Written by AbangNara | December 29th, 2012

Boleh dikatakan tahun 2012 adalah tahun penuh kontroversi buat si cantik manis Neelofa. Kontroversinya bersama Anzalna, gosip percintaannya dengan Hans Isaac dan macam-macam lagi cerita tentang dirinya telah timbul sepanjang tahun ini.

lofa

Namun Neelofa menganggap semua kontroversi itu tidak begitu memberi kesan daripada segi kariernya. Bagi Neelofa, peminat mempunyai hak untuk membenci, menyukai atau memuja dirinya. Kata Neelofa kepada Kosmo:-

Kini apabila ada terbaca tentang diri sendiri dalam akhbar dan sebagainya, memang geram pada mulanya. Namun setelah itu saya fikir jika mereka suka saya, memuja saya ataupun membenci saya, ia adalah hak mereka. Ini kerana jika Allah sudah tetapkan rezeki saya, ia tetap ada dan sama sahaja. Melainkan saya sendiri yang buat perangai, itu memang seperti mencari nahas sendiri. Namun, mungkin dari segi karier tidak begitu memberi kesan. Bagaimanapun dari segi persepsi orang terhadap saya, memang mereka akan punya tanggapan serong terhadap diri

lofa

Yang menariknya, kontroversi yang melanda Neelofa membuatkan dirinya mahu bekerja lebih keras untuk keluar daripada kepompong isu tersebut. Kiranya kontroversi menjadi pembakar semangat buat Neelofa untuk lebih menonjolkan bakatnya. Namun Neelofa menerangkan kebanyakan kontroversi yang melanda dirinya adalah berpunca daripada orang ketiga.

Memang tidak dinafikan sejak awal terlibat dalam industri seni hiburan tanah air, kontroversi tentang saya kelihatan seperti tidak putus-putus. Ada sahaja cerita yang akan keluar tentang diri saya dan kebanyakannya cerita daripada pihak ketiga. Bagaimanapun, kontroversi yang selalu melanda diri saya ini bukannya daripada diri sendiri, namun ia tentang ramai orang yang bercerita tentang itu dan ini. Saya perlu katakan, perkara ini bukan diminta tetapi ia hadir secara tidak disangka.

lofa

Abang Nara suka dengan semangat yang ditunjukkan oleh Neelofa. Apa pun semoga tahun 2013 yang akan menjelma tidak lama lagi akan lebih menonjolkan bakat Neelofa berbanding kontroversi. Sudah tiba masanya untuk kontroversi dikurang dan prestasi ditingkatkan. All the best dan good luck untuk Neelofa.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

200 responses to Suka, Puja Atau Benci Saya, Itu Hak Mereka – Neelofa

  1. bukan artis says:

    walau ape pun ai tetap sokong anzalna. problem?

    0

    0
    • Rita vs Ayu says:

      Jangan salahkan orang ketiga yg suka buruk2kan awak, Neelofa oiiii.. Awak sendiri yg membenarkan diri awak tu jadi bahan umpatan. Pakai baju x cukup kain, dedah sana sini, ketat terjojol sampai kita yg pempuan ni pon naik malu dan memandangnyer tau tak? Kalau xnak jadi bahan umpatan, berubahlah. Dah nak masuk tahun 2013 dah ni… xkan nak duduk dlm kepompong yg sama jer…

      0

      0
      • cik kiah says:

        cik kiah TAK SUKA awok!

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          seksa nyer aku tgk pic last skali dress pendek tu, benda lah syok sgt duk tayang2 nih, simpan utk laki ko dh lah

          0

          0
        • Mak Jah says:

          Blah la kau niiilooopahh. Sekali aku tak suka kau, selamanya aku tak suka kau.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Kak Cham ramal nama Neelofa utk tahun 2013 akan suam2 je & hampir ke sendu sedan.. tengok jelah.. Yes tahun ni mmg dia penuh kontroversi, but next year nama dia akan senyap balik & pupus..

          0

          0
        • hantu kopek says:

          uuuhhh…x sesak ker nafas pakai ketat sgt tuh, baju biru bawah tu terselak nmpk lubang hitam..nasib baik tak kangkang luas lg..kalo tak nmpk abis aset2 hutan kat bawah muahahhaha hantu kopek suka yummmmyyyyy

          0

          0
        • mamee monsters says:

          terima kasih diatas statement mu neelopak!…walau apa pun aku tetap memilih utk membenci mu….jauh sekali utk memuja…sekian…

          0

          0
      • shahz says:

        Kalau dikaji balik, memang kontroversi yg datang kat lofa byk dari org ke 3.. cuma pasal pertikai kemenangan tasha shila tu je dtg dari lofa.. lofa penah cakap yg dia x kisah kalah tapi kalau kategori tu dpt kat najwa latiff.. cuba fikirkan balik.. ade logiknye kan.. sori uols, highlight bende yg basi..
        Hmm 1 lagi, maybe secare kebetulan Miss Universe 2012-Olivia Culpo dari USA tu muke sebijik mcm lofa.. kalau x caye, cube tgk youtube..
        Apepon lofa, teruskan perjuangan sebab sy rase kamu ni seorang yg bijak.. SPM kan 10A1..

        0

        0
        • lalala says:

          ko sdare neelofa ea?? hehee

          0

          0
        • Mayang Karina says:

          tetap sayang neelofa, relaxlah lofa u tetap meletop dari Anzalna!

          0

          0
        • Huahuahua says:

          bai,dah2 la ngan 10A1 whatever tu..it doesn’t mean pon yg se2org tu akn pndai bwak dri.dia pon da buktikan.cerdik mna pon dia attitude mcam x blja tggi gak.x gak pndai bwak diri.then ko nk tnya aku ade 10A ke x??mmg aku x de..tpi Alhamdulilah blom 30 aku da mmpu beli uma n kete sendri.n stkat neh mmpu la aku nk ngelak dri umptan2 makhluk pendengki keliling aku..mulot org mmg x bley nk tutup.tpi sbg tuan punyedri kna la pndai bwak dri..then bru be2l kalu org still nk ngata mmg akl org tu de prob..so..ko simpn jek la komen yg sebut2 10A1 tu…it doesn’t mean any different…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau tengok orang lain yang umur sebaya neelofa ni. spm tak pandang dah. orang pandang degree or masters or phd even. ada certain orang spm dulu tak berapa elok, tapi bila dah kerja pencapaian hebat. tak perlu nak bangga sangat dengan pencapaian yang dah lama gila.

