Written by Bella | December 7th, 2017

Exco Puteri UMNO Tangga Batu, Khaidhirah Abu Zahar atau lebih dikenali sebagai Dira Abu Zahar menyelar tindakan pelakon Fathia Latiff yang sering menyuarakan hal isu politik semasa menerusi akaun Twitternya.

Menurut Dira, Fathia sepatutnya turun padang sekiranya beliau betul-betul prihatin dan mahu bercerita mengenai segala isu yang dihadapi oleh rakyat.

Kenapa hendak percaya kepada dakyah-dakyah ringan seperti Fathia Latiff. Tidak perlu. Dia bukan tahu apa pun. Kalau betul hendak cerita pasal rakyat turun padang macam Puteri UMNO. Setakat pegang telefon bimbit dan tekan-tekan dia boleh duduk diam-diam. Betulkan hidup dia dulu, betulkan lakonan dia dulu, tidak payah sibuk hal kerajaan.

Terdahulu, Fathia yang dipuji Tun Mahathir menerusi akaun Instagramnya berkata, rakyat Malaysia seharusnya mengenang budi dan tidak melupakan segala jasa yang telah Tun M lakukan terhadap negara sehingga dikenali di mata dunia ketika beliau bergelar Perdana Menteri sebelum ini.

Sumber Berita : Astro Awani

147 responses to (VIDEO) Betulkan Hidup Dan Lakonan Dahulu Sebelum Hendak Kecam Kerajaan – Dira Abu Zahar “Sound” Fathia Latiff

  1. Anonymous says:

    Aku x suka fathia latiff tapi aku disagree dengan dira ni. Fathia sebagai rakyat ada hak nak suarakan pendapat dia. Lagipun dia bukan Wakil Rakyat ntuk turun padang. Dia rakyat biasa je. Lagi satu, kenapa dia kena betulkan diri dia dulu sebelum kritik kerajaan? Tak berkait pun. Kalau macam tu, semua orang xde hak nak kritik orang lain la

    289

    -1
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      PUTER UMNO PUN BODOH 2X 5 JE. Isu Shahrizat LEMBU dan ISU IMDB bila nak selesai? Betulkan kepimpinan korang dulu. Macam ketam ajar anak berjalan je. Aku x suka fathia tapi sebagai rakyat dia ada hak nak bersuara. Isu turun padang tu memang keje wakil rakyat. Ke mana diaorg?> Ke tengah sedap honeymoon sana sini guna duit rakyat?

      160

      0
      • Anonymous says:

        ya btul hat ni aku leh trm

        25

        0
        • Puteri Hang Li Poh says:

          Biasalah UMNO gais…xboleh dikritik…pantang ditegur.. mjadi satu dosa mgkritik UMNO sbb tanpa UMNO Malaysia akan lumpuh. UMNO lah penyumbang oksigen kepada rakyat terutama Melayu2 weiii. Tanpa UMNO Malaysia akan kiamat gitu…tapi pada yg sama menikam dan membebankan rakyat tu harus dan dibenarkan…. huhuhu.

          69

          1
        • Anonymous says:

          sudah tiba masanya umno dibubarkan….

          57

          1
        • senah gemenceh says:

          macamlah umno saja jalan terakhir yg bisa menyelamatkan islam dan melayu2. puihhh!!

          42

          0
        • yawn says:

          apa sumbangan puteri umno?

          Z E R O !!!

          47

          0
        • Anonymous says:

          Fathia Latif dan Shila Majid jentik sikit dah menggelupur. Padahal, yng kat atas tu macam la maksum sangat. Sharizat lembu kes rasuah masih tubuh jabatan baru khas buat dia. Itulah UMNO…pakar menternak korupsi demi kepentingan kroni. Rakyat dipaksa makan kangkung bayar GST.
          Pundek!

          2

          0
        • Pinky says:

          camni perangai puteri2 umno? mcm ni kah contoh kpd masyarakat..mentaliti negara maju 2020? hentam org secara terang-terangan tanpa sedikit pun rasa maruah wanita secara total diperlekehkan? sudah tidak bermaruah lagi kah merah putih? persidangan umno atau persidangan hentam retis2? so sad…

          33

          1
        • anak pakdin says:

          tengok cara tangan dira tu … ajet2 bagus je…

          walaupun fathia ni bermasalah … tapi die paham keadaan rakyat ….

          kau Dira tau mengampu je….

          15

          0
      • Anonymous says:

        Tahniah UMNO-Najib dan BN. Nak tolong USA konon2nya..nah hakikatnya minggu ni USA mahu iktiraf Jerusalem sebagai pusat pentadbiran Yahudi. Korang mesti bangga kan dpt PM mcm Najib? hihihiks..selamat mengundi wakil Yahudi.

        41

        0
        • im done with red and white says:

          no more voting for umno. malaysia needs a mixed government. umno is getting too much. not to mention corruption and cronyism. there is no point in becoming a developed nation 2020 when there are so many corruptions and effiencies. negara maju is just a concept and smoke screen by umno. no thanks…

          42

          0
        • Anonymous says:

          tahniah yg menyokong umno. takziah kpd palestine.

