Written by AbangNara | August 13th, 2015

Yeah~~~~ Cerita banyak tak guna, Abang Nara nak kongsikan berita gembira ini untuk anda semua. Tawaran OHSOM Poh Kong kini kembali lagi untuk cawangan mereka di Pavilion Kuala Lumpur dan Bukit Tinggi Klang. Sebelum ini tawaran OHSOM ini telah dilangsungkan di Ampang Point dan Subang Parade dan mendapat sambutan yang super hebat. Mana taknya, dengan harga bermula RM250, anda boleh memilih lebih daripada 1,000 rekaan barang kemas yang selama ini menjadi idaman.

poh kong

Bermula 14 Ogos sehingga 16 September ini, pastikan anda mengunjungi Poh Kong Pavilion dan juga Diamond & Gold by Poh Kong di Bukit Tinggi untuk tidak melepaskan tawaran OHSOM ini. Cerita banyak tak guna, meh kita tengok beberapa jenis barang kemas yang bakal dijual bermula esok ini.

poh kong

Cincin emas putih 18K dengan topaz berwarna biru (RM590)

poh kong

Kerongsang berbentuk rama-rama dengan emas putih 18k serta sapphire biru dan pink (RM5990)

poh kong

Rantai dengan 18k emas campur (emas rose & emas putih) beserta batu permata yang cukup memukau (RM4490)

poh kong

Subang dengan 18k emas rose beserta permata, citrine dan topaz biru (RM1990)

Amcam menarik kan? Banyak lagi produk-produk yang ditawarkan di Pavilion dan Bukit Tinggi sempena tawaran OHSOM ini. Meh Abang Nara sharekan lagi beberapa keping gambar.

poh kong

Cincin berly kuning (RM4990)
poh kongSubang ruby dengan 18k emas putih yang sangat menawan (RM1990)

poh kong

Rantai permata dengan emas putih 18k (RM1990)

Abang Nara berani jamin harga yang ditawarkan adalah berbaloi dan berpatutan. Pilihan pun banyak sangat-sangat. Confirm rambang mata. Nak tahu kenalah pergi tengok sendiri. Silalah ke Poh Kong Pavilion dan Bukit Tinggi Klang bermula esok sehingga 6 September ini. Maklumat lanjut layari www.pohkong.com.my. , LIKE Facebook Poh Kong dan ikuti mereka di Instagram @pohkongmy. Boleh juga tengok artikel tawaran OHSOM sebelum ini yang pernah Abang Nara kongsikan dulu.

Written by AbangNara | June 26th, 2015

Tak masuk akal!!! Murah sangat-sangat ini. Terkejut juga Abang Nara bila dapat tahu tentang tawaran OHSOM Poh Kong ini. Mana tidaknya, boleh dapatkan berlian, permata, gelang dan rantai yang super duper cantik bermula dengan harga RM250. Memang bling bling lah di pagi raya nanti.

tawaran poh kong

Bermula 26 Jun sehingga 26 Julai ini, korang wajib pergi ke Poh Kong Ampang Point atau Poh Kong Subang Parade untuk melihat sendiri pelbagai rekabentuk yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini. Abang Nara sendiri dah pergi tengok dah. Memang cantik-cantik. Meh sini Abang Nara kongsikan beberapa gambar.

tawaran poh kong

antara yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini

Apa yang menarik tentang tawaran OHSOM ini ialah range harganya yang sangat meluas. Bermula dari RM250 pun dah boleh dapat satu barang kemas. Kalau rasa ada duit lebih sikit, ada juga barang kemas pada harga pertengahan. Kalau bonus raya dapat banyak, bolehlah tengok barang kemas pada harga yang lebih tinggi. Kiranya untuk golongan pendapatan ada. Tak kiralah gaji tinggi ke, gaji rendah ke. Insya Allah ada barang kemas untuk anda bersempena tawaran OHSOM ini.

tawaran poh kong

cincin yang ditatah dengan emas 18k dengan permata cuma RM890 sahaja

tawaran poh kong

rantai berbentuk hati dengan emas putih 18k dengan permata

tawaran poh kong

gelang tangan emas puteh diserikan dengan permata berwarna biru menyerlahkan lagi kejelitaan si pemakainya

tawaran poh kong

anting-anting dengan 2 biji mutiara dan juga permata di sekelilingnya

tawaran poh kong

rantai berwarna kuning keemasan dengan gem yang amat bernilai dijadikan batuny

Ini antara koleksi barang kemas yang ditawarkan sempena tawaran OHSOM Poh Kong. Banyak lagi yang korang boleh tengok di Poh Kong Ampang Point dan Poh Kong Subang Parade bermula esok. Memang berpinau lah mata dibuatnya. Diingatkan, kesemuanya dijualkan berdasarkan first come first serve. Kalau dah habis, jangan menangis pulak. Hehehe.

tawaran poh kong

Jangan lupa layari laman web Poh Kong di www.pohkong.com.my dan juga Facebook Poh Kong untuk informasi lanjut. Selamat membeli-belah!!!