          0

          0
        • Anonymous says:

          babeee, first of all, olivia culpo tu BAPAK LAIN gila ngn lofa and tak sama langsung! Olivia tu cantik kot! lofa? ermmm, bagi aku sangat biasa muka dia. anzalna lg berganda cantik.

          0

          0
      • shahz says:

        bagusla lofa kalau sentiasa menjadikan kritikan sebagai pembakar semangat utk teruskan perjuangan anda dlm industri hiburan..
        klu difikirkan balik, mmg kontroversi yg dtg kat lofa byk dari pihak ke 3..
        cuma pasal pertikai kemenangan tasha shila tu je dtg dari lofa.. mmg logik jgk klu najwa latiff yg menang bak kata lofa.. n lofa pon mengaku yg dia berhak kalah kat tangan najwa latiff bukan tasha shila..
        1 lagi.. miss universe 2012-olivia culpo dari usa tu mukenye ade iras2 lofa.. klu x caye, tgk kat youtube..
        sy percaya lofa boleh pergi jauh dlm industri hiburan ni sbb dia seorg yg bijak.. pd pengamatan sy la..

        0

        0
        • kimberley leggett says:

          kenapa plak tasha shila x berhak menang? kalo dr segi lakonan tasha lebih ok dr lofa. ko ingt si tasha shila tu x dak peminat ker? rezeki masing2 kan.. ko ckp muka neelofa mcm miss universe 2012..nak muntah aku…eh hello bagai langit dgn bumi ok…x sama langsung

          0

          0
        • whateverrrrrrr says:

          “miss universe 2012-olivia culpo dari usa tu mukenye ade iras2 lofa”
          jadahnye sama????? jauh pnggang dr api! puiiiii

          0

          0
      • shahz says:

        to kimberley leggett..

        at least lofa jadi pilihan stesen tv utk menjadi pengacara dlm program tv derang.. lofa jgk jadi pilihan erma fatima utk drama2 arahannye.. xpelah.. kite tgkla nnt maybe lofa dlm list top 5 utk pengacara n pelakon tv popular abpbh..
        kalau tgk dari jauh mmg ade iras la lofa dgn miss universe 2012 tu..

        0

        0
    • Anonymous says:

      jadi kena lah bijak jangan buat perkara2 yang boleh mendatangkan fitnah..

      0

      0
      • jelinggggggg says:

        so ape mslhnye dgn kelateee…klate pn dia xmntk duit ko…ko mampu ke nk pkai chanel tu….

        0

        0
      • Selitone says:

        Bleh gadoh plak korang dua ni eck??

        Hahaha… aku rasa esok pagi, kalau tak der sapa-sapa jadi peacemaker, panjang berjela ler gaduh korang ni, sebab isu kenegerian ni pun sensitif jugak.

        Sdr/Sdri jelinggggggg…

        Pikir positif lah dengan kenyataan Sdr/Sdri Huu tu…

        Walaupun MUNGKIN niatnyer negatif, tapi buatlah andaian bahawa kenyataan dia itu sebenarnya memuji…

        Walau setebal manapun alat solek, jati diri kelantan tak akan hilang dalam diri artis itu. Maksudnya, dia tidak melupakan asal usulnya.

        Haa..!! kan dah jadi satu pujian kalau difikir gitu…

        PS: Giler sedap sambal cili Kelantan… Ari tu antar anak jiran rumah berkahwin di sana… WOW..!!! Marvelous sambal malam tu, sampai mintak tapau nak bawak balik. Terbaik…!!

        0

        0
      • Donna says:

        Kelatee is not good! budget hebat! mulot bau budu! eiuwww

        0

        0
      • anonnonn says:

        to donna.. sbb neelofa sorang ni kau nk kate kelate not good.. oh camtu ye kau nilai sesebuah negeri.. em takpelah.. hnya Tuhan tahu segalanya..
        ###btw knp nk dikaitkn dgn budu?? motip

        0

        0
      • cik ton says:

        budu busuk..

        0

        0
      • Ayu Penang says:

        awat ramai sgt yg dengki dgn Neelofa kat sini? memang hati busuk hangpa ni semua na…

        0

        0
      • melody says:

        apa ntah pak cik selitone duk promote sambal cili…ko ingat negeri ko kelantan tu jer ker ada sambal…x pernah tgk sambal cili negeri lain ker..pelik mcm org kampung lah

        aku nak tanya kenapa org kelantan selalu perangai pelik2…?? org negeri lain x adalah pulak kecoh2, melaka ada cencalok, terengganu keropok lekor, penang nasi kandar…x kecoh2 pun..alih2 mai org kelantan duk sibuk2 sambal cili kelantan…negeri lain pun berlambak

        0

        0
      • tyra bank says:

        Huu…cam bodoh komen..sekolah xtinggi camni la..at least org klantan ramai yg bijak

        0

        0
      • cici says:

        kelantan ramai bijak..??? are u kidding, yg selalu dpt ramai pelajar cemerlang upsr, pmr, spm ialah Terengganu. so org Kelantan x payah nak show off sgt lah. org Terengganu senyap jer dgn pencapaian diaorg, x bising2 pun, pelik lah org Kelantan nih..nak menunjuk tapi x seberapa.

        0

        0
    • Selitone says:

      Membenci??? Memuja??

      SYOK SENDIRI ler pulakk…!!!

      Hahaha…

      Adoii… dik Non oii… Banyak lagi benda nak fikir dari memuja / membenci awak… fikir yuran sekolah anak… fikir nak tukar minyak hitam kereta… fikir bila RON 97 nak turun harga…

      Banyak benda lagi nak fikir… Tak sempat nak puja awak.

      0

      0
      • tom jerry says:

        yes!Betul tu uncle selitone…
        sokong sangat ngan uncle…

        0

        0
      • siti nurhaliza says:

        alahai walau macamana pun saya juga yang cantek kat dalam 1malaysia dengan ada nye produc saya simplysiti wajah saya semakin ayu dan kulit saya semakin halus dan lembut seperti bayi yang baru lahir suami pun semakin sayang

        0

        0
    • DoloresTudungSiput says:

      Dolores lagi suka Tasha Shilla. (Habislah Dolores kena dislike banyak banyak.) Ahak!

      0

      0
    • cenderawasih156 says:

      Hehehehe…[email protected] devil wears prada..aku sokong kau beb..tapi perkataan puja tu…ade sikit punye konfius…ade ke org puja?? Hmmmm~~~~~~

      0

      0
    • missy says:

      aku xminat pon die. tapi serious die memg lawa. no doubt on that. lessen the make up lofa because your beauty was covered by them.

      0

      0
      • xpaham says:

        apa kaitan lawa ngan bakat dia? dia pelakon BUKAN MODEL, so klu dia lawa cmne sekali pun,tp blakon asyik gegarkan breast je,x guna gak…pelakon mesti ad bakat maa baru penonton leh feel. Ni x,watak baik boring je nengok,wtk jahat asik cover,watak lawak tah pe2..maybe sesuai bwk watak slut je kot.

        0

        0
      • lalalila says:

        lawa ke???lawa lg juliana evans,siti saleha,leuniey c bni apek 2 pn lg comel lote..die nie blakon pn bkerut2 muke feel la konon…adoiii..

        0

        0
    • tom jerry says:

      yg ko nk tunggu kipas mati neelofa tu wat pe…wat semak jer dowhhh…

      0

      0
    • peminat nombor 1 neelofa says:

      sukaaa nelofa sangat2. cantik., berpelajaran, bakat luar biasa dan seba boleh. love neelofa so much

      0

      0
    • kipas payah mati neelofa says:

      hellloooooooo

      0

      0
    • kipas payah mati neelofa says:

      ko tu lah yg bnyk bunyik . .xsuke dok diam2 perlu ke nk heboh kt sini yg ko xsuke dia???????????????

      0

      0
      • oggy coacroch says:

        yang ko plak nak emo ni pehal kipas….
        hahaha…terima la kenyataan yang lopa 2 ramai orang yang xsuke dia…hahahaha….

        0

        0
    • Anonymous says:

      sokong Anzalna tak payah la nyibuk pasal Neelofa. Tah pape

      0

      0
    • Echa says:

      Kadang2 statement neelofa ni mcm syok sendiri..seolah2 dia artis no1 Malaysia yg jd ikon public..smua story dia org nak follow la konon,,cuba tgk Lisa surihani,Siti nurhaliza or else..smua low profile..klu nak dibandingkan dgn Lisa surihani..u r the bottom muahahahaha

      0

      0
    • ?? ALEXANDRA?? says:

      Bagiku perhiasan wanita yg paling indah didunia ni yg tutup aurat le…

      0

      0
    • pembenci neelofa memang berok..... says:

      pembenci2 neelofa.. memang hati macam lobang bertahi penuh najisss!!!!!!!!

      0

      0
  2. Takdename says:

    I do

    0

    0
  3. XP says:

    I feel better about hating you now.

    0

    0
  4. bulan purnama says:

    perangai mmg mcm bangang nk slahkan org….artis lain ok je xde kontroversi mcm kau…

    0

    0
  5. Pengkritik tidak bertauliah says:

    Puja ? ko x penah dgar ke yg manusia x blh puja ssama manusia… puja Maha Pencipta sudah lah… Neelofa Neelofa…

    0

    0
  6. wazza says:

    Lantak dia la nak mendada ke ap ke dosa doa yg tanggung yg krg nak bergosip and mwngumpat kat sini buat ap baik berzikir kan bgs dri buat ap yg krg buat skrg ni…

    0

    0
  7. lopak says:

    Betul org ckp,result study hebat tak menentukan segalanya.dari segi pmr and spm memang kau hebat lofa tp dari segi pakaian kau fail!dah dah ah posing sexy2 kat insta kau tu.huh

    0

    0
  8. Minamanja says:

    Semoga di tahun 2013 neelofa akan kurang pakai yg sendat dan ketat mcm tak bole nak bernafas

    0

    0
  9. bulibaliik says:

    Teringat kata2 ustadz xguna ank dpt result a berderet klu <ddkn agama ilmu tu xberkatmaka jadilah contoh sprti ini

    0

    0
  10. Lagubestbest says:

    Senyum bergambar tepi brand chanel, itulah makna kehidupan..

    0

    0
  11. mak siti says:

    knpe pompuan x suka tgk pompuan yg lain lebih cantik,lebih hebat?? takut suami berpaling tadah ye.nk cntik.kenelh pandai jaga badan,mkn jamu.bukn sibuk cari point nk memburukkn org.sibuk cari salah org,bdn sendiri longgar.mane laki x lalu

    0

    0
    • tom jerry says:

      yeke mak siti…

      0

      0
    • sis says:

      ak pompuan tp suke je tgk pompuan cantek cm lisa. nk tau sbb ape ramai menyampah kt lopak ni? sbb dia belagak seh,try tgk interview dia ngan mane2 wartwan,jwpn dia mmg alahai..bakat mmg zero,seksi nk mampus. gedik plak 2.. so bg tau ak benda apa yg boleh wat ak suka kt dia? sbb setau ak dia xde lgsung good quality yg bt ak nk kagum ngan dia.

      0

      0
    • yke mak siti…cntik ke??sy suke jer tgok artis yg cntik lg2 lisa surihani 2..juliana evans pn cntik jgk..knpe mak siti ckp mcm 2..bdn mak siti da longgar ke??suami mak siti da cri lain ye..kesian mak siti..ntah2 mak siti pn gedik mcm lopak jgk kot..2 yg suami cri lain..

      0

      0
  12. just sayin_dont get touchy says:

    Truth hurts right?
    So it is appeared that this neelofa is famous,loaded,hot,educated and etc..hurmm.. so logiklah orang2 keramaian mesti ade jeles skit2.Bila gossip pop out, jeles sikit2 bolehb jadi benci yang xder motif.Thats how our people(MALAYS YES MALAYS!!) view successful people.Terima kenyataan x yah duk bring up her morals,dressing codes and religious believes. Cermin diri dulu sbelum kutuk,,dia punya komitment dekat agama tuh dia saja yng tahu.who the hell are we to judge? Kalau korang alim sngt x kan la duk cek blog gossip hari2 so that boleh kutuk2 orang sebab depan2 x brani..:P ouchh!!burnnn~pssssss~

    Ive no comment on her social life.thats her choice.and we have our own.:P

    End of rants

    0

    0
    • sis says:

      jeles? buat ape ak nk jeles pada org yg x cukup kain cmni. Successful? jd artis kira berjaya ke. Benci x de motif?
      Ni lg 1 org yg xde otak tp nk ckp gak. Nk tau sbb pe ramai x suke dia?
      1) dia mmg xde bakat blakon weh..tu kenyataan..asek mengegar breast je..ko suke ke lakonan cm 2? klu ko suke, mmg r ko spesis2 penonton cte2 sampah dr MIG,sbb cte2 cm 2 x yah lakonan hebat pn sbb plot xde.
      2) dia x pndai mngacara. yg ni x payah explain sbb rsnya org ting tong je ckp dia mengacara bgus
      3) dia spesis artis mulut longkang gak. tgk x komen dia psl kemenangan tasha.gila ke hape nk komen rezeki org len.siap blh ckp tasha undi sndr la..
      4) dia gedik. ad beza friendly ngan gedik. Klu ko ckp dia friendly mmg ak lawak tguling2 la sbb cara dia ckp ngan laki bkn nye friendly tp flirting. x tau r ko dpt beza ke x
      5) seksi giler. spt besa r guna cara ni la nk dpt byk drama
      so skg bgtau ak….ape yg bagus dlm diri dia ni yg blh dicontohi org?

      0

      0
      • just sayin_dont get touchy says:

        Sissy( oh well)..from all your rantings its obvious you need a urgent help….hatred kills your sanity my dear sis.people dont be defensive and burthurt for no reason..and PS ,personal attack is overused on network commenting..aint noboyd got time for that:P

        leave me alone:P

        btw syabas sebab sebab miss sissy cedok bgyk jugak info psl neelofa tuk fight back…GJ babe~

        0

        0
        • sis says:

          cedok byk info? lah da muka dia menyelit je kt mne2..kt melodi la nona la cerekarama lah..ko ni idup zaman xde tv ke?

          Do you know the difference between hate and annoy? I don’t hate her but I annoy with her acting, hosting and most importantly her attitude. She’s overrated. Seriously girl,you didn’t defend your “lopak” with any valid point to back up your opinion. What I said are true unless you have something to prove me wrong.

          0

          0
    • Kirana says:

      Yeah, neelofa is famous,loaded,hot,educated and etc.
      I pun envy her sebab dia dapat semua yang orang lain dok usaha keras untuk dapat sebab she’s born to that. Dia tak hidup macam golongan rakyat marhaen. I rasa dia tak pernah kenal erti susah pun kan.

      Cuma itu lah, dia perlu banyakkan bersyukur sebab Allah beri dia rezeki luas walaupun dia ingkar kepada-Nya. Kesenangan ni ujian untuk awak, Lofa. I harap you tak dongak ke atas sangat. I harap you jangan lah sesekali bersikap atau bercakap dengan takbur.

      Just because you have it all, tak bermakna you paling sempurna. Manusia memang banyak cacat cela kan.

      0

      0
  13. Roundtable says:

    Anzalna lagi MELETOP dari neelopak. Anzalna ayu,tinggi,lemah lembut…Ini pendapat peribadi sayalah…(kompom fanatik neelopak dislike ..hu hu)

    0

    0
  14. mmmmmm... says:

    saya juga respect Neelofa kerana dia tahu apa yang dia hendak capai. Orang begini akan berjaya kelak. Harap Neelofa cekal.. Apa yg saya nampak, orang yg komen di sini, asyik2 nak bandingkan Neelofa dgn Anzalna dan Tasha Shilla saja. Common, Anzalna pun sudah minta maaf dari Neelofa. Kenapa pula Fans Anzalna, tak mau terima kenyataan. Jika nak komen tentanng pakaian, artis lain (Anzalna, Tasha, Nabila, Didie, Rita dll. pun berpakaian teruk dan seksi..ketat2 juga). Nampak sangat pengkritik memngkritik kerana personal hatred .. saya tak minat semua artis tapi tak bias.

    0

    0
    • sis says:

      saya pn respect neelopak sbb dia tau benda dia nk capai dengan tayang breast dia sbb pngganti bakat dia. sbb besa la,org x de bakat ni,goyang2 breast dpn produser da dpt drama. pas 2 dpt jd pengacara wlpun mmg da terang lg bersuluh dia x leh jd pngacara sbb ckp laju cm lrt. (*ni sama r kes ngan cik ta dpt jd pngacara angrah skrin tp ss) uush respek gler r…bukan semua org islam snggup tayng body cm 2….

      0

      0
  15. tom jerry says:

    mmg ade mslh ngan kelate…
    kelate ni buduh tau dak…sebab bukan ker kate kelate ni org nyer warak2 ?
    pui..warak la sangat !
    pastu kalo yg jntan sibok simpan tino bebanyak…yg tino lak sibok amik hak ore..laki ore la…JIJIK !

    0

    0
    • Anonymous says:

      toktipun amek laki org gak…org PAHANG tu
      waheeda wassiniiii….ore klate ker…
      memek norman….ore klate ker…
      ker ko penah ada pgalaman direject cinta oleh org kelate…kesiannnnnnn kauuu…

      0

      0
      • yana says:

        orang yang membenci dan komen benda2 xbagus psl neelofa tu sebab dorang jeleous saje. go go neelofa:)

        0

        0
        • shaz says:

          job neelofa semakin bertambah2 di samping peminatnya yg xjemu menyokong kariernya:)
          korang boleh ape? bertambah2 dosa je kesian!

          0

          0
      • tom jerry ngokngek says:

        bongkak nyer statement….mcm bagus sangat!!! Kau berani ke cakap depan2 org kelantan mcm tu? cakap kat sini berani ler…nak jugak tengok muka tu ensem ke tak?….entah2 kau tu yang selalu kena reject..

