Written by Bella | June 19th, 2019

Gara-gara tertekan terpalit kontroversi ingin menukar jantina daripada “lelaki” kepada “perempuan” di kad pengenalan, usahawan kosmetik Nur Sajat terpaksa ditahan di hospital kerana mengalami masalah alergik di badannya.

Menerusi beberapa muat naik di akaun Instagramnya, Sajat ada berkongsi keadaan terkini dirinya dan mendakwa apa yang berlaku memang berkaitan dengan kontroversi tersebut. Sajat didakwa ingin menipu dalam proses pertukaran jantina di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Terdahulu, seorang wanita yang dikenali sebagai Yusmiliati Mohamed Yusof menuntut Sajat membuat permohonan maaf secara terbuka di media sosial dalam tempoh 48 jam, atas dakwaan usahawan itu telah menganiaya dirinya kerana gagal menguruskan dokumen menukar maklumat jantina daripada “lelaki” kepada “perempuan” di dalam kad pengenalan.

Bagaimanapun, Sajat enggan meminta maaf dan mengatakan dirinya tidak bersalah dan tidak pernah membayar bagi mendapatkan pertolongan untuk menukar maklumat jantina seperti yang didakwa.

Sumber Berita : Media Hiburan

 

44 responses to Tertekan Dituduh Penipu, Nur Sajat Masuk Hospital Kerana Alergik

  1. huhu says:

    dia ni kalu masuk wad..wad pompuan ke laki..tanya jer ##

    42

    0
  2. Anonymous says:

    yg tak pahamnye nama dah muhammad sajjad, tapi bila polis iring kat mahkamah ke semua perempuan, knp undang2 pon nak bagi die keistimewaan? sebab die berpengaruh n berduit je ke then undang2 boleh letak tepi? sebab tu lah mamat ni x pernah serik or takut again n again mencabar hukum Allah n hukum negara. lagi 1 ape kaitannye kes kelmarin dengan alergik, ntahape2 je

    63

    0
  3. aku pang kang says:

    hahaha giler! tu jela aku blh komen.. bang jat. nk msok spital pn dresup mcm blk dri party.. nmpk sgt ntah mkn ape2 kt party org.. smpai gtal2. gatal sgt wt bnd bukn2. tuko jantina la ape la..!! xmalu ke..!!

    18

    0
  4. AK2.O says:

    Aku syak hormon jantan dia tgh berkecamuk dengan suntikan hormon betina..Itu yang abis gatal miang birah semua keluar…

    25

    0
  5. ahmad says:

    KETIAK MENJADI MERAH Gara-gara tertekan menukar jantina daripada “lelaki” kepada “perempuan”

    7

    0
  6. Anonymous says:

    Agak agak masa dia solat dia pakai telekung ke or bersongkok kain pelikat?

    7

    0
  7. Kristal Biru says:

    Apa kena mengena kes tu dengan alergik ???? Pastu perlu ke amek gambar paras muka smpi n***n..

    Sajad ni penuh dengan ‘sesuatu’… semuanya fake..

    8

    0
  8. Anonymous says:

    Aku tampo jugak kang mat sajat nih!

    10

    0
  9. Mira says:

    Ada ke org stress naik alergik. Bukan stress naik tekanan darah ke. Luls.

    12

    0
  10. Peah says:

    Pondan gila

    6

    0
  11. lalalala says:

    hahaha lawak betul!!! apa kaitan stress smpai alegic???? first time aq dgr… upload pict tang ketiak je kuttttt….

    9

    0
  12. Anonymous says:

    aper kene mengena stress dgn alergik… memang kaut bangang yg kesian dgn pondan nih
    alergik kemungkinan dari persekitaran kotor.. makan seafood specially udang… takat stress aper keer bodoh punca badan naik merah… aku ckp sbb aku org yg alergik udang… xde smpi masuk sepital lah… enjik jer 2jam pastu settle… xde nyer drama mcm nak mati woooiiii… melampau drama pondan sajat nih

    3

    1
  13. Anonymous says:

    KT BWH TU PUN GTAI..DIA SENYAP JE

    0

    0
  14. faraj says:

    Ko Derma kat Ahli PAS…mesti Ahli2 PAS buat ko Tuhan Mereka Sajat….ahli2 PAS ni bagi RM10hinggit pun mereka sanggup makan taik….

    1

    5
  15. Anonymous says:

    ambik gambo jgn lepas bulu mata palsu, londeh sikit kat ketik bagi real,bru happening..pastuh check gambo santik tak..bru upload stori baru bagi cover ceta dr netzin mngata2… ekekeke..

