Written by AbangNara | August 28th, 2012

Nampaknya pernikahan kali ketiga Tauke Jambu dengan Meera tidak dapat bertahan selamanya. Tauke mengesahkan yang dia sudah pun bercerai kira-kira 2 minggu lalu iaitu pada 12 Ogos yang lalu. Pastinya Tauke sedih kerana terpaksa melepaskan bini comel seperti Meera yang merupakan seorang model sambilan

tauke jambu

Perkahwinan Tauke dan Meera telah pun dilakukan di Thailand dengan ditemani oleh rakan-rakan karibnya. Menurut Tauke, mereka berdua telah lama tidak tinggal sebumbung kerana konflik yang berpunca daripad orang ketiga. Apa pun semoga perkahwinan Tauke yang seterusnya akan kekal sehingga ke akhir hayat.

P.S: Jangan lupa untuk LIKE Facebook BeautifulNara untuk lebih banyak info.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Tauke Jambu Sah Bercerai 2 Minggu Lalu, Kini Kembali Solo

  1. doyamoya says:

    kalau nikah sebab nak fuck semata2 baik takyah la wei…buat buang karan je orang keje kat jabatan agama tu.

    0

    0
      • tokey la sgt kannn says:

        ntah ape2 je la tokey ni… dlm melodi hari tu poyo je buat2 sedih.. konon mcm teraniaya sgt la….
        nak kawin tu perlu ada perasaan tanggung jwb.. bkn pakai buang je… kena serius dlm perkahwinan.. nikah kawin cerai ni bukan mcm rancangan super spontan yg ko masuk tu, main redah je…
        rosak intstitusi keluarga klau dibiarkan org2 mcm tokey ni… ko kawin ke tak sama je.. sian anak2 klau bapak perangai cmni…

        0

        0
      • MAKNANYA DIA DAH 3 KALI CERAI LA KAN?

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        ape2 je la tp tauke bagus la sikit dari jantan2 yg tau buat maksiat tp xnk kahwin lari dari tanggungjawab, mcm ni lagi bagus kahwin dah bosan cerai sekurangnya xde dosa..perceraian itu halal cuma dibenci oleh Allah S.W.T..

        0

        0
      • Anonymous says:

        klau dh jenis play boy tu kawin byk mn pun cari mkn luar gak

        0

        0
      • i'm not a monster says:

        aku rasa org tua ni kawin sebab nak dara jer, mcm mana org perempuan blh terpikat dgn org tua ni, geli aku

        0

        0
    • nazrul natasha baiduri says:

      apa la yg best sgt ngan taukey nih smpi rmi plak awek yg nk try test dia.. huh!

      0

      0
    • comei says:

      keje kawen cerai je si tauke ni. nafkah ada bg x? dah la cerai seminggu lagi nak raya. cuba la belajar dari pengalaman lalu…

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      maybe si tauke ni memang sayang ngn bini dia betol2 pahmmmm ! kalau dia tk sayang tkan lah dia nk kawin ngan bini dia ni tol takkkkkk……mungkin bini dia ni kawin nk main2 aje gak nye n dia maseh lagi nk mengatal ngan jantan lain n bini dia ni suka main kan perasaan jantan2 dn dia suka jiwa ngan jantan tu pasal jantan leh terpikat ngan dia punye jiwa n teros ajak kawinnnnnnnnn …pas tu dh dapat celop ha bye bye laaaaaaaa…

      0

      0
    • ann says:

      sekurang2 dia nikah sblm dia fuck that girl so tak de la zina…hahahhahah

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

        minah jambu bukan cakap pasalo si tauke minah jambu cakap pasal pompan bini dia ni gatal !!!! dh ada laki lagiiiii nki mengenyam ngan jantan lain sial kn pompan cmgini !!

        0

        0
  2. saya ok jer! says:

    cerai je la tauke. kalau benda ni buat kau bahagia. time Super Spontan final dia ada je dengan kau. susah senang kau. bila dah menang. buat taik lak. adoiii.

    0

    0
  3. mj says:

    biase la tu kawen cerai la ni

    0

    0
  4. Fawaz says:

    Bukan main lagi kau tauke ye. Tak padan dengan rupa paras.

    0

    0
  5. Manisss kurma says:

    kwinnn sbb cantik mmg tak tahan lama….
    habis MADU sepah di buang…. Standard laaa jntn mcm Tue n yg sewaktu dgnnyer….

    0

    0
    • last says:

      masalahnya cantik ke?biase je aku tgk…cukup sifat lah tp biasa je~

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bis kalau bini dia ni kepala batu tknk dengar kate laki degil nk mampos nk buat camana kn !!! hari2 sakit kn hati laki mesti la susah hidop ! bodoh sangat !!

