Written by AbangNara | August 29th, 2012

Kalau Abang Nara, pasti akan kecewa dan sedih apabila dikatakan “terlebih alim”. Namun Yatt Hamzah tetap tenang dan menghargai teguran yang telah diberikan oleh Raja Nurfatimah menerusi B*POP Ahad lalu. Bertambah-tambah respek Abang Nara kepada Yatt Hamzah setelah membaca reaksinya di Twitter.

yatt hamzah

Dibawah ialah kata-kata yang ditulis menerusi Twitter Yatt Hamzah:-

Alhamdulillah TQ bipop krn sudi mnegur hamba Allah yg hina lg kerdil ini.Dan sya dgn rndah dri minta maaf jika mnyinggung sesiapa.Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui kebenarannya.. Sya amt hargai teguran dan ia mnguatkn lg smngat sya utk cintakn Allah,cintakn Rasulullah,cintakn kebaikan demi Islam..Allahuakbar ?

Kepada Yatt, teruskan perjuangan dakwah anda. Semoga teguran sebegini menguatkan lagi semangat anda. Go Yatt go!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to Yatt Hamzah Hargai Teguran “Terlebih Alim” Kepada Dirinya

  1. me says:

    bagus yatt LOVE!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      lupa nak cakap aku 1st wakakaka

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah nama pun wartawan hiburan, memang tahap camtulh dia terima kebaikan & perubahan orang. ada je yg nak di kondemnye walaupun perkara tu elok. cuba tengok wartawan2 muslim&muslimah sejati, hal2 yg dah memang baik, tak jadik kudis pun. ntah hati kayu, ntah hati batu si wartawan tu..

      0

      0
    • selalubacasaje says:

      pelik baca komen nara “Kalau Abang Nara, pasti akan kecewa dan sedih apabila dikatakan “terlebih alim”???… klu org lain la lg suka klu org kata diri ni alim,lebih alim wlupun diri byk kekurangan…daripada yg berkata “terlebih zalim,terlebih bodo etc…

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      sape yg tk cinta kn allah dn rasul nye ? semua orang islam cintakn allah dn rasul nye…ape kau sorang aje ke yg cintakn allah dn rasul nye ? semua umat islam tau yg allah maha berkuasa maha pengampon maha penyayang tiada tuhan melainkn allah …budak darjah satu pn tau … action baik konon suuuuuudah lah GI TELAN LA LU PUNYA BAIK ! eh yatt gua nk tengok lepas ni lu pakai baju ketat lagi ke tidak n bahgian tetek tu lu cover tk ! gua tunggu je lu nye gambar yg akan datang ok !! Adios amigos berambos !!!

      0

      0
      • navy says:

        ayat memula mcm org beragama…ayat kemudian mcm org takde agama…. musykillll der

        0

        0
      • Anonymous says:

        berbaik sangka sesama manusia tu lagi baik dr berburuk sangka…

        0

        0
      • raja minah jambu masalah says:

        manusia minah jambu ni mmg dah lama problem. apa tah masalah dia.. bajet komen ko bagus sgt. org tu dah elok ubah jd baek. ko nak jadi batu neraka pi hasut jadi jahat. elok ko ni pe terjun klcc la.. phui! apa pon x boleh!

        0

        0
      • farrah says:

        ish ish…sebagai seorang Muslim saya malu dengan statement respond awak wahai raja minah jambu…camne la kita mencermin diri kita sebagai orang Muslim..jangan hanya kerana kata2 kita mendapat dosa yang sia2…sorry saya bukan seorang ustazah atau terlebih alim ke..tapi ada ayat alquran yang menyebut lebih kurang maksudnya ..” ..dan berpesan2 lah kamu dengan kebaikan dan berpesan2 lah kamu dengan kesabaran…”…sangat indah ayat alQuran itu dan sangat dalam maksudnya..marilah kita fikir2 kan dan beramal dengannya, wahai kawan2 tersayang..

