Written by serenity | February 27th, 2018

Antara yang menjadi isu hangat di samping pemilihan lokasi untuk pelancaran turban dan shawl #BeLofa di sebuah kelab malam terkenal Kuala Lumpur semalam ialah kelibat beberapa orang Hijabista menari di majlis itu.

Video menunjukkan mereka menari menjadi viral. Rakaman itu dikatakan sebagai lipsync battle antara Hijabista tersebut yang terdiri dari beberapa orang Instafamous.

Kontroversi ini juga mendapat perhatian Caprice yang merupakan kawan Neelofa, beranggapan matlamat tidak menghalalkan cara.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Namun begitu apa yang menarik, ada Netizen memberitahu walaupun menerima kecaman bertalu-talu berikutan pemilihan kelab itu sebagai lokasi pelancaran tudung, turban dan shawl BeLofa hampir habis terjual.


#BeLofa ialah koleksi turban dan shawl terbaru keluaran Neelofa di bawah jenama tudungnya Naelofar Hijab. – beautifulnara.com

121 responses to Video Hijabista Menari Di Kelab Malam Ketika Pelancaran #BeLofa Jadi Viral

  1. Anonymous says:

    Antara sifat2 org munafik ialah brperwatakan muslim sjati, brcakap ttg agama tp langsung xmngamalkan ajaran islam sbnar kcuali yg mnguntungkn die..

    Soalannya, munafikkah anda Hajjah Neelofa???…atau awk nk jd pngikut setia dajjal nnti??…

    Nauzubillah minzalik…

    63

    -1
    • Aunty Potato says:

      Okay..bertenang..bertenang semua. Mengikut kertas siasatan Akak2 Bawang Besar se-Malaysia, tujuan Neelofa membuat launching jenama nya itu di disko adalah tak lain tak bukan mahu menandingi kehebatan berita persandingan #Fattura tpi secara tak langsung menjerat imej serta jenama tudungnya sendiri. Jadi..apa ditunggu lagi sembor je lah…kecam je lah. Kan perangai Neelofa ni menghina Islam secara halus…huhu

      91

      2
      • $enyum kambeng says:

        tahniah neelofa. bagus awak ni. menyerapkan nilai liberalisasi dan agenda illuminati dgn mengunjungi pusat hiburan. tak sia2 siapa yg myokong awak tu kan? mesti bangga diperbodoh-bodohkan oleh awak yg hipokrit tu kan? zzz.

        38

        0
        • Jemah says:

          Bukti dunia semakin hampir menuju jalan penamat BANYAKNYA PARA WANITA YANG BERPAKAIAN TETAPI MASIH TELANJANG dan keluarnya wanita dari etika etika Islam. Awas!!!

          26

          0
        • pensyarah says:

          x perlu bersyarah panjang2 lah wey. boycott je senang. makin kaya bukan makin sopan..makin x senonoh. mcm x der tempat lain nk launching produk. rumah setan juga yg dia pilih…

          71

          0
        • Kelly Ghazally says:

          She is manipulating Islam and hijab to gain profit and that’s pretty sad. She is not a good role model and I would think twice to support her brand from now on. AirAsia, Astro, Lancome and Umno should pay close attention to this issue. She could be a liability rather than an asset that could tarnish your image and change public perception towards your brand. She should apologize to the nation especially to all women who wear hijab and Muslims. This is pretty serious.

          77

          0
        • Mat Sahdo says:

          Ewahhh getik nya ..dah mcm cacing kepanasan sekor2 bergelek dan berdansa. Terbuktilah akak2 tudong species Lopak kemarok nk joget. Naluri dangdut masih menebal dlm jiwa! Ha ha

          27

          0
        • Anonymous says:

          baguslah mcm cacing kepanasan. baguslah mereka berlatih sebelum di bakor dlm api neraka besok!!!!

          16

          0
        • Ha says:

          “Neelofa perlu bertaubat!”

          Itu komen ringkas Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berhubung tindakan Neelofa mengadakan majlis pelancaran tudung di sebuah pusat hiburan terkenal di ibu negara, malam tadi- Harian Metro online

          84

          0
        • Ha ha says:

          Mufti Negeri Sembilan Datuk Mohd Yusof Ahmad pula menyifatkan tindakan Neelofa itu salah kerana bersubahat melakukan perkara berunsur maksiat.

