March 8th, 2019

Tarikh 8 Mac setiap tahun adalah tarikh yang sangat istimewa untuk kesemua wanita di dunia ini. Pada tarikh ini, sambutan Hari Wanita Sedunia akan berlangsung sebagai tanda perjuangan seorang wanita hendaklah diberikan hak serta peluang yang sama rata sama ada dalam bidang pendidikan, kerjaya mahupun kepimpinan tanpa mengira bangsa, agama, status hidup dan juga latarbelakang. Untuk makluman, berdasarkan kajian, masih banyak negara yang mengamalkan dasar atau undang-undang yang mendiskriminasi wanita. visua

Untuk tahun 2019, tarikh keramat 8 Mac jatuh pada hari Jumaat ini. Sebagai tanda penghargaan dan sokongan terhadap kaum Hawa di Malaysia, Watsons Malaysia bakal mengadakan promosi ISTIMEWA bermula dari 7 Mac sehingga 11 Mac ini. Sekiranya anda seorang wanita, anda bakal menerima diskaun sehingga 38% untuk produk jenama Watsons sepanjang promosi ini berlangsung.

Kesemua produk-produk jenama Watsons ini sudah pasti akan memperkasakan, menjelitakan dan menyerlahkan lagi keanggunan dan kecantikan anda sebagai seorang wanita. Ini adalah masa terbaik untuk anda memastikan syampu, pencuci muka, kolagen serta sabun anda di”restock” secukupnya. Antara produk-produk yang terbabit ialah:-

  1. Collagen by Watsons

Menggunakan teknologi cecair kristal dari Korea, produk Collagen by Watsons ini telah pun terjual lebih daripada 177 juta unit. Ia mempunyai tri-collagen yang akan membersihkan, menambahkan keanjalan dan membantu menghidupkan kembali kulit anda. Senang cakap, sekali dah pakai, confirm muka anda cun melecun macam selebriti Korea.

  1. Hair Systems by Watsons

 Rambut adalah mahkota seorang wanita. Bukan senang untuk memastikan rambut sentiasa sihat, tiada kelumumur dan sentiasa bersinar. Dengan Hair Systems by Watsons, anda boleh mendapatkan rambut yang diidam-idamkan selama ini. Sekiranya anda menggunakan produk ini, ia seolah-olah anda mempunyai salon di rumah. Confirm rambut lembut bak sutera!!!

  1. Naturals by Watsons

Buat anda yang gemar menggunakan produk berasaskan alam semulajadi, Naturals by Watsons sudah tentu adalah pilihan terbaik. Antara yang laris bak pisang goreng panas ialah syampu dari aloe vera, krim tangan daripada olive dan juga body scrub daripada buah oren. Pilih je yang mana anda berkenan.

  1. Target Pro by Watsons

Buat anda yang ingin tampil lebih muda berbanding usia, Target Pro by Watsons ini memang WAJIB anda cuba. Diperbuat di Jepun, produk-produk yang ditawarkan memang lengkap untuk penjagaan kulit wajah anda. Toner ada, moisturiser untuk kegunaan seharian ada, krim malam sebelum tidur ada dan gel pencuci pun ada. Paling awesome, Target Pro by Watsons ini diperbuat daripada sirt belian untuk kesan yang menakjubkan.

  1. Naturals Skin Care by Watsons

Last but not least, selain daripada syampu dan sabun badan, Watsons melalui rangkaian Naturals by Watsons mereka juga menawarkan produk penjagaan muka yang berasaskan bahan-bahan semulajadi. Produk pilihan kami adalah krim perlindungan matahari Rice Bran & Soy Bean Suncare Lotion dan juga Tea Tree & Green Tea Mattifying Toner. Tapi korang wajib tengok full range mereka, memang cukup komprehensif ! Harga dia pun memang berpatutan.

Jadi bersempena Hari Wanita Sedunia pada 8 Mac ini, apa kata anda berkunjung ke Watsons berhampiran untuk membeli mana-mana produk yang anda rasakan sesuai dengan anda. Jadikanlah ia sebagai satu hadiah kepada diri sendiri. Tanda anda menghargai segala pengorbanan, perjuangan dan kegigihan anda berjaya menjalani hidup sebagai seorang wanita di dunia yang penuh cabaran ini. Maklumat lanjut layari www.watsons.com.my. Selamat Hari Wanita Sedunia dan selamat membeli-belah!!!