          20

          0
        • umno is a traitor says:

          dah istihar dah pun. najib mesti bangga kan? boss dia tolong yahudi. hahahaa

          16

          0
        • Anonymous says:

          Isu Jerusalem ibu negara Israel….Najib duduk atas pagar atau buat2 tidur?

          9

          0
        • Anonymous says:

          Malaysia bantu USA Trump,Trump pi iktriaf Jerusalem ibu negara isreal.Butakah kita?

          5

          0
        • anon says:

          Hmm….eloklah yg mengutuk2 umno tu, gihlah bersekongkol dgn parti DAP laknat tu. Sb tulah PAS tak nak berkerjasama dgn dap sb terdpt segala muslihat putar alam utk kepentingan bangsa dia. . Org melayu mmg tak bersatu tapi org cina??? Tengok masa election lps, mca tak menang satu pun sb kaum dia standby ingatkan opposition menang so dat dia org nak join sekali, ramai2 nak masuk.. Mmg tak suka najib, tapi tanpa BN sape and kemanalah melayu.

          1

          16
        • Anonymous says:

          Macai UMNGOK (Anon 7 Dec 2017, 3.47pm).. Xdak modal lain dah, asyik mainkan isu perkauman jela modal ampa.. Klu dgn bangsa sendiri pun UMNGOK boleh tindas tanpa rasa belas, sanggup mengadaikan maruah agama dan negara.. Jgn harap kami sbg rakyat negara berdaulat ni akan berdiam diri lagi lepas ni..

          Satu je nk Tanya kt ang.. Ang xrasa malu ke nk berhadapan dgn Allah nnt?

          8

          1
        • Anonymous says:

          Sungguh bangga..hohoho

          1

          0
      • Umno- parti memperkayakan kroni says:

        alah dira ni oiii. ko pun gaduh2 siap tendang org dulu hingga tv3 buang ko dri melodi. takkan x ingat? ni la manusia yg tun m cakap…mudah lupa.

        84

        0
        • Mak Becok says:

          normal lah waktu persidangan umno. menyalak harus hentak2 kaki. kasi org tepuk. kasi dewan bergegar. yg pasti…ringgit jatuh menjunam, hutang negara makin menebal, masaalah pendatang2, ragut, rasuah, korupsi….makin byk. sila tepuk belakang masing2 sebagai tanda pencapaian umno ye.

          45

          1
        • ... says:

          nak like banyak kali !!! booooo puteri umno lah ! lepas perhimpunan/perjumpaan ramai yg tergedik2 ikut pemuda umno pergi karoke. walau bukan semua. ini perhimpunan syok sendiri !!

          16

          0
        • Anonymous says:

          mat sahdo..bila tukar nickname. suka nama baru abam.

          2

          1
        • bkn peminat fathia says:

          dira ni pon slh sorang manusia yg buat malaysia ni bapak dia punye.. sebok sruh org tgk diri.. diri dia sndiri tak cermin.. shame on u la dira!! puihhh!!!!

          3

          0
      • Kiah Jeling Sambil Jerut Bengkong says:

        Mmg tkde tawar menawar dh…rakyat dh bosan dgn perangai pekak ko Jib. Rakyat menjerit pun ko tk dengar. Ko tunggu Dira PRU nanti. Kasi bungkus kerusi UMNO cmpak tong sampah. UMNO sedang berlakon drama hindustan… dengan ko layak dicampak jauh2.

        9

        1
    • Anonymous says:

      Betul. Aku pun kecam jgk Fatiya haritu psl twitter dia tp Si Diya ni tak layak nak suruh Fatiya duduk diam2. Dia rakyat jugak. Apa kaitan betulkan pekerjaan dia dgn tindakan kerajaan? Kalau mcm tu, kita kena dapat Anugerah Pekerja Cemerlang br boleh kritik kerajaan? Bongok nak mampus statement Diya ni.

      53

      0
    • maharaja lawak bersidang di PWTC says:

      bodek..bodek…selagi boleh. itu lah budaya umno. ni pun species azwan ali dan jamal tongkol gak.

      23

      0
    • rakyat jelata says:

      kami rakyat2 ni mmg dah kat padang dah dira oiii! hampa yng kat ataih2 tu yang tak turun. dok dlm alam kayangan lg. mana la ampa tau perit jerih rakayat kat padang nie. berani sound fathia….sheila majid the diva hang berani dak sound???

      30

      0
    • Anonymous says:

      hoi retis bangang makan dedak …bukan nk cakap pasal isu harga2 keperluan harian mahal dan kebajikan rakyat…. dok sibuk pasal apa fathia cakap. burit mak hanggg!!

      17

      0
    • pengundi says:

      malas nak komen banyak2. bukan diorang paham pon kepayahan kita. balik2 soh kita bersyukur. bersyukur la pilihanaraya tak lama lagi. ini kali aku pasti tak undi untuk UMNO/BN. 100% sure.

      24

      1
      • Anonymous says:

        jgn ckp je lbh…smpai mase ko undi jgk umno…org melayu ni susah skit….skrg laaa ckp x nk undi umno nk pru umno bg duit rm50,beras sekampit terus undi blek umno….melayu2 spesis camni laaa y buat rosak negara dan buat umno makin maharajalela…cam ayah aku tu…ckp bkn main pang pung menyampah xske umno smpai mse undi umno jgk….dh berbuih mulut aku ckp…lps tu memekak ckp hrga brg naik..ayah aku membebel kat aku, aku bls blek ” padan muka ayah lain kali undi laa umno”…kah kah kah…so aku nk ucap padan muka kat hang paa y dok undi umno dl…..xyah nk memekak ckp brg naik ape laa tp time pru ko g undi jgk umno…cilaka punya melayu y undi umno….hahaha..

        17

        1
        • Anonymous says:

          tu angan2 org UMNO je. tak boleh terima hakikat UMNO dah tak relevan. salah sorang nya tu org mcm ko!

          5

          0
        • pembayar cukai says:

          bagi RM1000 amek…tu ganti balik duit cukai aku yang gomen amek. tapi nak pangkah UNMNO…nehi kabhi nehi!

          8

          0
        • Anonymous says:

          malu la sis mcm budak2 si dira. ko terasa pehal dgn kenyataan fathia? kalau mcm ni perangai kuncu2 umno…tumbangkan saja. buat malu kt org2 bukan melayu. islamik?

          8

          1
    • kiah says:

      https://youtu.be/nFfLHXPN4ys

      ni video dia lahar shila majid. choii kau pun bagod sana sini .. siap kena buang melodi

      0

      0
    • pekerja swasta says:

      well said. aku setuju. ape kejadah plk nk kne turun padang? lg pon hak kita sbg rakyat utk bersuara. tak kaitan lgsg lakonan ngn pendapat kita tttg kerajaan hr ni. lg pon nk suarakan pendapat tk perlu nak berlakon. ingt kaki bodek gomen ke?

      dira ni back up sgt kerajaan sbb dia puteri umno la..ingt aku kesahhh keeerrrr..mcm la buat kje sgt!

      nk kecam aku kecam la. aku tk mkn duit brim so tk heran. lol

      8

      0
    • Anonymous says:

      puteri dan wanita dan geng2 umno ni memang bodoh botingket-tingket sejak dari dulu lagi. wat malu je nk berucap masa PAU, tapi wat keluar statement nk serang peribadi orang. takkan rakyat tak boleh bersuara. Malaysia ni pelik, sepatutnya kalau negara demokrasi berparlimen, rakyat la yang ada power. Kerajaan patut takut pada rakyat, sekarang ni macam rakyat pula yang kena takut pada kerajaan. Kerajaan tak takut pun pada rakyat, boleh buat sesuka hati dia je. Kalau kita cakap dia kata toksah duk Malaysia la, pergi duk negara lain. Memang bahlol umno ni dulu kini dan selamanya.

      6

      0
    • Anonymous says:

      Alah hai siDira Abu Zahar ni, ada hati nak perbetulkan Fathia…..yang kau sendiri tu sudah betul sangat dah ka??…..sebelum nak komen orang, perbetulkan dulu diri tu weh!!…

      4

      0
    • Anonymous says:

      Dah namanye puteri umno…mesti side umno punye…tp mmg x patut pon dira sound n sebut2 nama org ms nk bg ceramah…memang kita blh nmpk kelemahan di bwh pentadbiran pm skrg…fathia dikira berani dh tu drp setengah org yg th nk berani kt blkg je..bla berdepan..terkunci terus mulut (termsk aku..hehehe)

      5

      0
    • Anonymous says:

      agree to disagree

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Dira sendu …. Go Fathia …Dr M pun puji kau ..

    35

    1
  3. Anonymous says:

    Tidak payah sibuk hal kerajaan? Rakyat ada hak nak bersuara kalau kerajaan buat salah. Pui. Puteri Umno pun dua kali lima je? Kenapa x tegur shahrizat Lembu yang makan duit rakyat? Tanya je

    32

    0
  4. tu la says:

    tu la…kalau rakyat tak boleh bersuara, cam ne?… benda yg betul… kena pandang kesusahan rakyat yg tersepit.. kerja kuat cam ne pun, jika kos meningkat… takkan cukup… mana kualit masa untuk keluarga jika terpaksa kerja lebih masa. sebab tu ramai anak muda yg perangai da macam apa kerana ibu bapa tak ada masa di rumah.. celik mata la sikit org atasan oiii…..

    23

    0
  5. Anonymous says:

    bukan dia ni dulu gaduh kelab malam pijak muka orang?

    19

    0
    • Anonymous says:

      Ye, dia lah tu. Geng Fazura jgk ni. Fazura pukul org dgn high heel. Diya pijak terus muka org tu. luls

      21

      1
      • dexter says:

        give it a rest, takyah lah nak buka balek cerita lapuk zaman jepun nak suroh org sokong komen bodoh engkau. Engkau ni sempurna sngt ke. Kalau org mengutuk aku, aku pun akan pukul je org tu dgn ape2 yg ade kat tangan aku, Ko manusia biol kot takde perasaan..