          73

          0
        • Anonymous says:

          tempat ni penuh dgn ARAK. masakan wanita behijab masuk tempat MAKSIAT?, sudah gilakah kalian? sb itu DAJJAL senang perdaya kalian akhir zaman nnti..makin melampau, hilang respek pada wanita. Kalau Faizal Tahir dulu pernah kena banned buka baju, kenapa tidak perempuan ini? secara terangan dia menghasut wanita2 lain ke lembah jahanam

          #boikotNeelofa

          65

          0
        • Anonymous says:

          Malunya…Mufti2 dah pakat tegur tu..,:(((

          26

          0
        • !!!!! says:

          bersubahat dgn maksiat??…omggggggggg.

          9

          0
        • Anonymous says:

          Kau mmg memalukan kami!!!! Totally!! Kau nk buat ape kau punya suka! Duit kau! Hidup kau! Tapi ape yg kau buat ni atas name hijab benar2 mncemarkan nama kami golongan wanita berhijab. Sampaikan kwn non Muslim aku sindir, lepas ni bole la u ikut I pergi clubbing. Tak yah acah2 suci la… Seriously! Then bila aku Naik hangin n try to explain yg ape kau buat tu mencemark nm Islam, kwn aku jwb, ala.. rileks la. Bukn xley clubbing pun dgn bertudung… Terpaksa la aku ajak die ngeteh sejam utk betulkn semula persepsi die thdp wanita berhijab n kewajipqn nya dlm islam. Thanks 2 u pa, coz Ada gak reason die dgr ceramah I for an hour. Haha

          51

          0
        • Kak Salasiah says:

          Hari ini dlm sejarah…org Kelantan pertama digesa..BERTAUBAT. Tahniah peminat-peminat Neelofa ye.

          28

          1
      • Mak Nyah Yg Hanya Mampu Tersengeh says:

        tahniah…habis semua terheret ke lembah kemaksiatan. mana papagomo? mana akak2 bawang yg takut malaysia dilanda malapetaka sebab golongan glbt berleluasa? ini apa? mendapat shafaat ke masok zouk secara berjemaah gelek2 cenggitu? jawab..jawab la hanat?! hehehehe

        19

        0
      • Lol says:

        Dasyat diaorg pakat2 goyang. Penagih2 ketum dan syabu pun terkejut tengok. :)

        11

        0
      • Anonymous says:

        nmpk sgt pilih zouk club sebab nk berjoget. x pyh nk cover pompuan lindungan kaabah. ckp terus terang sis…

        15

        0
      • Anonymous says:

        Ada yang kata neelofa launch tudung kat Zouk tu ‘genius marketing strategy’ sebab dia tahu isu ni akan viral dan eventually akan melariskan produk.Kalau betul it’s a marketing strategy,she’s doing it at the expense of islam. That’s not ‘genius’ ,that’s stupidty!

        49

        0
        • Ha...Jawablah Fans Lopak! says:

          Mufti Perak dah sound weyyy… “Umat Islam dilarang mendekati tempat maksiat dan hukumnya sudah jatuh haram jika tempat berkenaan terdapat unsur melanggar syarak”

          26

          0
    • cakap je. says:

      ini lah idola si nara….org kelantan. so?
      hahaha

      34

      0
      • Anonymous says:

        Akak sebagai orang Kelantan pun rasa malu dengan Neelofa. Jangan salahkan negeri, salahkan si tuan badan yang telah terpesong jauh dari landasan ajaran sunnah al jamaah. Sama-sama belajar dari isu ini.

        43

        0
      • lol says:

        kt Fbook – pen merah dot com pon senyap je tak troll pon slh laku si lopa tu … org senegeri katenye huhu

        7

        0
    • Org Kampong says:

      Rosak dah anak Mohd Noor ni. Kesian!

      12

      0
    • Netizen Kecewa says:

      Terang2 dia memperlekehkan Islam dan kesucian hijab. Ada ke ustaz2 yng ikhlas nk tegur? Dah terpesong teruk ni…makin melampau ni.

      13

      0
    • Apa nk jadi says:

      Maaflah kalau komen ni nmpk kasar…. Tapi sedih dgn perangai org islam skrg ni.