Written by AbangNara | February 18th, 2015

Nak berkahwin bukanlah satu perkara yang mudah. Teringat kenangan dulu ketika bercinta dengan wife. Masuk tahun ke 2, tiba-tiba keinginan nak berkahwin semakin menebal di dada. Iyerlah, takkan nak dating dengan anak dara orang tanpa menunjukkan kesungguhan yang kita ikhlas kan? Menariknya orang Melayu ini banyak adat yang perlu diikuti sebelum sah bergelar suami isteri. Antara langkah-langkahnya:-

1. MERISIK

Emak dan ayah si lelaki akan pergi konon macam mahu minum petang di rumah emak dan ayah si perempuan. Sambil-sambil makan karipap, sambil-sambil borak pasal anak sendiri. Kalau orang dulu diorang bawak tepak sirih, tapi sekarang rasanya dah tak lagi. Selepas hampir setengah jam borak kosong, barulah si ayah lelaki akan bagitau tujuan kedatangan. Selalunya cincin belah rotan akan dibawa sebagai tanda.

cincin2, BERTUNANG 

Yang ini amat penting dalam adat orang kita. Segerombolan ahli keluarga akan hadir beserta dengan seorang jurucakap. Ada hantaran yang akan dibawa. Selalunya hantaran adalah seperti buah, kain dan paling penting, CINCIN. Cincin pertunangan ini bolehlah dikatakan simbolik kepada kekukuhan cinta pasangan ini.

cincin

cincin permata HEMERA

Cincin permata HEMERA memang sesuai sangat untuk dijadikan cincin pertunangan. Ia dipotong dengan 101 belahan menjadikan HEMERA cukup sempurna di mata yang memerhati. Selalu bila nak beli cincin ini, si lelaki akan pergi dengan si perempuan. So bolehlah pilih yang bersesuain dengan bajet anda. Janganlah beli terlalu mahal. Antara contoh cincin permata HEMERA yang lain ialah:-

cincin

silau mata memandang

 

cincin

bakal isteri mesti jatuh cinta dengan cincin HEMERA ini

3. PERNIKAHAN

Tiada hari yang lebih gembira untuk pasangan bercinta melainkan hari pernikahan. Masa ini memang berdebar-debar. Jantung pun berdegup laju. Hantaran untuk pihak pengantin lelaki dan perempuan pun biasannya lebih ‘up’ sikit dari biasa. Antara beg tangan berjenama, kasut, gajet dan macam-macam lagi.

cincin

ada juga yang bagi gold bar, ini bagus untuk masa depan

Bunga Raya Gold Bar Poh Kong (1g, 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g) amat bagus diletakkan sebagai hantaran sebagai pelaburan masa depan. Kehidupan lepas berkahwin banyak nak guna duit. Jadi sekurang-kurangnya ada security sikit kalau jadikan bunga raya gold bar sebagai hantaran. Time-time sesak bolehlah pajak. Hehehe. Bab kualiti jangan risau. Ia adalah 99.9% daripada emas tulen.

Disebabkan masa bertunang dah beli cincin permata HEMERA, selalunya masa nikah pihak lelaki tak bagi cincin dah. Antara yang menjadi pilihan ialah gelang, rantai dan juga bangle. Mestilah yang emas punya simbolik kepada nilai mahal seorang isteri. Kalau di Poh Kong, koleksi Anggun Bunga Raya memang sesuai untuk dipilih sebagai hantaran kepada bakal isteri.

cincin

bangle yang cun melecun

cincin

rantai pun cantik juga apabila diletakkan di leher isteri tercinta

cincin

abang Nara dulu hadiahkan gelang

4. PERSANDINGAN

Sebenarnya dah habis pernikahan, memang dah boleh tarik nafas lega. Persandingan ini cuma melengkapkan syarat untuk bertemu ahli keluarga, sahabat handai dan tetamu-tetamu. Masa inilah pengantin dilayan seperti raja sehari. Masa ini jugalah peluang untuk pengantin perempuan memakai barang kemas untuk menyerlahkan lagi kejelitaan. Antara yang menarik dari Poh Kong untuk hari istimewa ini ialah:-

cincin

rantai mutiara Schoeffel, confirm semua mata akan memandang anda

cincin

koleksi emas Tranz, banyak pilihan yang cantik-cantik

Nasihat Abang Nara, kalau korang mahu membuat persediaan perkahwinan yang pastinya melibatkan pembelian barang kemas, silalah pergi lihat koleksi di kedai-kedai emas. Poh Kong memang feveret Abang Nara dan isteri lah. Barang kemas ini ada dipamerkan di Poh Kong, Poh Kong Gallery, Diamond & Gold dan juga Gold Boutique. Pergi tengok je dulu. Ada duit nanti insya Allah boleh beli. Jangan lupa layari www.pohkong.com.my dan Facebook Poh Kong untuk mengetahui lokasi kedai-kedai Poh Kong seluruh Malaysia dan melihat promosi yang ditawarkan.