Written by Bella | November 24th, 2017

Sejak Fattah Amin dan Fazura mengumumkan pertunangan mereka semalam, pasangan ini tidak henti dibanjiri dengan ucapan tahniah oleh netizen.

Rata-rata netizen begitu teruja sekali Fattah dan Fazura  akan bernikah dalam masa terdekat dan menyatakan pasangan itu memang secocok selain mendoakan kebahagiaan mereka berdua.

Berikut antara komen-komen netizen :-

Fazura dan Fattah mengikat tali pertunangan pada 13 November lepas sebelum berangkat ke Mekah bagi menunaikan ibadah umrah. Mereka kini sedang sibuk menguruskan hal berkaitan pernikahan mereka yang dijangkakan pada penghujung tahun ini.  Dua majlis resepsi perkahwinan akan diadakan satu khas untuk keluarga dan rakan media dan satu lagi buat peminat mereka pada tahun depan.

93 responses to Teruja Dengan Berita Pertunangan : Netizen Tidak Henti Ucap Tahniah Kepada Fattzura

  1. Anonymous says:

    tahniah fattah n fazzy… u complete each other

    49

    0
    • Jemah says:

      Tahniah….walaupun x ler minat sgt Fattah secara fanatik tapi dgr kata dia solat x pernah tinggal. Bagus kawin dgn lelaki yg jaga solat ni sebenarnya. Bab hygiene kebersihan memang x perlu diragui lah. Tiada siapa yg solat dlm keadaan kotor. Untung Faz..

      98

      0
      • Pontianak Meraung says:

        Fazura dapat Fattah.
        Neelofa dapat tengok show baju dalam dan spender jee….kikikih

        86

        -41
        • Anonymous says:

          fattah yang dapat fazura.. haha finally after mengorat sekian lama faz terbuka hati terima fattah hihi

          31

          0
        • Harian Meteruk says:

          TERKINI: Neelofa akan segera berangkat ke Mekah sekali lagi untuk berdoa didepan Kaabah agar cepat bertemu jodoh….

          28

          0
        • Sembah Ratu says:

          To be honest, I prefer Fazura over Neelofa. At least she is not a hypocrite type. Neelofa is a bit too much sometimes. There is something about Neelofa that screams trying hard…and “look at me…look at me, I’m better than the rest of you”.

          Therefore, Fazura hands down. Congrats.

          162

          0
        • Anonymous says:

          Biar la dkt Lofa tu. Yg kau sakit hati dkt dia tgk show spender tu dah kenapa? Stop kaitkan Lofa dlm kisah lovebird ni. I’m sure Fattah Fazura pun tak suka.

          8

          5
        • Anonymous says:

          Pontianak Meraung, lofa tgk spender ko ke yg sakit hati sgt ni?

          5

          8
        • Anonymous says:

          Sembah ratu, I love them both. Am pretty sure u r just making assumption based on what u want to believe about Neelofa.

          4

          2
        • Mat Sahdo says:

          Mari semua, mari kita semua tunduk dan bertakaful selama 5 saat di pagi Jumaat yg indah lagi barakbah ni. Ucapkanlah takziah kpd hashtag #Loffatah. Semoga tenang lah disana harapnya ya. Aminnnnn.

          41

          0
        • Anonymous says:

          Mari viralkan hashtag baru… #Lofucktard

          8

          7
        • Sembah Ratu says:

          I’m not assuming anything. Look how Neelofa dresses up. And you call her a muslimah? I don’t think so. She should follow Uqasha Senrose. If you can’t honor hijab, let it go..

          48

          1
        • Anonymous says:

          Sembah ratu, you’re just assuming she’s hypocrite then if u said u looked at her photos without even knowing her personally. Then Fazura pun tak layak jadi muslim sbb dia xde effort langsung pakai tudung unlike Neelofa (but please I love Fazura too). Just be happy earnestly for Fattah & Fazura. Stop condemning others. Tak cool langsung.

          3

          18
        • doyok says:

          pompuan tudung ke ..freehair ke..kedalaman pussy tetap sama.

          4

          5
      • LOL says:

        wartawan2 sila terjah si lopak. apa reaksi lopak? adakah kali ni akan letak jari lagi? ataupun gigit jari?

        36

        1
        • Anonymous says:

          lopak trying hard nk tunjuk she slay at gala intrend last night.. padahal fesyen haukkk

          37

          1
        • Anonymous says:

          gala in-trend pun gigih. dinner show level urtv dan majalah nona!