      Kalau dibiarkan jgn terkejut satu hr ni ada usahawan jual telekong dikelab… Tilawah alquran dikelab…. Promosi arak di masjid… Tengok wayang pacak di masjid & surau.
      Bila ada yg mulakan… Adalah yg mengikut.

      10a hanya pada paper… Tapi ilmu kosong didada…. Akal kurang berfungsi dikepala.

      34

      0
      • Anonymous says:

        Bukti akak2 tudong…gian!!

        4

        0
        • Anonymous says:

          Ini yang aku benci. Sebab taik yang Lofa dan segelintir perempuan islam berhiijab, ada jebon macam Anonymous 7.06pm ni yang main sembur. Manusia tetap manusia. Ada yang berhijab sebab fesyen, ada yang berhijab sebab itu hukum Allah. Aku yang tak pernah kondem yang x berhijab tapi aku kutuk yang berfikiran sempit macam ko.

          1

          0
      • Anonymous says:

        aku tgh tunggu je Shahnaaz Ahmad keluar ayat ala2 taiko sapo kecam kaum kerabat dia….tungguuuu!!!

        7

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      setakat dance rilek rilek aje bukan nye dorang dance gelek gelek tunjok tetek…

      1

      15
      • Anonymous says:

        Ko nak lawan cakap mufti? Jgn nk jadi bodoh keluar akidah !!

        4

        0
        • minah jambu say NO to drugs says:

          biar la skali2 dorang nak enjoy..asek2 masak cuci baju masak cuci baju ha dapat skali2 macm ni hepening kan..!

          1

          6
      • lala says:

        x tgk ke video akak baju kuning tu bergelek tyg bontot..kemain akak ye..kat blkg tu ade lelaki duk tgk je..memalukan..

        0

        0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        cakap mufti tu betol tapi perkara dh pon berlaku trban lofa pon dh habis di jualllll…lofaaaa lain kali jangan buat lagi tau okkk lov uuuu….

        1

        14
  2. Anonymous says:

    Pompan ni dh sewel agaknya..kesian..cuba cari pakar ubatkan dia

    18

    0
    • Suhaida says:

      Ubatnya..kawin. Selagi tak kawin..ni la isu2 yng akan keluar. Itu belum masuk bab peluk pelakon lelaki. Fattah membuat pilihan yg tepat. Tak syak lagi…

      33

      0
    • Miss J says:

      pengguna ada hak kan.. so boikot je.. bukn xpenah tegur dia ni, sblm ni pon pnah je org tegur psal pemakaian dia.. dia xnk dgr. so, boikot je senang.

      7

      0
  3. Ryna14 says:

    when islam is all about money. Sad.

    18

    0
  4. Anonymous says:

    Memang kau tk suka dengar orang kritik..cuma dengar Allah perintah itu jer..

    2

    0
  5. Nd says:

    Yg penting aku x beli tudung si lopak tu. . AKu beli tudung bawal adijuma rm10. Tudung bawal lopak mahal rm300 lebih. . Yg beli tu pengikut dia yg terkinja2 menari. . .
    Promosi tudung tmp nya SEDIH, lagi SEDIH bila lopak nari tayang goyang2. . .

    13

    0
  6. Mak Becok says:

    Bila agama Islam dihumban ke tepi. Untung dan glamer menjadi sasaran nombor satu gaya hidup para muslimah di Malaysia masa kini. JAKIM mana…JAKIM?

    3

    0
  7. Anonymous says:

    tahniah lofa, memang menjadi kontroversi lofa kali ni. haha gara2 event dia ni org dah tutup cerita pasal fattah dan fazura. memang sengaja dia pilih tarikh pelancaran tudung dia selepas majlis resepsi fattah. org selalu buat event hujung minggu, dia buat isnin mlm. haaaa pelik tak??? hahaha

    27

    0
    • melayu says:

      zouk ditutup secara keseluruan nya utk cater majlis neelofa. dan isnin is a day that you unlikely go to clubs, logically thinking, right? nak buat hujung minggu, zouk impossible la nak let go sbb…errr hujung minggu duhh?

      tak perlu la libatkan fattzura dlm segala musabab benda kaitan dgn neelofa. benci mana pun, tolong lah move on.

      2

      19
  8. Lopakahkau says:

    makin hari makin bengong kau lopa

    9

    0
  9. neelupa says:

    Despite the fact yang neelofa ni kena kecam hebat pasal issue zouk tu, tapi hampir semua turban #belofa sold out ? pic.twitter.com/6hNhnSHy6H

    — TASHA (@tashaaazman) February 27, 2018

    giler ko x laku…sblm ni kalo btudung malu nak ke kelab2 mcm ni..
    sekarang dgn tudung naelopa semua itu suda tidak mjadi masalah..
    terimakasih neelofa

    24

    0
    • Akak Peah says:

      Hat nie aku sokong..yeahhh..dgn adanya tudung n turban aprika neelopa maka bolehlah beramai2 kita berkunjung ke kalabul malami utk bergelek sambil berjoget..yeahh yeahhh….

      12

      0
  10. Anonymous says:

    hahaha fans lopak..masing2 diheret ke lubuk maksiat.
    congrats je lah.

    3

    1
  11. damai says:

    allah ingin menduga dia dengan lakukan segala product2 dia, biarlah dia nanti Allah akan tarik secara serentak, skg x rasa lah, dah sah2 salah lagi nak dabik dada ckp x kisah apa netizen nak cakap. Nak tanya satu aja, bgm perasaan anda jk seorg peniaga agama lain lancarkan product dia, misalan baju seksi di halaman masjid. mrk akan katakan kalau lancarkan tudung dalam disko, knp mrk x blh, hakikat sama apa? Dan tolong hadamkan dalam kepala otak hang, tudung untuk tutup aurat dan buah dada ialah perintah Allah dan dia bukan fesyen. so morale of the story, kita netizen jgn beli product dia biarlah peminat fanatik dia yg support dia.

    16

    0
  12. Aunty Onion says:

    Ini ke yang dibanggakan malam tu? Mana fans lopak? Cuba la kalian tengok sendiri. Melayu, Islam, bertudung, tetek bonjol, bangga ke gelek tiang macam tu? Memalukan! Lopak dgn mak lopak pun sedap je mata tengok pempuan tu gelek. Malu la sikit wei! Tak kisah tinggi mana darjat kau, forbes ke bebas ke apa kalau hari ni dari pagi viral pasal kau je kat malaysia ni buat malu lah orang luar tengok kau!!

    Kenapa tak kau je menari lopak oi ? :(

    Sedddddddddddddddddddddddddddihhhhhh

    6

    0
  13. Minah Pwin says:

    Neelofa ni hipokrit. Kalau pakai tudung biar hati pun berhijrah sama dengan penampilan. Ak yang tak bertudung dan free hair ni pun tak gian sangat nak masuk kelab malam. Apatah lg nak menari ghairah sebegitu..
    Mcmnana org nak respect perempuan islam bertudung..
    Stupid Neelofa.

    11

    0
  14. Tembikai says:

    Guys,

    I nak lancarkan i punya jenama mini skirt dekat surau mat talib.
    Mana agent agent i ? Mana fans sehidup semati i ? Tak salahkan i buat kat surau sebab lopak lancarkan tudung kat club bolehhhhhhhhhhhhh je :’/

    Sediiihh otak tarak ini orang

    5

    0
  15. E.T says:

    masalahnya cantik ke pakai turban tu? dah mcm kepala E.T aku tgk org pakai turban.

    9

    0
  16. Dik Non says:

    Neelofa ni kena start makan ubat kot. Makin gila dan sewel dah aku tgk..

    10

    0
  17. mak naelofar says:

    ni lah dia pengaruh Victoria Secret.

    Yang mana lebih jijik dari VS??

    VS pun pilih tempat yang bagus dan elok. Walaupun pakaian nya tak cukup kain.

    Yang kengkonon hajjah pakai tudung jaket senget sebelah, pilih tempat macam harrrreeemmmjaduu…

    6

    0
  18. si Comel says:

    Bila jadi mcm ni,orang akan pukul bersih..SEMUA wanita bertudung “bad attitude” dan liar.
    Then comparison between FREE hair girl vs Hijab Girl is begin :

    1) Saya free hair,tapi takdela teruk macam perempuan hijab menari dalam kelab
    2) Aku free hair pun,takdela nak menari depan lelaki ,tempat terbuka macam tu
    3) Aku free hair pun,takdela nak tongek punggung,menari tiang,terjerit-jerit

    So,wanita FREE lebih merasa diri mereka MULIA berbanding wanita berhijab..

    Maka,makin susahlah pendakwah menjalankan tugas.Berbuih mulut nasihat.

    26

    0
    • Anonymous says:

      Free hair x rasa dia mulia cuma terkejut sbb ada akak2 bertudung sekrg ni hebat.. sbb sekrg ni ada yg boleh terkinja2 menari atas stage, pegang2 jantan, hisap rokok dpn public, pegang anjing & mcm2 lg la..now apa dah jd, night club pun boleh dijdkan tmpt promosi tudung, hebatkan?..bila ditegur ada plak backup ckp at least dia bertudung..sebelum ni org pandang mulia org bertudung tp sekrg psl org yg bertudung yg mcm ni yg x reti nak jaga akhlak, jd org hilang hormat..lps ni apa plak lg la ye..

      3

      0
  19. L says:

    Memalukan perempuan yg berhijab je! Bongok!

    5

    0
  20. susher says:

    malu gan lofa ni…memalukan kaum wanita pakai tudung…fattah fazura happy2 sanding, enko nk kena warning bagai…

    1

    0
  21. Anonymous says:

    Matlamat tak menghalalkan cara.. Dgr la teguran alim ulama.. Muhasabah diri..yg mana teguran nitezen yg baik ambil yg x baik jadikan sempadan. Tak semua nitezen tegur tu sbb dengki..ok hajah lofa..

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Apa komen Zed Zaidi? Lofa dh mcm ibu ayam so desperate nk jual tudung…nk lariskan sale. Berlakon gesel2 dgn ZA…women..you’re nothing less. Like a bitch!

    3

    0
  23. Clubbing says:

    Waw…! bontot berguyang guyang..bergegar gegar tu..ermmm..

    2

    0
  24. biarbetik says:

    Mmm…tak tau apa nak cakap yg joget tu haish miang nampak sangat…yg seluar putih tu dah mcm cacing kerawit kepanasan…kalah omputih kat sini…malu takde…Neelofa dah salah cara awak ni…tak tau la nak ketawa ke nak apa…kena public apology ni…kesian pompuan tudung semua being humiliated…they suffered the humiliation of your action Neelofa…this is so wrong…salah ni…bila dah berhijab banyak kelakuan dipandang…

    8

    0
  25. hatersLopak says:

    saya faham maksud awal neelofa…dia nak membuktikan masuk kelab pun boleh bertudung…tak kesah lh menari terkinja2 ibarat beruk mendapat bunga or cacing kepanasan di waktu panas terik…yang penting tutung dia di bawa bersama untuk menari…

    #AkuPeratiKanJeLopakNi

    4

    0
  26. Anonymous says:

    Memualkan perangai Hajjah Keladi Hutan ni.

    5

    0
  27. Apa nk jadi la says:

    Maaflah kalau komen ni nmpk kasar…. Tapi sedih dgn perangai org islam skrg ni.

    Kalau dibiarkan jgn terkejut satu hr ni ada usahawan jual telekong dikelab… Tilawah alquran dikelab…. Promosi arak di masjid… Tengok wayang pacak di masjid & surau.
    Bila ada yg mulakan… Adalah yg mengikut.

    10a hanya pada paper… Tapi ilmu kosong didada…. Akal kurang berfungsi dikepala.

    2

    0
  28. Neelofa says:

    Goyang2 Jubur..why not sekali sekala realease ketengangan??

    1

    2
  29. Lulu says:

    Cara menari tu mcm dh lama mengidam nk masuk club mlm tp sb berhijab so xleh nk masuk. Sama la mcm acara pegang anjing suatu masa dulu, bila dpt pegang, pulun puas2.

    5

    0
  30. Anonymous says:

    adakah pilihan lokasi zouk agen dan downliners naelofar hijab yg suruh? adakahhh??!

    4

    0
  31. Yekeni says:

    Yg tak fahamnya, why such venue? Nak kata bodoh, tak jugak. Tak terfikir ke apakah reception orang ramai jika dibuat di club. But kalau tengok cara, macam moving back ke asalnya… Back to the roots…
    Once a………, always a………

    3

    0
  32. Anonymous says:

    Muslimah la sangat…puihh lol

    2

    0
  33. Anonymous says:

    Mufti Perak pun dan tegur…
    …apa lagi??? Minta maaf je lah!!

