Written by Bella | November 23rd, 2017

Akhirnya segala spekulasi mengenai pertunangan dan pernikahan Fattah Amin dan Fazura terjawab apabila pasangan sensasi ini mengesahkan mereka sudah mengikat tali pertunangan pada 13 November lepas.

Fattah menerusi satu sidang media khas sebentar tadi memakluman mereka terpaksa merahsiakan berita tersebut atas permintaan keluarga dan mahu fokus untuk menunaikan ibadah umrah terlebih dahulu.

Pada masa yang sama, Fattah turut menafikan berita pernikahan mereka dan juga khabar angin mengenai majlis persandingan mereka yang dikatakan bakal berlangsung pada pertengahan Disember ini.

Tahniah kami ucapkan kepada Fattah dan Fazura, siapa sangka doa peminat untuk melihat pasangan ini benar-benar bercinta dan mempunyai jodoh bersama menjadi kenyataan.

88 responses to (TAHNIAH) Fattah Amin Dan Fazura Selamat Bertunang, Nafi Telah Bernikah

  1. otak says:

    Okay nextttt

    5

    12
    • enit says:

      Next cerita Fathia punya next tweet laaa tunggu jer,hahahahha

      9

      0
    • Jemah says:

      Adakah abam tah bleh handle kaka faz. Hope abam tah boleh jd imam kaka faz jika nk till jannah. Semoga pernikahan segera sbb tunang ni byk ujiannya. Lg pun abam tah hemsem sgt. Dan faz cntik sgt. Semoga berjodohan

      5

      3
    • JOYAH NAK SEKS says:

      MENGALAHKAN PERMAISURI KHWIN GAYANYE. BERTUNANG TAK KEMANA JEE, SAMPAI DUK BERASIA 2MINGGU BARU BG BERITA. KLU DH SAH NIKAH, I BARU RESPECT. DIAM2 DH NIKAH, MCM JEP SARI RITU. NI TERPKSA BG BERITA BERTUNANG LA NI, KANG TAK BG BERITA APE2 ,JATUH MERUDUM KEFEMESAN ITU. HARI2 KENA KECAM

      2

      77
      • Anonymous says:

        Sah sah nyebok hal org ni. Doa jelah yg baik2

        19

        0
      • hahaha says:

        asal ko sakit hati pulakkkk

        13

        0
      • Lofattahwhoooookk says:

        kau neelofa kan? WKakakakakakaka

        29

        0
      • emma says:

        bkn ke bertunang kita xpyh ura2kn sgt kt public tkut klu beriye2 sgt xde jodoh plak malu weh…

        23

        2
        • Anonymous says:

          Eishh Emma..bgvtau salah..tak bg tau pun salah. Kau dh berlaki ke Emma?

          15

          0
        • Anonymous says:

          Ko baru kuar gua yer nyah????
          Bukan dia org senyap ke sblm ni? Dah pi Mekah bagai…
          Tp kecoh speku lebih dr rega minyak nak naik turun.
          Hidup ni jgn iri hati sgt lah…..

          12

          0
        • Anonymous says:

          dah jatuh jadi fitnah pulak kalo dorang tak bagitau… wartawan siap expose gambar rumah lagi

          0

          0
      • Hhh says:

        Sah ko ni bodoh…..sah ko ni lopattah ni yg x suke fattzura…klu org lain xde alasan la nk bnci sgt ngn dorg….ko mmg x tau berita lgsg…duk umah x bace berita ke…dorg bukan rahsiakan ke berita tunang tu..media n joyah2 yg sebok nak tau…ntah2 ko yg joyah yg sebok nk tau tu…smpi ade ckp dorg dah nikah ngokkk…dorg pon kate kannm…x sgke da mcm2 berita kuar tu yg dorg pon trgesa2 balik trus wat pc….lg stu aku bgtau kat hang.,prtunangan patut dirahsiakan doh…ni bukan kire respect ke x…dorg da mmg rhsiakan…org2 cam ko ni yg buat spekulasi..

