Written by AbangNara | November 11th, 2014

Mula-mula Abang Nara ingatkan awek manalah yang berselindung di sebalik jilbab dan dikeliling oleh ‘bodyguard’ ala-ala Mesir ini. Nora Danish rupanya. Ini bukanlah perubahan imej atau gaya terbaru pelakon comel ini. Sebaliknya Nora Danish tampil sebegini rupa ketika majlis perlantikan dirinya sebagai duta Safi Rania Gold. Ala-ala tuan puteri daripada Mesir la nie. Memang ‘stailo’ juga konsepnya.

nora danish safi rania gold

Kalau tak silap Abang Nara, duta Safi Rania Gold sebelum ini ialah Rozita Che Wan. Pemilihan Nora Danish sebagai duta baru adalah amat tepat dan bersesuaian sekali. Dengan jumlah pengikut Instagram Nora Danish yang melebihi 1 juta, pastinya impak yang akan diterima amatlah tinggi. Kecantikan dan kemulusan kulit Nora Danish juga tidak perlu dipertikaikan lagi. Memang sesuai sangatlah padanan ini.

nora danish safi rania gold

Tahniah diucapkan kepada Nora Danish atas perlantikan ini. Makin murah rezeki pelakon ini sejak kebelakangan ini. Semoga terus maju jaya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


nora danish safi rania gold
nora danish safi rania gold
nora danish safi rania gold
nora danish safi rania gold

nora danish safi rania gold

Tahniah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to (TAHNIAH)Nora Danish Dilantik Duta Safi Rania Gold

  1. senah montana says:

    1st ke?

    0

    0
    • Aduni says:

      Aku serius menyampah giler dengan produk Safi yang menggunakan taglinr Halal Suci Tanpa Was Was,.. Sbb apa? Sbb pengusaha produk ni bapak Cina komunis !! Aku bukan nak rasis ke apa.. Tapi kaum2 ni sebenarnya dah melampau sgt ambil keuntungan sbb market kat Malaysia ni ramai org Islam .. So dgn tagline mcm tu makin laku lah produk cilanat neh… Tambah pulak ambik duta pelakon2 Melayu yang memang dah cantik, padahal artis2 ni tak hadap pon nAk guna produk2 murahan mcm ni .. Dia org pandang SKii , shisedo, Lancome etc.. Produk2 murah ni gol2 Melayu pertengHn je yang pakai, dan makcik2 Felda dan anak beranak ..

      So nasihat aku … Tak payah sokong produk Cina menipu ni nak gunakan tagline halal. Baik kau org cari produk2 yg diusahakan oleh org Islam kita.. Tak pun kalu ada duit lebih , pakailah produk2 berkualiti mcm SKii, Lancome , christian dior, estee lauder etc.. Sbb produk2 mcm ni R&D dia hampir ratusan juta usd dan mmg bagus dan mmg dijamin selamat 100%…

      0

      0
      • ubi says:

        psssst…lancome estee lauder tu produk yahudi….yg mmg menyumbang kepada tabung jewish foundation,yg digunakan utk beli bedil meriam bom palestin…pssst, ckp pakai akalllll haaa…pssst …pakai brg mahal pon kalau dh serasi dgn brg murah nk wat cmne..pkai brg mhl pon naik jerawat jgk,,,,,pssttttt bai!

        0

        0
        • Sofeah Latjuba Muller says:

          ini jadi duta utk kedai kain ke, manik dan labuci ke…atau krim kecantikan?
          konfius kejap mak nok! :(

          0

          0
        • Kay Joy says:

          ni gaya bukan cleopatra; ni dah macam nak masuk pertandingan ratu dangdut dah jadinya.

          oppssss….