        0

        4
        • Anonymous says:

          hahhaa tahu terasa .. yg si betina pukul orang tu mengutuk orang x patut kena pukul ke dgn apa2 yang ade kat tangan…org lain x ada perasaan ke….biul ko ni…

          5

          0
    • anti lelaki playboy says:

      ada kes dia minum clorox!! sampai masuk hospital weii

      6

      0
  6. perhatijer says:

    Dira ni pun perangai bukan elok sgt….gaduh dalam kelab malam lah bagai….dia pun x betoi….memang apa2 yg berkait dgn umno ni mmg slalu bodoh kan….

    23

    1
  7. anonymous says:

    dira baik ko gi sound ‘kepala bapak kau’ utk perbetulkan kepimpinan dia lagi berfaedah dari kau sound fathia ni…tak gitu?

    17

    1
  8. rakyat says:

    barua ni pemakan dedak umngok ..umngok suruh makan taik pon dia mkn ,apa kena mengena lakonan dan kritik krajaan ..hamboi mlmpau betui kera jaan smpai tak boleh kata apa lgsung,sama kes mcm sheila dgn mnteri barua tu,apa punya sistem nih

    13

    0
  9. Cleopatra says:

    Aku pun takde la minat Fathia ni esp perangai dia tapi kurang stuju dengan statement Dira, like betulkan diri dulu?? Hello kerajaan tuu betul sangat la??, as Malaysian Fathia berhak memberikan pendapat dia mengenai kerajaan yang bernaung sekarang and it is also comprises in the human rights which is freedom of expression and freedom of thought…well, btw sebagai EXCO Puteri UMNO takkan u tak tahu??

    24

    0
    • Rakyat malaysia says:

      Pastu boleh la plak sekor menteri tu kata zaman kepimpinan skrg mengamalkan freedom of speech! Kalau zaman dulu, salah cakap je mesti kene tangkap. Uweekkk! Nak termuntah aku.

      11

      0
  10. Anonymous says:

    nak dedak la ni muka2 kroni terdesak. bila karier jatuh dah sendu je join politik. boleh dpt makan free…

    13

    0
  11. melati says:

    2×5 …dua2 ekor spesis ni Bodohhhhh…tu jewwwww walakakakaka

    1

    2
  12. damai says:

    Dira u just puteri UMNO, so far want to know what puteri UMNO has done to make the ekonomi become btr, and what have you all done cos makin ramai remaja buang anak, nothing rite. Not only Fathia talking about kerajaan, but Sheila Masjid dan Pak Nil also, so they are representing the rakyat. Kau pun baru join, jgn nak berlagak lah, and nak tanya kau join cos nak berjuang hak rakyat or join for your own good. Jgn kemaruk sgt lah,

    18

    0
    • Anonymous says:

      Tak faham kenapa baru tegur dah kata pembangkang? I was a Puteri UMNO but now, dgr news at TV3 rasa nak muntah. Cannot stand all the bullshitting. I don’t agree with what Fathia did… tapi dia ada hak bersuara. Shiela Majid and Pak Nil pun ada hak bersuara. Baru kena kritik sikit dah melatah. Org gomen kena declare harta, bila pak mak menteri kena declare harta juga?

      4

      0
  13. Anonymous says:

    bila dah sendu tapi nk up nama tu balik..masuk la parti umngok ni. femes la balik.

    10

    0
  14. daon kesom says:

    Yg penting kena bibir pink sentiasa mcm najis razak

    6

    0
  15. Anonymous says:

    umno memang lawak. dok sibuk pasal fathia. korupsi makin tebal…bila nk sembang???

    11

    0
  16. Anonymous says:

    KAU FIKIR KAU BERLAKON BEST SANGAT KE HAAA?!

    10

    0
  17. bengang says:

    MACAI , bodoh kau ni dira. puteri umno buat ape je

    7

    0
  18. Anonymous says:

    it takes a special kind of stupid to join umno….

    #justsaying

    14

    0
  19. Anonymous says:

    Dira … hidup lakunan dia pun x betul nak kritik orang….makna kerajaan pun x faham …dasar bodoh sombong…

    12

    0
  20. sepaun says:

    berucap di PAU ni mmg kena berlagak ckp besar mcm tu ke? Muka dira tu mcm muka nak kena penampo ja :)

    15

    0
  21. Anonymous says:

    Tak pernah consider dia sebagai artist pun ..kat Malaysia ni…

    11

    0
  22. hakak says:

    kali ni hakak sokong fathia.. si dira ni cakap mcm bagus.. kau dulu tu lg teruk pangai.. gaduh dlm disko.. kes nak bunuh diri lagi.. kat umah takde cermin eh..

