November 22nd, 2016

Sebelum ini, Uqasha Senrose ada memberitahu beliau merasa sedikit “bangga” apabila jumlah pengikut Instagramnya telah bertambah sejak isu beliau membuka tudung menjadi topik hangat dan bualan ramai.

Namun, sehigga hari ini masih ada segelintir pihak yang mengkritik Uqasha dan menggelar beliau dengan panggilan negatif.

Walaubagaimanapun, Uqasha memberitahu beliau sudah tidak peduli ataupun tertekan dengan cemuhan orang ramai. Apa yang penting, beliau tidak mahu hipokrit.

Saya tak tertekan pun dengan segala persepsi dan maklum balas yang diberikan. Memandangkan ini adalah pilihan sendiri, saya perlu berani menghadapinya.

Rutin harian saya berjalan seperti biasa tanpa sebarang gangguan. Tak telintas langsung dalam fikiran untuk berkurung di rumah. Saya tak mahu lagi bersikap hipokrit dengan semua orang.

Bila Uqasha membuat keputusan untuk membuka hijabnya, beliau memang kena bersedia untuk menanggung segala risiko termasuk dikecam orang ramai.  Hati kena kental barulah boleh tampil di khalayak.

Sumber Berita : Harian Metro


Comments are closed.

Loading...