          0

          0
        • Yahudi says:

          Nora Danish ? Sila pakaikan Safi Rania tu kat anak awak , nk tgk sikit muka ultra-oriental asian anak awak tu boleh bertukar jadi ala2 Omar Borkan or not

          0

          0
        • zuanzuan says:

          dah macam kak ton beauty umairah umar dah aku tgk ko ND. CEPAT2 LAH KAWEN

          0

          0
        • aduni .. ko promote brg zionist. says:

          Betul tu ubi. Aduni aku rasa ko kene buat research sblm komen klu dah menyampah sesangt dngn org cina. Cadngn ko suruh beli produk zionist lg teruk. Aduni ko ni biar betul klu setakat tabung Jewish aku blh faham sbb itu bangsa dia nak buat mcm mana tp ini produk yg ko sebut tu salurkan dana bg tabung dana ketenteraan Israel aka Zionist. Habis tu makcik aku org cina klu baca komen ko mesti dia kecik ati. Halal produk tu yg penting bkn bangsa yg buat tu malah mengikut syarak knpa ko nak menyumpah. Lain lah brg tu ada sumber Haram. Klu tak suka x yah beli.

          0

          0
        • aduni bdk sek says:

          Agaknyer akal hang ni bukan jer sempit tp semput bro. Ko ni bg komen mcm tak cukup oksigen kat akal hang. Ko kondem produk cina tp sokong produk zionist plak. Bnykkn membaca luas pengetahuan bro atau ko ni masih sek ren lg. Habiskn sekolah baru bg komen. Klu ko ni budak sek aku maafkan sbb tak tahu produk zionist yg sembelih rakyat palestine tu. Ko hina bangsa cina pun da melampau la sampai panggil org tu komunis. Ko ni solat cukup 5 waktu tak?. Tak yah nak hina2 org sampai terang2an mcm tu. Islam tak ajar kita hina bangsa2 lain wlpn bkn islam. Peace yo..

          0

          0
        • Mira says:

          Kalau nak bercakap pasal R&D memang aku setuju benar yang produk high value mcm sk2, Lancome , estee lauder , shiseido, tu berkali2 ganda lagi bagus kalu nak bandingkan dgn produk capcai mcm Safi ni, dan aku pasti mana2 produk kecantikan di Malaysia takde makmal sendiri kecuali simplyct tu pun sewa Lab org lain kat Korea tapi kira ok la drpd takde langsung kan?

          Berbalik pada komen aduni tadi .. Dia pun ada mentione suh beli produk2 Islam dahulu… Kalau nak bercakap psal zionist aku nk tanya gak ada sape2 kat sini beli kete and rumah pakai cash? Tanpa involve dgn interest drpd bank? Kita mmg secara tak langsung dah terlibat dgn sistem perbankan zionist , tapi yang tu takde sape pon nampak..

          0

          0
        • Bedah says:

          wahh cik tijah… mana taw dia tu Cina komunis??? Ntah2 dia berbangsa Cina saja.. bukan komunis… Walaupon bukan Islam, tak baik merng fitnah taw.. no no noooo…
          uols PMS ye hari ni?? meroyan macam tak dapat semalam.. whoooppssss…

          0

          0
        • ko ni x fahm ker apa yang dia ckp mejoriti artis pkai brand tersebut bukan dia suruh support brand tu…ngok tol

          0

          0
        • komarad says:

          produk “terlajak laris” mmg orang Islam punya kan..?? takda duta ke produk tu..

          0

          0
        • mira & aduni ckp mcm bdk tadika says:

          @mira oh mira. Klu bercakap biar ilmiah logik sikit stakat aduni suruh pakai produk islam dulu tp klu ada duit lebih suruh pulak beli produk yg support zionist. Ko nak kata komen tu bagus ke? Klu kurang kemampuan beli produk muslim lps tu kalau duit ada jee beli brg mahal tak kesah lah asal bagus tp Bom Palestine pun tak aper. Masa aku blajar marketing zaman 90an lg.. mmg dah lama aku tahu Pengasasnya Zionist. Ko ckp tu sistem zionist tp tak salurkan ke tentera israel sbb nama pun konvesional bank. Dulu mana ada sngt perbankan islam. Ko ni blajr kat mana?

          0

          0
        • Bnk muamalat vs konvensional says:

          Mira cuba ko buat research krna sbhgian dr produk yg Aduni sebut adalah Pengasasnya Yg sngt berpengaruh dlm Pembentukan Pertubuhan Pembangunan Ngra Israel. Donation dan Tubuhkan Dana trillion Dollars Us utk tu. Sngt2 rapat dngn pemimpin Zionist. Cuba buat reseach Bhgian Politik Antarabangsa. Jngn pakai Mr Google jer tp buat research yg betul2. Stakat sistem riba tu tak seteruk salurkan pd ketenteraan zionist. Bnk konvensional tu klu darurah masih di benarkan sbb dulu Perbankan islm tdk begitu menyerlah sngt spt skrang. Bab muamalat sila tnya iman.