    15

    0
  23. Mat Ronggeng says:

    Lancau lah kau Dira. Macam gampang. BETUL kan hidup kau dulu. Kahwin cerai je kerja kau. Gaduh kat kelab malam. Kau ingat kau perfect sangat. Kau pun artis. Konon konon dah masuk politik. Dulu zaman Mahathir, bapak kau dengan kau jugak yang sujud sembah.
    Typical pemakan dedak. Geli aah perempuan ni.

    17

    0
  24. baby says:

    hidup mu sediri pun x betull gak dira oiiii…brlakon x der la hebat mane pun,x prnh mng award pun,kawin then cerai,harap ko dr fmly kaya je…betulkan diri mu dulu la nakkk

    12

    0
  25. Anonymous says:

    cakap…sembang kuat. ringgit jatuh merudum gakkkk…

    next lah..

    8

    0
  26. Anonymous says:

    next pru…takkan mengundi umno buat dlm sejarah. itu saja aku nk ckp.

    7

    0
  27. Mak Jemah says:

    Dira, apa pun ce betulkan tudung tu dulu ye..pliss.. tu hah nampak dada tu..

    6

    1
  28. Anonymous says:

    Tak payah la nak ckp mana2 parti mengamalkan rasuah ker apa….mana-mana parti pon bila dah berkuasa dan memerintah akan mengamalkan rasuah jugak, sama jer….masa belom berkuasa boleh la ckp nak bantu rakyat jelata la, mcm2 sweet talk…bila dah berkuasa, hurrmm….cotohnya, tgk saja la kerajaan di utara tanah air tu….mse belom dpt, bukan main lagi janji2, bila dah dpt memerintah, faham2 ajer laaa…

    1

    6
    • sakit mata says:

      Yup..setuju…bila dah berkuasa semuanya sama je…janji semua ke laut..sebab kebanyakan orang yang sama je..tak puashati lompat parti…

      3

      4
    • Anonymous says:

      mentaliti mcm ni la rsuah makin berleluasa. bukan nk benteras haper ke..terima bulat2. sebab tu budaya rasuah berleluasa. org mcm ko lah yg mentaliti sama mcm indon.

      7

      0
    • Anonymous says:

      aik??y kat utara je ko nmpk??y kat selangor ko xnk cite pulak…bodoh….klu pembangkang memerintah pn Pm tetap org melayu sbb dh termaktub dlm perlembagaan…bodoh nye ko ni…y hang tkut sgt cina pemerintah tu kenapa???y kepala bapak ko jual tanah2 org melayu kat tanah besar China tu ko xnk memekak…bl pembangkang pemerintah akan ade mix pemerintahan so xde laaa istilah “ketuanan melayu kepala bapak ko” klu x abis sume tanah org melayu di rampas….sblm nk slhkn org lain ko tnye dl kepala bapak ko selama 60 thn kepala bapak ko jd kerajaan ape y org melayu ade??NOTHING….melayu merempat kat negara sndri…ape y berlaku kat utara tu hasil kesilapan dr kepimpinan kepala bapak ko y dl…lps tu x abis2 buat kcau supaya rakyat bnci dgn pembangkang….

      1

      0
  29. Anonymous says:

    nak budget bagos…tutup sejarah lampau…masuk umno. hahahaa

    6

    0
  30. ano says:

    nak tau jugak supaya saya dapat menilai ….apa Dira buat untuk rakyat?

    9

    0
  31. Anonymous says:

    hidup diri sendiri yg cakap tu pon terombang ambing.. nak suh org betulkan lakonan konon… dia ingat dapat cakap depan puteri dah cukup hebat kerr….. cakap kosong adelaa… xyah nak ‘rakyat’ sgt lahhh.. geli dgr…

    8

    0
  32. Anonymous says:

    Puteri UMNO..jentera menjilat UMNO…bukan ada kepentingan pon. Semua tu hanya boneka2 saja…

    9

    0
  33. fasha says:

    nak kaya cepat..masuk umno. nedim pun dpt job…hahaha

    6

    0
  34. Anonymous says:

    Macm Jilake ..Sibok dg Fathia…bila nak hapuskan GST????

    10

    0
  35. Anonymous says:

    Puteri UMNO= patung2 yg takde hasil buat negara2.

    7

    0
    • Anonymous says:

      salah tu..puteri umno ni penyedap tuk menteri2 je…berapa rmai y berskandal dlm tu….cume di diam kan aje…..aku dl time study oversea penah kwn aku tawar aku jd exco nadi umno…mmg tak laa aku nk terima tp aku slalu je ikut diorg g event…bl ade menteri y dtg UK time tu kwn aku ajak aku..so dr situ sikit2 aku korek dr kwn aku…aku tgk sndri betapa teruknye pemimpin2 umno ni…wanita dan duit tu mmg mknn harian diorg….setakat skandal tu dlm umno tu bersepah dh jd cam satu budaya….g oversea ats alasan keje tp buat maksiat dgn skandal..aku tau jgk sape artis2 y ade skandal dgn menteri2 ni…dira ko jgn ckp byk kang aku bocorkan rahsia ko br ko tau….cam aku xtau je tujuan ko join puteri umno tu….kah kah kah….

