February 28th, 2018

Meskipun menerima pelbagai kecaman daripada netizen dan mendapat perhatian ahli ulama kerana melancarkan koleksi tudung #BeLofa  dan menyambut hari kelahirannya yang ke 29 di sebuah kelab malam, selebriti popular Neelofa menganggap isu tersebut tidak seharusnya diperbesarkan.

Neelofa mempertahankan tindakannya itu dan menjelaskan tiada sebarang minuman keras yang dihidangkan. Malah, bahagian dalam kelab malam itu juga sudah ditukar sesuai dengan majlis pelancaran tersebut.

Memang tidak ada sebotol pun minuman beralkohol yang orang boleh nampak. Malah, tidak ada juga orang menghisap rokok ketika majlis itu berlangsung. Siapa yang tak datang saja yang kecoh, tetapi orang yang ada di situ (pusat hiburan) tahu apa yang berlaku.

 

Terdahulu, netizen bukan sahaja mempertikaikan mengapa kelab malam terkemuka di Kuala Lumpur itu dipilih menjadi lokasi pelancaran jenama tudungnya tetapi ia lebih hangat diperkatakan setelah tularnya video Hijabista yang terdiri dari beberapa orang Instafamous yang menari dengan rancak ketika lipsync battle. Netizen menganggap mereka sudah mencemarkan imej wanita bertudung.

Sumber Berita : Harian Metro


85 responses to “Tak Ada Minuman Beralkohol, Siapa Yang Tak Datang Sahaja Yang Kecoh – Neelofa Pertahan Isu Pelancaran Tudung Di Kelab Malam”

  1. mami says:

    buat launch kat church je la alang2..

  2. Anonymous says:

    mufti2 dah nasehat pon die wat dunno je inikan nasehat korang? die BD air asia kot, forbes top 30 plak tu, dubai sponsor percutian plak tu, duta TN50, duta bank rakyat, duta lancome bla bla bla… korang igt die heran??

  3. Anonymous says:

    Kalau dah x tahu menilai beginilah jadi nye… tari menari pun blh buat dlm masjid….hmmmmm kesian akal yg diberi percuma olih Allah swt….tidak dgunakan……

  4. aku says:

    aku sebagai peminat lopa mmg kecewa dengan isu ni..tapi, sudah2 la tu kecam dia…lagipun, mufti hanya nasihat dia…bukan suruh dia minta maaf..mufti hanya nasihat supaya kejadian ni x berulang..yang jd masalahnya klau lofa minta maaf atau x..korang akan buat perkara yang sama jg..x abis2 kutuk dia..biarla dia taubat mengadap Allah..bersujud diam2..Allah lebih mengetahui..mana korang tau klau dia senyap2.. ucapkan terima kasih kat mufti yg nasihat tu..positif je la..aku percaya Lopa lagi bijak dari kita menangani isu ni..mngkin sehari dua lagi dia akan keluarkan official statement minta maaf pun kita x tau…hmmm

    • Anonymous says:

      Bagus pemikiran sama2 kita doakan ya, tp tgk cara dia ckp n balas.. rasanya emm.. Anyway sikit sebanyak tmpt dia pilih tu, utk peminat2 dia yg minor dan di luar kawasan urban2 ni dh tau zouk tu apa.. dr xtau terus tau slh satu famous night club in KL, indirectly blh but budak2 ni curious pastu nk try pastu phm2 je la.. Anyway, org2 yg tgh rebel or tgh in bad shape/condition je akan buat benda2 mcm ni, just so dia dpt perhatian.. just saying..

    • contohi legend Ameng spring says:

      tula dia promo kelab bukan promo serkup dia tu….ingat Ameng spring dia takkan perform tempat ada arak secara tak langsung akan promosi tempat tu…dia tak nak peminat yg tak tau tempat blh jadi tau sbb dia…

  5. mama bosan says:

    mfti pon da tegur kak lofa…kire da bwk pengaruh buruk ni..lpas ni even pki tudung pon da bole g clubbing sbb x minum arak..n smoking..tp bole menari terkinja-kinja ye hajjah lopak..meroyan ek..tgk fattah n fazura nye wedding.. i hope ur business will be ruined soon..sbb da nmpk sgt riak takbur ..wpun da bertudung n hajjah ..umrah bagai attitude still like a bitch

Loading...