    5

    0
  34. Anonymous says:

    Hikmah nye ialah Allah nak tunjuk penunggang agama sebenar…

    7

    0
  35. Anonymous says:

    AHHHH BAGUS LAH TU… BETINA2 BERHIJAB JOGET GELEK2… JANTAN2 SORAK TONTON…

    NANTI LOPA KLUARKAN SURAH
    AL QURAN PEREMPUAN SECANTIK2 PERHIASAAAANNNNNN

    BRAVO! BRAVOOOOO!!!!

    3

    0
    • Anonymous says:

      Betul2 aku pun pelik ngn jantan2 yg dok bersorak Kat situ kenapa? Klu lelaki yg baik die Tak join sekaki tngok pompuan berhijab bergelek. Tapi anzalna pun Ada ckp, pompuan baik utk lelaki yg baik…. Pompuan gelek utk lelaki gelek hahaha

      2

      0
  36. Kak Ta says:

    mufti dah tegur….
    lu pikir la sendiri !!!

    4

    0
  37. Fattzura Fattzura Fattzura Fattzur says:

    ayohh dh mkn space byk sgt ni cite lofa. mana resepsi fattzura.. gambar cinderella pls.

    2

    1
  38. Alanice says:

    Pas jual suplement bayi, g bromen kt italy pas2 tunggang agama plak. Adoi mkin lme sewel. Mne fans lopak xkn diam je?

    4

    0
  39. Anonymous says:

    Habis turban dijual..kaut untung juta2 Lofa akan keluarkan kenyataan MOHON MAAF..tunggu je la kat MELETOP. Sharnaz akan diam sebab no job and menumpang rumah Lofa. Mak Lofa has no say…anak making tons of money. Bila dh kaya cakap besar..riak..tak peduli apa org cakap. Apa yang nak kau jawab bila Allah menyoal Mu nanti?

    6

    0
  40. Anonymous says:

    kalu mufti pun dah sound kau….serius la…

    4

    0
  41. Anonymous says:

    Lofa dear, its okay to make a public apology when the mass is thinking and going against u on this. It might work, this publicity stunt of yours..from your sales number..but this torn your image down, your branding down..ppl will associate zouk everytime talking about your scarf in future..however depends on your target market though..probably some wouldn’t care less,ppl who hv money they might not care..but as an icon, this hurts many people..saying you dont care about what ppl saying is actually hurtful to those who has been supporting you all this while..

    3

    0
  42. Anonymous says:

    neelofa dan najib tun razak ni ada persamaan kan? Buat mcm2 mana pun, tetap laku dan dpt sokongan. Neelofa for pm after this! Lain kalilah!

    2

    0
  43. Anonymous says:

    Setuju…bagi pengajaran kat org ego tinggi melangit…mana nk dengau nasihat org lain..dia je betui…puuiii.

    1

    0
  44. Your Name is You says:

    habis tudung dia terjual dlm tempoh 24 jam , sebab

    FAMILY DIA DENGAN DIA DENGAN KAUM2 DIA SENDIRI LA BELI, KAU APA TAU!!.., ADOIIIIIII
    CEPATLAH UNFOLLOW DIA .. DR 5.5 JUTA JADI 5 ORG JE …BAGUSLAH SUBAHAT LAH DGN DIA NI , BELI TUDUNG DIA…

    PERCAYA TAK DALAM NARA NI SEMUA KAKI KONDEM ARTIS SBB TAK NAMPAK REAL MANUSIA NI SIAPA , TP BILA KAT IG ARTIS TU SENDIRI , I HEART YOU LA LOFAA.. ! APAK DIAA…..

    3

    0
  45. Anonymous says:

    Lofa ni patut kena lempang dgn mamat mental yg tampar perempuan free hair kt bus stop haritu.. Patut laa lofa kecam mamat tu haritu, takut kena tampar laa tu.. Kah kah kah

    2

    0
  46. syira says:

    Aku tengok je nara. Punya lah mcm2 artikel negatif pasal lopa, kau langsung tak komen negatif atau komen kau very general. Tapi kalau artis lain, kemain lagi kau kan. Sbb kenapa, sbb bini kau pun berturban kan? Kemain bias kau ye nara. Padan muka kau, punyalah nk tunjuk si lopa ni baik, tapi keburukan terselah jua. Nampak bena kau pun penunggang agama.

