Written by Bella | February 28th, 2018

Meskipun menerima pelbagai kecaman daripada netizen dan mendapat perhatian ahli ulama kerana melancarkan koleksi tudung #BeLofa  dan menyambut hari kelahirannya yang ke 29 di sebuah kelab malam, selebriti popular Neelofa menganggap isu tersebut tidak seharusnya diperbesarkan.

Neelofa mempertahankan tindakannya itu dan menjelaskan tiada sebarang minuman keras yang dihidangkan. Malah, bahagian dalam kelab malam itu juga sudah ditukar sesuai dengan majlis pelancaran tersebut.

Memang tidak ada sebotol pun minuman beralkohol yang orang boleh nampak. Malah, tidak ada juga orang menghisap rokok ketika majlis itu berlangsung. Siapa yang tak datang saja yang kecoh, tetapi orang yang ada di situ (pusat hiburan) tahu apa yang berlaku.

 

Terdahulu, netizen bukan sahaja mempertikaikan mengapa kelab malam terkemuka di Kuala Lumpur itu dipilih menjadi lokasi pelancaran jenama tudungnya tetapi ia lebih hangat diperkatakan setelah tularnya video Hijabista yang terdiri dari beberapa orang Instafamous yang menari dengan rancak ketika lipsync battle. Netizen menganggap mereka sudah mencemarkan imej wanita bertudung.

Sumber Berita : Harian Metro

85 responses to Tak Ada Minuman Beralkohol, Siapa Yang Tak Datang Sahaja Yang Kecoh – Neelofa Pertahan Isu Pelancaran Tudung Di Kelab Malam

  1. Anonymous says:

    Mana topik tegur Lopak???
    Dimanakah akal yang telah diberikan oleh Allah SWT sehingga begitu sombong dan buta nya hati manusia yang bernama Hajjah Noor Neelofa binti Mohd Noor? Bertaubat nasuhah lah kamu dan minta lah ampun kepada seluruh rakyat Malaysia terutama pembeli2 tudung kamu. Nampak sangat kamu hanya pikir soal keuntungan dan simbol RM saja. Amat menyampah dgn perangai kamu tu….

    56

    0
    • Bobo says:

      Mufti tegur pun masih ingkar. Sedih la perangai ko skrg ni Pa..

      29

      0
      • Mat Sahdo says:

        Terbuktilah….walaupun si Fatah agak kayu dlm lakonan akan tetapi… dia tidak kayu memilih isteri. Syabas bro!

        99

        0
        • Anonymous says:

          beautifulnara takut sama lopah daripada takut nasihat mufti perak dan negeri sembilan. sedih blogger2 melayu skrg…. :(

          13

          0
        • Hajah Zouk says:

          tak habis lagi ke topik ni. bosannnyerrrrr…………….mana tau lepas ni yg rajin g clubbing boleh minat pakai tudung pulak kan….takkan lah langsung tidak terselit kebaikan pada event neelofa ni…yang pasti mat salleh mesti kagum rakyat malaysia masuk zouk siap tutup aurat….ahakksss

          0

          18
        • Anonymous says:

          penunggang agama- isu hangat minggu ni kak. :(:(:(

          6

          0
        • AMEERA says:

          OMG…LOPAK DAH BERANI LAWAN CAKAP MUFTI SEKARANG!

          15

          0
        • Anonymous says:

          Beautifulnara pun bersubahat tolak mufti. Mmmm…

          11

          0
        • Apa Perlu Di Tambah Lagi? says:

          Mufti Negeri Sembilan Datuk Mohd Yusof Ahmad pula menyifatkan tindakan Neelofa itu salah kerana bersubahat melakukan perkara berunsur maksiat. “Perbuatan itu haram kerana gerak-geri perempuan ditontonkan kepada lelaki bukan mahram. Apapun alasan diberikan, saya tetap menganggap ia salah kerana pusat hiburan menjual minuman keras dan memabukkan,” tambahnya.

          Sila hadam, bitch!!!

          17

          0
        • LittleMissCunty says:

          Saya ..peminat fanatik akan bertaubat. Berilah kami peluang k :(

          0

          9
        • Kiah says:

          Ramai mufti tegur… jd ianya bukan perkara main2.. harap dia terima dan dpt hidayah serta ambil pengajaran n iktibar. Klu netizen kecam x nak dengar.. mufti dah tegur pun tetap dengan pendirian dia.. tak tahulah nak kate pe dah…

          11

          0
        • Anonymous says:

          nara penjilat lofa. hahahahahahahaha gigih tegakkan benang yg dh basah

          4

          0
        • lalaland says:

          Kalau masih tak nampak, cuba bayangkan kalau mcm nih….