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundianda bagaimana ? says:

        dh tau si tauke ni tk hensem kenape si pompan ni tergila2 tol tk ! tkde taste tol la pompan mlysia ni asal bolehhhhh aje janji dapat kawin janji dapat jadi janda kire dh hepi la dapt title tu ! tauke ni bukan taste minah jambu lah !

        0

        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan salah kn taukeeeeee pompan ni yg tknk ngan diaaaaaaa n pompan ni yg gatallllllllllll !!! dh tentu pompan ni jambu tkannnnn lah tauke sesuka hati nk ceraikn diaaa paham !!!!!

      0

      0
      • jambubatu says:

        eeeiii…. emo nya raja minah ni.. ke awak ni tauke… nampak sgt back up diri… mmgla bini dia tu gatal n xpnah puas dgn sorg lelaki @ scandal.. tp kalau dah sama2 n dua2 hidup x bpanduka islam n hidup bebas dgn cara barat.. tonggang beer, kaki club,seks bebas smpai bila pun hidup susah nak diberkati… dlm rumahtangga kan ada ketua yg perlu membimbing keluarga.. kenapa tak cuba nasihatkan dan bimbing isteri yg gatal menjadi lebih sempurna?? tukan wajib bg suami… bila bini wat hal jgn salahkan sblh pihak je…

        0

        0
      • jambulh sgtttt says:

        Ko ni mesti xde matakn..jambuu ke bini dy tu..mcm tengkorak je aku tgok.toke ni pun satu sng2 nk kawn sng2 nk cerai…agaknya bini2 dy bosan kot tgok muka dy…

        0

        0
  6. lovelime says:

    Jodoh,ajal, maut & pertemuan mmg kuasa Tuhan…tp sbg manusia kita kenalah belajar & cuba kawal nafsu sikit wahai tauke!serious mamat nie mengelabah abis, nak kate handsome tidak, tinggi pun tidak, macho jauh sekali, bdn berotot pun tidak…mcm ne sampa 3x kawen aku pun xfhm!kalau kawen dgn niat setakat nak halalkan perhubungan je mmg ini lah jadinya sebab perkhawinan lbh drpd tue…tanggungjawab, toleransi jgk penting!

    0

    0
  7. jaja says:

    pompuan ni pun satu…gatal.

    0

    0
  8. cikgi says:

    pokok pangkal kembali kepada agama…. apa tujuan sesebuah perkahwinan itu sebenar2nya…. harap2 lepas ni jika tauke bertemu jodoh lagi, biar berkekalan… masa muda tak lama…. jangan nak bersuka sepanjang masa… perkahwinan bukan macam permainan… dah habis seronok, berhenti…

    kalau tauke sendiri dah berusaha mengekalkan, cuba lepas ni carilah isteri yang benar2 baik untuk dijadikan isteri…. tak semestinya yang cantik melentik… rahmat Allah itu hanya pada manusia yang mencari rahmat-Nya….

    0

    0
  9. saja cakap.. says:

    kawin cerai..cerai kawin..kawin cerai..cerai kawin..tu la dia artis..aku pn pelik la ap yg special sgt kat tauke ni..rupa pn x ad..haiii…pelik..pelik..

    0

    0
  10. positivetinker says:

    emm… sesenang jerk tauke nie kawin than bcerai nie kalu x salah da kali ke 3 or ke 4 dia bercerai langsung x belajar dari kesilapan kalu kat dlm melodi last week mcm ckp kwn dy nk rampas wife dia tp ape guna jd lelaki kalu x pertahankan hak ko sebagai suami dy isteri ko so dia kene dengar la ckp ko bkn senang je ko nk mengalah than ceraikan dy sengal!!!!! kalu setakat berkawin just nk menghalalkn benda yang haram baik jgn kawin la bodo !!! nmpk sgt ko nie jenis x tau ape itu erti perkahwinan….

    0

    0
    • ok ba kalau kau says:

      tdk boleh salahkan tauke begitu saja sbb kita tidak tahu perkara sebenar. jgn ingat tauke suka buang duit hantaran dan belanja kahwin berulangkali. simpati dgn nasibnya yg terpaksa berhadapan dgn masalah sperti ini tidak seperti tuah yg dimiliki oleh pelakon Salleh Yakub.

