December 16th, 2019

Perjuangan 2 peserta wanita di dalam GV6 akhirnya tamat di peringkat separuh akhir apabila Wann dan Noorshila Amin diumumkan tersingkir semalam. Ini bermaknya hanya ada 6 peserta bakal bertanding di final GV6 minggu ini iaitu Hardy Miza, Naqiu,Sham Visa, One Nation Emcee, Jatt dan Nurfatima.

gegar vaganza 6 semi final

Untuk makluman, pada minggu separuh akhir kesemua peserta diberi dua tugasan iaitu menyanyikan lagu secara solo dan juga berduet dengan artis pilihan. Secara jujurnya, persembahan Wann dan Noorshila Amin semalam memang mengecewakan. Berdasarkan komen juri, Wann gagal menunjukkan gaya nyanyian yang versatile sementara duet antara Noorshila Amin dan Ifa Raziah pula tidak harmoni serta kelihatan seperti bersaing sesama sendiri.

wann gv6

noorshila amin

Jika sebelum ini rata-rata ramai yang beranggapan bahawa Naqiu akan merangkul gelaran juara GV6 dengan mudah, namun apabila sudah sampai ke pentas akhir ini, aura Hardy Miza semakin mantap dan mengkagumkan.

Jangan lepaskan peluang untuk menonton kembali persembahan hebat Hardy Miza semalam dengan menggunakan  Digi CILI PADI yang memberikan UNLIMITED Youtube dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari. Bolehlah layan kelunakan suara Hardy Miza sambil jatuh cinta dengan kekacakan wajahnya.

hardy miza

Untuk makluman, penyanyi dari Singapura ini telah mengungguli minggu separuh akhir GV6 dengan markah sebanyak 82 peratus dengan Naqiu berada di tempat kedua dengan markah 72 peratus. Nampak gayanya memang sengit persaingan di pentas akhir kelak.

naqiu

Ha, lepas GV6 berakhir nanti, confirm korang nak tahu perkembangan semasa para peserta program ini kan? Ha, tak payah risau sebab  Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan Digi CILI PADI untuk tempoh 30 hari yang membolehkan korang ikuti Facebook, Twitter dan Instagram artis-artis kegemaran anda tanpa had. Barulah rasa dekat je di hati walaupun dah tak boleh tengok aksi mereka di kaca tv.

Apa-apa pun perjuangan para peserta GV6 akan berakhir pada minggu hadapan. Siapakah yang akan bergelar juara GV6 sekaligus membawa pulang hadiah bernilai wang tunai RM100,000? Adakah akan ada kejutan kelak?? Sama-sama kita nantikan pentas akhir GV6 pada hari Ahad ini.

Last but not least, jangan lepaskan peluang untuk meMAKSIMUMkan aktiviti Internet anda sama ada main game atau mendengar muzik bersama dengan Digi CILI Padi. Maklumat lanjut layari www.digi.my.

October 14th, 2019

Ramai peminat Gegar Vaganza kini kembali ‘bangun’ selepas musim ke-6 rancangan itu mula bersiaran di kaca televisyen kelmarin. Bukan calang-calang peserta yang berentap untuk musim kali ini. Antaranya ialah Roy, Jatt Ali, Wann, Noorshila Amin, Hady Mirza, Mazleela, Feeza, Nurfatima, Naqiu Boboy, Ameer Sofazr, Hady Mirza dan dua kumpulan duo iaitu Kool dan One Nation Emcees.

Pun begitu yang paling menarik perhatian ialah kemunculan semula vokalis Visa iaitu Sham yang pernah mengumumkan bahawa dia telah menarik diri daripada terus berkecimpung dalam industri hiburan tanah air suatu ketika dahulu.

sham visa dituduh buat pembedahan plastik untuk kelihatan seperti tony stark

Kemunculan semulanya dengan imej baru membuatkan ramai peminat jadi tak keruan kerana masih kekal tampan walaupun sudah menginjak usia 43 tahun. Tampil dengan imej berkumis dan mengenakan cermin mata bulat, dia kini digelar sebagai Tony Stark Malaysia, watak adiwira yang telah dijayakan pelakon antarabangsa terkenal iaitu Robert Downey Jr.

sham visa dituduh buat pembedahan plastik untuk kelihatan seperti tony stark

Tapi yang tak seronoknya apabila ada suara sumbang yang menuduh penyanyi veteran itu telah melakukan pembedahan plastik bagi membuatkan dia kelihatan seiras dengan watak Iron Man itu.

Saya tak boleh nak komen banyak mengenai perkara itu. Ada yang kata saya membuat pembedahan plastik tetapi saya nak berterima kasih kepada ayah saya lah yang bagi ini (raut wajah).

Namun begitu, dia tidak mahu ambil pusing mengenai kontroversi itu kerana dia faham itu adalah lumrah yang perlu dihadapi jika mahu bergelar sebagai anak seni. Penyanyi yang popular dengan lagu “Dalam Gerimis” itu menambah bahawa fokus utamanya adalah untuk memberikan persembahan yang terbaik bagi mengubat rindu kepada peminatnya.

Sumber: ASTRO Awani

September 25th, 2019

Seperti biasa setiap tahun pasti ramai yang menantikan program Gegar Vaganza. Setelah sekian lama berteka-teki siapa agaknya bakal bersaing pada tahun ini, akhirnya semalam,  pihak Astro telah mengumumkan senarai rasmi peserta Gegar Vaganza musim keenam (GV6).

gegar vaganza 6

Bakal bersiaran bermula 13 Oktober ini, senarai peserta yang terlibat untuk GV 6 boleh tahan hebatnya. Antara yang terlibat dalam persaingan pada musim ini ialah Wann, Sham Visa, Noorshila Amin, Naqiu Boboy, Ameer Sofazr, Hady Mirza, Mazleela dan Faeza.

Turut bersaing dengan mereka ialah  penyanyi yang kini menetap di Canberra, Australia, Nurfatima.

peserta gegar vaganza 6

Tidak ketinggalan dua kumpulan duo iaitu Kool dan One Nation Emcees (Mimi Fly, Jojo Fly, Kozae dan Sabhi Saddi) serta penyanyi yang popular dengan lagu Ratnaku, Roy dan Jatt Ali daripada kumpulan Black Dog Bone.

Nabil Ahmad dan Jihan Muse masih kekal sebagai pengacara manakala Datuk Ramli MS dan menggalas tanggungjawab sebagai juri tetap bersama juri baharu iaitu penyanyi legenda popular Indonesia, Hetty Koes Endang.

hos gegar vaganza 6

Teruja betul kami ingin melihat persembahan daripada kesemua peserta, korang pula macam mana? Siapa peserta kegemaran korang?

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : Instagram Astro Gempak & Cuckoo Malaysia