        0

        0
    • Fanabangara says:

      Yatt memang agak terlebih alim. Ada artis pompuan yg kena tegur dgn dia sbb pakai bulu mata. Padahal dia make up gila tebal.

      Dulu jumpa dia kat event kat pdtw, make up gila tebal, irma je yg simple kat sebelah…

      0

      0
    • staytrue says:

      why so many fake artist these days…. di mulut menyebut Allah2…tapi lifestyle langsung tak sepadan..cerai, scandal, curang, gaduh di twitter… agama luaran..penipu. even ayat Yatt ni pun kedengaran palsu dan pura2 alim… omg what happen to malaysian artist

      0

      0
  2. PA Kak Ct Nurhaliza says:

    benda baik selalu ditegur yatt.. benda buruk yg selalu dipuja2 dlm dunia retis tue..

    0

    0
    • paku says:

      betul tu…. bersabar je…

      0

      0
    • Arabayah Kicap Adabi aka Sasha Sandha says:

      wartawan tu tulis benda betul , tapi headline ” terlebih alim ” tu tak sesuai .
      yatt pon tk spatut nya luah kan benda camtu . Itu lah nama nya LAKONAN , sengkuang ~!!

      0

      0
  3. ........ says:

    bagus la kalau cam tu yatt…anda x mudah melenting x cam si abby tu…

    0

    0
  4. rina says:

    biasa lah manusia. buat baik pon org tak suka. buat jahat apa tah lagi. semoga yatt tabah. Allah je yg boleh menilai hambaNya. :)

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      kalau nk berceramah bukan di prgram masak memasak blol !! bila orang dh hentam dia terok2 tau pulak dia cakap > dia terima tegoran yg terlebih alim ! mecemmmm begussss la ni pompan..

      0

      0
      • aku benci wartawan yg suke aibkan orang says:

        aku agak budak raja minah jambu ni mesti puak2 suku sakat wartawan raja tu psl die ni cam meroyan lebih kalo org2 sokong yatt..tak pon die ni sebenarnye wartawan tu…akakakakak
        sabo ye makcik..toksah nak meroyan sgt la sebab sekurang2nye yatt tu tutup rambut die..daripada ko ngan rambut keras ko tu..umur dah kertu tp maseh tayang rambut..im sorry..hahahah

        0

        0
      • rina says:

        mmg minah jambu ni otak kat lutut. nak api2 kan org.. ok ape dpt teguran terlebih alim. org tu jadi baek, bagus la. yg ko nak lebih2 ckp program masak kejadah ni pebenda?? ni mesti kes salah topik. pi la masuk rancangan RAJA MINAH JAMBU CARI PUBLISITI MURAHAN YG X PERNAH DPT SAMBUTAN. bye. ;)

        0

        0
  5. insan perihatin says:

    satu saja saya nak tanya Yatt “kenapa masih memakai bulu mata palsu”
    bukankah satu dosa …..nilaikan sendiri anda2 semua…

    0

    0
    • apekehei says:

      cara ko cakap ni mcm nak mengadu domba plak bunyinye… “nilaikan sendiri anda2 semua”… mengadu domba pun sah2 haram der… dalam kita terlebih mengaudit diri org lain, diri sendiri jgn lupa plak diaudit… sempurna sgt ke kita?

      kalau betul niat nak tegur, tegurla secara berhemah… baru aku respek ko selaku ‘insan prihatin’…

      0

      0
      • Gincu says:

        Dear ‘apekehei’,

        maksud mengadu domba ialah – sikap/perbuatan suka menyampaikan cerita atau menyampaikan percakapan satu pihak kepada pihak yang lain dengan tujuan yang tidak baik sehingga menimbulkan perasaan tidak senang di hati pihak yang lain, dan akhirnya membawa kepada perselisihan faham antara kedua belah pihak adalah sama dengan menabur fitnah.

        jadi ‘insan pritahin’ tu bukan la mengadu domba. dia tegur dengan cara bertanya pasal kes pakai bulu mata.