      0

      0
      • Anonymous says:

        tuan2,puan2 adik2,kakak2abang2,makcik2,bapak2..kat bawah ni di laman gosip dan berita2 tang artis ni ada budak2 malas membaca dan menulis ya..orang komen bgi pndangan ke tapi taknak baca itu namanya masa sekolah suka ponteng sekolah ada pulak cikgu mengajar ni mesti jenis malas nak dengar tu yang sekolah gagal..kesian budak2 ni..taknak komen tapi intai2 jugak..jarijemari memang sah pemalas..kakak2,abang2,adik2,makcik2,pakcik semua jangan jadi macam dorang ye,,yang pemalas ni memag rugi banyak benda.. ah tulis2 bagi komen dn pndangan ye..jangan risau banyak orang lain yang suka membaca lagi..ok..ye…pasal si tauke ni memang dah tak de jodohkan…lepas ni cari yang lain lagi ya..asam garam kehidupan biasalah tu..ha…ha…ha…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalu kat blog2 gosip ni.. komen pendek2 sudah… yg dok buat ulasan panjang lebar buat pe?

        0

        0
      • Anonymous says:

        klau mlas nk tlis tk guna ada laman gosip dn disuruh komen gok.. tak tulis pnjang tu tkde idea dm mmg sah malas dn tk suka gna otak dngn cara yg brnas..klu kau tknk komen pnjng2 ada yg bnyk rajin lgi dn rmai yg otakny brjaln je dh tntu ada perkara yg nk dibrithu yng mn kdng2 kta sndri tk fikir dn dh tentu mreka2 bnyk pngalamn dn msing2 ada pndngn sndiri..kau2 yng mlas tulis dn baca ke baik gi main jauh2 ya…nk tulis skit ke trplng pd kau smua ok..jngn melnting2 dn gaduh2 ya..ksian kau smua yang mlas dn otak tkde idea tu..aku dn orng2 lain yg suka baca dn nulis syok bla baca pndngan orng..tk rugi pn..brtmbh pngetahuan lgi,, keh,,keh,,..keh,,.. cau dlu..peace…

        0

        0
  11. tah apa2 je dia ni.. says:

    Ah selalu jadinya macam nilah zaman sekarang ni..tahap kesabaran memang tak tinggi..gaduh sikit2 je dah nak mula nak berpisah..sorang kekiri sorang ke kanan macam samalah sorang ketimur dan sorang kebarat..baik artis atau bukan dan baik orang ada agama atau tak dan tak kira sorang tak hensem ke sorang lawa ke atau sama2 ada rupa yang bagus ke atau sebagainya..kalau nak jadi,terjadi jugak perkara2 begini..tu yang sampai nak bersua muka dan berdepan pun jadi masalah…ego masing2 pun tinggi..yang lelaki ego semacam..yang perempuan ego lain macam..tapi perempuan ego2 pun bila dipujuk boleh jadi cair jugak tapi bila dah tahap maximum..inilah jadinya..memang susahlah jadinya juga.. perasaan benci menyirap2 macam terbakar satu badan..jadi fikir2kanlah sesama sendiri macamman nak atasi..dan lagi satu jangan suka terlampau2 nak memuji setiap pasangan terlebih2 kadang2 boleh jadi sebaliknya….macam langit tak selalu cerah,awan tak selalu putih salju,laut tak selalu tak ada ombak..sungai tak selalu tenang,buaya tak selalu duk diam dan macam2 lagilah..kalau tak macam nilah jugak..jadi tahap kesabaran mesti kena tahap tinggi nak2 zaman sekarang ni macam2 dugaan yang tahapnya pun boleh tahap godaan syaitan tahap maximum memang terlampau2 banyak….kalau tak juga,pak ke ti pak ke ti punglah..pak pung..pak pung..balik kampung tanam jagung,tak pun hidup macam bawah tempurung,jangan biarkan diri terkongkong dan dikongkong..kalau tak macam nilah hidup dan perkahwinan tak lurus jadi melengkung-lenkung..kung kang kung….kwang..kwang…kwang….

    0

    0
    • TAK PAHAM says:

      panjang sangat malas baca

      0

      0
      • malas baca says:

        a’ah…aku kalo celoteh pjg2 camni malasla nk baca… letih…

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul.. aku pun x baca.. bleh buatkan aku sinopsis x?

        0

        0
      • percysity noheb says:

        heheh…

        0

        0
      • ya....ya.....yalah...... says:

        kalau kau malas nak baca tak pe..aku dan orang2 lain yang suka membaca akan baca..asalkan apa yang seseorang tu nak sampaikan ada kebenaranya dan logiknya seperti dia cakapkan tu..korang yang pemalas tu lebih baik duk diam2 lagi bagus dan hidup kau yang malas membaca ni pun akan jadi macam ni suka pandang remeh temeh perkara macam ni memang akan huru haralah jadinya.. ok sorry..peace..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ya ya.. kalu mcmtu pnya gaya penulisan aku gerenti cikgu2 yg menanda kertas peksa pon malas nak baca… aku rasa ko pon baca xde la teliti mana..