        0

        0
    • Anonymous says:

      jangan layan sgt lah si tom jerry hanjing B4bi ni sbb dia ni pendengki Lofa no1 dan pengutuk kelantan no1.. ngata org tak hengat pdhal diri sendiri jauh lebih buruk dan azab..

      0

      0
  16. tom jerry says:

    ko ni..tu jer yg ko nampak kan…?tp mmg betul pon…
    hahahaha…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    die nk lawan ngan pasha sendat la wey….sok,die kawen ngan laki org la tu…

    0

    0
    • rona says:

      camne ko nak kenal mane 1 anon yg baking nelopak sbb anon tu sape2 je pon leh jd..

      0

      0
    • tom jerry says:

      asal name anonymmous jer aku kenal la…mcm skrg mesti ko tukar name kan…???
      cian ko kan bodoh di lahirkan ke dunia nie…

      0

      0
    • rona says:

      aik..aku tanye je.. yg ko ni emo smpe nak bodoh2kan org nape? anonymmous x semestinye org yg same..

      0

      0
  18. tom jerry says:

    haaa…kali ni aku sokong ko 1000%…

    0

    0
  19. john says:

    klau kau yg pakai makcikygot. msti nmpak lebih memalukan dgn body kau yg xda shape kalah spongebob tu. tapi xpe sila oder ubat langsing kt fb online fb! *peace tepi pipi!!!

    0

    0
  20. Hostt says:

    Hak dia lah dia nak ckp apa pun . Kita ni yg tiada hak nak judge org . Dia nak pakai apa pun , itu hak dia . Kita mmng ada hak utk nasihat , tp betulkah cara kita ? Nasihat tak perlu memaki . Jika kita sakitkan hati org , kita pulak yg berdosa . Biarlah dia ubah diri sendiri . Well , mulut org takboleh ditutup . She might change . Bg peluang . Everyone deserves 2nd chance ;)

    0

    0
  21. Hostt says:

    Astaghfirullahal’azim . Semua nasihat dgn cara memaki dan menghina . Nak kurangkan dosa org , dosa awk yg bertambah . Ppl nowadays :)

    0

    0
  22. apa ker? says:

    memang kau yg buat perangai…

    0

    0
  23. nafies says:

    mungkin dia ingat laki kat luar sana rasa dia lawa bila berpakaian sebegitu.
    mungkin?
    tapi yg kesiannya bakal suami dia.
    apa beza kahwin dengan tak kahwin.
    boleh nmpak luar dalam.
    yg beza, hanya title ‘suami’.
    berubahlah ye cik lopa..
    sekadar pandangan~

    apa apa jelah lopa oii.

    0

    0
  24. fiela says:

    perkahwinan tu ditentukan dgn nmpk sluar dlm ke x ke?.bukn dgn kasih syg?.lelaki yg kawin sbb nafsu,sbb tubuh bdn mmg lh x bole harap.jgn jd taliban sgt.extremis.byk aniaya org pompuan

    0

    0
  25. didigaga says:

    aku suka tengok dia cantik tapi aku benci bila dia dress up nak seksi seksi macam xda confidence tu..tengok gaya dia pose bila pakai seksi selalu macam kontrol..
    xpayah ikut artis lain yang duk seksi entah kenapa tu lofa..kamu tu tak mekap pun dah cantik rasanya..buat rilek rilek dah la..ok..?..

    0

    0
  26. nafies says:

    aku cakap pasal pakaian dia la. faham tak pakaian?
    sebab tu lah perempuan kena jaga adab dlam pakaian.
    takdalah terbuka sana sini.
    kau cakap ngan aku, lelaki klau cakap pasal lofa nia de ke cakap
    dia blakon bagus. most of them akan cakap pasal benda dia tu.
    atas bawah semua nk tayang.
    sebab tu aku cakap ”berubahlah cik lopa”.
    berubah dalam segi pemakaian.

    apahal tetiba masuk kasih syg ni woih.
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0

    0
  27. aku says:

    org klu cntik,bdn cantik,montok pkai ape pn cntik,nmpk seksi walaupun pkai bju kurung.kain batik.tp klu org yg x berapa nk lawa,bdn pn mcm papan playwood pkai bikini,pakaian setaraf puteri raja pn org x selera nk pndang.so,pndai2 lh jaga bdn masing2.ketat kn mane2 yg dh mengeleber.nnt laki tgk pompuan yg cntik,pndai plk jeles

    0

    0
    • oggy coacroch says:

      ko bg la laki ko kat neelopak uw….hahahaha….

      0

      0
    • tom jerry says:

      ko dngr tu anonymous…tetek ko kan meloyott…p la ketat kan..
      kalau xleh meh sini aku ketatkan…grenti ank dare sunti pon kalah..!
      kah..!kah…!kah…!

      0

      0
      • Anonymous says:

        nama pun tom jerry, aku rasa dia ni bukan tikus lagi ni.. dia ni hanjing+babi.. sbb tu mulut tahap lahanat neraka jahanam sgt..

        0

        0
  28. caprice says:

    I suka neelofa ni,dia pandai menari.
    Dulu selalu ambil dia jadi model hampir kesemua music video i.
    You all boleh tengok kat youtube,tengok semua tau. Hope you all enjoy!

    0

    0
  29. org KL says:

    ni la die antare perangai org bkn klantan yg suke sgt JUDGE org klantan bkn2..perangai HUDUH!! puuuiiiiihhhhhh!!!!!!
    bajet bagos sgt la weyh kalau mulut ag busuk dr budu..yuksssss!!

    0

    0
    • Cikgu Adam Klang says:

      jgn nak mengata org mana2 negeri sgtla, mana2 negeri sama je.. aku rasa org yg mengata mengutuk kat sini sbb tak suka neelofa tapi jgn nak kata semua kelantan tak baik.. aku tengok kwn2 aku yg kelantan tu semuanya baik2 dan berjaya semuanya.. anak2 murid akupun yg menonjol dan cerdik2 ramai yg dari Kelantan

      0

      0
      • tom jerry says:

        yeke cikgu adam…..
        x payah nk baking sangat la ore klate nun…POYO jer!

