Written by Bella | December 5th, 2017

Mungkin ada sesetengah netizen tidak gemar dengan tindakan Fathia Latiff yang sering menyuarakan pendapat beliau berkaitan isu politik di akaun Twitternya dan ada yang menganggap Fathia hanya ingin meraih publisiti murahan kerana sudah tidak laku sebagai pelakon berikutan kontroversi Bigo Live sebelum ini dan masalah disiplin.Walaubagaimanapun, siapa sangka mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir kagum dan memuji keberanian Fathia dalam menyatakan pandangan beliau terhadap isu politik semasa dalam negara untuk kebaikan semua pihak.

Fathia menerusi akaun Instagramnya turut meluahkan rasa sebak apabila mendapat pujian daripada Tun M sendiri. Pada masa yang sama, Fathia berharap rakyat Malaysia tidak pernah melupakan jasa Tun M yang banyak membantu negara Malaysia dikenali di mata dunia sebelum ini dan juga apa yang beliau pernah lakukan untuk rakyatnya ketika bergelar Perdana Menteri.

Siapalah tahu mungkin satu hari nanti Fathia akan menceburi bidang politik pula kan? Heh..

18 responses to Tun Mahathir Kagum Dan Puji Keberanian Fathia Latiff

  1. Miss Unibes says:

    Tahun depan Patt-Ya boleh masuk itu maharaja lawak deyyy. Makin lawak dia ni. Mula2 meluat. Lama2 aku tengok dia ni ada bakat melawak. Ye tak ye jugak sebotol minuman lebih mahal dari seliter minyak. *pembaca biyutipulnara ketawa beramai2*

    2

    11
  2. Anonymous says:

    Yes kita kena berani. Tapi tak perlu bikin kontroversi merepek

    9

    0
  3. Lili Puteh says:

    Wahh elokla tu perlu ke kita nak support. statement perempuan yg tayang boobs live camni dia ni makin lama makin pelik laa sedih muka cantik sihat tapi syg…

    2

    4
  4. lols says:

    So nk naik dgn cara ni lak ke? Mungkin la mami blh senyum dgn keberanian fathia di sosial media..Sorry that doesn’t change the fact who u are n what u’ve done before..not even make u look smarter..klu msuk politik blh amik tmpt mat maslan cpt2 or worse jamal jmban..atau blh brgnding bahu die mnteri ko timbalan.. nmpk trdesak cari isu baru utk org lupekn isu lama..

    3

    2
  5. Kedondong says:

    tunjuk tetek pun dia berani….apa sangat berani kondem gomen kat socmed.

    14

    1
  6. njn says:

    alahai……………………hmm che det pataya tetek tu sakit jiwa raga………………satu Malaysia dok hentam dia.

    4

    2
  7. Anonymous says:

    Standbylah kau Kak Yah kena simen atau kena C4. Lepas ni siaplah takde job & banned berjemaah dari stesen tv.

    2

    4
  8. anonymous says:

    bila tek tek bercakap LOL

    6

    2
  9. nuar says:

    bila baca ni mmg dah agak mesti Bella yg tulis. ayat mesti nak baur sindir. haihhh.

    1

    0
  10. Hanky Panky says:

    Put aside the negative side of her. Apa dia ckp tu betul apa? Selama Tun M kat atas..semua org sanjung bagai nak rak. Skrg? Org ckp Tun M nyanyok. No. I do not think org yg dah banyak guna otak akan nyanyok at his age. He is someone intellectual. Cuba majukan bangsa dia.

    Yg sekarang ni..org suruh teruskan je legasi dia. Tu pun hancur. Ranap. Payah nau2 nampaknya. Tun M tu 22 tahun mentadbir. Happy je aku idop kat Malaysia ni. Skrg? Ohmy ohmy ohmy.

    Engkorang nak kecam aku..kecam la. Aku tak makan duit BR1M mcm korg. Haha!!

    18

    0
    • Anonymous says:

      At his age I think, dia patutnya tak perlu fikir pasal apa2 dah, yes ada netizen yg mintak tolong dia do something about pemerintahan najib ni kan? But apa yg dia boleh buat? Sedangkan muhyiddin yassin pun out… I think better jadi macam Tun Abdullah Ahmad Badawi, hidup pun tenang, kepala pun tak serabut fikirkan politik right? Just my 2cents :)

      0

      7
      • Hanky Panky says:

        Betul. Dia sepatutnya dah tak perlu fikir. But then dia terpaksa fikir. Dia taknak tengok melayu ni hancur sblm dia tutup mata.

        11

        1
    • Pekerja Swasta says:

      Yes. 100% aku setuju ngn ko ni Hanky Panky.

      6

      0
    • Anonymous says:

      Lol! You’re not the only one yang tak diberi BR1M. And btw,ada cara dia kalau nak pertikaikan pun. Tapi si fathia ni tak cerdik,bebuat nampak cerdik. Dia sendiri pun tak faham apa yang dia nak pertikaikan.

      3

      0
  11. Lulu says:

    Rindu plk pada Tun. Dulu bila pegi overseas aku ckp dari malaysia, diorg akan akan ckp ‘Mahathir?.’ Yes i know Malaysia” angguk kepala.

    Hari tu pegi usa, ckp malaysia kat singapore. Org sana faham Singapore dlm negara China..:-((
    Bila google, mmg ramai org luar fhm Singapore kat dlm china.

    5

    0

Leave a Comment

Optional