    5

    0
  47. Tak kisah says:

    Sakan gelek nisa kay..off comment terus kt ig

    1

    0
  48. Liz says:

    Neelofa ni dah tersimpang daripada matlamat dia. Jual tudung, pakai tudung semua ni berkaitan dengan matlamat iaitu kerana Allah. Tolonglah dengar nasihat dan panduan yang diberikan oleh Mufti dan Prof yang lebih bijak dan arif tentang agama. Jangan asyik nak menang jer. ‘I know what I’m doing’. ‘I don’t care what people say’ Salah ni cik neelofa. Kita semua tau yang awak orang kaya, tersangatlah kaya tetapi janganlah burukkan imej Islam. Mungkin lebih molek kalau pilih tempat yang beridentitikan Islam. Masjid ke, surau ke. Ye tak?

    2

    0
    • Wee wee says:

      Haa setuju sgt,launching kt surau jk..xda byk kos..sakit Neelofa tu,sakit sgt…da doktor pakar tlong dia,kesian lopak jauh terpesong….i yg malu…malu nyer..

      0

      0
  49. Sharon says:

    Sy non muslim…malu sy tgk perangai lopak ne..dah sewel sgt lh tu.hajah masuk kelab malam..adoiiii di manakah maruah??? Maruah hrga dri sama nilai dgn hrga tudung ke…sori to say lopak….sgt memalukn

    3

    0
    • Anonymous says:

      Ni kalau kau buat permohonan maaf terbuka org dah xsuka kau lofa. Dari dulu lagi aku perhatikan kau ni. Pakai tudung ada makna je. kalau hati tu ikhlas pakai tudung pakaian pn automatik jaga jugak. Kau tak. Atas kunun kau tutup tapi bawah kau buka. Kau tak malu ker org bukan muslim pun tau perbuatan kau salah tapi kau masih pertahankan perbuatan kau tu. Nampak jer mcm org kaya. Tapi otak MISKIN.

      1

      0
  50. Sharon says:

    I bkn Muslim…tp kenapa i kesal n malu tgk hajah lopak ne,di manakah maruah??..hajah pergi kelab mlm pomote tudung oiiii…kata jutawan knpa x sewa KLCC ….tu terkinja2 mcm xda harga diri masuk kelab mlm….sori to say lopak…i think u kena jumpa dktr…dh sewel sgt..huuuuuuu

    3

    0
  51. Xandra says:

    Kalau jutawan sgt kenapa sewa KLCC????bengong sgt otak dgn status hajah sewa kelab mlm.huhhuhuuuu

    2

    0
    • Bkn peminat lofa says:

      Kan dia kata zouk lagi murah… Nk jimat la tu

      1

      0
      • Wee wee says:

        Kata jutawan sewa lh tempat yg highclas ckit..tu sewa tempat menjatuhkan maruah sendiri..oppss lopak lopak malu nyer i tgk perangai hajah…ke lopak x tau malu…kesian nya ko Neelofa….mengacara meletop lidah terliuk2 keluar…attitude x menunjukn mcm btudung.tudunghnya trend..tp jiwa masih nk pergi kelab mlm….

        2

        0
  52. J says:

    Tak tau la aku klu ade lagi umat yg support tindakan si lopak ni lagi kali ni…for me..this is the worst thing…bcoZ slalu nye pminat die duk compare kan lopak dgn org lain sbb lopak tutup aurat n x sntuh lelaki..agung2 kann die sbb smart ….smart is how u adapt…ni bkn adapt ..ni ko skali trjerat …xlayak da pasni utk jdi ikon sbb mkin mrosakkan msyarakat..trutamanya org muda yg mudah confuse….pandai apecmni…sdey wei

    2

    0
  53. Anonymous says:

    jutawan ke byk hutang… sewa hotel pon tak mampu..