          Ali: Man, aku nampak kau keluar kelab malam semalam

          Man: owww… aku beli jubah – ada launching jubah baru kat situ..

          so korang rasa????

          6

          0
    • Anonymous says:

      What’s wrong with this b****h?Nak menjawab aje kerja dia.Dah salah tu mintak maaf atau at least senyap sampai reda.

      19

      1
    • Anonymous says:

      jom boikot lopak ramai2

      9

      0
    • lalala says:

      NeeloFAKE sgt..prangai sembunyi dibalik tudong..puii..takde alkohol, takde rokok ape bagai pn, tpt tu dh mmg kna associate dgn benda2 yg terlarang lah ngok..nak save bajet sgt smpai sanggup jual maruah agama..priority dia ialah brapa yg dia blanjakan rather than pkir tpt tu degrade agama ke tidak..jual tudong smata2 nak untung jer..tudong pun mkin men’dada’..sila jmpa dktor ye loFAKE, kot ye pn frust, jgn d lyn sgt..mkin sewel beb

      11

      0
    • Anonymous says:

      fazura buat #befaz untuk produk blum launch lg dia pon nak jugak guna #belofa. cepat2 dia buat launching tudung guna # tu.

      11

      0
    • Bob Barli says:

      Weh lopa, memang la xdak arak n rokok. Islam pon tak haramkan pergi ke tempat maksiat macam Zouq tu kalau niat bukan nak buat maksiat. Tapi fikirlah balik, yg kau terkinja2 dalam tu, tak haramkah? Campur laki perempuan kot. Dgn imej kau yang bertudung. Tudung tu salah satu cerminan iman/taqwa tau? Islam is more than that lofa. Arak n rokok memang terang2 haram. Isu lain yg bakal timbul kau kena pertimbangkan jgk.

      3

      0
    • Iman says:

      “Memang tidak ada sebotol pun minuman beralkohol yang orang boleh nampak. Malah, tidak ada juga orang menghisap rokok ketika majlis itu berlangsung. Siapa yang tak datang saja yang kecoh, tetapi orang yang ada di situ (pusat hiburan) tahu apa yang berlaku”

      Takburnya cakap. Tenat Malaysia. Setenat masyarakatnya. LGBT terang-terangan. Usahawan bongkak berluasa. Pemimpin tak adil merata-rata. Teguran ulamak tak di endahkan. Bongkaknya manusia.

      Jangan sampai Allah murka, waktu tu yang ada semua kena.

      12

      0
  2. Anonymous says:

    bodoh tu jangan tunjuk sangat dik lopak……..

    14

    0
    • not yet hajah says:

      sebagai seorang muslimah, aku sgt kecewa dgn lofa ni. lofa, hidup jgn terlalu menongkat dunia. yg kita ada semua pinjaman. u carry a ‘hajjah’ title. ko sgt menjatuhkan martabat islam terutama wanita berhijab. lofa ko patut malu dgn aliza kim (muallaff ex model), mizz nina, diana amir, irma hasmie dan kwn2 ko yg berhijrah. dan aku plg kecewa tgk hijabis2 instafamous yg turut ‘menggelupur’ join skali. aku pun x baik mana lofa tp jgn lah kita gadaikan agama utk kepentingan peribadi. even aku ada kwn2 yg masih lg dlm ‘kelalaian’,, dorg x pernah persendakan agama…siapa nk hormat islam kalo bukan penganutnya sendiri? =(

      25

      0
  3. Anonymous says:

    Nara takut nak siar statement Mufti Perak dan Negeri Sembilan ke suruh idola ko bertaubat???

    26

    0
  4. Annonymous says:

    Ya Rabbi dia punya berlagak sombong tu. Haish haish.
    Ni kalau Imam Mahdi turun nasihatkan pun tak jalan jugak ni. Hahaha.

    Imam Syafie berkata:

    “Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu”.

    Dah tegur pun masih keras kepala gini. Lantak pi la lopak oi.

    34

    0
  5. Anonymous says:

    cakap mufti boleh melawan pulak tu? ishhhh…BEBAL!

    9

    0
  6. Anonymous says:

    nak aje aku tampar hajah nih
    statement bebal sangat tu nape
    ko bukan dari family yang kurang pendidikan agama
    jangan kerana taksub dengan duit bab2 agama ko tolak tepi
    beribu alasan nak bagi nampak ko bijak? tak salah lah?

    16

    -1
  7. boikot says:

    Abg Nara syg sgt kt lopa tu…statement mufti lembab giler nk share kt BN… sila mereputtttttttt

    10

    0
  8. Anonymous says:

    Stop share kisah tudung dia dan club mlm. bukan dia nk dengar nasihat. paling tak mintak maaf pun. itu pun susah nak buat. terang2 benda ni salah

    7

    0
  9. Anonymous says:

    tp minum air tu dr bekas air arak kn?belajar agama semata nk jual tudung ke?ke mmg nk publisiti utk bg laku tudung?or nk galakkan org pakai tudung utk pegi club?dr dulu lg ak xsuke nelopak ni sbb die ni spesies2 yg pakai tudung sbb nk jual tudung je….nama je bertudung tp pakai baju mcm xcukup kain, ikut shape body, terjojol sana sini…igt dah jd hajah ni insaf la sikit…belajar tinggi2 dulu tp otak letak kt lutut…mende dah terang2 salah nk halalkan haram jadah die…memalukan perempuan tudung…memalukan islam…tudung tu tanggal la…benci ak tgk pakai tudung mcm unta tu

    7

    0
    • Anonymous says:

      Kelantan…standards..belajar dulu drg ni mmg hipokrit depan mak bpk pakai tudung tapi keluar tak pakai tudung…tapi drg suka bajet drg bagus…yg pakai tudung labuh Kelantan ni mmg garik jgk dgn byk laki..yg selalu bagi imej tak baik pada Muslimah perempuan Kelantan la….

      9

      0
    • Anonymous says:

      excuse me. dia belajar sampi spm sahaja ye. sambung study kt kolej sunway, tak abis study and quit. p study, pakai short pants. TQ.

      8

      0
      • Eh bukan dia ada grad diploma ke? Dia mcm buat bisnes ke ape ntah. Pastu ada smbg 1 year study in acting bla3 tu kan. Tanya je. Serius aku ingat dia at least ada dip. Sbb sampai skrg dok canang spm 10A. Aku pon 10A haha tapi x canang la

        0

        1
        • Anonymous says:

          babe. kalau aku ada duit and kayo, aku boleh je p sambung study dkt LA tu. kolej swasta je pun, dia p belajar dkt LA tue

          1

          0
  10. MakDaraa says:

    Boring.. mak buka je BN 1page pasal lopak ne.. page 2 lopak lgi. Semua org tau kau tetap salah. Bnyk yg tegur dah pun. Diam je laa. Tk pyh tegak kn benang yg basah.

    1

    0
  11. Anonymous says:

    bangang rupanya…

    6

    0
  12. fatt says:

    kau kalau argue dgn org bodoh sombong mmg mcm nilaaa…semua dia btol..xde yg dia x pnh btol..

    1

    0
  13. fatimah busung says:

    mufti perak?? who are u? i lofa okeh! ape yg i buat tak pernah salah. i kan CEO air asia, listed dlm Forbes30. so i takkan jatuhkan martabat i untuk mintak maaf kat makcik makcik bwg. kamon gais. daphne iking pun backup i baeekk punye (…walaupun i tau die pun masuk islam sebab nak kawen lelaki melayu kaya).

    12

    0
  14. Anonymous says:

    Please sapa2 panggil mamat yg pnh lempang wanita free hair kt bus stop tu suruh mamat tu tolong lempang lofa japp..

    15

    0
  15. Aunty Onion says:

    Hajah useless. Semak BN semua pasal kau

    3

    0
  16. anon says:

    ini ke yg fan dia banggakan ?
    ini ke korang jadikan contoh utk anak2 kita ?
    memanglah tak ada pesta togak arak
    tapi TEMPAT ITU DI NAMAN TEMPAT KELAB MALAM
    tak kan bodoh n bengap sangat eh AGAMA yg lopak belajar
    sampai mufti tegur pun dia masih meneggakan yg dia betul
    mana ADAP DAN SENSITIVITI KAU SEORANG PEREMPUAN BERTUDUNG pada orang sekeliling kau ni lopaks?
    dah boleh steyen TV GAM DIA NI LAH !