        0

        0
      • marc says:

        benda baik kalau kita buat kat internet, pahalanya berganda2. kalau buat benda jahat, pon berganda2 juga. mcm sistem MLM.

        0

        0
    • takeiteasy says:

      berikn dia masa utk berubah 100%
      soon dia akan berubah jd yg terbaikkkkkkkkkkkkkkkkk

      0

      0
    • prihatin? says:

      yatt akan menerima teguran insan perihatin dengan baik.
      semuga insan perihatin yg ikhlas menegur juga akan dapat ganjarannya.

      0

      0
    • jaja says:

      aku rase patut nilaikn pasal ko kot. telebih suda ko.

      0

      0
    • nonn says:

      yg kau cube nak provoke org ni, bukan satu dose ke/?? nilai2 kan la sket

      0

      0
  6. manissmu says:

    teruskan kebaikan yatt!!

    0

    0
  7. Prince Noob says:

    yatt ni dah kawen ke belum?

    0

    0
    • biozipstar says:

      yatt da kawen.. dan da ade anak…

      erm bagos la yatt tak melatah… tapi skang kene behave lebey sebab orang da start pandang memandang kamu..

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

        hati dia memberontak tuhan saje la yg tau….kn….

        0

        0
  8. BabySandra says:

    sekurang2nya dia dah brhijrah. lambt laun dia kan brubah sepenuhnya. mana boleh skali gus. prlahan2..mula2 pakai baju labuh..pastu tgalkn dunia artis yg penuh kepalsuan pastu barulah bulu mata palsu.

    0

    0
  9. pk sndri lah says:

    kdang2 aku plik dgn nara ni.dlm entry sblm ni kutuk jgk si yatt.pastu compare2 dgn artis lg tu.entry yg ni siap tls ‘brtambah2 respek’..sblm ni tgk cara tls mcm xde respek pn kt yatt.kdng2 tgk cara penulisan pn mcm bias je.sme je nara dan wartawan.

    0

    0
    • Gincu says:

      nampak gayanya, si beautifulnara.com ni la yang mengadu domba. hahahaha….

      0

      0
    • aaa says:

      Betul tu, sblm ni abg nara kata “Secara jujur, Abang Nara menyukai cara Irma Hasmie dan Diana Amir membawa diri sejak penghijrahannya. Memang ada dakwah yang dilakukan menerusi Facebook dan Twitter, tetapi cara mereka sangat dekat dengan peminat. Jadi peminat pun lebih gembira kerana rasa dihargai dan lebih mudah untuk menerima nasihat-nasihat yang disampaikan.”
      Ni kata “Bertambah-tambah respek Abang Nara kepada Yatt Hamzah setelah membaca reaksinya di Twitter.” sblm ni xde pulak kate respek…ermmm…mungkin betul ni la dunia wartawan…
      ~minta ampun klu ada yg marah… :) ~

      0

      0
    • aaa says:

      sblm ni abg nara tulis “Secara jujur, Abang Nara menyukai cara Irma Hasmie dan Diana Amir membawa diri sejak penghijrahannya. Memang ada dakwah yang dilakukan menerusi Facebook dan Twitter, tetapi cara mereka sangat dekat dengan peminat. Jadi peminat pun lebih gembira kerana rasa dihargai dan lebih mudah untuk menerima nasihat-nasihat yang disampaikan.”
      skrg kate “Bertambah-tambah respek Abang Nara kepada Yatt Hamzah setelah membaca reaksinya di Twitter.”
      xde pulak abg nara respek yatt sblm ni, camne nk b’tmbah2 respek?ermmm :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nara memang cenggitu… LALANG !!
        agak2 entry dia kena bambu,dia bertiup la ke sebelah lak…bajet dia backup yatt…

        0

        0
  10. ...toooooooootttttt......... says:

    iyolah tu..tapi dalam hati dan kat rmah mahu dia tak meraung dan tak mengomel-gomel..dah hijrah kenalah control mulut mengomel-gomel yang dah memang perangai dia susah nak hilang macam tu..taakan nak tunjuk depan orang perangai dulu2 lagi yang masih ada lagi tu…sembunyi2,jangan tak sembunyikan..ye…ye..ye..lah tu..control tetap control..kat rmah mesti dia lepaskan tu..kat depan orang pura2 senyum dan dah baiklah tu konon………. cit..poraalah lu….

