October 29th, 2018

Siapa tak kenal jenama F&N ni. Setiap kali musim perayaan pasti kita akan menghidangkan makanan dan minuman yang sedap untuk para tetamu. Mana taknya, Malaysia kan sememangnya dikenali sebagai syurga makanan.

Antara minuman yang wajib ada semestinya minuman-minuman daripada F&N. Mesti semua orang berebut-rebut nak minum air berkarbonat F&N lagi-lagi bila berkunjung ke rumah sanak-saudara dan kawan-kawan.

Mesti semua orang di Malaysia boleh relate dengan produk-produk daripada F&N ni kan? Tipu lah kalau ada yang kata tidak pernah cuba minuman mereka yang sedap tu.

Sebelum kita sembang dengan selanjutnya pasal produk-produk dan jenama-jenama keluaran F&N ni, F&N kini sedang menawarkan hadiah berjumlah RM1.35 juta ringgit secara keseluruhan melalui peraduan mereka bersempena ulangtahun ke 135 mereka.

Jadi persoalannya sekarang, berapa banyak bilangan hadiah yang ditawarkan?

1. Emas tulen seberat 1.35kg bernilai RM300,000

1

Memang bukan main-main F&N ni kalau bab hadiah. Emas memang sesuatu yang tidak pernah hilang nilainya.

2. 9 x Syiling Emas Edisi terhad 135g bernilai RM30,000

Kalau tak menang grand prize, anda masih lagi berpeluang untuk menjadi antara 9 pemenang bertuah yang bakal membawa pulang Syiling Emas Edisi Terhad 135g setiap satu

3. Replika Trak Vintaj F&N

Kalau tak dapat juga dua hadiah di atas, ada 10,000 trak vintaj F&N yang boleh dibawa pulang sebagai saguhati. Pada pendapat kami, at least ada juga habuan. Tak sia-sia la join contest, kan?

Cara nak menang?

2

Caranya mudah sahaja, anda hanya perlu membeli mana-mana produk berjenama F&N yang mengambil bahagian, kemudian lengkapkan borang penyertaan dan sertakan sekali bukti pembelian. Mudah sahaja! Muat turun borang peraduan di sini untuk peluang memenangi hadiah-hadiah menarik tersebut.

Ok kalau anda perlukan sedikit “recap” tentang rangkaian produk F&N, jom kita baca. Ini lima produk yang wajib anda cuba.

1. F&N Krimer manis bervitamin

3

Untuk sesiapa yang mengambil berat soal khasiat makanan dan minuman, mungkin anda boleh mencuba krimer manis bervitamin daripada F&N yang kaya dengan vitamin A, B1, B6, C, D3 dan E. Yang paling penting ia bebas kolestrol dan lemak tepu. Walaupun rasanya mungkin tak se’kaw’ krimer sejat yang biasa digunakan tapi anda tetap akan merasakan kelazatan makanan anda.

2. F&N Fun Flavours

3

Ni kira minuman wajib ada lah kalau berkumpul ramai-ramai, berpot-luck party atau gathering. Senang dan sedap, mana cukup sebotol je kan. Pilih mana-mana perisa kegemaran anda, seperti oren, sarsi, dan strawberry. Cuba sekali pasti nak lagi, tak akan rugi!

3. 100PLUS

4

Minuman isotonic yang cukup popular dan sinonim di kalangan rakyat Malaysia. Dari zaman sekolah, belajar sehinggalah dah bekerja, semua pasti suka rasa 100PLUS ni. Bukan itu sahaja, kalau diminum sejuk ketika cuaca panas, mesti anda akan rasa fresh semula.

4. F&N Susu lemak manis penuh krim

5

Siapa saja yang tak suka minum teh tarik di Malaysia ni? Teh Tarik dah dikenali sebagai minuman rasmi seluruh rakyat Malaysia. Tahu tak apa yang menjadikan teh Tarik anda lebih sedap? Semestinya jika anda menggunakan krimer sejat F&N. Nak buat ABC pon boleh!

5. F&N SEASONS Teh Lemon Ais

6

Cuaca panas di Malaysia ni mesti membuat anda rasa dahaga. Bayangkan bila waktu panas dan anda meneguk sebotol teh ais lemon Season. Segar je rasa tekak lepas tu.

PS: Sembang panjang-panjang pasal produk pun tak guna juga kalau tak join peraduan ulangtahun ke-135 mereka.
Selamat hari ulangtahun kami ucapkan pada F&N. Dah 135 tahun rupanya!



