May 11th, 2010

adik pengacara rtm

Semalam dalam entri gambar adik pengacara RTM yang disuperimpose memakai rantai salib, ramai yang komen kata yang si adik nie mengaku dalam Facebook dia yang memang dia sengaja pakai rantai tersebut.  Terus kami dengan pantasnya menjalankan intipan paparazi teknik tertinggi dan berjaya menjumpai komen Facebook yang dimaksudkan. Cuba korang tengok komen kat Facebook dia kat bawah tue. Nama dia Ninie Rahman.

adik pengacara rtm

Kita rewind dan dengar balik kata-kata akaknya, Suriani Rahman yang cakap gambar tersebut telah disuperimpose. Siap si adiknya sendiri terkejut dengan kewujudan gambar tersebut.

[note]Dia ada ramai rakan bukan Islam. Namun saya pasti dia tidak akan memakai rantai berkenaan semata-mata untuk mendapatkan perhatian atau terikut-ikut cara hidup rakannya. Malah Murni terkejut melihat gambar itu. Ini kerja orang yang menggunakan teknik pertindihan (super impose) seolah-olah kononnya dia memakai rantai itu.[/note]

Wahai pembaca-pembaca yang bijaksana, kesimpulannya di sini ialah Facebook si adik Suriani Rahman (Ninie Rahman) ini telah pun dihack, diupload gambar yang telah disuper impose, dan kemudian si hackers itu dengan bangganya telah mengkomen gambar yang diuploadkan. Memang gila hebat hackers nie. Kagum kami sebab dia sanggup perhabiskan masanya yang berharga untuk buat benda-benda nie.

Kepada Suriani sekeluarga, semoga tabah dengan cabaran dan dugaan ini. Dunia teknologi sekarang memang banyak hackers, super imposed dan pelbagai lagi. Diorang memang jahat!!!

May 11th, 2010

suriani pengacara rtm

Bertalu-talu email masuk ke inbox kami yang mintak tolong kami sharekan gambar Suriani Rahman, pengacara RTM yang baru-baru ini sudah membuat kenyataan dalam Harian Metro. Gambar di atas yang hanya memakai coli sahaja bukanlah gambar Suriani. Itu kata-kata dari tuan punya badan sendiri:-

[note]Saya ambil berat hal pemakaian dan imej. Saya tidak akan berpakaian seperti itu di khalayak ramai atau merakam gambar dalam keadaan begitu. Jika dilihat dengan teliti, Individu dalam gambar itu bukan saya. Mungkin juga ia hanya pelanduk dua serupa[/note]

Kami tak dapat nak lihat dengan teliti sebab gambarnya ditangkap dari jauh. Tuan empunya badan dah kata itu bukan dia, maka kita terima jerlah kan? Ada jugak gambar-gambar lain yang agak kontroversi seperti gambar Suriani di dalam bar penuh dengan botol arak. Suriani ada penjelasan terhadap gambar-gambar tersebut:-

[note]Memang kebanyakan restoran Perancis menjual minuman keras. Kebetulan saya duduk di sebuah meja makan membelakangi rak minuman itu. Saya membuka menu untuk memilih makanan, bukan minuman keras,” kata ibu tunggal berusia awal 40-an itu.[/note]

Kami percaya dengan kata-kata Suriani. Selebriti Malaysia semuanya baik-baik belaka. Kalau gambar seksi-seksi nie memang kesemuanya pelanduk dua serupa ataupun super impose. Sungguh jahat mereka-mereka yang berbuat demikian. Kesian kat tuan punya empunya badan.

Lagi gambar Suriani Rahman, pengacara RTM yang kini makin popular dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm