August 27th, 2019

Semenjak dua menjak ini Abang Nara suka betul melihat gelagat pasangan suami isteri Shaheizy Sam dan Syatilia Melvin di Instagram. Memang kelakar gila-gila. Diorang berdua memang suka bergurau sesama sendiri, lebih-lebih lagi sekarang ini pelakon Polis Evo itu sedang berusaha menguruskan badan. Siap kantoi makan meggi dan buat video konon-konon tak bersalah. Lawak sangat!!!

Namun ada sesetengah netizen menganggap gurauan yang dilakukan oleh Syatilia Melvin kepada suaminya dan adik beradiknya adalah terlalu kasar. Ini semua bermula selepas Syatilia memuatnaik gambar berunsur lucah di Instagram dengan caption yang boleh menimbulkan rasa kurang senang kepada orang lain.

Namun buat Shaheizy Sam, gurauan yang dibuat oleh isterinya itu adalah biasa kerana Syatilia berasal dari utara. Seperti yang kita sedia maklum, orang utara ini memang bila bercakap bunyinya agak kasar. Kalau tak biasa memang boleh terasa hati. Namun bagi orang utara, terutama di kalangan ahli keluarga, gurauan sebegini adalah satu norma.

Kata Shaheizy Sam:-

Saya anggap ia perkara biasa kerana dia orang utara. Mereka adik-beradik kalau bergurau memang kasar sikit. Masa awal-awal kenal Tilla pun agak terkejut dengan gurauan dia. Tapi lama kelamaan dah jadi biasa, mereka memang begitu. Mungkin gurauan kasar itu dia belajar dari saya juga.

Kadang-kadang kita buat benda baik pun orang kecam. Dia tak perlu nak memikirkan tentang orang sangat sebab mereka semua ada pendapat cara pemikiran masing-masing .

Apapun kalau adik-beradik mereka sendiri faham dan menerima cara gurauan begitu, tiada apa yang patut dipersoalkan. Tiada apa yang saya perlu control. Terus terang Instagram pun saya tak tengok sangat.

Saya tak rasa gurauan kasar mereka itu bawa imej buruk sebab kalau nak ikutkan gurauan saya sendiri lebih kasar dan terbuka berbanding mereka.

Ha apa pendapat anda? Mesti ada pembaca BeautifulNara yang mempunyai ramai kawan/pasangan/kekasih orang utara kan? Memang diorang nie kasar sikit kan? Tapi hati baik dan jujur orangnya. Tak gitu? Apa pendapat anda? Sumber Mstar Online.

May 8th, 2017

Wow. Memang gorgeous, fabolous dan berseri-seri sungguh Syatilia Melvin di dalam “maternity shoot” yang telah dibidik oleh Camora Arts ini. Seronok tengok kegembiraan yang terpancar di wajah Syatilia menanti kehadiran cahaya pertamanya hasil perkahwinan dengan Shaheizy Sam. Semoga segalanya berjalan lancar. Sama-sama kita doakan.