    0

    0
    • pk sndri lah says:

      brsangka baik lah..klu or brsangka buruk dgn kita,kita pn marah kn….

      0

      0
    • mata says:

      awak boleh tahu dan nampak hatinya dan apa dia buat dalam rumah?

      0

      0
      • blah..blah...blah.. says:

        alah kalau orang lain tak nampak pun faham2 jelah cikminah mata oii..kau pun tergolong dalam tu jugak..memang suka berpura2 je lebih!,,,kau2 ni semua…ah bolayan ah….lebih baik aku duk kat buaian…kesian.. aku pun banyak kerja lagi…sayonara…..ya!!!!!!!!!!

        0

        0
    • jaja says:

      ko jiran sblh umh die ke? x pyh la nk bersangka buruk.. 2 da kire fintah org la..

      0

      0
      • ............................ says:

        MEMANG SAH JENIS LEMBAB JUGA JAJA JOYAH..KHA..KHA TERMASUK YG SEKEPALA DGN DIA NI SEMUA…DAH HIJRAH BAIK KONON2 TU YANG KAU TERPENGARUH JADI SUKA..AKU MEMANG TAK MINAT YAT DGN YANG SESUAI MACAM DIA NI..PROPA JE LEBIH……..LA…LA..LA….

        0

        0
    • ............................ says:

      xbaik fitnah2 org la bodoh..

      0

      0
      • yatt dah suci lagi saleha tau...jangan cemburu.. says:

        Hai semua dan Asssssalammmualaikummm ya…kesian korang yang dh mula suka juga dgn lakonan yatt..terima kasih juga ya..apapun memang btul hati yatt melaung dan mulut yat tak hbis2 potpet2 kat rumh bla ada yang kutuk yatt tu..mulut yatt mmg dah terbiasa sebnrny ssah nk snyap dn ssah nk jaga dgn rapi..yatt pakai tudung pun sbb trpksa tau sbb wnita2 brtdung ni suka pksa dan mmaksa..kesian yatt trpaksa akur dn trma jga akhirny.. lgpun dlu yatt suka cakp org brtdung ni mcm orng b**d*h dan kesian je bila tngok dorang brtdung..sbb mulut yatt yg suka ckap lpaslah dn dh sebati mulut macam tu,tu yg akhirny yatt sendiri termakan dgn kata2 yatt..mimpi tu pun yatt cma nk takut2kn artis2 lain je sbb yatt cmburu dgn dorang yang dapat melaram tapi yatt tak dpt melaram,seksi dan nk umm meletop lg mcm dlu..kesian yatt kan tak dpt lagi nk merasa kepuasan dlm lakonan lagi tau…tapi tkpelah sekurangny dh ada pemnat baru dan yatt dpat rasa jadi wnita suci dan seleha lg semata2 utk puaskan hati banyk pihak tu,nk2 yang suka paksa dn memksa tu..sedih juga yatt rasakan,,hnya orang yg trdekat je dntuhan je tahu hati dn perasaan yatt tau..trpaksa pndam je rasa tu semua..sedih nak melaung rasany dn nk nangislah.. ehekk…ehekkk..ehekk…waaaaa……waaaa…..