November 5th, 2018

Sebut sahaja Watsons pasti ramai yang menantikan pelbagai promosi hebat dan menarik daripada mereka kan? Mana tidaknya, Watsons memang terkenal dengan produk-produk berjenama dan berkualiti yang boleh didapatkan dengan harga yang sangat wow! Bukan itu sahaja, Watsons juga sering mengadakan promosi setiap bulan untuk semua pelanggan setia mereka.

Antara promosi yang sinonim dengan Watsons semestinya promosi Purchase With Purchase atau PWP.

Apa tu PWP?

Promosi PWP ialah apabila anda perlu membeli barangan terpilih dengan sebarang nilai minimum untuk mendapatkan barangan lain yang tersenarai dengan harga yang jauh lebih murah dari harga asal. Menarik bukan? Dekat mana lagi anda boleh berjimat tetapi masih boleh dapatkan barang yang banyak dan berkualiti kalau bukan di Watsons.

Ahli-ahli Watsons mesti familiarlah dengan promosi PWP yang berbaloi ni!

Bulan November ini, Watson kembali lagi dengan promosi PWP yang akan membuatkan anda teruja. Tetapi kali ini sedikit berbeza. Kenapa? Watsons berkolabarasi bersama karakter komik yang comel dan lucu, Pocotee and Friends dengan mengeluarkan koleksi eksklusif mereka.

1

Jika sebelum ini, mereka berkolabarasi untuk produk penjagaan diri dalam saiz mini yang sesuai untuk dibawa melancong atau travel kit.

Kali ini, mereka ada keluarkan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends yang eksklusif dan sangat comel. Untuk koleksi ini, Watsons mengeluarkan barangan, peralatan dan aksesori untuk anda bawa bersama ketika bercuti.
Antara barangan yang ada dalam koleksi ini ialah:

• Travel eye mask with eye gel pad
• Strecthable luggage cover
• Travel foldable bag
• 2 in 1 travel pillow
• Travel sling bag
• Luggage 21”

2

Koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends ni sangatlah comel dan praktikal sampaikan semua orang termasuk dari masa depan pun suka dan teringin untuk mendapatkannya. Kalau tak percaya cuba tengok video ni:

Nak dapatkan semua barangan dalam koleksi ni mudah je, anda hanya perlu berbelanja minimum RM50 dalam satu resit atau beli mana-mana barangan yang mengambil bahagian dan anda boleh dapatkan koleksi ini dengan harga diskaun sebanyak 50%.

3

Separuh dari harga asal tau, murahnya! Dekat mana lagi anda boleh dapatkan aksesori bercuti yang murah dan eksklusif macam ni kalau bukan di Watsons.

Apa tuggu lagi, serbu mana-mana cawangan Watsons yang terdekat dan jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends ni. Kalau lambat nanti takut ada yang terlepas.

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari laman rasmi Watsons dan bersedia untuk bercuti dengan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends.

May 24th, 2018

Sepanjang bulan Ramadhan ini, segala amal kebaikan yang kita lakukan akan diberi pahala berlipat kali ganda olehNya. Sebab itulah di bulan mulia ini, kita digalakkan untuk memperbanyakkan ibadah sunat seperti sembahyang terawih, belanja orang berbuka puasa, berzikir dan juga bersedekah. Insya Allah jika ibadah yang kita lakukan adalah ikhlas, pasti akan mendapat pahala dan ganjaran yang setimpal.

ramadhan watsons

Bersempena Ramadhan ini juga, banyak syarikat-syarikat di luar sana yang menjalankan misi kemasyarakatan (CSR) dengan membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik. Dalam banyak-banyak misi CSR yang sedang berlangsung, kami paling tertarik dengan misi yang dijalankan oleh Watsons Malaysia. Menggelar misi tersebut sebagai #MisiIkhlasAidilfitri, Watsons Malaysia telah menjalinkan bekerjasama dengan Pacu Ummah untuk memperkasakan golongan warga emas di Darul Insyirah.

ramadhan watsons

Untuk makluman anda semua, Pacu Ummah adalah rangkaian institusi dan projek-projek pendidikan di seluruh Malaysia untuk setiap peringkat usia dari kecil sehingga usia warga emas. Terdapat lima inisiatif pendidikan bernaung di bawah PACU dan salah satunya ialah Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah. Selain daripada menyediakan perkhidmatan penjagaan harian, mingguan dan bulanan, Darul Insyirah juga menyediakan pelbagai kelas pendidikan yang bersesuaian dengan usia warga emas tersebut. Objektif penubuhan Darul Insyirah ini adalah untuk membangunkan sebuah rumah penjagaan orang tua Islam yang dapat menyediakan kemudahan-kemudahan yang selesa demi menjamin kebajikan dan kesejahteraan hidup mereka. Senang cakap, Darul Insyirah ini ditubuhkan untuk membela nasib warga emas yang beragama Islam.

