii..memang la laki dia salah sebab tinggal dia dan anak2..tapi cuba2 la muhasabah diri..cuba tengok salah dan dosa diri sendiri dulu..

  19. bebas says:

    TAHNIAH AYU RAUDHAH. KO DAH BERJAYA BUAT SEMUA ORANG PANDANG SERONG PADA RITA. GIVE 2 THUMBS UP FOR AIDIL AND ZAQUAN SBB JADI SUAMI YG DAYUS.

  20. sesaja says:

    entah la. aku rasa macam rita ni banyak dah buat hal. sorry guys, dari cerita dia bergaduh dengan lisdawati, lepastu kes kawen lari dan cakap tak bersalah. mertua mana tak terasa hati, dah tu pergi canang sana sini pasal mertua dah tak sayang dekat media. she has a lof of problem with everyone! . dengan adik ipar sendiri tak ngam, dengan mertua pulak tak sehaluan. jadi korang nak salah sapa? nak salah semua orang? termasuk jue aziz, lisdawati, mertua dia, ayu raudhah, zaquan, aidil. pastu sokong kata kesian kat rita.

    babe, kalau ko baik dengan orang, orang akan baik dengan ko. sekarang rita ni yang bermasalah. memang betul cakap jue aziz, rumah tangga dia dengan aidil menyusah kan semua orang. dah dia cakap jue ada hubungan dengan aidil, pastu tak mau minta maaf tuduh melulu. =.= gosh, bosan betul la kau rita. and, kau tulis “pompuan tu buat cerita halau mertua” , habih ko ingat zaquan tak terasa ko kata macam tu kat bini dia? ayu ada buat statement macam tu? tak ada burukkan ko pun. cuba tulis perkembangan anak2, benda ilmu yang baru dipelajari, ko pahala dapat , kongsi berita gembira dan baru dengan orang ramai. ni tak nya, kutuk mertua, kutuk bekas adik ipar. oh my god! get a life!

    aku nak komen sikit la pasal mertua dia tu, rita, ko dah buat salah ok, pergi kawin lari, aidil tu ada mak ayah. kena fikir perasaan mak dia bila anak dengan menantu buat macam tu.patutnya, kau sendiri kena ambil hati mertua. cuba tengok erra fazira. even dah bercerai, boleh ja baik dengan mertua dia. nora danish, rayaa pun still pergi mintak ampun maaf kat bekas mertua dia. kau pulak rita, ada airit arjuna. bawak la pergi rumah mertua sekali sekala mohon ampun maaf. anak adalah pengikat kasih. apa salahnya turunkan ego kita mohon maaf pada orang tua atas apa yang kita dah buat. tak dosa pun, pahala pun dapat.

    fikirla. kalau anak2 kau dah besar nanti baca semua ni, apa maknya tulis kat twitter, cerita mak dia bergaduh dengan mertua. hows you feel? -.- please. aku boring la cerita kau. . next story!

    • Anonymous says:

      “-.- please. aku boring la cerita kau. . next story!” <<– boring2 pun g komen pjg berjela2 gak..haha..buat bodo sudeee..hater

  21. Sat says:

    Punca kes ni dulu, rita diam ja kan… tapi familly hubby dia yg lebih2…kakak, mak bapak mertua pun join sekali, siap ada sidang media. Patutnya sebagai ibubapa apabila anak2 dah kawin elok2, kita restu ja la. Anak kita pun bukan baik sangat pun… harap ada rupa ja, kaya pun tidak, ilmu agama pun x cukup, kalau cukup x kan tinggal anak isteri tanpa nafkah.

    Dah lama mengalah… akhirnya RR macam sekarang lah. Dia bertweet2 dengan follower dia mengadu dan berkongsi hal. Wartawan pulak canang satu dunia. hmmm… anyway aku faham sangat perasaan RR, aku suka perempuan yg kuat macam ni. Kadang2 diam dan baik sangat pun jadi bahan tertindas macam dalam drama ja… boring. Hak dialah dia nak share dengan sapa2 dia suka. Kita tengok ja, dia yg rasa. Anyway aku rasa RR berhak dapat suami yg lebih baik dari AZ! belah ja la dari AZ tu…RR.

    • azhar says:

      Semenjak mula berlakon lagi RR dah bergaduh iaitu dengan majikannya, sampai sekarang bekas majikannya tak pernah ambil dia berlakon, mungkin dah serik bergaduh dengan RR. Sampai tua la dia akan bergaduh. Tengok mulut pun dah tau “Kaki Gaduh”

  22. 3456 says:

    bukan ke acc twitter rita ni private……nape zaquan tu nk p follow plak?? adeii…

  23. luke says:

    Parah dapat isteri macam ni. Kerana mulut badan binasa.

  24. Abg Hensem says:

    wooiii Zaquan, ko ni gaduh dgn pompuan ape hal??? buat malu kaum laki je.. kalau kau rasa kau baik sgt, carila jalan yg lebih berhemah utk selesaikan dgn damai bukan nak perli atau aib org.. bila rita diam, ko cari pasal.. sekali dua bolehlah org sabar, lapar sgt kan ko nak cari pasal.. kau dan bini kau pun sama naik nak api2kan lagi masalah ni, suka tgk rumahtangga org hancur ya??? cam bapok je kau ni gaduh dgn pompuan, tak cool langsung… suatu hari nanti kena kat rumahtangga kau sendiri, tahulah kau rasanya…….

  25. I’m not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the
    problem still exists.

  26. wso software says:

    Wow, this paragraph is good, my younger sister is analyzing such things, so I am going to tell her.