    3

    0
  16. Anonymous says:

    betul..kalau stress sesetengah orang akan naik allergik

    1

    0
  17. lki says:

    apa kena alergi dgn kes tu? hahahahahaah makin lama makin sewel

    1

    0
  18. Bawang says:

    Alergik sbb pengambilan pil hormon perempuan terlebih. Banyak golongan pondan bila dah tua tak cantik seksi lagi, baru diorg kembali jadi lelaki. Macam kat jalan raja laut tmpt aku keje promoter dulu. Sian tgk pondan yang dah tua2. Pelik rupa parasnya. Badan agak sasa tegak, tapi ada tetek dah lendut ke bwh.

    3

    0
  19. ANTISEJAT says:

    FIRAT TIME AKU DENGAQ ORANG TERTEKAN NAIK ALLERGIK 1 BADAN HAHAHAHAHAHAHA YANG AKU TAU KOT TAK LALU MAKAN KE BERAT BADAN MENURUN KE DEPRESS KE ATAU PENGSAN SEBAB KEKURANGAN ZAT KE AKU BOLEH LA TERIMA AKAL LAGI HAHAHAHAHAAH

    1

    0
  20. kakikuicnghitam says:

    dalam banyak2 bapok, yg ni plg gile. tapi die gile bersebab. sebab jawi jakim jais jagung jambang xde function. bende dah terang2 benda haram dpn mate tp depa buat donnoooooo je. Cube time ramadhan, segala dalil hadis sunnah zakat kuorrr sbb nk kutip zakat.

    3

    0
  21. joe says:

    berapa lama dia kat hospital? lebih 2 hari ke, misai tumbuh panjang jat…bwa shaver tak?
    biasa perempuan masuk spital tak bwa shaver, takkan nak shave miss V kat spital kot
    hahaha

    3

    2
  22. Elliza Razak says:

    TRANSJANTINA INI LAGI

    0

    0
  23. THIS TRANSGENDER AGAIN

    0

    0
  24. pelangi says:

    Sini aku nak sekolahkan korang semua yg tak paham kaitan allergies dgn stress. bila kita stress, badan kita akan mengeluarkan segala jenis hormon dan chemicals. salah satu drpd chemical ni ialah histamine. histamine ni adalah chemical yg blh mengeluarkan symptom2 allergy. stress alone TIDAK AKAN menjadi sebab atau menimbulkan allergy… tp boleh membuatkan allergic reaction lagi teruk disebabkan kenaikan histamine dlm badan. Kesimpulannya – dia dah mmg allergic dgn sesuatu dan stress tu membuatkan allergic reaction dia lebih teruk. btw MR Sajat, we are allergic to ur LIES. the best treatment for us would be for u to tell the truth.

    7

    0
  25. jakun semelai..hihiii says:

    biar habis satu badan dia elerjik..padan muka

    0

    0
  26. Sanjut says:

    ngaku jela kau pondan kan senang..habis cite..tengok pondan2 lain ileks je idup aman x kena kecam sbb sah2 ngaku pondon.. hehehehee

    1

    0
  27. Axenz says:

    Marah punya marah campur malu… ketiak basah …ada backteria :)

    1

    0
  28. Anonymous says:

    Enough sajat.. Berat sgt ke mulut nak mintak maaf.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    lelaki x boleh pakai emas..Tu baru sikit naik elergik, nanti kalau lelama bang jat pkai emas, tah apa pulak yg jadi.Haram bang jat, haram..

    1

    0
  30. Tanya ja says:

    Persoalan aku:

    1) Apa kaitan terkejut dengan alergik? First time aku dengar org tertekan naik alergik?
    2) Kalau alergik kes terkejut, apasal kat ketiak je? Ko kata satu badan, tapi ketiak tu je yg ko tunjuk. Ke ko silap sapu deodorant? Atau ko alergik krim pencabut bulu keti? Ke ko sapu krim panas langsing ko tu? X pn ko alergik dgn emas yg ko jual?
    3) Asal ko punye merah kat keti tu mcm tepek blusher je?
    4) Apasal aku rasa ko propa jak?

    Sorry..aku tanya jak noo..x mengata pn..

    Doa aku semoga abg jat diberi hidayah & bertaubat. Doa utk kita semua jugk noo..

    0

    0
  31. Masz says:

    Abg Sajat tunjuk ketiak ala2 putih2 kemerah-merahan…Nanti besok lusa keluar lah entah apa2 produk – Krim Ketiak Putih.Lepas tu jual harga berpuluh2 padahal krim kilo aje…

    0

    0

Leave a Comment

Optional