ramadhan watsons

Apa yang menarik perhatian kami tentang #MisiIkhlasAidilfitri daripada Watsons Malaysia ini ialah ia memerlukan penglibatan daripada kita semua selaku para pengguna Watsons. Ini bermakna, kita secara tidak langsung akan turut sama terlibat dalam membantu golongan warga emas di Darul Insyirah ini. Caranya senang sahaja, kita hanya perlu menceritakan kebaikan yang akan/telah kita lakukan di bulan Ramadhan ini sama ada di Facebook atau Instagram dan kongsikannya menerusi hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Setiap hashtag yang dimuatnaik ke media sosial, pihak Watsons Malaysia akan mendermakan 200 mata (RM1) kepada Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah . Lagi banyak hashtag, lagi banyaklah bantuan yang akan diterima oleh makcik-makcik dan nenek-nenek di Darul Insyirah ini.

ramadhan watsons

Ok jom kita lihat beberapa contoh yang telah dimuatnaik ke Facebook/Instagram menerusi hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Selebriti-selebriti tempatan pun ramai yang join. Sama-samalah kita meriahkan lagi misi awesome ini.

Salam Ramadhan Mubarak. ? I would like to tell you all about a great way you guys can give back to those who are in need this fasting month. I, Sasha Saidin and others are on a mission together with @watsonsmy for this festive season. Together with Watsons Malaysia’s #MisiIkhlasAidilfitri , I would like to pledge my misi which is to be more patient and try to be more kind to anyone that I meet. You too could join this mission and make your own pledge such as wanting to be a better friend / mum / dad or perhaps to smile more to spread the happiness to people around you or you plan to donate or help the unfortunate. I’ve pledged my mission and I would like you to join us by telling us what’s your #MisiIkhlasAidilfitri and by doing so @watsonsmy will donate 200 points (worth RM1) to Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah for every hashtag of #MisiIkhlasAidilfitri & #WatsonsMalaysia Simple right? Go on… tell us what your pledge is. ?? #MisiIkhlasAidilfitri #WatsonsMalaysia #TheElusiveFairytaleOfTheHalfBloodPrincessSayang #DiaryOfASingleWorkingMum #CommittedToTheCelopians

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin) on

Hi semua! Sekarang Intan sedang lakukan misi bersama dengan Watsons Malaysia menjelang Aidilfitri ini. Misi yang Intan buat, adalah sama-sama kongsi rezeki & kongsi kegembiraan dengan semua. Jadi Intan nak ajak, Semua followers-followers Intan untuk join Intan & Watsons Malaysia untuk merealisasikan Misi Ini. Cara nya senang je. Upload je gambar, atau video bersama rakan-rakan, family atau sesiapa dan Hashtag #Misiiklhasaidilfitri & #Watsonsmalaysia . Nak tahu tak? Setiap hashtag korang, Watsons akan dermakan 200points iaitu (worth rm1) kepada Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah. Senang kan? Dengan Hashtag macamtu je kita dah mampu menghulurkan sumbangan kepada saudara kita yang memerlukan. Jadi, jom join Intan dan Watsons malaysia! Visit www.watsons.com.my/promo-misiikhlas @watsonsmy

A post shared by intannajuwa (@intannajuwa) on

Amber Chia pun ajak korang ramai-ramai join misi murni ini:-

Kempen #MisiIkhlasAidilfitri dari Watsons Malaysia ini akan tamat pada 2 Julai 2018 ini. Jadi kita semua ada masa untuk Darul Insyirah mendapat bantuan yang secukupnya dari segi kewangan untuk terus berbakti dan berkhidmat kepada warga-warga emas di situ. Jom ramai-ramai kita upload video/gambar ke Facebook dan Instagram dengan hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Maklumat lanjut tentang misi awesome ini sila layari www.watsons.com.my/promo-misiikhlas.

ramadhan watsons

ramadhan watsons

Last but not least, jangan lepaskan peluang untuk membeli-belah di Watsons Malaysia kerana Jualan Mega Raya sedang berlangsung bermula sekarang sehingga 25 Jun kelak. Diskaun sehingga 50% tue!!! Promosi awesome ini sah di cawangan Watsons di seluruh Malaysia dan juga pembelian secara online di www.watsons.com.my. Inilah masa terbaik untuk anda membuat persiapan agar tampil jelita, kacak dan bergaya di hari raya Aidilfitri kelak. Selamat membeli-belah!!!