        0

        0
    • Anonymous says:

      lawak gileee…yg nak comment smpi hal dlm umah dia apesal… dia pon manusia biasa, ada rasa sedih, sengal, sendu, terguris etc… ade le cara dia nak release tensen, perangai masing2… as long dia tak tunjuk kat org luar tu tandanyer dia boleh control diri dia lar…. sape tak sedih/marah kalau kena tegur… pelik betul, bila org kena tegur melenting/meroyan mcm2 dikata, bila org kena tegur tapi terima dgn tenang pon kena kata jugakk… nak buat cano baru nak puaskan hati org lain>? baik buat taktau sudahh

      0

      0
    • piz says:

      kalau die mmg dlm hati marah pon bukannya pelik. kita manusia, perasaan marah mmg ada. tp kena kawal la. die tak melenting dekat wartawan tu maksudnya dia kawal amarah die, mungkin die pon fikir die byk kekurangan lagi, sebab tu die tak mengamuk dkat wartawan tu. ape le ko ni

      0

      0
    • zzzzzzzzzzz says:

      eh ko ni mmg terlebey bodoh ke ape? mana ko tau die kat uma mcm mne? sukati je nk fitnah org. dasar mulut longkang!

      0

      0
      • semarang says:

        betol la zzzzzzzzz..mulut longkang tu memang tak makan ajar. bodoh sepanjang zaman. sangka dirinya pandai sgt, tak sedar menzahirkan kebodohan melampau!

        0

        0
  11. kasturi says:

    tapi wartawan Bipop yang tulis ruangan tu dia macam suka perlekehkan artis-artis malaysia.. dulu x salah dia cari pasal dgn abby ni skrg dgn yatt pula… rasanya la…tahu pun kat blog ni juga… tapi kurang gemar baca Bipop sebab suka hentam org… mentang2lah dorang anjurkan anugerah bintang popular suka suki je nak kutuk2 org…

    0

    0
  12. takeiteasy says:

    comel gak si yatt ni naaaa

    0

    0
  13. mohd iqbal abu samah says:

    kak yatt ni memang biak sgt.. tak pernah sombong.. mula2 kenal masa dia beli perfume utk tunang(skang suami) dia dgn saya dulu.. smp la ni dia selalu antar msg ucap selamat [email protected] raya kt saya.. memang baik la.. kawan2 saya yg saya kenalkan dgn kak hayati hamzah ni pun terkejut dgn sikap dia.. tak sombong langsung.. first time jumpa dia bole layan kita mcm membe baik.. siap bila jumpa (berurusan sbb kak yatt selalu beli perfume dgn saya) kalo hari hujan dia tak kesah ajak [email protected] dok dalam keta dia walaupun baju kiteorg basah.. huhuhu.. baik sgt la!!

    0

    0
  14. yatt bijak! says:

    syukur yatt bijak!
    itulah caranya.
    rendah diri.
    terima demi kebaikan.
    walau cara orang2 yg menegur tu sendiri tak betul.
    kita ambil yg baik untuk diri kita dan buang jauh2 yg tak baik.
    tak rugi langsung
    malah bertambah untung
    yang rugi mereka yang berniat jahat.
    kita hanya mencari keredhaanNYA.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      dia terpaksa tk boleh melenting n memberontak pasal hati dia maseh lagi nk jadi seleberiti nk berlakon lagi n nk jadi model lagi paham tk ! kalau nk islam sangat jangan jadi seleberiti lagi ! tengok macm bob lokman teros berenti jadi seleberiti ha kn bagos .. ni si yatt maseh lagi nk pakai bulu mate plasu maseh nk make up tebal lipstik tebal tu bukan hijrah nama dia….artis yg betol2 hijrah WAHIDA minah jambu selut ngan WAHIDA …god bless u WAHIDA semoga di murahkn rezeki dn kebahgian dari allah amin….

      0

      0
      • mak jemah tak berapa jemah says:

        yelah, minah jambu jelah yang paling baik, yang paling tak hipokrit dalam bumi ni. Tahniah minah jambu!

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

        minah jambu tk cakap yg minah jambu ni baikkkkkkkk minah jambu cuma nk cakap kalau nk hijrahhhhhhhh hijrah lah macm wahidaaaaa paham ! minah jambu maseh lagi pakai skirt pendek ngan kasot tinggi tapi minah jambu tkde la nk cakap prgram masak memasak tu tipuuu !!! nk kate kn film2 yg kite tengok kt wayang tu semua penipu tapi orang2 pn tengok jugak ! minah jambu rasa si yatt pon ada tengok juga wayang film penipu tu !

