October 23rd, 2009

xpax hotlink

Yang kat atas tue kami dah pernah ceritakan satu ketika dahulu. Memang ada perbezaan dari segi harga dan juga plan seperti di atas. Tapi carik punya carik, kami dah jumpa beberapa perbezaan lain antara Xpax Blackberry dan Telco H Blackberry. Jadi terpulang kepada anda untuk tentukan yang mana lebih berbaloi-baloi.

  • Kalau korang dah ada Blackberry tapi korang tak guna Telco H ataupun Xpax dan tiba-tiba korang rasa nak guna Telco H ataupun Xpax untuk pakej Blackberry korang. Tahukah anda yang Telco H tak benarkan anda gunakan pakej mereka jika korang tak beli Blackberry tue daripada diorang? Tapi dengan Xpax, tak kisah sama ada Blackberry tue korang beli kat mana-mana pun, tetap boleh guna pakej yang ditawarkan. Menarik kan?
  • Cuba tengok plan kat atas tue betul-betul. Kalau korang beli Blackberry Curve 8520, Xpax ada tawarkan 2 plan iaitu RM1 sehari atau RM2.50 sehari. Kalau untuk Telco H pulak cuma ada RM28 seminggu punya plan. So cuba korang buat kira-kira sikit tengok yang mana lebih murah.
  • Kalau Xpax punya plan penggunaan adalah UNLIMITED, untuk Telco H nie plak ada limit sampai 100MB. Kalau lebih, anda kena bayar sendiri walaupun dah amik plan mingguan RM28 tue. Dah dapat agak kan yang mana lebih elok?
  • Ramai yang tak faham pasal harga RM899 Telco H nie. Anda sebenarnya kena bayar RM899 + RM300 untuk charge penggunaan selama 12 bulan. Tapi yang RM300 ini akan direbate sebanyak RM25 sebulan selama 12 bulan HANYA JIKA anda subscribe untuk Telco H Blackberry Internet Service selama 12 bulan berturut-turut. Kalau tak maknanya, RM300 anda melayang dan anda sebenarnya terpaksa bayar RM1199 untuk beli phone tue jer.

Faham tak perbezaan yang kami tulis nie? Kalau tak faham lagi leh layari http://xpax.com.my/blackberry untuk maklumat lanjut. Boleh tinggalkan komen dan kami akan cuba jawap setermampu boleh.

P.S: Cuba teka apakah Telco H itu?

September 26th, 2009

azwan ali insaf

Patutlah senyap ajer semenjak dua si Azwan Ali laser nie. Rupanya dia pergi buat umrah dari 7 September sampai 24 September baru-baru nie. Sekarang nie dengar khabarnya dah berubah kesan daripada umrah nie. Katanya dia bukan Azwan Ali yang dulu lagi. Dah berubah. Can you believe it or not?

Sejuk hati kami dengar yang Azwan Ali doakan diampunkan dosa 10 orang musuh-musuh dia. Siap boleh tau bilangan musuh lagi nie. Rasanya Azwan Ali nie ada satu list buku yang bertajuk “Senarai Musuh Azwan Ali”. Sapa buat jahat kat dia compem masuk dalam list dan akan dibantai dalam blog dia.

Banyak jugak pengalaman menarik Azwan Ali time buat umrah nie. Ada rama-rama la terbang masa dia sembahyang. Bas boleh bergerak 140km tanpa dihidupkan enjin. Macam-macam lagi lah. Memang betullah orang kata kat tempat Nabi nie semua benda boleh berlaku.

Buat Azwan Ali, harap-harap umrah kali ini mengubah anda menjadi orang yang lebih baik daripada sebelum nie. Jangan laser-laser dan mengutuk orang lagi tau. Tak baik tau buat orang sakit hati.

Sedikit info berkaitan dengan Xpax Blackberry Curve 8520, tak lama lagi rate dan harga akan dikeluarkan oleh Xpax. Untuk yang belum pre-register, silalah pre-register terlebih dulu kat http://xpax.com.my/blackberry. Nanti boleh dapat special rate dan freebies.

Dan jangan lupa untuk undi BeautifulNara for Best Entertainment Blog dan Most Influential Blog setiap 2 jam. Kalau menang kitorang belanja makan nasik goreng daging masak merah. Lazat tue ~~~

September 24th, 2009

#Sila skroll ke bawah untuk gosip terbaru

Xpax

Kami kompem korang berabih banyak duit untuk hari raya kan? Sebab kami pob sama gak. Beli baju la, kasut lah, tudung, songkok, baju melayu, belum kira duit raya anak buah lagi. Semuanya menggunakan pulu$.  Tapi ada satu perkara yang korang boleh buat tanpa menggunakan duit, tapi ini dikira HADIAH hari raya untuk diri korang sendiri.

Hadiah ni memang best ; ada gaya, apa lagi kalau bukan Xpax Blackberry Curve 8520. Korang cuma perlu pre-register sekarang tanpa perlu bayar apa-apa. Bila Xpax launch Blackberry Curve 8520 ni, korang akan jadi orang terawal yang dapat tahu tentang harga & pakej yang bakal ditawarkan kepada pengguna prepaid Xpax.

Kenapa kena jadi orang terawal?? kalau register lepas Xpax launch pon boleh kan? Kami tahu mesti soalan ni bermain-main dalam kepala korang. Burung yang keluar sarang awal akan dapat cacing dulu. Begitulah bak pepatah orang putih (early bird gets the worm). Katakanlah korang ada hati ngan Xpax Blackberry ni tapi korang nak tunggu dulu, nak tunggu launch laa..nak tengok dulu lah. By the time korang nak beli, habis. Haa, camne? Menangis tiada guna.

Oklah, cuba kita tengok lagi kelebihan Xpax Blackberry Curve 8520 ni….

  • Hardware/Processor : 512Mhz processor
  • Dimensions (mm) : 109 x 60 x 13.9 mm
  • Weight (g) : 106 (ketupat pon tak seringan ni)
  • QWERTY-Keyboard
  • Navigation Key : Trackpad macam laptop
  • Memory Slot : microSD/SDHC, up to 16GB  (boleh letak lagu raya)
  • Wi-Fi boleh layan BeautifulNara sambil minum kopi sedap  Starbucks, penuh gaya
  • Camera 2.0 Megapixels dengan Max. Resolution 1600x 1200   boleh korang jadi paparazzi kalau jumpa artis jgn lupa amik gambar pastu hantar kat BeautifulNara OK….

P.S: Nampak tak ada “Undilah BeautifulNara” kat tepi tue? Untuk pengetahuan anda, kami telah dicalonkan untuk 2 kategori dalam Nuffnang Blog Awards iaitu Best Entertainment Blog and Most Influential Blog. Memang terharu gila-gila sebab umur BeautifulNara tak sampai pun setahun lagi dah dapat pencalonan untuk 2 kategori. Jadi kami nak mintak jasa baik korang semua, undilah kami di sidebar tue setiap 2 jam. Tapi kena vote untuk semua kategori baru la boleh submit vote anda. Mintak tolong ye ^_^. Thanks a a lot.