June 27th, 2011

Dunia yang semakin maju dengan kecanggihan teknologi menyebabkan kita kadang-kadang susah sangat nak telefon orang yang kita sayang. Selalu kita akan gunakan Twitter, Facebook, BBM, Whatsapp dan macam-macam lagilah untuk berkomunikasi dengan kawan-kawan kita.

Kecanggihana teknologi macam ini bagus tue memang bagus, tapi Abang Nara tak berapa gemar sangat cara sebegini. Abang Nara lagi suka kalau dapat dengar suara orang daripada hanya membaca mesej. Lebih feeling gitu. Dan paling penting, ada personal touch terutama apabila kita berborak tentang kenangan lama dengan kawan rapat, berborak tentang plan hujung minggu bersama ibu tercinta dan berjiwang sampai 3-4 jam dengan si kekasih.

hello money

Dan untuk anda yang gemar bercakap dan berborak di dalam telefon, ini ada berita baik untuk anda. Xpax akan memberi hadiah WANG TUNAI RM50,000 setiap minggu. Caranya kita hanya perlu membuat minimum 5 panggilan domestik setiap minggu.

celcom hello money

Bermula dari 6 Jun sehingga 3 Julai ini, kalau selama ini anda banyak bermesej sahaja dengan kawan-kawan anda, kini tiba masanya untuk anda merapatkan lagi ukhwah dengan menelefon mereka sambil berpeluang memenangi RM50,000 TUNAI.

celcom hello money

Ok ini pembahagian minggu untuk pertandingan Hello M*ney ini:-

1 Week 1 , 6-12 June
2 Week 2, 13-19 June
3 Week 3, 20-26 June
4 Week 4, 27 June- 3 July

Ini bermakna minggu ini ialah minggu terakhir anda berpeluang untuk memenangi RM50,000 tunai daripada Xpax. Tunggu apa lagi. Angkat telefon anda sekarang juga dan telefon mereka yang anda sayangi sambil berpeluang untuk memenangi RM50,000.

celcom hello money
Lebih info boleh baca di Xpax Hello M*ney.

November 2nd, 2009

#Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

#Hikayat Mister Potato ini dibawakan khas kepada anda oleh www.misterpotato.com.my

(Lagu pembukaan: Mister Potato, Mister Potato, Mister Potato).

Di suatu pagi yang hening, kelihatan seorang Mister Potato Malaysia sedang sibuk mencari ilham di atas sofa rumahnya. Dia merasakan seolah-olah ada sesuatu yang tidak sempurna di pagi itu. Sehingga berkerut dahi dan hampir gugur misainya memikirkan apa yang tidak kena di pagi itu.

mister potato

Fikir punya fikir, akhirnya Encik Mister Potato membuat satu keputusan. Dia harus keluar dari rumahnya dan cuba mencari punca kegundahan hatinya. Lantas dengan pantas dia mengambil kunci motor Suzuki 125z dan terus memecut, membelah keheningan pagi. (Sila jangan tiru aksi tidak memakai helmet Encik Mister Potato ini).

Cilok demi cilok, rempit punya rempit, Encik Mister Potato berlegar-legar di sekitar kawasan perumahannya untuk mencari sebuah jawapan. Walaupun tidak memakai helmet, Encik Mister Potato memecut dengan tidak melebihi had laju yang ditetapkan. Sungguh berhemah sekali!!! Akhirnya, setelah tanda minyak pada motornya telah berkelip-kelip, Encik Mister Potato pun berhenti di sebuah kedai. Di situ terungkaplah segala misteri ketidak”best”an paginya.

mister potato

Sepantas kilat, Encik Mister Potato memborong perisa Mister Potato kegemarannya iaitu ORIGINAL dan HOT & SPICY. Bayangkan Encik Mister Potato kita sanggup membeli 20 balang x 160 gram untuk memenuhi nafsu makannya. Walaupun banyak lagi perisa-perisa lain, tetapi Encik Mister Potato kita lebih menyukai perisa ORIGINAL dan HOT & SPICY nie. Perisa ORIGINAL memang memberi rasa kentang yang tulen manakala yang HOT & SPICY nie menyegarkan mata Encik Mister Potato yang sememangnya suka makanan pedas . Dengan pantasnya, Encik Mister Potato terus pulang ke rumah untuk menikmati keenakan kentang TERBAIK yang 100% diimport dari Atlantic, Dakota Pearl dan Hermes Potatoes (nie nama-nama jenis kentang dia).