    10

    0
  17. Hannaia says:

    Betina tarak otak …hauk ….gile talak …. Boikot

    6

    0
  18. Anonymous says:

    apa la bodoh bangang lopak nie..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    “Istilah hijab adalah sesuatu yang dipandang mulia dan menjadi lambang kepatuhan kita kepada agama. Apabila Neelofa melancarkan jenama hijab di sebuah pusat hiburan, memang jelas tindakan itu dilihat sebagai mempersendakan agama Islam

    “Sebagai seorang yang bergelar Hajah, dia sepatutnya berfikir panjang. Sudahlah kesucian agama Islam sebelum ini sering diperlekehkan, kini dia menambahkan lagi perasaan skeptikal itu,”

    #Silahadam

    3

    0
  20. xyz says:

    mmg tak de minuman keras.. tapi faham tak nelopa.. ko buat pelancaran kat tpt yang bukan sepatutnya.. kena luku kepala pun dia tak denagr ni.. dia buat ni masa 26 hb juga kan.. dia takut isu dia kalah dgn wedding fattah kut.. tu yang main belasah je.. dia hilang kewarasan lepas fattah khawin..

    11

    0
  21. Anonymous says:

    Hajjah Bebal binti Senggal!

    3

    0
  22. thuglife says:

    iye..bagi yang xde kat situ mmg xtau..tp sapa yg bagi tau kat semua? yg viralkan keadaan kat zouk tu sape??? haruslan org2 yang ada kat situ kan??? kann?? betul x Hajah Noor Neelofa? kalo dh ego tu tnggi,sampai mufti tegur pun still nak defend diri, hmmmm xtaula nasib suami dia ni nanti..

    7

    0
  23. Lopa promo kelab mlm bkn tudung says:

    Netizen je pertikai tapi blogger Kelantan si Nara ni tak pertikai artis senegerinya…sbb tu aku cakap Kelantan ni mcm Syiah Iran je semua wajib pakai tudung tapi realiti tak ditekankan sahsiah dan moral….kat Tehran tu ada kelab mlm…Kelantan perempuan2nya murah2 je senang ikut jantan kemana2…Kelantan serambi syiah bkn serambi Mekah…kalau Iran ada kahwin mutaah seks bebas yg dihalalkan Kelantan ada golok…

    10

    0
  24. John doe says:

    Teguran buat abg nara.sy bukan anti neelofa.personally sy kagum gak dgn dia.cantik dan berjaya kaya.tapi kalau dah sampai 7,8 colum cover cerita pasal dia jer agak annoying gak kan.dah macam xder cerita artis lain yg ada kat malaysia ni.

    12

    0
  25. Anonymous says:

    dia da habis model duit da habis da belanja kat italy so desperate sangat ta tahu hukum dekat dlm pub pon na jual tudung boikot la u all semua jangan beli lagi tudung dia,habis cerita org kaya memang adab dia sombong melangit caranya stop buying her stuff…………………….kaya semana pon dia nanti mati sama juga pakai kain kapan putih ta juga pakai kain kapan warna keemassan lofa,sebagai hjh u da menunaikan d mekah nanti duit yg u jual kat pub tu kulit u jadi berabu cuba lah sedar sikit cik lofa jangan tamak kan harta.behave urself

    1

    0
  26. Apologise says:

    Lofa oh Lofa..Mintak Maaf la je la dik..just admit that you did a mistake in choosing the venue..Mufti Wilayah tegur you so eloquently..ambik la nasihat dik..jgn nak rebel sangat..it’ll affect your reputation that you worked so hard to build..tgk mcm best friend you Vivy..dia x perlu pon launch product kat zouk tp duck scarves tu selalu je sold out..Mintak Maaf je la dik and org akan move on dari issue ni..kita ni nak orang doakan yg baik utk diri kita bukan mengutuk kita..mmg xkkan boleh puaskan hati semua org..tp fikirla dik, awak tu public figure..be a good example pls..semoga istiqomah #donedakwah

    5

    0
  27. Fattah Riuk says:

    1 je cara nak sedarkan lopak ni..boycott je lah tudung dia jual tu..tudung dia pun bukannya syariah compliance

    2

    0
  28. reen017 says:

    bosanla pompuan ni..mufti dh tegur pun xnk dgr…kaya sgt sampai xleh nk ditegur

    3

    0
  29. bawangputih says:

    kat zouk x der minuman alkohol..?
    teh o ais limau..milo..sirap bandung ngan air suam ader la..