          32

          0
        • kak ton says:

          x perlu la kacau lopah. biarkan lopah bertemankan majalah forbes dan spender2 victoria secret. retis pertama dijemput tengok show kilang spender kt hong kong. ko hado?

          5

          2
      • Anonymous says:

        Tumpang gembira…secocok.

        17

        0
        • taktuntuang says:

          boleh sesape explain yang part last tu kenapa fazura nangis pulak?

          0

          0
        • Miss Kecoh says:

          Kan dia ckp..peminat2 mendoakn jodoh dia sama Fattah. Dah famili Fattah pun baik sama Faz. Faz siap panggil bapak Fattah “ayah” lagi. Rasanya diaorg buat solat istikarah kot. Sebab tu konpident jodoh dia dgn Fattah.

          12

          0
        • Mak Becok says:

          rata2 org suka faz berbanding lopak. lopak fake..tengok la mlm gala majalah in-trend tu. mcm tu ke hajah punya style? cabut je lah tudung tu. gaya muslimah songsang sgt!

          13

          2
      • Anonymous says:

        Aku sangat hepi Fatah Fazura tunang. Tp aku jd kesian dkt Neelofa korg attack dia. Sudah2 la tu. Aku hrp Lofa pun nanti akan kahwin dgn org yg baik cm Fatah. Tak payah maki carut dia.

        8

        2
        • Anti Penjilat says:

          Org2 benci Lopak sebab fans dia. Fans dia yg sebenarnya yg nak kawin sgt dgn Patah. Mereka rasa mereka berada didlm tubuh Neelofa yg katik tu. Kesian tengok..

          9

          0
      • Anonymous says:

        Famili si Lopok nmpk mcm berangan sikit. Dari mak, adik, kakak, menatu..poyo!!!

        18

        2
    • Anonymous says:

      erra bila lagi??? menunggu shahir pergi pajak gadai ke???

      9

      0
    • Mak Becok says:

      Asalkan bukan Neelopak, minah kelantan!!!!

      9

      2
    • Anonymous says:

      selalunya org cantik susah mendapat kebahagiaan. sebab ego mengatasi dalaman. contoh neelofah…

      19

      0
    • Anonymous says:

      teringin nak tgk cincin tunang..hihihi!

      7

      0
    • Anonymous says:

      teringin nak tgk cincin tunang diorg…hihihi!

      3

      0
  2. Anonymous says:

    sama cantik sama padan

    21

    0
  3. miamore says:

    tahniah… semoga kekal hingga ke perkahwinan….sepadan sangat…

    11

    0
  4. Anonymous says:

    sama padan. elok la tu…

    9

    0
  5. Anonymous says:

    smoga fattah dapat membimbing faz lepas ni..

    18

    0
  6. Penjaga Istana says:

    Lopak akan kembali ke Hans sebab tak laku. kahkahkah

    15

    0
  7. Anonymous says:

    aku tak minat dengan dua ketul ni.. tapi fazura lagi better la dr neelofa.. fazura nampak manis.. neelofa nampak perasan je lebih.. apa apa pun tahniah untuk fattzura..

    46

    0
  8. lol says:

    tlg hapuskan hashtag #Lofattah

    27

    0
  9. Anonymous says:

    neelofa nampak gedik tu mmg betul. birah dia semacam….
    tahniah faz…

    25

    0
  10. Anonymous says:

    Dah elok lah tu…jangan tunggu lama2.

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Tak Neelofa hadap Fatah Amin ni. Dia tgh usher anak Najib sekarang ni. Anak Najib yg jadi deejay club antarabangsa tu.

    12

    0
  12. Anonymous says:

    Takziah #Lofattah

    9

    0
  13. Fattura says:

    Takziah Lopok!

    4

    0
  14. Anonymous says:

    FA. Ko bimbing la Faz dan gang dot dot dot tu. Aamin.

    3

    3
  15. nok gebuzzz says:

    Alhamdulillah….semoga ikatan mereka terus hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke syurga….respek dgn fatah dia bukan jenis mainkan perasan perempuan…mungkin fatah lebih matang skrang…masa dgn lofa,lofa yg mainkan perasaan fatah…tgk skrang Allah beri rezeki pd fazura bertemu jodoh dgn fatah…x perlu risau pasal usia,che ta n zain lagi jauh beza…asal pandai jaga rumahtangga.

    31

    0
  16. .' says:

    Tahniah lagi ..

    3

    0
  17. la Vida Puaka says:

    Lopak dpt Victoria Secret…lingeria renda2…hahahahahahk muah.

    11

    0
  18. Jiji says:

    Ok la tak dpt tmj dapat tengku cinderella …ok semoga trus menjadi bidadari syurga

    14

    0
  19. Anonymous says:

    Tmj pun pilih org biasa. Anak dh 2.

    So.sape yg belum move on belajar Dr fazura.

    Cpt move on even xbf anak raja kaya raya.

    21

    0
  20. Anonymous says:

    Tahniah.. Nmpak la fazura dah ready utk settle down..apa lg kn die nk kejar dlm hidup ni. Semua die dh rasa zaman muda dulu. Bila dh ready dh tak kisah pun sapa jodoh tu janji dpt bg rasa damai dlm hati ni utk ke arah hidup baru.fatah tu xtau la brpa lama lg bertahan dlm dunia seni ni. Jd elok je la kawen. Kakaka.. Same to lofa. Dia stil mencari spotlight dlm hidup dia so tak perlu nk heran apa dia nk buat. Tak kisah la dia hajah ke ape, kalau tak ready dia stil buat mcm dia buat skrg. dlu fazura pun mcm tu kot. One day die akan sampai tahap mcm fazura ni. Chill la semua. Bg diorang rasa bhgian masing2 ikut timeline diorang.

    40

    0
    • Positive says:

      Agree with u…Im rooting for fattah n fazura end their solo time dlm mase trdekat…its the right time I guess ..lgpon fattah n fzzura aldy in their age for gtting married..nothi to do with lofa anymore kot..no need to compare or lagakan lagi since da xde jdoh….die hard fan lopattah pon patot move on n doa baik2 for fattzura n lofa.. to me..fattah n fazura completing each other n nmpk yg dorg brdua family person..fattah pon sgt jage ibu n ayah die..same to fazura..I hope kasih syg dorg will be forever…life fazura before..wktu die mula2 dlm industry ..mase tu di3 kan muda..people slowly get mature kann…its the time la aku rse..same jugak fattah berepisod2 cerita cinta die..I hope u guys can settle down soon..dpt baby comel2 cam u guys…its really sincere from my heart …

      1

      0
  21. Anonymous says:

    Lopak ko balik la kpd Hans Isaac. Tula jodoh ko yg sebenarnya.

    6

    0
  22. Anonymous says:

    Haaa macam ni la yg kita nak… positive thinking netizens, spread more positive vibes. Tak ada la orang kata netizen especially yg malay ni mulut macam longkang sikit2 nak bash. Aku yang tak bersalah pun terpalit. Good job

    16

    0
  23. Anonymous says:

    Perghh first time tak ada lg yg bash

    4

    0
  24. el says:

    tahniah, semoga bahagia sampai akhir hayat, tak ade propa lagi, song Joong Ki &song Hye Kyo melayu

    13

    0
  25. Yun says:

    Mesti cantik pasangan ni pakai busana pengantin..sapa la designer nnti…semua secret x menunjuk…reporters lak yg terkejar sana sini…ni baru betul…

    17

    0
  26. Anonymous says:

    lepas hadap kutuk2 keluarga lofa.. Allahswt gantikan dgn keluarga fazura yg jauh lebih baik & menjaga privasi.. nmpk fazura come from class family..

    27

    0
  27. seri melur says:

    elok la fatah dpt yang dah dot dot…

    1

    18
  28. Anonymous says:

    org nak bina masjid amin kan jer lah…jgn libatkan nama org lain…islam tak ajar umat nyak mengutuk sesama sendiri. #bersangkabaik

    6

    0
  29. Anonymous says:

    fazura tlg jgn pakai roti tisu veil pls, nnt tenggelam kecantikan mu

    18

    0
  30. Anonymous says:

    Roti tisu dah abih cicah dg kuah kari. Seriously, Faz ni cantik. Tak payah busana pelik pelik. Cukup dg busana yg simple yet elegan. I can visualise Faz look george and stunning.

    11

    0
  31. suka sangat says:

    Alhamdulillah……semua komen yang positif…satu dua je jenis spesies mulut hauk..nak kena cuci denga klorok. aku dulu pon tak brp suka dengan fazura tapi lately ni suka sb dia jenis humble dan simple je…..nmpak dia boleh masuk dgn famili fattah. itu yg penting tak mcm yg dulu….family org have2 tak kn nak cmpur dgn org biasa. semoga bahagia berterusan ke Jannah pedulikan segala cacian dan kutukan manusia yg tak penah puas hati dgn ikatan anda.

    7

    1
  32. xxx says:

    Congrats Fattah & Fazura. May Allah bless your union and ease your path throughout the wedding process

    7

    0
  33. Ikin says:

    Jangan lah ambik Rizalman, dah outdated lah. Tudung meja dia campak ke kepala ko nanti.

    10

    0
  34. Anonymous says:

    tahniah… tahniah… tahniah..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Lopak dpt pergi ke show spender je akhirnya.
    Faz dpt 500 kuntum bunga.

    5

    2
  36. Faridah says:

    Akak suka sangat mereka berdua ni. Sama2 segak dan comeh!

    6

    0
  37. Cinderella says:

    Fazura nmpk sweet dgn Fattah.
    Neelofa nmpk miang sangat.. mcm kelentit terkena kurap!

    3

    4
  38. Gulai Ikan Kakak kau says:

    Nk tanya sikit , Fattah ni mampu ke Sara hidup FAZURA ?
    Faz ni bukan low maintenance dia ni ambitious girl i suka , sekali buat fashion show sampai ke NEW YORK jauhnya., tngk Erra pun sama juga. Bukan nobody yg blh mampu golongan Artis ni.
    Skdr nampak Sweet aje bergambar tak akan jamin kehidupan yg akan Sweet bila da bersama .. nanti.

    1

    6
    • Princess mawar says:

      Inshaallah diaa mampu.. rasanyaa xlayak utk kita mempertikaikan benda yg kita sendiri xpastii sb kita xkenal fattah secara peribadi ponn.. fazura sendiri dah terima lamaran fattah tu bermakna dia yakin fattah mampu jadi suami diaa dr segala aspek .. bkn berdasarkann kemampuan ekonomi semata2 .. ade je artis yg kawen ngn org2 berada tp jodoh xberpanjangan juga, ada baiknya kita doakan jelahh yg baikk2 utk mereka semoga semua d permudahkan n jodoh berkekalan.. inshaallahh yg baik jugak dtg pada kita nanti bila kita doakan kebaikan utk org lain..

      10

      1
    • Hadoii says:

      Oit..if u cannot share something positive..xyah nk komen2 lah..semakkan ruangan komen je ko ni kann…ko x bole fikir sndri ke soklan ko yg mcm x skolah ni..what u said its about someone’s life which is ko pon bukan knal sgt fazura…if die terime fattah in her life..she said that she sees her future in his eyes..ko x bace ye..x tgk vid…kaya or harta is only temporary la…klu kaya pon x hepy pon watpe..so harta tu x menjamin pon..besides, fazura kan kate die used to be independent…if she wants something shes get it by herself..kawin x semestinya ko nak husband ko bagi kemewahan kat ko…perempuan skrg x mcm dlu..share ur life means sush senang same2 la ngok…sian suami ko nati if ko ni pempuan…fazura x kawen lagi pon die bole t ape yg die nak…x semua pempuan kawen nk suami bgi kemewahan kat die…

      3

      0
  39. C says:

    Cinderela. Mula ko komen elok tertib saja. Pastu kenapa start bi—–g your mouth. Kenapa kaitkan Neelofa. Btw fyi Tadi aku tenguk TV ada org komen “His character and language he uses will show you his background and also what kind of surrounding he was raised in”. This applies to you too Cindrella!!!

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Cinderela. Komen di sini dibaca ramai orang. Jangan guna bahasa biadab. Jangan mencarut.

    1

    0
  41. Anonymous says:

    Taniah buat fazura dan fatta.lovely coupes of the year very humble down to earth,kind ,loving ni lah contoh terbaik mereka ta kira siapa stil entrtain peminat peminat mereka ta sombong thankful to allah its true bila kita baik like fazura jodohnya pon baik fatta her hero.

    1

    0
  42. Anonymous says:

    SHAMBUT LAAA CHINTA KU DUHAI SYAYANG…CHINTA KITA UNTUK SHELAMANYA……BERAKHIR JGK CINTA LOKASI NI..KLU X SIAN PATAH ASIK NK JATUH CINTA JE DGN HEROIN…KAH KAH KAH….

    0

    0

Leave a Comment

Optional