      1

      0
  36. Anti Hipokrit says:

    Fathia kasi pendapat..marah. Korupsi dlm UMNO…buat2 buta. Cehhhh!!!

    9

    0
  37. Dira Puteri Kentot says:

    Macai detected!

    6

    0
  38. PODAHHHH LAH says:

    UMNO..TIAP2 TAHUN BERSIDANG. MINYAK TETAP NAIK, RINGGIT TETAP XDE NILAI DAN RAKYAT MAKIN TERSEPIT.
    MAKAN ANGIN JE LAH DIAORANG KAT KL. MALAM2 LEPAK DI KELAB DANGDUT DAN LOBI2 HOTEL…SEMBANG JUTA1. MALAYSIA BUKAN MAKIN MAKMUR..MAKIN TERUK.

    7

    0
  39. bekas puteri umno says:

    puteri umno…pakat menjilat majlis tertinggi. itulah fungsi diaorang. tak da hasil pon. malaysia makin tenat. cakap je pandai…padahal…sekor2 musang berbulu ayam. tu pun…terpekik terlolong jerit hidup melayu.

    7

    0
  40. Zaza says:

    Dira…sebagai seorang perwakilan,awk seharusnya berikan ucapan yg matang,tk terlalu defensive dan seharusnya menerima tohmhan orang luar.sy lbh respek kalau awk jwb dkwaan fathia secara lbh terbuka dn berlapang dada dlm menerima kritikan.kerana awk xboleh ckp dia xboleh masuk cmpur urusan kerajaan sbb kita semua rkyat ada hak utk berckp ttg apa yg kerajaan sudah buat!

    8

    0
  41. kita ubah Ini Kali says:

    https://www.youtube.com/watch?v=nFfLHXPN4ys

    Shila majid pun dia kutuk. orang tu cakap pasal masalah rakyat

    1

    0
  42. TUN M!!! says:

    HIDUP BERSATU!!!

    0

    0
  43. dira macai dedak says:

    fathia berlakon best .. cerita meletop. Dari kau dira .. sendu ke langit ketujuh kes gadoh cerai pun dah dua kali .. Kau anak menteri boleh la cakap, bukan kau kata apak kau tak kasi naik public transport? lagi mahu cerita kesusahan rakyat ..

    9

    0
  44. Anonymous says:

    malu la sket…dok mengata org secara berjemaah saling tepuk menepuk…
    patutnya tolong rakyat. mcm ni suruh aku vote for umno???

    9

    0
  45. Abah kau says:

    Bila hidup dah terdesak kenalah jadi macai. Dia sendiri tak mahu perbetulkan hidup ke? Kawin cerai berapa kali? Kes dalam kelab hari tu sapa?

    7

    0
  46. pompuan sejati says:

    dir ao dira. setahun jagung baru dlm politik tu pon tumpang nama bapak…mcm jakun je. makan dedak demi red garage tu ke?? ko la penyumbang kepada gejala sosial kat neg ni tau. pompuan tu buat cara pompuan. jaga laki & anak elok2. bukan dok naik moto sana sini…sampai lupa umah tangga. sememeh ..busuk… ni plak nak berpolitik …sendiri mcm ketam…ada hati nak ajar org len cara berjalan. ewww! tak kuasa la.

    3

    0
  47. Anonymous says:

    dah mcm perjumpaan makcik bawang puteri umno…dok pakat2 mengata.
    sedihhhh!!!

    6

    0
  48. Rakyat Biasa says:

    Puteri UMNO mcm bagus sgt???mgkin Dira dah x de point gagah pikir apa nak ckp bagi org tepuk tgn dan bagi org pay attention..so guna nama Fathiya Latiff.. kalau aku pun x de nye nk msuk puteri UmNo dlu bru boleh ckp x puas hati…ak rakyat kot..ckp ngundu tgjwb semua..so kalau pemimpin ak x buat keje buat ak marah ak ada hak kot nak be frustrated.. bodoh la Dira.. tau la ko anak bekas Pak Menteri..x bermakna Melaka tu ko punya or dunia tu ko lunya.masa wartawan interview ko ckp asyik repeat je keluh kesah rakyat bagai.. ko tau x ada org melayu mengemis kt negara sendiri Dira… jaga diri ko dlu sebelum ko nak org jaga diri… dulu ak suka ko masa sehati berdansa dan masa kes ko cerai berai ak sedih..tpi skrg bru nampak hati ko…such an attention seeker… good job Puteri UmNo yang lupa diri..ak hro bukan lagi UMNO…bukan parti yg salah..tpi salah pemimpin2 yg duk berkroni dan berparti…

    1

    0
  49. Zioe says:

    Knp rakyat x bleh bersuara pulak?…amboi…cukai melambung2 korg tarah….mintak tolong rakyat tp maki2 cmtu pulak…

    9

    0
  50. Tieya78 says:

    Bodoh punye dira..kau tahu tak rakyat menderita dgn kos hidup sara yg begitu tinggi.. semua benda nak naik..ckp mcm tin kosong..phuiii artis sendu yg acah2 nak jd wakil rakyat..nie mesti dah trlebih makan dedak..