    1

    0
  30. Menyedihkan says:

    mufti dah sampai tegur kau tau haa pergila cakap kat mufti tu mcm tu shame on u lah lofa tegakkan benang yg basah

    7

    0
  31. Anonymous says:

    tinggi mendongak langit.jangan jadi murahan…kan ade level katenye?

    0

    0
  32. kiki says:

    hmm x makan ditegur icon TN50 ni, tgk ajelaa makin ligat die post gambar2 launched kelmarin tu, siap post lagi hijabista yg menari sakan tu like she proud giler, membazir mase je nasehatkan org cmni, makin ditegur makin menjadi2

    6

    0
  33. zzz says:

    nara and the team pun patut bertaubat sebab cara penulisan mnyebelahi lofa..nasihat mufti langsung x ditulis…harap bertaubat jgn buta kerana wang dan perempuan cantik..semua tu dari Allah..

    2

    0
  34. Anonymous says:

    cakap mufti pun dah tak heran skrg ni….mulia hati ko kan lopak???

    0

    0
  35. dalita says:

    fattah tegur lagila kan

    1

    0
  36. Anonymous says:

    kalau ko isytihar xde arak, rokok dan apa saja yang seangkatan dengannya sekali pun…otak ko letak kat tapak kaki ke??? lokasi acara??? ermmmm…nk pusing bg nampak sopan sikit la bunyinya…tp kalau dh kelab malam xde maknanya hajah!!! tgk je video pompuan2 yang joget mengalahkan sundal tu…dan nisa kay sendiri mengakui lalai dibuai muzik di kelab malam tersebut. Itulah yg perkara asasnya… boleh menyumbang kpd kelalaian dan kemungkaran..jual tudung tapi acara mengalahkan jual tubuh

    6

    0
    • ruff ruff says:

      betul tu!! dh terang2 tmpt mcm ni akan melalaikan & mengundang fitnah… tgk skrg apa dh jd…lopa sndri mmg la x terkinja2 mcm tu tp dia dh mngheret sekali org lain smpai terjebak…konon pilih tmpt sbb ambil kira bnyk aspek.. xkan la event planner kau bangang smpai x mampu nk wujudkan event yg happening kalau buat kt tmpt yg lbh sesuai.. x paham aku

      4

      0
  37. Anonymous says:

    desperatela perempuan kelantan ni nak attention….sbb ex kan tgh resepsi….ex pulak dah amik perempuan kaki kelab jadi bini…so sekarang dia pulak nak jadi kaki kelab sambil disupport mak dia yg sama jalang masuk kelab tu….

    5

    0
  38. wittt wittt says:

    kau ni dh kenapa lopa??!! msh gak nk pertahankan?? org bkn setkt tgk ada ke xda org merokok/minum/vaping masa tu…people are looking at a bigger picture which is the venue…org kata tmpt yg kau pilih tu x sesuai, nama pun kelab mlm, yg kau lancarkan tu hijab.. nmpk x beza dia kt situ??!!!!! bila dh kt kelab mlm of cos la akn menari terkinja2 mcm kwn kau yg hilang rasa malu tu dgn muzik yg kuat…xkan nk nyanyi lagu nasyid lak.. sbb tu org kata tmpt yg kau pilih tu X SESUAI…mmg padan pun xda hero yg digosip dgn kau tu lekat..kenapa? sbb kau degil

    2

    0
  39. Anonymous says:

    nasib lopa ni katik kalau x lagi perasan model…bab kata fasha dahlah pendek akal pun pendek

    4

    0
  40. Pekerja Swasta says:

    si lopa ni sebenarnya dah lamaaaaaa TERINGIN nk back to night club, nk ber’ party bagai kt dlm tu. Tp sbb dia dh berhijab so buat la alasan kengkononnye nk lancar tudung baru.

    Yes, dia kata kt ruang tu dh ditukar jd ruang acara, tkde alcohol drink what so ever lah- but still the premise is a NIGHT CLUB. Arak is still there cuma simpan kt tempat lain je. Why lopak ni so stupid?

