Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Tiada Paksaan Dalam Pengambilan Vaksin” – Emelda Rosemila Mahu Semua Tahu Hak Masing-Masing

emelda rosemila

Sejak kebelakangan ini, memang banyak isu yang didebatkan berkaitan vaksin. Walaubagaimanapun, rakyat Malaysia digalakkan untuk mengambil suntikan berkenaan bagi mencapai komuniti kelompok sekaligus mengekang wabak bahaya daripada terus merebak.

Advertisement

Para selebriti juga tidak terlepas memberikan pendapat mereka mengenai isu ini, ada yang menyokong, ada yang tidak. Terbaru, pelakon Emelda Rosemila turut berkongsi pendapatnya menerusi entri di IG Story. Menurutnya, tiada akta dalam Perlembagaan Negara yang menyatakan rakyat Malaysia wajib mendapatkan suntikan vaksin.

Sudah termaktub dalam undang-undang negara. Tiada paksaan dalam pengambilan vaksin.

Malah Emelda mengatakan bahawa syarikat juga tidak boleh memaksa para kakitangan di bawahnya untuk mengambil vaksin sekiranya mereka menolak.

emelda rosmilaSumber : Murai  

Emelda menegaskan bahawa setiap individu mempunyai hak masing-masing, jadinya tiada siapa yang boleh memaksa mereka untuk melakukan sebarang keputusan.

Kita ada hak sendiri. Kalau nak ambil sukarela, bukan paksa rela. Kalau ada kesan sampingan, tanggung sendiri.

Wanita itu mengemukakan Akta 342 Akta Pencegahan & Kawalan Penyakit Berjangkit 1988 di mana setiap individu yang menolak vaksin untuk COVID-19 tidak boleh dikenakan sebarang hukuman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emelda Rosemila (@emeldarosemila)

Dalam pada itu, pelakon itu meminta supaya golongan divaksin dan golongan yang tidak mahu divaksin supaya berhenti bertikam lidah dan buat sahaja keputusan mengikut kehendak sendiri.

Advertisement

Memang penting ikut kehendak sendiri tapi lebih baik beri keutamaan pada kepentingan semua.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Murai
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. Ah coi

    July 31, 2021 at 9:52 am

    Mmg la xde paksaan xamik vaks..tp diam2 dhla…xpyh pulk nk keluar kenyataan dan menghasut.lebih2 lg klu korg tu golongan y terkenal..klu ko diam, org pun xkn tanya ko ad amik vaks or x..

  2. Anonymous

    July 30, 2021 at 10:00 pm

    Tanggungjawab dan peranan hang dalam masyarakat mana? Takpe. Tak nak vaksin jgn campur dgn orang yg telah divaksin. Dok rumah diam diam.

  3. Forgottenames

    July 30, 2021 at 9:13 pm

    OMG I just took the vaccine so Sekarang I dah teragak agak salah ke ambik vaccine tue…

  4. Junaidi Syarif

    July 30, 2021 at 7:21 pm

    JUST TAKE THE VACCINE

    • Anonymous

      July 30, 2021 at 7:46 pm

      dia takut mati kalau kena vaksin.
      entah2 anak yg diambil.itu tidak dilindungi vaksin juga

  5. Anonymous

    July 30, 2021 at 4:49 pm

    Not another one. Yes, it’s not mandatory, but, in order to minimise the spread of this virus, one is advisable to take the vaccine. It’s a very simple suggestion, yet, it’s hard for those who are stubborn or ignorance to understand. Please do encourage people to take the vaccine by giving them a choice to live in fear & knowing that they might got infected any time or living knowing that they protect themselves & those around them. TBH, I still can’t believe that in the 21st century, there’s still people who are not believing in science.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top