        0

        0
        • Cikgu Adam Klang says:

          bukan saya nak backing org kelantan wahai cik tom jerry, cuma bila saya tgk komen2 kamu di sini, sgtlah mengecewakan. cara kamu bercakap di sini mewujudkan rasa dan tanggapan tak sihat kpd org2 kelantan. wpun saya org selangor dan bekerja di selangor, tak pernah saya nak hina org mana2 negeri sbb kita semua sama sahaja sebangsa dan seagama. jgn harini anda menghina mencaci org sesuka hati, suartu hari nanti bila Allah uji dan terpaltkan anda dgn kata2 hinaan cacian kpd diri anda. masa tu anda akan rasa dan tahu akibatnya. sekadar menegur. sekian.

          0

          0
      • oggy coacroch says:

        BAIKLAHHHHH cikgu adam…cikgu ni orang kelantan ke…??
        boley x ajar saya bahasa kelantan….bodoh nak sebut dlm bahasa kelantan macam mane ye cikgu….???
        cikgu2…..hari ni x de ajar budak kat sekolah ke…??ohhh…lupe hari ni hari ahad ye…hmmmm…p cari bdk2 utk wat tusyen ye cikgu adam&hawa….hahaha…xpun cikgu p baca buku..tmbh ilmu di dada cikgu lg…
        jgn msok ruang gosip ni cikgu..tak baek tok pgetahuan cikgu adam….

        0

        0
      • oggy coacroch says:

        BAIKLAHHHH cikgu adam…
        cikgu2….ley x ajarkan saya bahasa kelantan,bodoh nak ckp die dlm bhasa kelantan mcm mane ye…lg 1,cikgu x mgajar ke hari ni…oppps lupe,hari ni skolah ttp ye…
        hmmm…xper2,,ckgu p cari bdk2 klantan yang bodoh2…wat tusyen ye cikgu…
        xpun ckgu p baca bku..jgn dok bergosip kat sini cikgu..tak baik untuk pengetahuan cikgu….ehem2..

        0

        0
        • org KL says:

          b4 tanye pekataan bodoh dlm bhse klantan tu ape baek tnye dulu diri sndri btol ke eje COCKROACH tu…memalukan…xreti eje xyah la nk wat2 pandai…ksian…

          0

          0
  30. Amier says:

    “Barang baik”- belum lagi boleh menjamin populariti, ia boleh tenggelam kalau tak bergandingan dengan sikap baik dengan orang lain. Saman menyaman kalau boleh perlu dielakkan kalau ada jalan penyelesaian damai kerana sikap tak digemari wartawan hiburan. Anda boleh saja bersikap sebaliknya kerana hak anda ..tetapi perlu memikir konsekuensinya.
    Samada sebilangan artis wanita lain mempunyai konflik dengan anda sememang mempunyai sifat cemburu kepada anda atau anda sendiri melibatkan diri anda berkonflik dengan mereka.

    0

    0
  31. aku lagi says:

    aku tau tu jnis lelaki ape.tu mesti lelaki versi gay atau pondan.x pun lelaki gile seks.sbb lelaki yg ade otak guna akal.xde mase nk sebut2 benda lucah.tgk benda2 mcm tu.lelaki yg btul2 baik akn merendahkn pandangan nye terhadap wanita.x gitu…

    0

    0
  32. tom jerry says:

    lalalalalalalalala….
    mane ko tahu org bukan klate x sedo dri BANGGANG!!!!

    0

    0
    • org KL says:

      aku twu la sbb tgk prangai org mcm ko ni tom jerry..ckp mcm org xsdar diri..BAJET BAGOSSS…yerk!!!

      0

      0
      • melody says:

        aku rase org KL atas ni mesti org kelantan, org KL mana nak sebelah kelantan sgt kalau bukan suku sakat dia jugak..tu yg terasa sgt…

        0

        0
    • org KL says:

      aku twu la sbb ade org perangai mcm ko ni tom jerry..suke sgt tunjuk perangai n mulut yg xde adab..
      anyway…BANGGANG?????what the hell…mcm org xskola xreti eje..

      0

      0
      • org Selangor says:

        i setuju dengan u org KL….orang mcm ni memang jerk…xde adab…suka cari gaduh dengan orang…

        0

        0
        • oggy coacroch says:

          ckg 2 ape plak…???ehem3….ksian kat ko nie….tak abis skola ke dlu…???spm lps x???wawawawawa….

          0

          0
        • oggy coacroch says:

          minta pengawal kat BN ni halau org kl yg meroyan ni……meyemak kat cni…p cuci tgkp kt klcc 2…chittttt….podahhhhh….!

          0

          0
        • org KL says:

          ksiannye…carik salah org dgn pekataan shortforms..da xde point la tu…yg ko pon pkai shortforms tu ape plk…biase la org pkai shortforms..yg xbiase tu bile org salah eje pekataan yg bkn shortform lpas tu mengate org bkn2..nk carik salah org tp sndiri xbtol..
          kesimpulan: org yg suke sgt keji n mengate org ni mmg suke tunjukkan perangai xde adab dorg..

          0

          0
      • oggy coacroch says:

        eeh…..org kl yang ko nak sebok2 dgn ejaan nick nme aku ni pehal plak…??dah gile agaknyer…ko tu lg trok….mengeja tahu pon xtahu…twu 2 ape bodoh…??jgn nak carik ksalahan aku ye bangang…xde point la 2…saje nak cari perhatian….

        0

        0
      • org KL says:

        ckg ko tu org bkn klantan yg mcmmane plk smpai xreti nk ajr ko cane nk eje COCKROACH?ke ko yg mmg xreti diajar????hmmmm…..

        0

        0
      • tom jerry says:

        ala…ko eja pon x reti…sibok nk komen2 orang lain…
        bodoh punye org KL !

        0

        0
      • org KL says:

        the more u talk the more u show how stupid you are…
        #mcm ni rupenye attitude org bkn klantan yg suke menyalak ni…harap2 org bkn klantan yg laen jgn tiru prangai org yg mcmni..memalukan..pandai ckp je..

        0

        0
      • tom jerry says:

        mesti ko dah benggang kan…?
        cian ko…x dpt menyalak…mengicau jer r mintak simpati…
        org KL mmg taw mintak simpati ker???

        0

        0
  33. meluat dengan TomJerry says:

    Tom Jerry gila…nak perhatian…kutuk orang kelantan….engkau sakit mental!!! Engkau ni lelaki ke pompuan?..ke engkau ni pondan??