          0

          0
      • Cili Pedas says:

        ambil duta yg telah tersedia cantik. nampak sgt pembohongannya disini. yg melayu2 pulak, pakat2 beli mcm besok dah nak kiamat. 5 thn pakai, tahun depan mereka tukar duta lain pula. yg pasti muka korang tetap kepam mcm tu jugak…

        0

        0
        • Budak UM says:

          lecturer business studies aku selalu cakap- it is all about MARKETING !!!
          hampir 80% produk2 kecantikkan yang ada dipasaran ni semuanya …..sarap! kalau berkesan, dah lama artis2 hollywood datang ke msia beli produk2 kecantikan ni berkarung-karung atau dijual di serata dunia.
          ini semua merepek!!!

          0

          0
      • Datin Semah says:

        tak payah ber safi safi lah heih.
        jaga pemakanan (kurangkan makanan berminyak), cukup 6- 8 jam tidur, makan byk sayur/buah-buahan, pakai sunblock dan minum air putih berlebihan .
        insyaallah kulit anda akan segar bugar.

        0

        0
        • datin semah basuh muka pakai aper? says:

          Habis tu datin pakai àpa nak cuci muka lps pakai make up? Musykil lak sy mak datin oiii. Klu kluar KL dngn habuk bertempek kat muka wlpn tak pakai make up. Cukup ke pakai air jer. Agaknya mak datin kulit Tersangt Kebal kot basuh pakai air Asalkn tido cukup makan berkhasiat. Syer ler Rahsia Kulit muka Kebal mak datin? Takkan mak datin kedekut kluar duit utk beli facial cleanser ataupun datin pakai sabun mandi jer basuh badan TAPAU dngn muka skali. Ye lah takkan Sabun Dynamo atau sabun basuh pinggan nak basuh muka. Sori ler klu trasa.. komen tu biar terang & jelas.

          0

          0
        • Datin kiah semanggol says:

          Dear datin … mula2 skali cara berkesan jaga muka adalah cara2 bersihkan muka scara teratur dgn betul sblm amalkn petua2 datin cakap tu boleh berkesan. Klu stakat jaga makan, sunblok n tido cukup tp cara2 nak bersihkn muka pakai bedal jer. Tak menjd petua2 datin tu. Ramai gak tak jaga makan sngt ala kadar jer n tido tak cukup sbb jaga ank kecik lps tu esoknya gi keje. Sy tngk muka mulus jer. Cuma invest kàt produk cuci muka n cuci muka betul2. Mmglah best giler dpt tido cukup tp masa tak ada. Bab makan tu boleh la ikut. Aper2 pun tq datin sbb sharing is caring.

          0

          0
        • Datin mek kembang semangkuk says:

          Mak datin mesti datin ni tak ada ank kecik boleh tido 6 ke 8 jam. Best ler jadi datin … datin jd baby sitter boleh tak? … syok jugak dpt tido sampai 8 jam mcm mak datin ni. Hehehehehehe

          0

          0
        • Bedah says:

          Kak Bed cuci muka pakai air wuduk… itu masal muka Kak Bed berseri2 bak bulan dipagar bintang… gietuwwww

          0

          0
        • adek kiah says:

          Kahkahkah komen kak bedah wlpn betul tp lawak bab bulan di pagar bintang tu

          0

          0
      • kambing hitam says:

        ohhh.. safi ni Cina punya ke.. mati2 aku ingat produk Islam..

        0

        0
      • akro says:

        wahai aduni ku cayang…

        SKii, Lancome , christian dior, estee lauder etc ko tu…produk yahudi laa bodo…!! cakap pakai otak lembu !!

        0

        0
      • Ash says:

        Dh nama pun duta produk kecantikkan.mmg kene ambik muka yg cantik2..kulit harus..kalo ambik kulit yg bmasalah,tu dh lain.Tu ke New York skin jawabnya..

        0

        0
      • merah says:

        Kau ni mmg racist..lancome,skii tu pun bkn org islam yg bt.bodoh!