        19

        0
    • Anonymous says:

      Dua-dua sangap kontroversi sebenarnya. Kalau masa kt mekah dah dengar macam2 kenapa tak cakap je masa tu korang tak nikah lagi? Sbb saja nak kontroversi kan? Lepas tu semua gambar time umrah nak duduk sebelah2 je even its a group photo. Sbb apa? Tak halal lagi kan? Tapi saja nak kontroversi.

      Kalau betul ikhlas taknak timbulkan fitnah terus terang je lah dpd awal. Takpayah propa nak fokus ibadah hakikatnya bergambar sama boleh je, dengar cerita org psl korang dh nikah boleh je. Kuat propa

      Apa-apa pun patah buat pc pun kayu

      7

      17
      • kak ros says:

        kau tu yang kayu bodoh… dia org nak fokus beribadat. yg korang kat Malaysia sibuk2 nak tahu status org buat apa, pertunangan mmg sesuai dirahsiakan.

        5

        0
      • Anonymous says:

        “apa apa pun Patah buat pc pun kayu”

        hahahahahhahahaha…kelakr sangat

        5

        5
      • anon says:

        sokonggg .. saje nak kontroversi hangat lg. gambar diorang kt Mekah mengada acah acah sweet je aku tgk. duduk rapat kemain. mmg orang ingat dh nikah la lol tak boleh hadam betul kt Mekah pun jadi

        6

        2
    • Anonymous says:

      tahniah fattzura..tak saba

      1

      0
  2. Zikry haikal says:

    Alhamdulillah, semoga berjalan dgn lancar urusan Fattah and Fazura.

    35

    0
  3. Anonymous says:

    maknanya betul la tu 13hb fattah fazura bertunang

    14

    0
  4. Anonymous says:

    kahkah bodoh nyaaa.satu malaysia kena game.pastu lepas wanita terakhir dah tayang nanti keluar tajuk fattah amin dan fazura putus tunang.confirm! game yg sama wehh. malas dah nk minat. asyik terkena .bengongg

    2

    37
    • Lalala says:

      Dh tayang kat tv la makcik

      18

      0
    • Annon says:

      Kan. Sanggup demi promosi drama. Sepatutnya dah sampai ke umrah tu, pulang sini harus lah lebih tulus. Oh well, human nature, what do you expect. Akhir zaman kot.

      3

      38
    • Bunga sakura says:

      Xminat xpe tp jgn fitnah org.. kalau xmampu nk doakan yg baikk lebih baikk berdiam diri.. org tu xbuat salah pon kat kau.. dorang buat pc pon sbb dah bnyk sngt benda xbetul tersebar .. dah mcm2 kecaman dorg terima masaa d tanah suci.. rasaa xsalah pon apa yg dorang buat.. pertunangan memang sepatutnyaa d rahsiakan..

      62

      0
      • eila says:

        Seronok baca komen2 yg positif spt ini. kadang2 terfikir juga yg mengutuk, mencaci, memaki ni mcmana lah keadaan mereka nnt bila di hari pembalasan. Allahu semoga kita semua dlm Rahmat dariNya

        13

        0
    • Anonymous says:

      kah3.wei wanita terindah tu dah lama tayang. xde benda dah diaorg nak promo as pasangan. sebab tu aku rasa elok jugak dia umum lepas balik umrah sebab golongan mcm kau ni la. ingat diaorang tunang semata2 nak buat promosi.

      32

      0
    • Anonymous says:

      nape ko sakit ati sangat..ko lofattah ke

      1

      0
  5. Kiah propa says:

    Haaaaaaaa kan dh terjawab! Propa je lebey wartawan2 Msia nih. Yg dok kutuk2 ari tu amik kau! Fitnah lg kata fazura pegnent lah, tangkap basah laaa…sbb tu nikah cpt2. Eeeeeeuuuuuu!!!!

    34

    0
    • Mel says:

      Tu laaaa.. Media buat cerita cakap dorang dah nikah tergesa. Yg mulut jahat ckp dorang dah terlanjur. Hah. Jawab la kat sana nanti.berani sangat. Benci org tu mcm org tu buat dosa kat dia..

      31

      0
  6. Anonymous says:

    Bertuah kimk dpt patah…
    Biar pun tua dan bekas orang

    2

    35
  7. Uyun says:

    Dalam islam kata,bertunang hendaklah dirahsiakan. Dan perkahwinan perlu dihebahkan. Betol apa kalian buat. Alhamdulillah. Tahniah. Semoga Allah merahmati hubungan kalian hingga ke fasa seterusnya..

    47

    0
  8. sepaun says:

    Alhamdulillah.. semoga semuanya berjln lancar & harap fattah leh jd pembimbing yg terbaik buat fazura

    21

    0
  9. Thniah says:

    Ok la dr tunang ngn lopak.ntt klurga lopak suma nk msuk cmpur

    23

    0
  10. Cik bunga says:

    Tahniah fattah and fazura! Happy for both of u??????????

    18

    0
  11. Puteri mawar says:

    Alhamdulilahh, pertunangan mmg patut d rahsiakan takut kalau xjadii malu plak, pernikahan yg sepatutnya di hebahkan .. tahniahh fattzura .. kpd siapa2 yg ckp dorang dahh nikah siap berwalikan abg kandung fazura, haaa dahh jatuh fitnahh, org tu tgahh beribadah, mcm2 kecaman dorang terima, tanggung lah dosa memfitnahh .. org tu dah kataa tunggu pc 23 tetap nk juga keluar statement yg xsahih..

    28

    0
  12. Anonymous says:

    Dengan ini terkubur lah sudah lofattah fans.. Terima lah hakikat dorg x de jodoh..

    26

    0
  13. siti fatiya jamalullai al tweeter says:

    bab kene game den tak kesah tp pesal gambar2 diorang kt Mekah mcm dh kawin je duduk rapat acah sweet baru kahwin?

    4

    14
    • Anonymous says:

      membohong kau ni. kat mekah tu xde gambar dekat dan sweetla buat aku terpikir diaorang belum nikah. sampai aku hampir percaya ni semua teknik marketing nk promote barang atau diaorg jadi duta syarikat umrah ke.

      10

      0
    • Joe says:

      nabi muhammad pun sama kawin org lebih tua, yg tu ko nak ckp apa? Checkmati, Ckp lah wei nk tgk apa ko ckp…bodoh la ko, org nak ke jalan yg lebih baik, ko patut gembira.

      10

      0
    • Anonymous says:

      Ko rabun kot…

      0

      0
  14. Ada nampak mami happy? says:

    Wah .. Tahniah … Fattzura :-)

    7

    0
  15. Lol says:

    Baru je baca comments macam macam pasal fattzura ni. Tak faham kadang kadang dengan sikap segelintir orang. Bagitau salah, tak bagitau pun salah. Dorang kan retis, so mestilah peminat semua ternanti-nanti jawapan dorang. Nak taknak kena bagitau jugak. Elok sangatla apa yang fattzura buat tu which is cuba nak sorokkan pertunangan masa mula mula, tapi yelah retis, kenalah bongkar rahsia jugak utk puaskan hati semua pihak. Kan elok kalau kita dapat hidup saling mendoakan, berfikiran positif terhadap orang lain. Btw, congrats fattzura !

    25

    0
  16. pelik aku ngan citer dorg nii, video mak pajura kat mekah doa² anknya ngan patah pnjang jodoh bnyak yg snjung . puihhh , takde pon yg cakp “gi umrah buat ibadh ngan ikhlas tu buknnya nak mnnjuk”, kaaaaaannnnn? but, bila joy yg post gmbr tadah tngan je kat mekah smua org kutuk² . tak ke bana smua netizen kat ig tu. HAHAHAHAHAH

    P/S : aku tak minat sape² tpi cuma nak bndingkn prngai rang²bodo

    3

    28
  17. Anonymous says:

    Aku tak kisah ampa nak khwin ke. Tp jgn lpas ni ampa kalut nak duet nyanyi lg. Ckup la si sajat n si alep ja.

    10

    0
  18. KiahPropA says:

    Congrate Fattah dan Fazura. Semoga dipermudahkan segala urusan.

    10

    0
  19. Mami nak semua Happy !! Faham ! says:

    Entah la kita jarang amik tau artis Malaysia Tunang ke Nikah ke Kahwin ke tapi pasangan nie laen macam sikit .. Katanya pasangan nie digelar SongSongCouple versi Malaysia punya .. It’s that right ?