        0

        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      ape yg yatt bijak nye ? sebetol nye dia ni bodohhhhhh ! hipokrit ! mari kite bayangkn cmana dia kt atas katil emmmmmmmmm agak2 laki dia ni kena maki tak kt atas katil..

      0

      0
      • uweekkk says:

        aku rse minah jambu ni dtg bln hari ni..bkn main dia meroyan.hahaha

        0

        0
      • kalkulator says:

        Yatt berpelajaran tinggi, sebab tu dia tau nak tackle situation ni macam mana..patutnya kita ni sebagai sedara sesama islam terima je lah maaf dia tu bukan kutuk dia 24jam dan asyik mengadap komputer lepas tu bila badan dah naik gemuk, tetiba jealous pulak orang lain cantik dari Raja Minah Jambu 24jam ni…hahahahaaa :)

        0

        0
      • uweekkk says:

        hahaha..kelakar giloss minah jambu ni.blh msuk raja lawak musim sterusnya plk ni.tgk org duk komen psl minah jambu..rse mcm entry ni psl minah jambu plk..hahahaha.kelakar smpai trgolek2 aku ketawa..u made my day lah minah jambu..kahkahkahkahkah

        0

        0
      • lalala says:

        @minah jambu: hang baru kluar dari hutan lipur ke? hebat jugak dpt internet dlm2 hutan tu ye.. pi lah nyusukan anak tu dulu. dok asek mengembek je kat sini. kesian aku tgk. nak terajang x sampai hati. nak penampo pon rasa mcm mmg perlu. ish2.. bye..

        0

        0
      • abaikan says:

        jangan di layan mereka yang tak waras! bila dia penat akan senyap, lagi bila tak dapat attention

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        jangan nk buat kelaka la …..lalala nyampah !!

        0

        0
      • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

        mana tau dh sondol pn dia cakap maseh tipu !!

        0

        0
      • ketua raja says:

        apekehalnya minah nih? perangai mcm sial! mulut kau ni layak diazab saja

        0

        0
  15. Plastik says:

    Totally disagree with her…

    0

    0
  16. jiran minahjambu meroyan says:

    minahjambu ni menjak2 meroyan makin bertambah2 merengnya….harap cepat sembuh

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

      minah jambu ni bukan apeeeeeee minah jambu macm tk suka kalau alim tu terover sangattttttttttt….kalau panggil ustaz don masak dlm prgram tu pon ustaz ok2 aje dia pn tau prgram tu camana dari dulu sampai sekarang..

      0

      0
      • cop says:

        sudahla minahjambu lagi hipo (hipokrit)… tak suka kalau alim terover konon…pdhal kau pantang ngan ppuan bertudung kan… sedehhhh la koi!!!!!

        0

        0
      • Mak jemah pemalu says:

        Aku rase kan raja minah jambu, kalau kepala kau yg melekat kat sejadah diberikan hidayah oleh Allah baru kau nak sedar kot…ckp mcm org mabuk todi jek…diam lebih baik, dari bercakap tapi menyebar fitnah…

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

        fitnah kepala hotak kau la mak jemah kerepot bodoh ! sape yg fitnah 1 kau tau baca ke tk tau ! mungkin kau tau baca tapi kau tk paham ape sebenar nye yg di kate kn behlul nye mak jemah……ada dia kate fitnah !!!!! kalau minah jambu cakap si yatt ni tido ngan jantan lain tu baru la di kate kn fitnah ! bodoh nk mampos punye mak jemah huh !!

        0

        0
      • minah jambu hoi~ says:

        kepala kau ni elok melekat je kat taik lembu je la minah jambu hoi.. ko mesti cari publisiti kan? best lah tu org duk komen2.. ok lah.. kau dah feymes. now berambos. bye.

        0

        0
      • ssssssssss says:

        haha kepala minah jambu terlekat kat taik lembu, yeay2!!! booooo minah jambu booooooo!!!!