July 14th, 2014

Dulu masa bujang, setiap kali balik kampung dan berkumpul satu keluarga, antara soalan wajib yang ditanya kepada Abang Nara ialah “kau bila nak kahwin?”. Hehehe. Abang Nara percaya korang pun ada pengalaman macam ini terutamanya kaum Hawa. Itu yang bila Abang Nara tahu Watsons Malaysia bekerjasama dengan TV3 dalam drama ekslusif “Raya Ni Mesti Kahwin” sempena kempen Hari Raya. Mereka, terus secara automatik senyuman terukir di bibir. Teringat disoal bertubi-tubi oleh makcik-makcik ketika sedang enak memakan rendang. Hehehe.

watsons malaysia

Dibintangi oleh Azlee Khairi, Amar Asyraf dan Nina Iskandar, drama “Raya Ni Mesti Kahwin” menceritakan mengenai Nana (Nina Iskandar) yang cuak apabila housematenya nak kahwin 3 minggu lepas raya sedangkan dirinya pakwe pun tak ada lagi. Tidak mahu kelihatan seperti tidak laku, Nana berazam untuk mencari lelaki idaman dan berkahwin pada Hari Raya kali ini. Jeng, jeng, jeng.

Siapakah lelaki yang akan berjaya mencuri hati Nana? Adakah Nana akan menemui cinta sejati? Berjayakah cita-cita Nana untuk berkahwin di Hari Raya tercapai? Menarik kan drama ekslusif TV3 dan Watsons Malaysia ini? Ingin mengetahui cara untuk menjawab soalan kahwin, sekarang anda boleh saksikan drama Raya Ni Mesti Kahwin di TV3 pada setiap Sabtu dan Ahad pada 9.30 malam.

watsons malaysia

Bersempena dengan tayangan drama ekslusif “Raya Ni Mesti Kahwin” ini juga, Watsons Malaysia akan memberikan hadiah berupa pakej penginapan 3H2M di Holiday Villa Cherating dan pakej kecantikan dari Facial First dan Bizzy Body untuk dua orang dengan hanya memuat naik gambar bersama pasangan ke Facebook Malaysia Watsons atau Instagram dengan #watsonssiapanakkahwin. Letaklah gambar-gambar anda dengan suami/isteri yang romantik-romantik sikit. Kalau belum kahwin pun boleh join jugak. Menang nanti boleh terus berbulan madu kat Cherating.

watsons malaysia

Yang best sekali, bersempena dengan tayangan drama ini dan musim perayaan, Watsons akan mengadakan Jualan Raya Mega Sale sehingga 50% bermula sekarang sehingga 6 Ogos. Selain daripada itu, dengan pembelian RM30 dan ke atas, anda boleh mendapat Paket Raya Watsons eksklusif sementara stok masih ada.

Selain daripada itu, anda juga berpeluang bertemu pelakon-pelakon utama drama “Raya Ni Mesti Kahwin” dengan membelanjakan RM80 dan ke atas dengan jenama tertentu di Watson Malaysia. Peluang ini terhad kepada 1,000 orang sahaja dan juga mereka yang terpilih akan berpeluang memenangi voucher RM200 dan peluang membeli belah di Watsons Malaysia bersama dengan pelakon-pelakon drama ini. Best gak tue kan?

watsons malaysia

Jadi pastikan anda tidak terlepas menonton drama “Raya Ni Nak Kahwin” di TV3 setiap minggu, Sabtu dan Ahad pada jam 9.30 malam. Drama ni akan disiarkan sehingga 26 Julai sahaja. Jangan lupa juga untuk sertai peraduan #watsonssiapanakkahwin dan membeli-belah di Watsons Malaysia dengan harga diskaun 50% untuk peluang bertemu pelakon-pelakon drama ‘Raya Ni Nak Kahwin’. Maklumat lanjut singah di kedai Watsons terdekat anda atau layari Facebook Watsons Malaysia dan laman web Watsons Malaysia www.watsons.com.my.

Ada juga beberapa tips daripada Watsons Malaysia mengenai cara-cara penjagaan kesihatan, kecantikan, kulit dan keperibadian. Menarik informasi yang diberikan. Tengok video di bawah.

1. Kekal cergas dengan Watsons 

2. Tampil menarik dengan produk kosmetik dari Watsons

3. Kulit cerah berseri dengan Watsons

4. Serlahkan keyakinan diri dengan barang penjagaan peribadi bersama Watsons