“Takdir Yb Pun Di Tangan Allah” – Rita Rudaini Dan Zul Yahya Respon Kenyataan Khairy Jamaluddin

Hiburan

“Takdir Yb Pun Di Tangan Allah” – Rita Rudaini Dan Zul Yahya Respon Kenyataan Khairy Jamaluddin

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin dalam satu kenyataan berkata, kerajaan akan ‘menyusahkan’ hidup antivaksin supaya mereka berterusan tidak menikmati apa-apa kelonggaran seperti individu lengkap vaksin.

Rita Rudaini
2 bulan lalu

"Tiada Diskriminasi.." Rita Rudaini Kagum Kerajaan Pahang Benarkan Individu Belum Vaksin Tunai Solat Di Masjid

Advertisement

Perkara ini sudah tentu mendapat pelbagai respon daripada orang ramai. Selebriti yang menolak vaksin Covid-19 iaitu Zul Yahya dan Rita Rudaini turut menyuarakan pendapat.

Dalam satu hantaran di Instagram, Zul Yahya berkata golongan menolak vaksin bukanlah penjenayah atau pengganas yang perlu disekat kebebasan untuk hidup dengan baik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zul Yahya (@zulyahya70)

Advertisement

Jelasnya, ada di antara mereka terdiri daripada orang-orang alim dan memberi sumbangan membantu negara serta rakyat.

Makna ikhtiar itu luas @khairykj. Simpan perkara ini sampai ke akhirat. InsyaAllah kamu menuntut di dunia, kami menuntut di akhirat.

Sementara itu, Rita Rudaini turut memberi respon kepada isu yang sedang hangat diperkatakan ini.

rita rudaini

Menurutnya, sebagai ‘prosafe’ dia berhak menyuarakan hak sebagai rakyat Malaysia yang turut sama membayar cukai seperti individu lain.

So antivaksin ke prosafe ke saya menyuarakan hak sebagai rakyat yang bayar tax, bayar roadtax, bayar cukai pintu, bayar macam-macam lagi. Takkan bersuara pasal hak pun dikatakan melawan kerajaan? Kita bukan buat jenayah apatah lagi menghasut cuma?

Dia turut mempersoalkan adakah dia dianggap melawan kerajaan semata-mata kerana bersuara mengenai haknya.

Selain tidak dibenarkan merentas negeri, Khairy Jamaluddin berkata, Kementerian Kesihatan mungkin akan mewajibkan golongan tolak vaksin untuk menjalankan ujian calit Covid-19 secara minggguan. Kos ujian tidak akan ditanggung kerajaan.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

16 Comments

  1. Anonymous

    October 20, 2021 at 11:05 am

    sudah2 lah sembang pasal hak rita. hak kitorg yg x nak hidup dgn manusia mcm kau tak pikir pulak?

  2. Anonymous

    October 19, 2021 at 6:21 pm

    Kiki.. Kau pernah ke hilang ahli keluarga sebab virus corona ni? Kau pernah kuarantin smpi berhari2?? bagi kau memang xde ape2, buat ape taksub kan?? … Klu kau, ditempat orang yg terkena mybe stage [email protected] ataupun level mintak nyawa.. Bru kau tau erti ikhtiar vaksin adalah terbaik drp antibodi yg xtau la mampu @ x lawan virus.. Virus ni pun ade dengan izin Allah..cme bezanyer ade yg bhye ade yg mnfaat.. Fikir2 kan la.. Xperlu la nak mention ia sebagai TAKSUB..

  3. jandamuda

    October 18, 2021 at 9:56 am

    to those dum antivaxxers, pls understand that kalau ko tak vaccine, tak ada gunanya kami ni vaccine kalau tubuh badan awak tu akan jadi rumah atau host untuk virus ni berkembang dan membiak menjadi variant2 yang lebih kuat.. jangan jadi selfish kalau hujah tu hanya theori kan sekarang dan menggeletis!! mampus lagi bagus lah gebang je

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...