        0

        0
      • .........#@!*%^*!? says:

        eh yeke ustaz don tau, pandai2 je la ko ni minah jambu. ko mmg suka wat cite tau, yatt membebel kat uma la, ustaz don tau program masak la.. sukati je ko ni kan, mulut nk melongkang je xabes2..

        0

        0
  17. Baby says:

    Paling boring dengan Raja Minah Jambu.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

      boring jangan baca ……ngap !!

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

        jangan2 muka mak jemah macm muka gangnam style mate sepet idong kemek n kepala hotak dia berjambol hahahahahahahahahahahaha !! bwek !!

        0

        0
      • Raja Minah Jambu says:

        Raja Minah Jambu = badan macam lembu! wakakaka.. sila tekan like kawan2… :P

        0

        0
  18. MahaRani says:

    Ai nara,entry yg dulu bilang lain,lebih nk mengutuk n comparekn plk tu yatt ni dgn retis2 lain y bertudung..tp entry ni boleh plk2 sedey2 n respek2 plk..cam hipokrit plk.huhu

    0

    0
  19. Mak jemah pemalu says:

    Ape yang salah dzngan terlebih alim…dari terlebih seksi, pastu bagi statement, seksi ke saya, biase2jek..uwekkk…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aah,btul 2 mak jemah ooi…geli aku nengok jemah ooi…

    0

    0
  21. yatt dah suci lagi saleha tau...jangan cemburu.. says:

    Hai semua dan Asssalammmmmualaikummm…terima kasih yang menyokong yatt bila yatt dah terpaksa berubah arah ni..tapi walau apapun hati dan jiwa yatt masih meronta2 nak seksi dan sentiasa ummm..dan meletop lagi tau..tapi nak wat camana ramai yang memaksa yatt supaya berubah kepada wanita bertudung yang yattt tak berapa suka sebenarnya tau… maaflah kepada semua ya..yatt terpaksa pura2 je dan berlakon depan korang utk puaskan hati korang juga.,dulu yatt suka kutuk wanita bertudung ni mcm orng b**d*h dan nmpk kesian je bla brtudng..mulut yatt mmg susah nak kontrol tau.. tapi tulah sifat semulajadi yatt..tu yang akhirny yatt termkan dngn kata2 yatt sndiri jgak kan..mimpi tu cuma nk takut2kn rkan artis je sbb yatt cemburu dgn dorang dan bila yatt dipaksa brtdng,yatt pulak tak dapat nk melaram lg..kesian dan sedih jugak yatt rasa tak dapat kepuasan merasa dlm lakonn lagi..tapi tkpelah sekurang2 ada pemnat2 bru yang dah terpengaruh dngan lakonn yatt..terima kasih juga ya semua yang sokong yattt sekurang2ny dpat yatt rasa jdi suci dn soleha….sedihny juga,…nak nngis rasa…ehek…ehek…ehek…..waaaaaa…….tolong.. sedihnya…..waaaaa……….

    0

    0
    • Naisah says:

      Ko mulut bau longkang taik…. Teruskn usaha yat….

      0

      0
      • yatt dah suci lagi saleha tau...jangan cemburu.. says:

        terima kasih ya awk..sayang awak..ada jga yg smpati lg..bestny..walupn hatiku sedih gulanah lg..tp dapat lagi pmnat.. semoga brtmbah2 lg mnat yatt ya…smoga hidup awk2 semua dibrkati ya..amin..jangan lupa sokong yatt tau..ok bye awk2 semua.. nk smbhyng dn zkir ni….nnti hbis wktu pula he,,he..

        0

        0
    • zzzzzzzzzzz says:

      haha sampai copy bnyk kali komen yg sama, kesian betul org bodoh bermulut longkang mcm ko ni lah.. bodoh!