    5

    0
  51. Anonymous says:

    fathia ada hak bersuara…malaysia bukan north korea.

    10

    0
  52. tijah says:

    rakyat malaysia dah tak boleh bersuara ye skrg?
    malaysia bukan milik umno lah nonok.

    8

    0
  53. Lol says:

    naharani2..dan maharaja2 lawak sedang bersidang minggu ni di pwtc.
    mari ketawa…hahahaha

    6

    1
  54. Mak Jemah says:

    Pemimpin UMNO tu semuanya diri betul ke? Mana nak cari pemimpin yg bersih dari rasuah dan moral? Si Fathiya ni guna saluran sbg celebriti utk menyuarakan pendapat. Klu dia rakyat biasa ada org nak dgr ke? Kenapa betulkan lakonan? Maksudnya semua pemimpin UMNO ni memang pandai berlakon lah? Mcm tu

    8

    0
  55. Anonymous says:

    sejak bila fathia relevan?
    yg ko puteri umno sentap pehal?
    tolong lah rakyat..dok hentam artis.
    loser betul..

    5

    0
  56. taksukafathiataksukadira says:

    jangan dira… jangan dira…
    kang sejarah anda dibuka anda yang malu…
    jangan dibuka aib orang… terang-terangan anda sebutkan nama Fathia didalam ucapan anda…

    anda dah bersedia disebut “netizen”?

    5

    0
  57. Anonymous says:

    Tiap PAU serupa aja….bersemangat konon….tapi tak sampai kemana pun… yg dgr semua pak turut. Yg hadir gila kuasa tpi tengok diluar pagar menyatakn umno boleh belah lah…

    4

    1
  58. Anonymous says:

    Semenjak kau memerintah kerang pun 12 hi3nggit sekilo hari2 mkn telor goreng mana tahan..udahlah jib ..dira..ptuiihhh

    4

    0
  59. Anonymous says:

    makan rasuah okay.
    kritik najib…salah? :(

    5

    0
  60. Anonymous says:

    tengok video dia kena interview dgn wartawan. terserlah kebodohannya… keluar statement membuta tuli. tak fikir dulu sebelum bercakap. nampak sgt cakap main hentam je. satu lagi “kekerajaanan”, ape kejadahnya tu? kesian. kan dah nampak bodoh tu…..

    4

    0
  61. Anonymous says:

    Mana demokrasi…mana kebebasan bersuara… Jgn jd kerjaan kalau x boleh tegur…kerjaan x kan bangkit tnpa pebngkang.. Pmbangkang like org ygvtegur apa kerjaan kurang.. Rakyat bagai crmin pada kerjaan..bahgianya rkyat mncerminkan hebatnya kerajaan bila rakyat byk bersuara.. Ada kekurangan yg perlu di perbetulkan..bukan suruh rakyat diam..

    4

    0
  62. Fukeklaut says:

    Melayu marah melayu.
    Dira bodoh. Social
    Fathiya pun sama..
    Dua kali lima.
    Tahniah

    0

    2
  63. man73 says:

    dah la dira buka la mata udah2 la bodek

    2

    0
  64. Anonymous says:

    Terima kasih banyak atas komen2

    0

    0
  65. anon kerana benarrr says:

    Dlu lepas habis study pernah join puteri sekejap pastu blah cmtu je sbb mmg tak boleh blahh haha,..ahli2 puteri2 umno ni(di tempat saya la) kebanyakannya yang tiada pelajaran, yg tidak habis persekolahan dlu sbb tak minat belajar, yang xde pekerjaan tetap/menganggur, yang jenis merambu/ske lepak2 tgh malam, yg 3suku/mereng, yg giler artis, yg hanya tau berseronok jalan2 perabis bajet..eh mcm2 la..pening aku

    5

    0
    • puteri no says:

      sama la.. memang semua puteri amNO ni tak boleh pakai. yang dorang tahu terkinja kinja menari, cakap pandai je lebih. yang paling pandai dok menggatal dengan laki orang. huhuhuhuh

      4

      1
  66. jed jaidi says:

    Bodoh betul ahli umno…smpai x blh nk kritik kera jaan.. Dira pn lakonan mcm haram.. x best lngsung. Elok la ngam sgt dgn diva aa.

    3

    0
  67. Anonymous says:

    susah juga kalau kerajaan tak tukar2. duk rasa selesa je, tu yang buat sesuka hati kat rakyat. kena tukar la kerajaan. baru la kerajaan jadi matang, biar kerajaan takut sikit. cuba tengok dulu pembangkang memerintah macamana. mana tau lagi baik, apa yang nak takut sangat, kalau tak suka, PRU kan ada, rakyat kan ada kuasa memilih. especially orang sabah sarawak. come on la. korang banyak kerusi dalam parlimen, tapi kalau asyik menang bn je kat sana, susah la sikit nk ubah kerajaan. jangan jadi bodoh sangat la.