    2

    0
  54. kawan-kawan says:

    sy seorg non muslim tp sy ada ramai kwn dgn gadis muslim yg berhijab..sy hormat dgn mereka sbb mereka sgt baik,sgt menjaga tutur kata & tingkah laku.. even pd sy pon bila berhijab tentulah begitu septtnya kan.. tp bila tgk perangai pompuan2 ni, x tau nk ckp apa.. sy yg malu…
    walau apa pun mesti anzalna tgh tersenyum sbb lofa ni ada krisis dgn dia dlu, skrg anzalna dh happily married tp lopa msh mcm ni (kononnya jutawan)
    fattah pun mesti tgh menghembus nafas lega smbil tersenyum kerana sedar yg dia dh buat pilihan yg tepat

    5

    0
  55. LOFUCKU says:

    LOFUCK DAH PENAT JADI FAKE..ACAH2 ALIM..BERTARANUM BAGAI…SO #BELOFA LA JADIKNYA..ITU LA DIA YG SEBENARNYA…

    3

    0
  56. honey says:

    akhir zaman agaknya. ramai manusia sedang bersuka ria sedangkan kain kapannya sedang di tenun
    wallahualam

    1

    0
  57. mak cute says:

    jatuh imej muslimah…geli tgk monyet suar putih berjoget dengan suar ketat baju senteng…btul la dunia dah akhir zaman…tolong tarik tittle icon muslimah kat lopak ni…bagi kat heliza ke…isma…nana…aku salute lagi Mizz Nina…layak dpt icon muslimah

    3

    0
  58. Anonymous says:

    Sedara mara, kawan, keluarga, stokist n peminat Lofa yang hadir… Tak terdetik di hati kalian ini salah? Kesian bila Allah dah kaburkan maksiat sampai tak boleh menilai. Yang dah tua2, makcik pakcik..mak pak Lofa ni pun sama agaknya. Nampak tapi buta sebab ikutkan kehendak anak. Alasan berganda kena bayar, tu semua alasan BODOH sebab konsep boleh diubah. Ko sanggup gadaikan agama semata2 sebab konsep neon yg ko bawa hadir event overseas. Nipisnya iman ko Lofa. Not only that, ditegur dgn mufti, netizens tapi sombong. Bongkak. “This is what I want”. Wujud manusia macam ni ye.

    3

    0
  59. Anonymous says:

    Lofa next promosi tudung apa barang buat Kat Zouk.. apa kata u buat Kat Amsterdam red light district :) suruh la model2 akak2 Kat tingkap2 jalan tu peragakan tudung2 u…nk marketing rare kan…gerenti letupppppp you punya tudung. Seriusly.:

    0

    0
  60. ChanteQ says:

    Tp heran jgk.
    Kes ni melonjak org kutuk termasuk mufti and majlis fatwa.
    Kes sajat yg terang2 palsu. Mufti semua senyap. Kenapa ya…

    2

    0
  61. Anonymous says:

    habis terjual sbb someone yg beli ke..just asking,sbb kat kuantan ni aku jarang2 tgk org pakai tdung hajjah ni atau kat sini mmg xfemes kut tdung hajjah ni

    4

    0
  62. calendula says:

    zouk memang happening ..dah nama pun kelab. tapi untuk launch tudung macam sangatlah TAK SESUAI. lopak kata takde tempat lain dan lebih murah..tapi ianya adalah lame excuse..kalau susah sgt cari tempat yang sesuai dengan tema neon tu tak ade problem cari tempat yang lain rasanya. Kalau kita ikut perkembangan fesyen di NY atau London, ada sesetengah designer cari kelainan buat launch design baru kat jalan raya ataupun taman2 bunga. itu lagi refeshing bagi saya.. tapi takleh la buat lipsync nari tekinja-kinja tul tak?? skrg ni belum habis penat buat launching..dah kena menjawab pelbagai soalan dan tomahan netizen. U yang cari pasal lopak..

    2

    0
  63. Anonymous says:

    sharnaz mana sharnaz?? ni adik ipar launch tudung kt disco tak mo komen ka? kalau org lain cepat ja kau tweet2

    1

    0
  64. Ayoyo says:

    Aku yg rasa malu. Aku tgk kawan2 aku yg mat salleh dan minah salleh dari france, italy, canada malah brazil pun tau malu sesudah mereka masuk islam. Malah ramai yg berhijab dan pkai niqab sbb tknk org lelaki pandang mereka. Yang lelaki pun dah tknk tunjuk six pack sbb tau malu. Ini melayu atas je nk tutup tapi pkai ketat2 bergelek lagi..adui mmg sgt tak patut. Patut la org cina india semua gelakkn kita.

    1

    0
  65. dono says:

    gedik menari terkinja2

    0

    0
  66. Anonymous says:

    meroyan kot….sian

    0

    0

Leave a Comment

Optional