Written by AbangNara | June 29th, 2010

surau umie aida

Ada pembaca yang kata kami nie tak suka keluarkan cerita baik-baik pasal artis Malaysia. Tapi kami rasa banyak ajer cerita kebaikan diorang yang kami keluarkan, cuma mungkin anda yang tak berminat dengan cerita-cerita baik nie. Maklumlah sifat manusia, benda baik senang dilupa, benda jahat jugak dikenang dan disebarkan macam kilat.

Terbaru Umie Aida di dalam Twitternya memaklumkan yang surau di dalam rumahnya hampir sudah siap. Terharu kami mendengar kata-kata Umie Aida yang mahu adakan tazkirah dan mengaji dengan kawan-kawan di dalam suraunya itu nanti. Kalau anda seorang artis dan merupakan kawan Umie Aida, jangan malu-malu pulak pergi rumah Umie Aida bila dia ajak nanti.

Siapa kata artis Malaysia hanya pentingkan keseronokan sahaja? Ada ramai sebenarnya yang baik-baik dan banyak membuat kebajikan tapi mungkin diorang nie low profile dan tak mahu gembar-gemburkan apa yang diorang buat. Kalau dah kecoh-kecoh nampak macam tak ikhlas pulak kan?

Cuma ada segelintir artis kita yang tak tahu malu untuk berkongsi gambar-gambar sosial diorang kat Facebook mereka sendiri. Lepas tue bila terkeluar kat blog-blog hiburan mulalah gelabah. Padahal salah sendiri sebab diorang yang upload benda tue. Kalau dah pandai buat jahat tue, pandai-pandailah simpan. Ini seolah-seolah berbangga dengan kejahatan yang dilakukan.

Tahniah kami ucapkan kepada Umie Aida yang nampaknya sudah semakin berubah selepas berkahwin. Semoga terus berkekalan begini hendaknya.

P.S: Kalau anda baik hati, bantu kami menangi iPad dengan mendaftar di link ini. Maklumat lanjut boleh baca kat sini. Thanks!!!

Comments are closed.