“Tak Semua Mampu Upah ‘Stylist’..” – Sharifah Amani Dedah Realiti Sebenar Industri Seni

Hiburan

“Tak Semua Mampu Upah ‘Stylist’..” – Sharifah Amani Dedah Realiti Sebenar Industri Seni

Baru-baru ini, pelakon hebat Sharifah Amani tampil berkongsi mengenai realiti sebenar perkara yang sering berlaku di dalam industri drama dan juga filem tanah air.

Sharifah amani
6 bulan lalu

'Takyah Jadi B*doh..' - Sharifah Amani Jawab Soal Jodoh, Minta Kaum Wanita Bersabar

Advertisement

Menurut pelakon itu lagi, meskipun sekarang ini sudah memasuki dekad baru namun, masalah yang masa masih tetap berlaku dan dilihat seperti tiada penghujungnya.

Tambahnya lagi, antara masalah yang sehingga kini masih berlaku dikalangan pelakon adalah kekangan untuk menyediakan pakaian atau wardrobe sendiri ketika menjayakan sesebuah projek.

Advertisement

Dalam pada masa yang sama, pelakon filem Sepet itu turut memberitahu sebab lain seperti kerana kekurangan bajet, segelintir pelakon terpaksa mengenakan pakaian yang sama untuk projek berbeza.

Katanya lagi, dia dan beberapa penggiat seni yang lain kini sedang berusaha untuk mengubah sistem yang sudah sekian lama digunapakai dalam industri seni tanah air.

Sharifah Amani dan Bront Palarae

Meninjau di ruangan komen tweet tersebut, rata-rata netizen faham akan situasi tersebut dan berharap agar usaha untuk mengubah sistem ini akan membuahkan hasil satu hari nanti.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. anonymous

    September 30, 2021 at 11:57 pm

    esok dlm kobor kau pakai satu kaler je putih tu pun tak berjait baju pocong namanya hiiii hi hi hi hiiiiiiii larikkkkk poconggg

  2. Shesabl

    September 30, 2021 at 9:31 pm

    Sis, if berat sangat nak invest in your career, quit being artist, cari jela kerja tetap sis. Kerja asyik nak complain je kau. Semua benda tak kena dalam industri kau ni. Kau la terpaling tersakiti. Apa2 came from you mcm dah tak relevant dah.

  3. nope!

    September 30, 2021 at 2:49 pm

    ntah apa2
    cube search dkt internet, ada satu artikel berkenaan kate middleton duk recycle baju/kasut/purse sama di beberapa event
    dia yg kawen dgn pewaris takhta england pun rilek2 je ulang baju sama

    walaupun bila artis dpt sponsor baju dr designer, dia seolah2 memberi iklan kpd designer tersebut, tp brp kerat je marhaen yg mampu upah designer? so adakah balik modal pd designer tersebut asyik nk keluarkan kos utk sponsor baju retis? derang pun nk makan jgk. balik2 tggu retis kawen baru laa ada tempahan glam sikit

    • Anonymous

      September 30, 2021 at 3:38 pm

      sis. dia bukan tengah cakap pasal baju pergi event sis. ni baju untuk pakai dalam drama. satu drama ada berapa episode ada berapa banyak scene. pastu kalau dapat job 2-3 drama macam mana? tak ke mati kutu fikir nak pakai apa.

  4. tecit

    September 30, 2021 at 12:20 pm

    betol la. aku yg marhaen ni pon xmuncul tv muncul ig sendiri pon rase cam segan nk pkai baju yg same je inikan pulak artis. nak muncul tv plak tu xkan la nk pakai baju same utk character lain? kite ni at least 1 character je jd diri sndiri logic la ulang2 baju same.

Leave a Reply to Shesabl Cancel reply

Loading...