        0

        0
      • @lina .. Student yg malas baca says:

        @ [email protected]. Lina hang tak reti baca ke aper tp pelik sbb tau menulis .. klu mcm ni student aku jwb soalan mmg markah kesian jer aku bg . Klu hang buat tesis mmg tak menepati dan tersasar tajuk. Klu susah nak baca pakai kata pembesar … @aduni tu mmg kata KLU ADA DUIT LBH BELI PRODUK TU bukan stakat kata artis tak hadap pun produk safi ni. Itu mksudnya Supportla … student mcm ni lah yg aku kene bnykkn bersabar. Baca separuh & separuh lg dia tinggal. Terutama subjek marketing. Cuba la hang baca betul2. Btw lina ada Sbhgian Produk aduni mention mmg Pengasasnya Zionist Tegar.

        0

        0
    • zuanzuan says:

      pic last, muka cantik tp tangan menggerutu……sila pakai safi rani tue kat tangan sekali ye…..

      0

      0
    • ND suka pakai bontot palsu says:

      AMBOIIII !!! NI PELANCARAN DUTA PRODUCT KECANTIKAN MUKA KE , PRODUCT KECANTIKAN BONTOT ????
      BTW , TETEK BESAR GEDABAK N BONTOK LENTIK SEMACM TU , BETUL KE PALSU ???
      YE LAH , SEKARANG KAN TENGAH FEMES , ORANG JUAL ” MAGIC BUT ” = PANTIES SIAP NGN BONTOT PALSU !!!
      HAHAHAHA

      0

      0
    • Dunia says:

      CER AMIK DYG NURFAEZAH SBG DUTA PRODUK. TGOK LAK HASIL CAMNA?.
      #itu baru original kalau cik Dyg jadi gebus..okbai

      0

      0
    • AKUKAH says:

      dulu nora danish ni pernah jd duta la diva beauty. mase tu dia x gelemer lg.. aku keje kt la diva tu. serius ckp..skin nora danish ni x bape nak cantik.. muka dia mmg xde jerawat.. tp penuh jeragat..smpai ke leher.. mcm kulit omputih yg penuh bintik2 kt muka..leher..dada.. tp x tau la skrg..dh byk duit kan..pegi buang ke bintik2 jeragat tu..

      0

      0
  2. Joyah Pok Pek says:

    Second ke? Nora Danish pakai ke produk ni??? Ambik org jual grg pisang umo 35+++ tgk boleh cntik ke?

    0

    0
    • dd says:

      dgn memilih menjadi duta product ni menunjukkan umurnya sudah meningkat tua. safi rania GOLD biasanya utk org da nk masuk 40. dulu kan che ta dutanya…

      0

      0
  3. mawar says:

    persoalannya…pakai ke???

    0

    0
    • Lalalat says:

      haruslah x…dah memang gebu pun. cuba ambil mak mah atau jacklyn victor jadi model.. tengok berkesan ke x?

      0

      0
  4. Kak Long says:

    ini semua gara2 pondan punya kerja. muka jawa dikatakan arab. :(

    0

    0
  5. puteri says:

    bila dh jdi model safia rania gold ni harap2 ND ambil maklum yee skrg dh kategori apa..so kurang2kan lah perangai ala2 remaja tu..dh x sesuweeiiii

    0

    0
    • umur dan wajah tak seiring says:

      .Umur aku 42 thn. Anak aku umur 16 thn.Baru hari ini ada sorang wanita terkejut dengar anak aku umur 16. Ramai yg ingat aku di dlm linkungan awal 30an dan ada juga yg ingat lewat 20an. To me, it’s a compliment if the compliment datang dari seorang wanita. Ramai kawan2 aku yg bila dah kawin aje, mereka lupa jaga penampilan diri. Baru kahwin dulu dah mcm makcik2. Berbual merabak, ketawa mengilai, badan tak jaga.Jadi, bila korang didalam golongan yg lupa menjaga kecantikan dan badan, jangan mengata org lain yg masih awet muda. Laki aku pun bila keluar dgn aku, mata tak berkeliaran tengok pompuan lain pasal Bini dia still hot. Lelaki lain yg mata berkeliaran tengok bini dia. Aku akan tetap perangai ala2 remaja supaya laki aku tak cari remaja lain.Lol.

      0

      0
      • samad says:

        aku sebagai lelaki setuju ngan pendapat sister ni….kami lelaki memang benci pompuan yg ala makcik ni..tak semestinya umur dah meningkat tak leh jadi remaja…semoga golongan pompuan melayu ala makcik ni dapat dihapuskan segera di muka bumi supaya bumi akan menjadi syurga

        0

        0
        • Aku Tukang Like Je says:

          1 like utk “aku sebagai lelaki setuju ngan pendapat sister ni….”
          1 dislike utk “semoga golongan pompuan melayu ala makcik ni dapat dihapuskan segera di muka bumi supaya bumi akan menjadi syurga”
          Trima Ksh

          0

          0
      • perindu says:

        Umor & wajah tak seiring……PERASANNYA…..Bukan kamu sorang yg nampak muda….
        l’m in my 40’s tapi org ingat aku early 20s & l’m pretty…Lelaki still mengorat aku depan hb sb dia org ingat hb aku tu ayah aku. Yes, l’m not kidding…ni bkn nak perasan tapi sb kamu yg terlebih perasan so aku pun ceritalah psl aku. Mmg aku jaga mkn minum aku.
        FYI…lelaki yg suka mengorat perempuan lain wlpn dah ade isteri tu bkn lah kerana isteri dia org tak cantek or nampak tua, tapi mmg atas dunia ni mmg ade lelaki yg mata keranjang or buaya darat, tak kiralah isteri cantek mana sekalipun. Kata org, lelaki lain terliur tngk isterinya tapi laki wat perangai jgk. Jiran aku, isteri dia sangat cantek & mmg nampak jauh muda dari umor sebenar sb dia jaga bodi tapi laki dia tetap pandang perempuan lain sb laki dia ni mmg buaya dari muda lagi. So kalau laki stray, it has nothing to do with the wife, cume mmg perangai laki yg tak betol.

        0

        0
  6. ker says:

    pahal pulak tuu ND

    0

    0
  7. Mak jemah pemalu says:

    Amik org yang dh sedia cantik camner nak tgk kesannya..ce amik org yg xberapa cantik kulitnya, barulah ade perubahan..

    0

    0
  8. hewhew says:

    amboi bontot mu. hot sgt. jaga perlakuan anda.. anda seorg ibu..

    0

    0
  9. raysha jemah says:

    nt raysha bsar,raysha nk rampas pulak hubby aunty nora..

    0

    0
  10. Pemerhati says:

    safi kena cipta krim tangan pula…kulit tangan nora dah kecut dan kedut.
    hehehehe

    0

    0
  11. Sayasygsaudarasaya says:

    Hadis daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni neraka. Aku belum pernah melihat mereka iaitu golongan yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang dan golongan kedua adalah para wanita yang berpakaian tetapi telanjang, berlenggang-lenggok ketika berjalan, menarik perhatian orang yang melihat mereka. Kepala mereka bagaikan bonggol unta yang senget. Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga boleh terhidu dari jarak perjalanan yang sangat jauh.” (Riwayat Muslim no. 3971) Dalam riwayat Imam Malik, ada sambungan hadis ini iaitu: “…Bau wangi syurga dapat dihidu dari jarak 500 tahun perjalanan.” (Al-Muwatta’, no. 1421)
    Dari Abdullah bin Amr radhiyallahu ta’ala ‘anhu, bahwa Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Sampaikanlah dariku walau hanya satu ayat” (HR. Bukhari).. memang dosa masing2, kubur masing2,..adakah kita akan mandi jenazah dan kafan diri kita sendiri? masuk kubur sendiri? renung2 kanlah..golongan yg ramai msk syurga ada org miskin manakala yg ramai msk neraka adalah wanita.. nora danish block aku lps aku bg coment cmni kt ig dia utk pic cmni..dia pn delete komen tu..berat sungguh hati dia nk brubah..hidayah tu tlh lama wujud dlm hati org Islam..Kita yg kna lwn hati kita..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    korang tak pakai produk tu diam2 udah ler. aku pakai elok je. harga pun murah. klo stok hbs, blh beli kat mna2 supermarket. pglmn aku yg slalu outstation sblm ni, klo terlupa bwa produk yg digunakan, ssh nak beli emergency. sbb tu sy beralih ke produk yg blh beli kat supermarket. sgt menyenangkan dan memudahkan..