    8

    1
  20. Pst says:

    Lawa sangattttt lah Fazura ni. Natural beauty ! Salah satu artis yang takde mix sana sini, tapi cantik dia asli. Heheheh

    30

    0
  21. Anonymous says:

    Tahniah Faz dan Fattah, semoga anda berdua dirahmati selalu.

    Salute Faz, pilih org yg sederhana saja, janji macho. Wang ringgit dan pangkat bukan ukuran dan segala galanya dalam hidup, yg penting ada org yg menghargai kita.

    Faz kini makin matang dlm membuat keputusan, x apa lah x ada jodoh dgn TMJ ka, org itu ka, org ini…janji ada org nk kita dgn ikhlas tanpa tidak mahu ambil kisah silam kita.

    Kami doakan semoga Faz berbahagia selalu, begitu juga dgn Fatah Amin.

    28

    0
  22. Anonymous says:

    Terima kasih Fattah terima Faz seada nye….. Moga di Rahmati Allah kamu berdua ni. Amin

    14

    0
  23. Anonymous says:

    Bodohnye Annon

    1

    0
  24. Anonymous says:

    tak salute pun, kalau dia kawin dengan tukang sapu baru aku salute haha

    2

    7
  25. nilly says:

    x sangka….patah pilih pajurit……x sangka secepat ini

    0

    8
  26. absolute fitness says:

    skrg ak nak marah!!
    sape buat cite lopa yg nak kawen bln 11???sape hah sape??tgk bamtah yg kawen dulu..ahak2
    smga bertahanlah kaka faz ye..jgn jd cam kaka rara pulok..

    0

    0
  27. Jon says:

    Ramai nye yang butthurt… Hahaha…
    Biaq pi lah depa nak tunang ke nak nikah ke.
    Yg sakit hati tu pasal apa? LOL!!!!!!

    4

    0
  28. Anonymous says:

    Wow..tajamnye hidung pajura

    1

    0
  29. lots of love says:

    Alhamdullilah. Happynya for these beautiful couple

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Rasanya post ni pasal Fattah and Fazura. Tapi kenapa heret nama Neelofa eh? Dah dah la tu. Doakan kebahagiaan Fattah&Fazura. Dah tak payah nak heret nama Neelofa. Masing2 ada rezeki dorg sendiri. Fattah&Faz dpt rezeki nak kahwin, Neelofa dpt rezeki business and her career. Dorg move on dah. Yang masuk campur ni kadang fans sendiri jugak. Senang cite, tak suka artis tu jgn ambil tahu pun. Ni tak, sibuk tgk IG artis tu, comment kutuk2 kat situ. Nampak je ade yg post pasal artis tu, comment jugak. Tak suka buat tak tau je. Kalau ternampak any headline kat blog and so on, buat2 tak nampak. Mcm tu jugak gambar.

    3

    0
  31. yna says:

    dapat bekas orang..

    2

    0
  32. Firman says:

    Hidung buatan tajamnya

    1

    0
  33. Firman says:

    Tek layut ting gelap siapa punya
    Minah seberang tertanya tanya

    0

    0
  34. Anonymous says:

    yg kutok2 ni mesti lofattah.. RIP lofattah.. move on please.. stay away from fattzura

    0

    0
  35. Anonymous says:

    jmpe 1 ig lofattah ni.. aku pelik ade lagi orang nak buat solat hajat utk fattah n lofa.. drp solat hajat utk retis baek solat utk diri sendiri

    1

    0
  36. melamin says:

    ksiannya dpt yg dah berbekas.. fatah fatah x pikir pjg.. pilih yg cntik je.. moga dpt bimbing dia jd isteri solehah..msih ingt kes nya pkul org kat kelab malam kan..

    2

    1
  37. Akak nak jugak says:

    Alhamdulillah semoga kekal ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke jannah.
    Walaupun akak takla berkenan dgn si Fattah and Fazura ni, tapi akak suka tengok diorang bersama dalam gambar, nampak in love sangat auuww.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    BERAKHIR SUDAH CINTA LOKASI…KLU KIMK X TERIMA BAM YU MSTI BAM YU PENING PALE NK CINTA LOKASI JE……HAHAHAHAH

    0

    0

Leave a Comment

Optional