June 3rd, 2020

Pengacara serta pelakon, Neelofa, telah meluahkan rasa kesal apabila terdapat individu yang menggunakan nama dan foto miliknya di laman twitter. Bukan itu sahaja, pengguna twitter berkenaan turut mengeluarkan kenyataan yang kurang sesuai.

Bagi Neelofa, tindakan itu adalah merupakan tindakan yang tidak bertanggungjawab dan boleh menimbulkan salah faham.

Bekas Pengacara Meletop ini telah mengambil langkah untuk menegur para pengguna media sosial supaya lebih bijak dalam menggunakan aplikasi seperti twitter terutamanya.

Adalah tidak beretika jika kita menggunakan nama serta gambar individu lain dan mengeluarkan pernyataan yang boleh menimbulkan perasaan kurang senang segelintir pihak.

Ini berikutan kes ada individu yang telah menggunakan imej profil serta menukar nama seperti milik Neelofa di media sosial dan kemudiannya menulis kata-kata kesat serta memetik beberapa nama individu.

Segelintir netizen yang mengikuti ciapan Neelofa itu menyarankan supaya dia mengambil tindakan undang-undang terhadap individu terbabit. Namun baginya, masih belum terfikir untuk bertindak sehingga ke tahap itu, cukup sekadar mengingatkan.

Sumber: mStar Online

Advertisement
August 11th, 2019

Bukan semua orang diberikan kesempatan untuk menunaikan ibadah haji dan semestinya mereka yang terpilih untuk menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah bukan sahaja harus merasa syukur, tetapi menggunakan peluang yang ada untuk fokus dalam ibadah mereka.

Oleh itu, selebriti popular Neelofa menitipkan satu pesanan dimana dia tidak akan mengendalikan laman sosial Facebook dan Twitter miliknya sehingga dia pulang daripada mengerjakan ibadah haji.

Buat masa ini, kedua-dua laman sosial berkenaan akan dikendalikan oleh pihak pengurusannya.

Kenyataan Neelofa itu mendapat reaksi positif dan rata-rata netizen mendoakan agar segala urusan ibadahnya dipermudahkan dan mendapat haji mabrur.

Sama sama kita doakan untuk Neelofa sekeluarga, semoga ibadah mereka berjalan lancar.

Sumber Berita : Media Hiburan

Advertisement
September 30th, 2013

Lama tidak mendengar perkembangan terkini bekas awek Abang Nara ini. Semenjak dua menjak ini nampak seperti menyepi. Baguslah begitu. Sekurang-kurangnya tiada kontroversi dan boleh fokuskan untuk meningkatkan prestasi. Terbaru, Neelofa telah pun terbang ke kota Paris untuk rakaman episod Nona.

neelofa paris

Memang jeles jugak Abang Nara dibuatnya melihat gambar Neelofa di Eiffel Tower. Satu hari nanti, pasti Abang Nara akan sampai jua ke sana dan buat pose sebijik macam Neelofa buat di atas. Hehehe. Apa pun, kalau dah ke Paris dan tak membeli belah, bukan namanya ke Paris la kan?

neelofa paris

Fuh ~~ Banyak sungguh yang dibeli oleh Neelofa. Sekali sekala terapi diri apa salahnya kan? Yang penting kita happy. Lagi beberapa keping gambar Neelofa di Paris dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris
neelofa paris

Advertisement
December 29th, 2012

Boleh dikatakan tahun 2012 adalah tahun penuh kontroversi buat si cantik manis Neelofa. Kontroversinya bersama Anzalna, gosip percintaannya dengan Hans Isaac dan macam-macam lagi cerita tentang dirinya telah timbul sepanjang tahun ini.

lofa

Namun Neelofa menganggap semua kontroversi itu tidak begitu memberi kesan daripada segi kariernya. Bagi Neelofa, peminat mempunyai hak untuk membenci, menyukai atau memuja dirinya. Kata Neelofa kepada Kosmo:-

Kini apabila ada terbaca tentang diri sendiri dalam akhbar dan sebagainya, memang geram pada mulanya. Namun setelah itu saya fikir jika mereka suka saya, memuja saya ataupun membenci saya, ia adalah hak mereka. Ini kerana jika Allah sudah tetapkan rezeki saya, ia tetap ada dan sama sahaja. Melainkan saya sendiri yang buat perangai, itu memang seperti mencari nahas sendiri. Namun, mungkin dari segi karier tidak begitu memberi kesan. Bagaimanapun dari segi persepsi orang terhadap saya, memang mereka akan punya tanggapan serong terhadap diri

lofa

Yang menariknya, kontroversi yang melanda Neelofa membuatkan dirinya mahu bekerja lebih keras untuk keluar daripada kepompong isu tersebut. Kiranya kontroversi menjadi pembakar semangat buat Neelofa untuk lebih menonjolkan bakatnya. Namun Neelofa menerangkan kebanyakan kontroversi yang melanda dirinya adalah berpunca daripada orang ketiga.

Memang tidak dinafikan sejak awal terlibat dalam industri seni hiburan tanah air, kontroversi tentang saya kelihatan seperti tidak putus-putus. Ada sahaja cerita yang akan keluar tentang diri saya dan kebanyakannya cerita daripada pihak ketiga. Bagaimanapun, kontroversi yang selalu melanda diri saya ini bukannya daripada diri sendiri, namun ia tentang ramai orang yang bercerita tentang itu dan ini. Saya perlu katakan, perkara ini bukan diminta tetapi ia hadir secara tidak disangka.

lofa

Abang Nara suka dengan semangat yang ditunjukkan oleh Neelofa. Apa pun semoga tahun 2013 yang akan menjelma tidak lama lagi akan lebih menonjolkan bakat Neelofa berbanding kontroversi. Sudah tiba masanya untuk kontroversi dikurang dan prestasi ditingkatkan. All the best dan good luck untuk Neelofa.

Advertisement