May 24th, 2012

Maaf agak terlambat mengupdate cerita mengenai pemain bola sepak harapan Malaysia iaitu Nazmi Faiz. Pada mulanya Abang Nara tak terfikir untuk mengupdate cerita ini. Tup-tup dapat email yang menyatakan tidak adil untuk update sekadar gambar Nazmi Faiz dan kekasihnya sedangkan pencapaiannya yang membanggakan rakyat Malaysia tidak pula diwar-warkan di BeautifulNara.

nazmi faiz

Insaf dengan email tersebut, izinkan Abang Nara berkongsi perkembangan terbaru Nazmi Faiz. Baru-baru ini, Nazmi yang baru berusia 17 tahun telah pun menandatangi perjanjian selama 3 tahun bersama kelab SC Beira Mar di Portugal. Untuk makluman, SC Beira Mar ini bukannya pasukan cikai. SC Beira Mar berada di dalam liga yang sama bersama Porto, Benfica dan Sporting Lisbon. Untuk season yang baru tamat, SC Beira Mar menduduki tempat ke 13 di dalam liga.

nazmi faiz

Tambah mengkagumkan ialah kontrak ini telah diberikan kepada Nazmi selepas dia menjalani ujian terlebih dahulu. Ini bermakna keupayaan bermain bola sepak Nazmi telah diuji dan didapati sesuai dan sama taraf dengan pemain-pemain Eropah yang lain. Semoga dengan kejayaan Nazmi ini, makin ramai pihak yang membuka mata kepada bakat yang dimiliki oleh pemain bola sepak Malaysia. Tahniah kepada Nazmi. Tabahkan hati berada di perantauan dan jangan homesick.

P.S: Gerhana matahari yang serius cool


163 responses to “(TAHNIAH)Nazmi Faiz Bakal Bermain Di Liga Portugal Bersama Kelab SC Beira Mar”

  1. […] (TAHNIAH)Nazmi Faiz Bakal Bermain Di Liga Portugal Bersama Kelab SC Beira Mar (162) […]

  2. cR says:

    tahniah! semoga awk tak lupa awk tu orang islam. awk bawak imej islam ke mana saje awk berada. jgn timbul gossip2 yang mencalarkan imej islam ya..may Allah bless u!

  3. Anonymous says:

    pls, education is not everything, i have degree tapi i respect his decision and action…just make sure if u r good at sthg, go for it….jgn peduli apa org kata…

Loading...