        0

        0
  12. tah apa2 je dia ni.. says:

    lagi satu mesti si tauke ni tergolong dalam lelaki yang jenis malas nak pujuk lebih2 perempuan2 dia tu tak kira yang dulu dan sekarang ni dan juga akan2 datang..dan kalau boleh malas nak layan benda2 remeh temeh..suka buat tak tahu je..orang perempuan kuat merajuk..lain kali fikir2 banyak kali bila nak merajuk ya..orang perempuan semua…sekian……

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni kalu membebel pon mesti boleh tahan panjang ayatnye kan??

      0

      0
      • Oklah tu............ says:

        alah itu pun dah kira oklah oi..kalau kau tak caya ada yang lebih panjang lebar lagi tau dari dia ni..tak caya tengok kat kisah si yatt dalam rancangan masak baru2 ni tu..sampai aku tak habis baca tau..tapi ada masa aku sambung lagi..seronok apa baca pendapat orang.aku pun turut serta jugak…belajar2lah membaca pendapat orang eee..dan rajin2 belajar dari pengalaman tau..jangan sombong2 ya..apapun aku sokong dan setuju pasal dia bagitahu si toke tu ee..macam2 ragam manusia ada oi baru seronok jugak dan baru meriah kan..kan..jangan marah….

        0

        0
  13. weii says:

    wei..macam bagus je yg komen2 ni…menyampah lak aku tengok…

    0

    0
  14. Presiden Zed Zaidi bakal masuk pilihanraya says:

    MEERA NI BUDAK ITTAR KL 2003-2005, PERNAH SATU BATCH DGN AKU…POYO MINAH NIE…

    0

    0
    • Minah Poyo kwn Ko?? says:

      Ok lah tuh dia dah FEMES giler skrang.. Jup lagi tulis novel, jadik penyanyi, jadik pelakon plak…

      0

      0
  15. Lagubestbest says:

    Celup jap terus cerai, ingatkan jimmy/suhaila je wat keje camni.

    0

    0
  16. ok ba kalau kau says:

    tdk boleh salahkan tauke begitu saja sbb kita tidak tahu perkara sebenar. jgn ingan tauke suka buang duit hantaran dan belanja kahwin berulangkali. Simpati dengannya kerana terpaksa berhadapan dgn masalah seperti ini tidak seperti tuah pelakon Salleh Yakub.

    0

    0
  17. alleya harisa says:

    peliklah dengan artis ni. nak kata belajar agama, belajar. dieorg ingt kahwin ni main msak2 ke? lbh baik xpyh kahwin. sebelum nk khwn, solat istikharah dulu ya!

    0

    0
  18. Tauke Jambu says:

    Korang jeles lah tuh. korang xde kan? heheheh seronok nya kawin cerai kawin cerai.. dunia ini ana yang punya! hahahaha

    0

    0
  19. eg says:

    pompuan pon gedik jugak…

    0

    0
  20. cikayin says:

    aihh..senangnya kau kawen senangnya kau cerai..

    0

    0
  21. ruby says:

    masa mula2 kawen xder sapa pun yg rancang nak cerai…ye tak?

    0

    0
  22. miss niza says:

    aikss..ye ka ni…. hari ahad lepas baru je nampaka tauke dgn minah ni kat [email protected] siap pegang tgn lagi, bahagia jaa….tp xtau la kalo pempuan lain..tp tauke tu mmg konferm…

    0

    0
  23. juliana oblong says:

    TOKEY NAK TEST DRIVE SECARA SAH DULU.. MUKA MCM NI PUN RAMAI AWEK BUTA KAYU MELEKAT.. PERKARA YANG TUHAN PALING BENCI IALAH CERAI.. TOKEY SEDAR TAK NI??? SEBELUM KAWIN, PILIH LH YG BETUL2.. NI MCM PAPERS PAKAI BUANG JE.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      mana dia tau hati orang or hati pompan ! kau tau ?? tkde orang tau hati seseorang dh kawin baru tau perangai suami / isteri paham !!!

      0

      0
  24. Mak jemah pemalu says:

    Korang ni kutuk muka, badan tauke, korang tau ke sape yang menciptakan die jadi muka n badan gitu?

    0

    0
  25. minah jambu says:

    muka pun macam jamban ada jugak orang nak kahwin yuck…

    0

    0