syatilia melvin mengandung

Konsep sesi fotografi Maternity Syatilla Melvin dengan pasangannya Syaheizy Sam ni, kami telah membuat 2 konsep berbeza iaitu konsep pertama kami ialah ” Flora Angel”. Shoot kali ini, kami mendapat perkhidmatan Su Beauty And Collection untuk menyediakan Camora Arts bunga-bunga yang banyak untuk kami jadikan deco untuk setup “Flora Angel”. Untuk setup ” Flora Angel” ini sahaja, kami memakan masa hampir 1 jam untuk menyiapkannya. Kami telah menggayakan Syatilla Melvin dengan tutu skirt yang sangat besar yang kami tempah khas untuk shoot ini. Untuk Konsep ni kami memang inginkan Syatilla kelihatan elegant, klasik dan dalam masa yang sama kami juga mahukan mood “Fairy tale” apabila mengayakan tutu tersebut.
syatilia melvinUntuk konsep yang kedua, temanya memang lain dari yang lain kami lakukan dalam shoot ibu mengandung. Untuk tema ” Milk’s Bath Doll ” ni, set shooting ini kami memerlukan Syatilla berendam didalam air. Idea ni kami dapat daripada konsep ” Water Birth” iaitu Kelahiran baby yang berlaku didalam air seperti ada beberapa artis di Malaysia yang pernah melahirkan baby dengan cara ” Water Birth” seperti Diana Danielle. Teori yang biasa para ibu dan bapa dengar dan mengetahui tentang kelahiran baby di dalam air adalah kita sememangnya telah mengetahui bayi memang sudah berada didalam perut ibunya didalam kantung air ketuban selama sembilan bulan. Untuk konsep ” Milk’s Bath Doll ” ini jugak sama senarionya iaitu kami ingin wujudkan persekitaran yang sama lebih lembut untuk bayi dan mengurangkan tekanan untuk ibu. Dengan menambah bunga-bunga segar dan air susu yang mempunyai aromaterapi dalam shoot ini, menjadikan konsep ini kelihatan sangat comel untuk para ibu yang tak sabar menanti kelahiran bayi mereka.
syatilia melvinCamora Arts ingin share kan Instargram Camora Arts yang baru iaitu @camoraarts.official dimana Instagram kami yang lama telahdi hack pertengahan tahun lepas. memang sangat-sangat menyedihkan buat kami satu team. Semoga gambar yang cantik ini dapat dikongsikan kegembiraannya bersama dengan ibu dan bapa diluar sana yang bakal menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Jangan lupa LIKE Facebook Camora Arts sebagai tanda terima kasih.

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

syatilia melvin mengandung

January 13th, 2016

Pengumuman perkahwinan Shaheizy Sam dan Syatilia Melvin semalam sememangnya mengejutkan ramai orang. Ramai yang menggelar pasangan ini sebagai “penipu” kerana masing-masing sebelum ini beria-ia menafikan bakal berkahwin. Malah nama baik ibu Shaheizy Sam, Khaty Fauziah turut sama terpalit kerana kenyataannya beberapa hari sebelum ini yang menafikan anaknyabakal berkahwin dalam masa terdekat.

shaheizy samNamun bagi Abang Nara, biasalah selebriti merahsiakan percintaan mereka. Sekurang-kurangnya Shaheizy Sam menepati janji dengan melakukan sidang media untuk mengumumkan perkahwinan mereka. Menariknya, Sam dan Syatilia mula berkawan sejak 6 tahun dan serius bercinta sejak 2 tahun lalu. Sam telah pun masuk merisik Syatilia kira-kira 5 bulan lalu. Sepanjang percintaan, banyak ranjau yang harus ditempuhi. Biasalah kadangkala on dan off. Lebih-lebih lagi Shaheizy Sam seringkali dikaitkan dengan ramai artis lain.

shaheizy sam

Syatilia Melvin mengakui yang hatinya sedikit terasa apabila gosip percintaan Shaheizy Sam sering timbul. Kata Syatilia:-

Tipulah kalau saya tidak pernah rasa sedih atau terasa hati membaca gosip cinta Sam dengan wanita lain. Saya ini seorang yang berterus-terang, kalau ada terdengar gosip atau baca cerita pasal dia, saya akan tanya terus.

Dari sisi lain, saya menghormati kerja Sam dan dia selalu menyakinkan saya untuk tidak cepat percaya cerita-cerita negatif. Maka sebab itulah selama ini saya bersabar dan menghormati permintaan serta caranya yang tidak suka berkongsi cerita cinta kepada umum.

Sam seorang yang popular dan ramai peminat. Dia tidak suka mencampurkan hal kerja dengan peribadi. Itu saya faham dan sebab itulah saya kunci mulut apabila ramai wartawan bertanyakan kisah kami.