    0

    0
    • tom jerry says:

      abah ko pondan! hahahahaha….
      kalo aku nk perhatian pon ade masalh ngan ketrunan bapak ko ker???
      org sakit mental mane pandai menaip bodohhhh…..!
      SEDIH la ko ni….

      0

      0
    • oggy coacroch says:

      hahaha….ntah2 kturunan ko ada yang pondan kot….kikikikiki….

      0

      0
    • oggy coacroch says:

      ko 2 yg tetibe nak cri kslahn org pkai shotfom…bangang…!ko ni sedare kipas payah mati neelopak ye…??ko pganti dia ehh….??ptut la…,kipas payah mati xde komen dlm BN ni..ko la pganti dia….
      welcome org kl……welcome..!!

      0

      0
  34. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    tkpe la nlofa biar ape orang nk cakap lofa cantek ke burok ke asalkn lofa tau yg lofa ni jambu sudah ok…..lov u……

    0

    0
    • oggy coacroch says:

      hahaha…jambu…mmg jambu lopa nie…nak nye tang tetek die yang besar uw…mmg mantap jambu air dia…hahahaha…..

      0

      0
  35. tom jerry says:

    kannn…kan…kannnnnn…………

    0

    0
  36. kipas payah mati neelofa says:

    oggy dgn tom ni msti org yg sama kn kn kn?????????hahaha

    0

    0
  37. Mak jemah says:

    Lega rasanye x de gambar lopak kat avon federal tu.lega sikit. Buat sakit mata je pandang time jem.

    0

    0
  38. Akoo says:

    Kesian betol kat artis2 kite nie, kebanyakannya pandai mengaji, khatam Quran sampai 3 Kali, gi umrah, naik haji, banyak kali, tapi pakai baju, alahai tersembol berkali2. Cian mak bapak dia, yg dah bersuami plak, cian suami dia nak menjawab kat alam kubur…hmmm,…naseb ler badan…..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    oggy coacroch~kirim slm ko ore kelate ko???w’salam…
    klu nk kutuk ore kelate sila kutuk depe2 geng kelate,,klu nk rasa make nasi guna straw laa..
    x best kutuk kat nara ni….

    0

    0
    • oggy coacroch says:

      nnt aku kutuk depan2 ye anonymous…jgn kte mkn nasi pakai straw….pakai cawan pun buley…..wawawawawakakaka…

      0

      0
      • tom jerry says:

        Pulok…!

        0

        0
      • org KL says:

        mcm ni rupenye attitude org yg suke sgt maki hamun org klantan xkene tempat ni..mls la nk layan org yg xpenah blaja sopan santun ni…ckp la ape pon…
        DO I LOOK LIKE I CARE?????haha
        #ckp la byk2 ag..biar nmpk ag sume attitude korg yg busuk tu…aku nk tlg gelakkan je..

        0

        0
      • anggun says:

        brani ke kutuk kelantan dpan2 orang kelantan?kalau brani dtang ar wey kat klantan.

        0

        0
    • oggy coacroch says:

      ko ni da knp anon….???da giler agaknyer….~~~~

      0

      0
  40. say what! says:

    OMG hail to mentality statist = disgusting bigots!! Malaysia nih same jer sume melayu cina india .xder orang ader superiority..most of you bigots judge kelantanese lain sikits sebab diorang punya dialek ..thats it!..kulit korang same hitam,kentut sama busuk..ade yang bodoh,,ade bodoh bangang tahap selipar..sume negeri ade..xyah ignorant sngt…melayu sama melayu duk bgaduh pasl kenegerian,kaum lain tgk and make fun of it..kau suke ke?..

    and kelantan hangout sama kelantan sebab lumrah!, lagi senang nk communicate..as simple as that..most melayu pegi oversea duk skampung jugak sama2 melayu..sebab language barrier..so its normal..

    end of rants~

    0

    0
    • say what! says:

      yawn…..when a splash of truths get right in your face..its burns right?
      well,i’m not in the mood the get my bigotry level as high as you my dear sissy pissy.

      you speak hates…and its loud~

      ok i’m done with you…NEXT~

      0

      0
  41. Roundtable says:

    Tak kira le kita dari negeri mana…yang pasti kita dalam negara yang sama.Kita sama-sama makhluk Tuhan yang bernama manusia.Kan bagus jika semua rakyat Malaysia bersatu padu dan bertoleransi…berbudi bahasa dan sentiasa amalkan nilai-nilai murni.Kerana cerita-cerita artispun kita nak berbalah.Tak kan ke manapun …yang si artis pun bukan heranpun…entah baca entah tidak…kita ni aje yang beriya-iya berdebat…hadiahpun tak dapat…silap-silap tambah dosa pula…(pandangan peribadi saya le…kalau nak dislikepun saya redha…tak jadi apapun)

    0

    0
  42. Kipas Payah Mati Neelofa says:

    love u lopa

    0

    0
    • bonggok punya tom jerry...weekkkk. says:

      tom jerry memang telinga kuali……….hati busuk macam lobang tahiii.. la…la…la…..laaaaaaaa……………………………

      0

      0
  43. bradelaut says:

    Alah abg nara slalu sebelahkan neelofa la..mentang2 neelofa cun..hehe..xpelah lofa,ikut awk le..berlakon tu kot mane pun kalau dedah2 tetap haram jugak kan..huhu

    0

    0
  44. kak mah says:

    hakak x kesah kalo org “jahil”, bodo2 takat pmr, spm pakai seksi2…sbb diorg tak taw..x der didikan..cth; tok ti, anzalna, fazura
    tapi si lopak…ko tue educated…from mrsm langkawai…used to be best mrsm in msia..kat skola bkn maen blaja PAI, hafal sne sini..dpt A1…last2 harukkk…
    aperpon akak minat sgt kat ur brothers…so cute..merembas iolss

    0

    0
  45. kak timah says:

    nape komen memuji neelofa kne delete n dislike???????????law tau nk delete n dislike xpyah wt entry pasal neelopa lah bang nara oiiiiiiiiiii sengal xhbis hbis

    0

    0
  46. waklu says:

    cantekkkkkk lofa i love u

    0

    0
  47. Video yg aku suruh kau org tengok tu sebab aku nk korang tengok neelofa terkinja2 macam mana. Menari pun kayu. Hahahahahahahahahahahahaha!!!