    0

    0
  13. Aku says:

    Cantik, kulit mulus, body cantik, salah satu dugaan dari Allah untuk hambanya di dunia ini

    0

    0
  14. aku says:

    safi rania GOLD?? maknaya nora Danish akui la dirinya dah senja…hihiihhi!

    0

    0
    • malaficient says:

      dah tua pon. patut la abg nedim x masuk2 meminang lg..cari pucuk muda la tu. nasib ko la nora.

      0

      0
  15. calm says:

    Pernah tengok Nora dekat2, mekap teramatlah tebal, kulit gelap jadi putih kena bedak macam pakai mask, leher dengan muka lain color, kaki berkerak tak gebu pun tapi pakai baju lawa2, mekap lawa2 jadi cantiklah juga..

    0

    0
  16. kriss jenner says:

    Ambil duta yg dah tersedia cantik? Cantik keee? Muka pun banyak pigment. Tang selfie je kemain flawless.

    0

    0
  17. Sherry says:

    Dulu ingat lg ade produk Zaitun yg popular.Gune slogan Gunakan Tanpa Was Was…Mane ade lg produk Zaitun sbb org ramai dh tau owner produk tu org Cina.So,cde la org Melayu/Islam beli lg.Bankrup terus produk tu..Support produk Bumiputra lg bagus.. :-)

    0

    0
  18. alin says:

    Apepun nora danish mmg cantik..

    0

    0
  19. Anony says:

    tahniah ND, makin murah rezeki ND..moga lepas ni jodohnya cepat smpai n brbahagia hingga ke aher hayat.

    0

    0
  20. azman says:

    Definasi cantik siapa tak tertarik
    Bilang sama gua siapa taknak bawa balik
    Nora Danish Nora Danish
    Nora Danish Nora Danish

    0

    0
  21. Jenab says:

    geliiii tengok lelaki lelaki yang mengerumuni Nd , macam bapok tua dah ..

    0

    0
  22. lagi sesuai says:

    try ambil umi nazeera…

    0

    0
  23. arvina says:

    sy dah guna safi diamond..
    cell youth booster and cell renewal cream..mmg ok but take time sikit.
    oklah produk safi ni xlah terlalu berat mcm sesetengah kosmetik.

    0

    0
  24. iklas komen says:

    dh mcm firaun la plk.. hopely dowg faham … ya allah risau la dgn dunia skg ni …

    0

    0
  25. marina says:

    Azman..
    Siapa ek penyanyi lagu nora danish nie…?

    0

    0
  26. Tak Rasis says:

    Boikot produk ni. Ni produk CINA sepet. Tolong jangan kayakan CINA. Contoh produk CINA lagi: shurah, alaisyah yg nampak islamik bagai tu semua CINA punya.

    Paki Biore ataupun apa2 produk dari Kao. Kao org Melayu pegang.
    Keterangan lanjut korang boleh like page Boikot Barangan Cina DAP.

    Bukan nak rasis, tapi aku tgk umat CINA kat Malaysia ni semakin lahanat punya perangai

    0

    0
  27. bilakakjemahmenulis says:

    sama la mcm slimming centre tu. cuba berani ambil syanie ke enot ke (sekadar beri contoh) pastu treat dorang sampai betul2 langsing. baru kakjemah percaya. Takat lantik ND jd duta yg dah sah sah cantik ni, sorry tak caya

    0

    0
  28. pembaris lurus says:

    Produk simplysiti lg best..

    0

    0
  29. Anony says:

    pda yg asyik2 ckp itu produk cina pegang tu fikir la sikit korang nk boikot apa sbnrnya?
    penah pikir brapa ramai melayu yg bekerja di bwh kompeni cina ni, mencari sesuap nasi utk beri makan pakai keluarga drumah.. klu kompeni cina ni bankrap brpa ramai melayu kena buang kerja? ya pemilik cina mmg rugi tp sure2 dia kaya byk simpanan, sdgkan bangsa melayu kita yg kerja bawahan tu sure2 gaji tiap bulan ckup byr hutang je mna sempat nyimpan.
    mmg mudah ckp cari kerja lain tp nk menganggur nya 2,3 bulan jgak ada yg smpai bertahun.
    mmg ckup senang ckp kerja dgn org melayu la, tp tak mudah nk pilih2 kerja ni. majikan melayu pun mmg byk tp mampu ke menampung ambik semua pekerja melayu?
    jgn lah rasis, ckup la kita fahami rezeki itu dtg dari tuhan yg 1, tuhan memberi rezeki tidak mengira org itu Islam atau tidak, melayu atau bukan.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Aku pakai simply ct jek coz aku tau produk tu ct yg bangunkan yg kite tau mmg Melayu…aku tak rasis tp aku pakai smply ct coz aku tau die ade halal JAKIM..klu ko pakai produk melayu pun tp bahan2 nya tak halal same jek..produk2 yg ko ckp tu setau aku seme mengandungi bahan kimia yang tinggi, penyumbang kpd kanser…aku penah dgr doktor wat kajian safi rania gold pun ade bahan kimia yg tinggi..

    0

    0
  31. bola bulat says:

    To Tak Rasis..cara ko ckp pun mcm lahanat..xde beza pun dgn cara kaum yang ko ckp lahanat tu

    kalau pun dia cina..lantakla..skrg ni dia cina yg kluarkan produk2 halal utk muslim..sape tau 1 hr nnt dia dpt Hidayah dr Allah S.W.T..dia masuk Islam..jd lg baik dr ko(x tau la ko ni bangsa/agama ape)

    SETAJAM TAJAM PEDANG..TAJAM LAGI LIDAH YANG BERKATA KATA

    0

    0
  32. Mak jemah pemalu says:

    1- perah santan, hampas kelapa wat scrub badan, kulit halus jek mcm kulit baby.
    2- basuh beras, amik air yg ketiga wat basuh muka.
    3- amik putih telur, sama ada campur [email protected] nipis wat masker.
    4-pagi2 minum sesudu madu utk bagi kenyang berpanjangan utk kurus.
    5- minum segelas air mask bangun jek tidur, kemam dlm mulut dlm 5 saat baru telan, awet muda.
    6-amalkan amik air semayang selalu dan baca doa nabi yusuf serta doa semasa bercermin..

    Petua, selain kita pakai produk kecantikan..memang aku amalkan dr muda remaja lg sampai skang..

    0

    0
    • ummu maryam says:

      Terima kasih share tips. InshaAllah saya cuba. Sebab kulit saya xtahan bahan kimia, kulit jadi kering, liang pori jadi besar. Tapi teknik traditonL syukur alhamdulillah sangat baik utk kulit saya. Dah xguna makeup utk tutup cela. Jimat duit kulit pun sihat

      0

      0
  33. makciktempe says:

    sokong Aduni, ye ke nora danish guna safi.

    0

    0
  34. Anony says:

    pd yg ckp boikot barang cina tu, pkir dlu kau nk boikot sapa sbnrnya?
    ye pemiliknya cina, tp pekerja nya kau rasa bangsa apa yg paling byk? melayu jgak.

    kau nk kasi bankrap nk bagi kempeni/produk tutup, kau rasa sapa yg paling terkesan?
    cina tu ofcoz la, tp dia kaya sure2 byk simpanan, blh hidup lagi setakat 1,2 produk fail.
    tp pekerja2 bangsa kita tu mcm mna? klu dh produk tak jalan, kompeni tutup, dh tutup ofcoz dorang kena buang kerja..dh sure2 la gaji dorang dulu pun ckup2 makan yg hujung bulan habis byr hutang n sbgainya, klu sempat nyimpan pun ckup utk mkan pkai 2,3 tahun je tu pun klu ada yg nyimpan. lg susah yg dh bekeluarga tu. tak kesian ke kat bangsa sendiri?

    mmg mudah ckp kerja la kat kompeni melayu, kerja sndri n apa2 lgi, tp semudah tu ke? kompeni melayu pun dpt ke menampung smua org melyu bekeja d syarikat dorang?

    lapangkan fikiran tu, igtlah rezeki tu datangnya dari tuhan yg 1, tuhan memberi rezeki tak kira org tu islam atau tidak, melayu atau bukan. makin kau rasa cina tu tak layak dpt duit makin byk plak duit dia.