    Yg pompuan2 pakai tudung menari ala2 penari bogel dpn tetamu lelaki, ni kau nk bg alasan apa plk lopak?? – Tak sangka video blh viral n jd tontonan umum? Tp ko ada pikir even video ni tk viral sekalipun, Allah tetap melihat!

    As a conclusion, ni la artis kesayangans Nara.

    9

    0
  41. mama bosan says:

    mfti pon da tegur kak lofa…kire da bwk pengaruh buruk ni..lpas ni even pki tudung pon da bole g clubbing sbb x minum arak..n smoking..tp bole menari terkinja-kinja ye hajjah lopak..meroyan ek..tgk fattah n fazura nye wedding.. i hope ur business will be ruined soon..sbb da nmpk sgt riak takbur ..wpun da bertudung n hajjah ..umrah bagai attitude still like a bitch

    1

    0
  42. aku says:

    aku sebagai peminat lopa mmg kecewa dengan isu ni..tapi, sudah2 la tu kecam dia…lagipun, mufti hanya nasihat dia…bukan suruh dia minta maaf..mufti hanya nasihat supaya kejadian ni x berulang..yang jd masalahnya klau lofa minta maaf atau x..korang akan buat perkara yang sama jg..x abis2 kutuk dia..biarla dia taubat mengadap Allah..bersujud diam2..Allah lebih mengetahui..mana korang tau klau dia senyap2.. ucapkan terima kasih kat mufti yg nasihat tu..positif je la..aku percaya Lopa lagi bijak dari kita menangani isu ni..mngkin sehari dua lagi dia akan keluarkan official statement minta maaf pun kita x tau…hmmm

    3

    2
    • Anonymous says:

      Bagus pemikiran sama2 kita doakan ya, tp tgk cara dia ckp n balas.. rasanya emm.. Anyway sikit sebanyak tmpt dia pilih tu, utk peminat2 dia yg minor dan di luar kawasan urban2 ni dh tau zouk tu apa.. dr xtau terus tau slh satu famous night club in KL, indirectly blh but budak2 ni curious pastu nk try pastu phm2 je la.. Anyway, org2 yg tgh rebel or tgh in bad shape/condition je akan buat benda2 mcm ni, just so dia dpt perhatian.. just saying..

      1

      0
      • contohi legend Ameng spring says:

        tula dia promo kelab bukan promo serkup dia tu….ingat Ameng spring dia takkan perform tempat ada arak secara tak langsung akan promosi tempat tu…dia tak nak peminat yg tak tau tempat blh jadi tau sbb dia…

        0

        0
  43. Anonymous says:

    Kalau dah x tahu menilai beginilah jadi nye… tari menari pun blh buat dlm masjid….hmmmmm kesian akal yg diberi percuma olih Allah swt….tidak dgunakan……

    0

    0
  44. Anonymous says:

    mufti2 dah nasehat pon die wat dunno je inikan nasehat korang? die BD air asia kot, forbes top 30 plak tu, dubai sponsor percutian plak tu, duta TN50, duta bank rakyat, duta lancome bla bla bla… korang igt die heran??

    1

    0
  45. mami says:

    buat launch kat church je la alang2..

    1

    0
  46. menyampah says:

    boikot je produk dia ni..biasa2 je la orgnya..xde la wow sgt..hmm..baik aku minat retis lain..hilang respek aku kt dia ni.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    kelantan mmg mcm ni jenis fikir drg je betul….ego tinggi puak kelantan ni…lepas tu perguna agama…dia punya style alim alim anjing dia org nak org lain terima…puiii…drg mmg xder harapan boleh ditegur…cara nak offend drg ignore drg mcm drg tak wujud….mesti drg sakit mcm nak mati….

    3

    1
  48. ntahla says:

    Sedih tgk Hijabista Skrg ni..pakai tudung hanya sekadar tutup rambut..tp berpakaian ketat yang menampakkan sebahagian tubuh x diambil kira..menari terkinja-kinja tanpa segan silu…Ingat dah tutup rambut tu kira dh baik lah kot noo..yang x elok pun kata elok..seolah2 tiada maruah diri.

    2

    0
  49. Alanice says:

    mufti xdtg, kau ckp die ke yg lbey? Haha

    0

    0
  50. kak pahh 2 says:

    plss kak pahhh…jadi cerdik skitt…yg terkinjal kinjal tu x kecoh ke

    0

    0

Leave a Comment

Optional