    7

    0
  68. Anonymous says:

    Fahtia tak adaasa turun padang cari duit dulu dari bigo …dulu tunjuk tetek skrg tunjuk puki….kmi tetap skong bn walau bukan islam….tak mcm stgh rakyat jilat ludah sndri

    0

    7
  69. Anonymous says:

    say NO to umNO!

    3

    0
  70. Anonymous says:

    Yang bagi komen2 dalam ni ada tak pelajar universiti kerajaan, penjawat awam atau yg dapat BRIM,mak bapak yg dapat BRIM dan sebagainya lah…bukan main mengutuk yer, tpi tak sedar, diri tu dpt kemudahan yg kerajaan skrg bagi…kalau betul tak suka dgn kerajaan skrg, jgn la guna kemudahan yg kerajaan bagi, ini tidak, hard up gak dgn sume tu yer…ishhh, ishhh, ishhh……

    0

    8
  71. Ustajah says:

    Dira ke pathia ke , dedua tak boleh pakai, yg korang bergaduh sesama bangsa sendiri nape. Bangsa lain tepuk tangan.

    1

    1
  72. Anonymous says:

    Bila otak diletak dicelah kangkang,jadilah Dira nira nie.Turun padang?Padang mana yg hang turun.sesedap rasa je bangga diri.

    0

    0
  73. Anonymous says:

    Betul tu ustajah….bangsa lain tepuk tangan….walau sejahat/seburuk mana pun pemimpin/kerajaan UMNO, ttp bangsa sendiri…tak boleh dibayagkan klu org lain memerintah negara tanah tumpah sendiri…..

    0

    3
  74. MIOW says:

    NASIP BAIK LAA SARAWAK SABAH XDE UMNO BODO TU…ALHAMDULILLAH…
    HAHAHAHHA

    0

    0
  75. suke hati aku le says:

    brim ke, bonus ke. duit tu dia pungut dr rakyat. bukan EHSAN kerajaan. korang ingat dia keluar duit poket dia org ke bagi kita2 ni.

    lg 1, nak turun celah padang mana lg. fathia tu RAKYAT. dia lah yang ada kat tengah2 padang. macam kami2 ni… korang tu yang suke2 buat kami macam bola sepak sana sepak sini.

    beb!
    kerajaan ni cuma STAFF pada RAKYAT JELATA tau! tugas korang pastikan duit MODAL yang rakyat keluarkan ni digunakan sebaik mungkin. supaya UNTUNG nya balik kepada kami. korang makan gaji je

    5

    0
  76. Mak esah says:

    Dira tan sri abu zahar salah satu contoh geng kleptokrasi versi umno yg kuat kencing rakyat! Tak payah bgtau kesusahan rakyat pada puak2 ni sama macam najib jugak sebab lahir2 je dah sedia mewah..haram tak tau susahnya rakyat mengadap kos hidup yg tinggi dgn segala cukai mak nenek hanat yg ‘ kera’jaan kenakan..dira abu zahar boleh g mampus! Keep it up fathia, sheila n pak nil!!

    4

    0
  77. Anonymous says:

    Tau pon suke hati aku le….korg kutuk2 kerajaan, korg tau tak sape sebenarnya kerajaan….kerajaan tu, kita la, rakyat jelata,maknanye korg kutuk diri sendiri….wakakakaka…

    0

    3
    • Mak Jemah says:

      Hang ni dari gua mana? Hang tau x kerajaan tu sapa? Kerajaan itu adalah parti yg memerintah iaitu BN. Ahli BN itu terdiri dari menteri2 kabinet yg menguasai majoriti di Parliament. Dik pi lah sekolah balik. Kita ni bkn kerajaan kita ni pemberi cukai kpd dik oiii. Yg sengsara kita yg kenyang kroni2 kjaan

      3

      0
  78. Anonymous says:

    ni dari gua mana ni…kerajaan di pilih, kerajaan BN lagi dalam issued statement ….#silameninggal

    0

    0
  79. Jom Karaoke says:

    Harap-harap banyaklah wang saku masuk ye dira.. hahahahaha… negara demokrasi ini. Memang harga barang mahal pun. Lainlah dira, macai UMNO. Dapat wang saku… hebat bersuara kunun… atukoi…

    0

    1
  80. fifi says:

    Aku bukan pro kerajaan, tp Fathia mmg betul ko patut betulkan diri dlu. Lately mcm attention seeker. Both pun x betul je macam..kbai!

    0

    2
  81. Anonymous says:

    Boleh belah la kau dira.stupid..

    0

    1
  82. Anonymous says:

    dira ni yang pelakon sendu tu ke?? tak kenal la akak. watak extra melintas2 ke apa. macamane boleh jadi exco. ada kelayakkan ape?? apa bakti dia kat masyarakat??

    0

    0
  83. PM Najib wira negara says:

    HIDUP UMNO….HIDUP NAJIB….SIAPA TAK SUKA #SILA MENINGGAL

    0

    1

Leave a Comment

Optional