    0

    0
    • kamu bijak says:

      saya sokong kamu. jgn lupa kebanyakan cleaner pun makcik kampung ibu tunggal yg kerja kat ofis cina. nak boikot fikir dulu. ADUNI bodoh mangkuk hayun.

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Baik pakai produk Dnars.. Dah sah-sah tau orang melayu kita punya produk.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    ok la jugak ND y jadi duta…jujur aku cakap..aku ad pakai safia rania gold ni…kesan nya memg bagus..mungkin serasi ngan aku kot…muka aku x berjerawat n ketara wajah semakin cerah smpi kawan2 aku tnye aku pakai ap n dia org pn mencuba..so kawan office aku pn pakai safia..

    0

    0
  37. ummu maryam says:

    Saya guna cuci muka dengan safi balqis. Muka jadi kering dan berjerawat. Lepas tu guna mak punya safi Rania pun muka kering naik jerawat. Kawan saya di Tulen-Oil.com bagi minyak kelapa dara. Campurkan beberapa titik minyak tu dengan sedikit gula pasir halus scrub pada muka kemudian basuh dgn air suam untuk buang minyak blebihan. MashaAllah…muka xde jerawat sebab xkering, lembab licin dan lembut…xpayah guna bhn kimia sbb merosakan kulit

    0

    0
  38. masss says:

    x suka la dia ni suka perasan diva..puiii…patut la idup kawin cerai je…

    0

    0
    • ahkak puaka says:

      i loike ur komennnnn. mmg perasan diva si jendol ni. x cantik mana pongggg. katik.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dengki lah tu, melayu kan?? mestilah kuat dengki. Tak cantek mana?? cer gih tengok kat luar. Dulu aku ingt dia tak cantek jgk until aku terserempak dgn dia kat luar, mmg cantek & comel sangat, kulit puteh melepak. Mmg betollah org kata, org cantek ni tak lawa dlm gambar tapi kat luar lawa.

        0

        0
    • alin says:

      Rasenyer dia kawin baru sekali…x yah puii sgt.ko sape nk puii2 kat dia.
      loser..

      0

      0
    • hmm... says:

      Sengal punya komen. Kalu kena batang hidung sdr baru tahu langit tinggi ke
      rendah. Silap2 ko bercerai lbh 10 kali…

      0

      0
  39. Anonymous says:

    Makin ramai kutuk dia makin murah rezeki dia Allah kurniakan

    0

    0
  40. suke suke says:

    alhamdulillah..bertambah2 rezeki ND…tak sabar nak tengok ND berhijab…tak salahkan mendoakan yang baik2 utknya… (~_*)

    0

    0
  41. Koko says:

    Safi…produk Cina. eeeeee….

    0

    0
  42. anon says:

    Taktik org cina mmg mcm tu, dia org letak nama2 melayu kat rpoduk dia org. Kita ingat produk org melayulah, rupa2nya tidak. Mcm jugak minyak masak Seri Murni tu. Dengar nama bkn main lagi ingt suci, rupa2nya produk cina…

    0

    0
  43. serene says:

    Menyampah betol dgn sesetengah produk ni, suka benar amik org yg dah comel puteh melepak jadi duta. Mmg betol sepatutnya amiklah yg gelap & tak comel, barulah kita blh tengok perbezaan dia.

    0

    0
  44. cinta hati says:

    Bestnyer ND jadi duta produk nie…coz sy pon guna produk nie n minat kat ND
    Nora mmg comel..suka sgt.

    0

    0
  45. jgn hina org x baik says:

    Saya dah penah jumpe nora..dia mmg cantik n comel.wlpun x bnyk ckp tp dia ttp senyum kat sy.

    0

    0
  46. saya suka ND says:

    Alhamdulillah..murah rezeki ND. Setiap y blaku ada hikmah. ND pon nmpk lebih hpy.
    Doakan ND cepat kahwin..tp rasenyer ND lebih sesuai dgn lelaki yg berperwatakan matang. Apa pun tahniah…LOVE U..

    0

    0
  47. akeem says:

    Bet she smell like flowers eventhough she didn’t shower
    Bet she smell like baby powder when dia sendawa
    Bet she listening sekarang dia tengah ketawa
    Man I got this single mother mengalahkan anak dara

    0

    0
  48. fifi says:

    Lawa ND..sentiasa muda n jelita. Fashionista

    0

    0