Written by AbangNara | January 7th, 2014

Dunia Internet memang macam-macam ragam. Kalau dulu hendak mengikuti perkembangan artis kena beli majalah Mangga, Media Hiburan dan URTV, sekarang ini dengan kewujudan Instagram dan Twitter, kesemuanya berada di hujung jari. Agak menyedihkan perkara yang terjadi kepada Shila Amzah ini. Gambar berbaju pengantin yang dikongsi menerusi akaun Instagramnya digunakan untuk membuat berita palsu kononnya dia sudah berkahwin.

shila amzah dah kahwin

Berita palsu ini disebarkan menerusi Facebook Page Shila Amzah yang palsu. Daripada “screenshot” di atas, lebih kurang 230,000 ribu LIKE telah diterima untuk laman ini. Satu angka yang cukup besar. Menggunakan gambar Shila berbaju pengantin, pengendali laman ini menulis caption “Married! Hahaha” yang telah menimbulkan persoalan di kalangan peminatnya.

shila amzah dah kahwin

Untuk makluman anda, Shila Amzah memakai baju pengantin bersempena persembahan tahun baru 2014 yang menggunakan tema perkahwinan. Gambar-gambar dirinya memakai pakaian tersebut telah pun dikongsikan di akaun Instagramnya. Bengang dengan tindakan si pemilik laman Facebook palsu ini, Shila Amzah bertekad untuk mencari pemiliknya sehingga jumpa.

This is wayyyyyyy tooo much!i am not married!!! And Sha tak create controversy apa pun…Fake acc kat fb ni sgt melampau!!!!!!!!!!!!!!!!boleh stop tak?dah la ramai yang like page penipu ni…sha akan cari owner account ni sampai dapat.. PLS SEBARKAN.

Buat peminat Shila Amzah, pastikan anda mengikuti akaun Instagram dan Twitter Shila Amzah yang betul. Rasaya sietakat ini Shila Amzah tiada akaun Facebook yang rasmi. Jangan terikut yang palsu pulak. Takut informasi salah. Apa pun, Abang Nara kongsikan beberapa lagi gambar Shila Amzah dalam baju pengantin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | August 24th, 2012

Pasti ramai yang kecewa apabila secara tiba-tiba penyanyi popular Shila Amzah berhenti menggunakan akaun Twitternya baru-baru ini. Menerusi Facebooknya, Shila memberitahu yang dia ingin berehat sebentar. Kemungkinan besar Shila ingin menumpukan perhatian sepenuhnya dalam menghasilkan lagu-lagu baru.

shila amzah

Kepada peminat Shila Amzah, anda masih boleh mengikuti perkembangan Shila menerusi Facebook Shila Amzah. Shila masih aktif mengupload gambar-gambar dan memberitahu perkembangan terkininya di situ. Apa pun, Abang Nara nak ucapkan good luck and all the best kepada Shila. Semoga cepat-cepat muncul dengan buah tangan yang terbaru.

Written by AbangNara | August 23rd, 2012

Agak terkejut apabila Abang Nara mendapat tahu Shila Amzah telah berhenti menggunakan Twitternya. Sebelum ini, Shila merupakan salah seorang selebriti yang sering membalas tweet daripada peminat-peminatnya. Kalau tak silap, pengikut Shila Amzah sudah pun mencecah 300 ribu. Itu satu angka yang sangat besar sebenarnya.

shila amzah berhenti twitter

Ada teori menyatakan Shila Amzah berhenti menggunakan Twitter ini kerana penghijrahannya. Namun teori tersebut masih belum disahkan. Apa pun ramai pengikut Shila Amzah yang sangat kecewa dengan perkembangan terbaru ini. Kebanyakan mereka telah menggunakan hastag #ComeBackShilaAmzah untuk memujuk penyanyi kesayangan mereka kembali ke Twitter.

shila amzah berhenti twitter
Apa pun sama-samalah kita nantikan penerangan daripada Shila Amzah. Mungkin Shila hanya berhenti sementara untuk memberi tumpuan menyambut Aidilfitri. Pastinya Shila ada sebab yang tersendiri untuk perbuatannya ini.