Written by Bella | June 18th, 2015

Apabila pelakon Shah Jaszle memuat naik foto beliau bersama kekasih Hanis Husna yang lengkap berpakaian seperti pengantin dengak kapsyen “finally” telah menimbulkan teka teki tentang status terkini pelakon tersebut.

Selepas itu, beberapa foto perkahwinan mereka telah tersebar di Internet  tetapi Shah masih lagi tidak mahu memberikan sebarang penjelasan berhubung perkara itu.

Terbaru menerusi akhbar Harian Metro, Shah telah tampil membuat pengakuan yang beliau sudah mendirikan rumah tangga bersama Hanis Husna pada 1 Mei lepas.

Betul, saya sudah berkahwin pada 1 Mei lalu. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.Sepatutnya kami berkahwin Disember lalu, tetapi menangguhkannya kerana arwah ayah sakit. Sekali lagi majlis ditangguhkan apabila ayah meninggal dunia pada Februari lalu. Selepas tiga bulan, barulah kami sepakat bernikah.

Jelas pelakon yang sedang hangat dengan drama Bidadari ini, beliau sama sekali tidak sengaja untuk merahsiakan perkahwinan beliau, tetapi ia atas permintaan keluarga yang mahu majlis pernikahan mereka dilakukan secara privasi.

Bukan sengaja merahsiakan hal ini, tetapi ia atas permintaan keluarga yang mahukan majlis kami berlangsung secara privasi. Tambahan pula kes mahkamah (tangkap khalwat) saya masih berjalan. Selepas nikah saya ada buat majlis makan-makan. Insya-Allah majlis di sebelah isteri juga akan ada selepas ini.

Pasangan Shah Jaszle dan Hanis Husna selamat dinikahkan tepat jam 9 pagi di Masjid Kampung Ara, Damansara de­ngan bersaksikan keluarga terdekat.

Sekarang segala teka teki dan spekulasi telah terjawab, tidak terlalu lambat untuk kami ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru buat Shah Jaszle dan Hanis Husna. Semoga berkekalan sehingga akhir hayat.Sumber Berita: Harian Metro
shah jaszle

P.S: Dapatkan segera koleksi terbaru Telekung Cotton Exclusive keluaran khas GudangMY! Beserta dengan beg bagi memudahkan utk dibawa ke mana2! Telekung Cotton Exclusive mempunyai design yang menarik dan juga FREE SIZE sesuai utk semua golongan! Harga hanya RM79 free postage seluruh Malaysia! Telefon/SMS/Whatsapp ke 019-2361986 atau LIKE Facebook GudangMY.
 

Written by serenity | May 4th, 2015

Tahniah buat pelakon Shahrizal Jaszle yang telah melangsungkan pernikahan dengan model Hanis Husna Mohamad Nadzree pada 1 Mei lepas di kediaman keluarga Husna di Kelantan.

Sebelum ini Shahz, 27, mengumumkan bahawa Husna, 19, ialah teman wanita barunya menggunakan akaun Instagram, menimbulkan kontroversi kerana ia tidak diketahui oleh tunangnya ketika itu, Redzwani Puteri. photo 11208247_1599747226932115_281919903_n.jpg
Bagaimanapun semua itu sudah jauh ditinggalkan setahun lepas. Semoga ini pernikahan ini menamatkan kontroversi Shahz Jaszle dan akan berkekalan hingga ke akhir hayat.

Lagi enam gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Zakwan Nadzree.

Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membawakan kepada anda Siri…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 27 April 2015

 
Written by AbangNara | July 19th, 2012

Akhirnya seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini, majlis merisik Shah Jaszle dan Redzwani Puteri telah berjalan dengan lancarnya pada 15 Julai yang lalu. Nampaknya mereka berdua kini telah maju setapak lagi untuk mendirikan masjid. Semoga segala urusan mereka ke arah itu dipermudahkan lagi selepas ini.

majlis merisik shah jaszle

Redzwani Puteri nampak sangat anggun di dalam pakaian serba hijau manakala Shah Jaszle tetap maintain hensem dengan pakaian berwarna krim. Sekali tengok, mereka berdua memang seperti pinang dibelah dua. Diharap selepas ini, tiada lagi kontroversi di antara Shah Jaszle dan wanita-wanita lain.

majlis merisik shah jaszle

Abang Nara rasa tak sabar pula nak menunggu majlis pertunangan dan perkahwinan mereka berdua. Kalau majlis merisik pun dah semeriah ini, pastinya majlis yang lain akan lebih grand. Marilah sama-sama kita doakan agar mereka cepat-cepat bernikah. Orang kata, tak baik tunggu lama-lama. Tak gitu?

Written by AbangNara | June 18th, 2012

Walaupun mahu orang ramai memanggilnya dengan nama Shahrizal, Abang Nara tetap rasa nama Shah Jaszle lebih komersil dan sedap didengar. Sekian lama sepi daripada kontroversi, hari ini menerusi Twitternya, Shah Jaszle telah berkongsi sekeping gambar yang diambil menggunakan Instagram.

shah jaszle risik

Berdasarkan ayat-ayat di dalam gambar ini, tarikh 15 Julai yang dibulatkan akan menjadi hari Shah Jaszle masuk merisik kekasih hatinya. Beserta dengan gambar ini, Shah Jaszle telah pun me”mention” nama Redzwani Puteri. Untuk makluman, Abang Nara pernah menulis tentang Redzwani Puteri yang dikatakan kekasih baru Shah Jaszle selepas putus dengan Miera Liyana. Boleh baca entri tersebut di sini.

shah jaszle risik

Jika benar apa yang ditulis dan dikongsi oleh Shah Jaszle ini, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan. Umur kita pun bukannya semakin muda. Satu hari nanti, pasti akan mendirikan rumah tangga bersama orang yang tercinta. Lagi cepat lagilah bagus kan? Moga-moga segala perancangan Shah Jaszle dan Redzwani Puteri akan berjalan dengan lancar.