Bukan bermaksud saya menipu tetapi saya harus menghormati cara Sam. Jadi, apabila hari ini sampai masanya untuk kami perjelaskan dan umumkan perkahwinan, maka semuanya amat melegakan hati saya

shaheizy sam

Abang Nara suka mendengar kata-kata Syatilia tentang percintaannya dengan Shaheizy Sam. Memang Syatilia banyak bersabar. Akhirnya kalau dah jodoh, memang tak ke mana. Kata Syatilia lagi:-

Kami gaduhlah macam mana pun tetapi akhirnya kami saling mencari untuk penyelesaian. Kami bukanlah seperti pasangan bercinta lain yang kerap keluar dating.

Saya tak pernah rasa pun keluar dating tengok wayang atau shopping bersama. Sebab itu bukan cara Sam. Kalau kami keluar makan di kedai mamak pun saya dah anggap macam dating.

Sam ini cara dan sikapnya susah nak saya perjelaskan. Dia ada nilai romantik yang tersendiri yang hanya saya sahaja yang tahu. Satu perkara yang sangat penting ialah Sam memiliki hati yang sangat baik.

Saya susah macam mana pun atau jatuh bangun saya, dia sentiasa ada di sisi. Senang cakap, kami saling melengkapi.

Sam merupakan satu-satunya lelaki yang sukar difahami tetapi saya bersabar dan berjaya mengatasinya. Dia memiliki mood yang tidak menentu dan adakalanya mood swing mungkin sebab penat bekerja.

Namun saya faham dan sangat menghormati cara serta sikap dia

shaheizy sam

Semoga perancangan perkahwinan Syatilia dan Shaheizy akan berjalan dengan lancar. Tak sabar rasanya nak melihat mereka berdua di atas pelamin. Confirm sama cantik dan padan. Sama-sama kita doakan.

January 5th, 2016

Mempunyai seorang anak lelaki yang kacak, bergaya, pujaan ramai wanita dan bujang kadangkala boleh memenatkan seorang ibu. Iyerlah, kalau dah si anak adalah Shaheizy Sam yang belum berkahwin sehingga ke hari ini, pasti selaku seorang ibu, Khaty Fauziah sering diasak soalan perkahwinan anaknya itu. Lebih-lebih lagi sejak kebelakangan ini terlalu banyak khabar angin tentang status anaknya itu. Ada yang kata dah kahwin, ada yang kata tengah buat persiapan kahwin dan macam-macam lagilah.

khaty fauziah

Menariknya, Khaty sendiri mengakui yang dirinya tidak tahu menahu tentang khabar angin yang sedang bertiup kencang ini. Sampai penat dirinya nak menjawab segala persoalan. Kata Khaty:-

Penat saya nak jawab soalan-soalan seperti ini. Bukannya apa, saya sendiri tak tahu mengenai perancangan Sam, orang luar sudah bercakap-cakap. Ada yang kata Sam sudah berkahwin. Ada yang cakap Sam dah nak kahwin. Runsing saya dibuatnya.

Usah risau, berita gembira itu sudah semestinya akan dikongsikan kepada umum jika ia benar-benar berlaku. Kalau anda tidak percaya, tanya pihak syarikat Global Station. Sam kini terlibat dengan penggambaran berjudul Bimbo bersama produksi itu. Dan dia akan menjalani penggambaran drama itu di Korea. Jadi, bila masa dia nak kahwin? Hahaha.

shaheizy sam

Sebelum ini, Shaheizy Sam sering dikaitkan dengan hubungan percintaan bersama pelakon Syatilia Melvin. Namun Syatilia telah memaklumkan yang dirinya tidak tahu menahu tentang persiapan perkahwinan yang kononnya sedang rancak dilakukan. Apa pun, Abang Nara yakin Shaheizy Sam akan memaklumkan kepada peminatnya apabila hari istimewa itu tiba. Selaku peminat, sabarlah menanti. Sumber Mstar Online.