mister potato

Tanpa melengahkan masa, Encik Mister Potato dengan lahapnya terus melantak Mister Potato ORIGINAL. Ini memang kegemaran dia sejak dari lahir lagi. Setiap chip Mister Potato nie memang rangup, enak dan tak ada kompromi. Kalau dalam bahasa omputihnya, “Every chip has to be tasty, crunchy and nice…..NO COMPROMISE!”. Tapi kenapa Encik Mister Potato makan sambil mengadap laptopnya? Jawapannya ada di www.misterpotato.com.my. Jom kita terjah ~~~

mister potato

Sudah semestinya kerana di laman web Mister Potato nie tengah ada contest !!! Itu yang Encik Mister Potato makan sambil main laptop dia. Nak menang hadiah pertandingan daripada Mister Potato rupanya. Hadiah dia?

• Pemenang Nombor 1 – RM5,000
• Pemenang Nombor 2 – RM3,000
• Pemenang Nombor 3 – RM2,000

Wang tunai RM10,000 tue. Jadi apa yang WAJIB anda lakukan untuk nak menang WANG BESAR nie? . Anda cuma perlu buat apa yang Encik Mister Potato dah buat. Selepas meng”register”kan diri di web Mister Potato, Encik Mister Potato telah bersiap sedia untuk menghadapi 8 peringkat cabaran untuk menjadi orang no 1 dalam syarikat Mister Potato. Ada cabaran menuai kentang dari dalam tanah, ada cabaran memotong kentang dan banyak lagilah. Lebih kurang macam Farmville tapi nie lebih banyak ranjau dan onak durinya.

mister potato

Walaupun ada 8 stage cabaran, Encik Mister Potato kita sehingga hari ini masih tak dapat level 1. Sangat menyedihkan kerana level inilah yang sangat penting. Apa yang perlu dilakukan ialah memilih 10 kentang yang betul-betul BERKUALITI untuk dijadikan chip Mister Potato dalam masa 20 saat.

Nampak mudah tapi sebenarnya agak payah. Itu yang Encik Mister Potato kita masih “stuck” kat stage 1. Nampak sangat pekerja-pekerja Mister Potato sememangnya telah ditrain untuk memastikan chip Mister Potato yang kita makan tue kualitinya 100% terjaga dan terjamin. Sebab itulah chip Mister Potato sentiasa rangup, sedap dan tiada kompromi dari segi mutunya.

Encik Mister Potato mencadangkan agar anda teruskan berusaha untuk memenangi hadiah wang tunai RM10,000 nie di www.misterpotato.com.my. Untuk para-para blogger pulak, nantikan blog contest yang hadiahnya jugak bernilai RM10,000. Untuk maklumat lanjut boleh layari http://www.nuffnang.com.my/blog/2009/11/02/mister-potato-fiesta-2009/

Di bawah ialah gambar yang Encik Mister Potato kita telah sediakan untuk peringkat ke 8 pertandingan kat laman web Mister Potato. Untuk pengetahuan anda, peringkat terakhir pertandingan nie perlukan anda amik gambar dan hantar macam Mister Potato yang sebenar sekreatif yang mungkin. Kalau rasa nak pinjam gitar tue, silalah hantar email kepada Encik Mister Potato kita ye.

mister potato

Mister Potato – Every chip has to be tasty, crunchy and nice…..NO COMPROMISE!

March 26th, 2009

contest

Sesungguhnya kami sangat terharu dengan sambutan hangat daripada anda semua atas pertandingan yang kami anjurkan(sambil mengelap air mata yang berlinangan dengan tisu).

Baru 2 hari bermula, jumlah komen yang kami terima bertambah banyak daripada hari-hari sebelum ini. Ini ada sedikit update tentang jumlah pengkomen terbanyak setakat ini(25.03.2009):-

  1. ni (116 komen)
  2. flower (62 komen)
  3. garfield_82 (25 komen)
  4. ain (24 komen)
  5. amano (20 komen)
  6. rain (20 komen)

Berkemungkinan besar hadiah wang tunai untuk tempat kedua dan ketiga juga akan diberikan kepada pengkomen kedua dan ketiga terbanyak. Jadi teruskan komen-komen yang bernas, mantap dan laser.

Terima kasih banyak-banyak sekali lagi atas sokongan anda.