Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

‘Takyah Jadi B*doh..’ – Sharifah Amani Jawab Soal Jodoh, Minta Kaum Wanita Bersabar

Sharifah amani

Seseorang yang sering kali menyuarakan pendapatnya dengan lantang, pelakon hebat Sharifah Amani kali ini juga turut menyuarakan pandanganya berkenaan dengan sebuah video yang tular di Twitter dimana seorang pakar bedah mata dan motivator, Datuk Prof Dr. Muhaya berkongsi video bertajuk Kenapa Wanita Lambat Dapat Jodoh.

Advertisement

Amani atau sebenar Sharifah Amani Syed Zainal Rashid Al-Yahya memuat naik sebuah ciapan di Twitter menasihati para wanita agar tidak menjadi bodoh semata-mata hanya untuk mencari pasangan hidup.

Takyah jadi bodoh. Pegang pada iman, percaya dengan Allah. InsyaAllah nanti dia sampai.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai bersetuju dengan pandangan pelakon tersebut terutamanya kaum wanita yang mempunyai pandangan yang sama dengan Amani.

Setuju. Kalau Allah kata during this time you need a man. Mesti dia dah bukak, dan tunjukkan jalan ke arah itu. HE is the best planner.

sharifah amani Sumber : Instagram Sharifah Amani  

Menerusi video yang berdurasi 56 saat dimuatnaik oleh Prof Muhaya itu, beliau berkata wanita seharusnya tidak melebihi atau menyaingi kaum lelaki, malah dia memberitahu kaum lelaki lebih tertarik dengan wanita yang mempunyai perwatakkan lemah lembut dan perlukan bantuan.

SUMBER : Gempak
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. tecit

    June 19, 2021 at 10:29 pm

    i think both pon betol sbnrnye. ape yg prof nk sampaikan tu betul. cume cara penyampaian tu salah. sampai triggered org lain. die nk ckp ramai pmpwn yg bijak2 berdikari nowadays susah nk dpt jodoh sbb too far to catch oleh jejantan nowdays ni sbb dorg takot kene tanggung yg high maintenance. jd terpulang la, kalau nk kekal high maintenance kekalkanlahh.. semoga ada jodohnye. dah xbyk pmpwn yg down to earth mcm dulu. kebanyakan yg single2 samada xberape market, atau terlampau jauh untuk digapai. you know, mengintai dari tirai kamar ajelahhh. xgamak nak bukak pintu kamar.

  2. cLn

    June 11, 2021 at 3:44 am

    Prof Muhaya ckp berkias…tetibe ramai yg triggered plak..dia bukan suh jadi bodoh jadi dungu ikut kehendak laki..indirectly dia ckp buat bodoh-bodoh tu mcm nk tunjuk manje laa..jgn la nk tunjuk ego sgt..nama pn perempuan..bkn la suh ikut je ape laki suh buat semata2 nk jd isteri..apedaaaa..klu makcik2 or nenek bawang kat kampung ckp “ko jangan berlagak jual mahal sgt, kang sampai ke tua tak berlaki”..makna ayat lbh kurang sama cuma ayat prof berlapik..ayat makcik bawang tembak tepatttt bak kate ibu Hetty..haha..chill gaisss…

    • Anonymous

      June 11, 2021 at 10:30 am

      betul tu.. org crdik pndai bekias meroyan pulak.. tula.. trlalu lama sngt single.. jd x keruan laa..

  3. Anonymous

    June 10, 2021 at 8:19 pm

    tu laa.. kna kwin cpt2.. lubuk pahala bg org yg kawin muda.. perempuan baik utk llaki yg baik.

  4. Anonymous

    June 10, 2021 at 7:34 pm

    prof Muhaya ckap brdasarkn hkum tntng wanita.. kenapa nk meroyan sgt.

    • anonymous

      June 10, 2021 at 8:16 pm

      yesszar…rata2 yg xsetuju dgn kata2 prof drpd kalangan cerdik pandai,ego utk terima nasihat daripada org g lebih tua..org yg lebih makan garam…bru ALlah bagi skit kecerdikan terus ego melangit.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top