    0

    0
    • ulalala says:

      nape la semua pmpn dlm ney bju x ckop kain ja..malu la tgk..trs stop..mcm nk m’goda sgt..anak2 muda yg lgsg x pk pasai dosa..yg pmpn tukang nyanyi tu plak xpadan dgn breast kecik..nk jgk tayang dada.pulak tu dah gaya mcm pmpn kabaret nk m’goda jantan.ish..

      0

      0
  48. elak elak says:

    aku tak suka bebeno nengok dia host meletop tu..suka potong cakap orang..
    sabo2 la kok ye pun..ko kan ada co-host..dari aku puja ko lopa,bek aku membongkang kat uma tgk one piece

    0

    0
  49. AlaOmakKawenKanAku says:

    “Ini kerana jika Allah sudah tetapkan rezeki saya, ia tetap ada dan sama sahaja” , bukan ke rezeki kena cari usaha sendiri ? Mohon tunjuk ajar pls

    0

    0
  50. mamat jepang says:

    korang ni gado x habes psl lopa ni..

    tp bg ak didie @ fashion queen gak terbaek.. fear factor cabut flags smpai 5..
    kau ado?? hahahaha

    0

    0
  51. mamat jepang says:

    hidopppp DIDIE ALIASSSSSS!!!

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Tom jeruk… eh.. tom jerry / oggy coacroch x reti mengeja, nama Anonymous tu bukan hak milik sorang je. Bagi sapa2 yg x masukkan nama glamer kat sini secara automatik naiklah nama tu. Tu la… masa kecik2 x nak sekolah, dah besar bengong nak mampus

    0

    0
  53. DD88 says:

    Love Lofa :)

    0

    0
  54. tom jerry says:

    lidah bercabang dowh die ni…!

    0

    0
  55. nanan says:

    suka tengok body dia. naik pacak bendera

    0

    0
  56. manusia says:

    kenapa orang asik kutuk orang kelantan je?? korang x perasan ke….selain org kelantan org kedah pon perangai buruk gak…..sama jer kelantan n kedahhhh…..arap maklum……tp asik2 kondem kelantan je……hihihihih….korang x perasan ke x perasan ke ….2 negeri ni agak sama perangai dorang……sapa perasan angkat tangannnnnnnn

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape kaitan org kedah dgn cite si neelofa ni!sape yg ckp org kdh mulut jahat tu,org ngeri ko baek sgt ke??

      0

      0
  57. kawe-anok-kelate! says:

    klu dh perangai buruk xkira org negeri mn pun sama jah.alhamdulilah,,,aman dunia klu yg jahat yg buruk hanya org Kelantan.tp yg penting wpun sejuta kata2 hinaan,cacian,makian yg kami terima,kami tetap bersatu!!hohoho,,,~kelate:sek kito jange pecoh~mung ado????

    0

    0
    • Milla says:

      yg dok hina negeri hang tu semuanya yg hati busuk hang tau dak.. aku takdakla nak hina mana2 negeri, sbb mana2 negeri sama je.. tambah2 si anjing kurap + babi tom jerry dan geng2 dia tu mmg mulot bingai

      0

      0
  58. tom jerry says:

    ado mbah mu…!
    gilo…!

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Nealofa kata bukan dia yg Cetus kontroversi but org lain…please la ….org tak kan asyik nk buat kontroversi pasal u if u tk memulakannya dulu…tk pyh benda lain just tgk mcmana pakaian u…dulu nampak panties tk insaf n tk ambil tu as pengajaran …terbaru nampak baju Dlm pula…n u tk malu pun nealofa…u terus Menerus dgn keseksian( keseksaan) u tu…if u percaya dgn diri u n yakin dgn kecantikan Serta kebijaksanaan(bijak ke?) u tk perlu over menunjukannya…kta bukan bodoh walaupun spm tk seberapa but we all tau membezakan org tu baik or tdk…please dun giv any stupid statement…u berlakon tak seberapa pun so siapa nk layan Kisah u if bukan u sendiri create controversi supaya muka u sentiasa Ada di media2 cetak n elektronic….ni mcm belajar dr Abby je tkda produk but sesekali bikin Panas then famous sekejap if dh tkda gosip takada org hairan pun.

    0

    0
  60. dudu dodo says:

    camni rupanya org Malaysia bg reaksi utk benda gni.makan popcorn baca komen lagi bes dr baca gosip

    0

    0
  61. cokolat says:

    ape masalah engko hah
    ape salah kelantan kat engko
    ko x suke neelopak then satu kelantan pun ko x suke

    0

    0
  62. say what! says:

    ok my fellow bigots,korang judge orang kelantan dgn kedah sebab korang boleh catch and generalize their origins on the spot(loghat)..how stupid you can be ? omg..kalau orang serdang (contoh!,me love serdang peeps:P) bakar rumah orang but dia ckp BM standard ..so korang x kan kate..oh orang serdang nih sume douchebags, sebab korang x tahu dia punya asal usul on the spot…..get it? get it?…thats why we need to mix around with all races,tolerance can be grown from that…ok im done berceramah…lol

    0

    0
  63. ye kerrr?? says:

    push-up bra je ponnn….

    0

    0
  64. bujang says:

    Neelofa tetap cantikkkk….good luck Neelofa….

    0

    0
  65. ramos says:

    ORG YG KOMEN KAT SINI SEMUA MCM BONTOT ANJEENG

    0

    0
  66. wuteva says:

    yg mencik kt neelofa ni musti karats2 musuh dia…kan. karats tasa bersila, karats anzal, karats pwincess fake…

    0

    0
  67. lea says:

    oii,, sesedap mulut ko aje mengata org klantan. ko jeles ek bahlul??? ye laaa,, aku tgk org2 pntai barat ni muka hodoh, menggerutu, hitam, buruk, sume yg laknat2 tu bgi kt depa lh, udah ler bodoh, dibuatnya sombong bongkak plak, jdi lh ko BODOH SOMBONG
    p/s: kecantikan neelofa x dpt dinafikan. kih3

    0

    0