      0

      0
      • .........#@!*%^*!? says:

        engkau pun apa kurangnya mesti mulut jenis mulut celupar macam sampah dan segala bagaikan..kalau tak kau tau jaga mulut kau.. tah2 kau yang bodoh bahlul kot..apasal kau pulak yang melenting kau cemburu dengan orang tu dapat bagi mesej2 pada semua orang pasal hal sebenar ke..biarkan lah dia..biar berkali lagi bagus terang dan nyata..macam mesej2 penting yang ditampal disekolah,kolej dan sebagainya..mungkin si yatt nak lepaskan apa yang terbuku dalam hati dan perasaannya yang disimpan lama kisah sebenarnya juga..sekurang2nya kita tahu isi hatinya..aku yang nak puji dan bagi sokongan pada si yatt ni pun buat aku fikir banyak kali juga..terbantut terus ah..ah lebih baik tak payah layan orang2 macam ni semua..banyak yang plastik..lebih baik aku pergi kisah seterusnya…..

        0

        0
  22. bini mael lambong says:

    kalau betul2 la insaf, mendalami islam, dia xkan makeup tebal berkati2, xkan pakai contact lenses berwarna…kdg2 terpikir artis ni konon pakai tudung nk tunjuk je kt org dorg dh insaf n pada masa yg sama bleh dpt nama.. x iklas semua 2.. PROPA+HIPOKRIT

    0

    0
  23. Laki Minah Jambu. sah! sah! says:

    minah jambu…a yang.. meh ler kite balek. anak kite tu nanges dah tu.. jgn la asek mengadap komputer je. masak pon belom lg. dari bulan lepas asek mkn megi campur garam je. ari ni buat la special sket tuk keluarga kita. semalam you buat kambing goreng masak kicap sedap syg… i suka.. syg you minah jambu. muachhxx.. opps.. i pulak terlebih. bye. :’)

    0

    0
  24. saya sayang minah jambu says:

    hai minah jambu.. dah mkn? rindu kat awk.. nak pegi mkn x? makan selipa goreng. nanti saya sumbat kat mulut awk k.. romantik x? hihi comel kan syg.. awk nak selipa saiz berapa.. hurmm.. rasanya elok saiz 48 kot. muat sikit kat mulut awk. hihi.. bye.. luv u.. auuuww~~

    0

    0
  25. blackberry says:

    benda camni pun nk publish ke? NEXT!!!

    0

    0
  26. saje-saje says:

    x paham la…org nk menegur disalahkannye blk, nk berceramah kata nk tunjuk pndai, nk menjaga tata tertib dicakap terlebih alim….what’s wrong with u ppl!!!!

    0

    0
  27. poenwangi says:

    aku buasirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……tlg gua yaaa…..

    0

    0
  28. poenwangi says:

    aku buasirrrr daaaa…tlg aku yatttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0

    0
  29. marc says:

    alhamdulillah, respons yg sgt matang dari yatt. tak perlu melenting, tak perlu berdebat panjang2. Allah lebih mengetahui.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tak paham…minah jambu tu sape?yatt ke?

    0

    0
  31. saya tak arif says:

    maafkan saya.. saya tak arif sangat.. tapi pada saya.. kalau berhijrah, tapi masih bergaya-gaya depan kamera, dengan muka berconteng. tayang2 kecantikan badan dan muka walaupun menutup aurat.. tapi itu masih tidak manis sebagai wanita islam. cuba ikut cara noorkumalasari yang setelah berhijrah, tinggalkan semuanya. tidak lagi bergaya-gaya ala model bila bergambar atau pun contohi nora. kalau bergambar pun secara berhemah.
    konsep model muslimah itu perlu betul caranya. ini pakai baju berwarna terang yang masih menarik perhatian lelaki. dengan muka berconteng dan bergaya ala supermodel. cuma bezanya..hanya memakai tudung dan memakai pakaian penuh.

    0

    0
  32. orang lerr says:

    wanita bertudung xsemestinya baik , tp wanita yang baik adalah wanita yang bertudung . menutup aurat itukan adalah wajib bagi kaum2 hawa .

    0

    0
  33. Alhamdulillah..gembira melihat perubahan diri Yatt dan kawan-kawan artisnye yang lain :)

    0

    0