March 20th, 2018

Serina Redzuawan, 35, anak kepada chef selebriti terkenal Datuk Chef Wan, mendirikan rumahtangga dengan Gavin O’Luanaigh, atau nama Islamnya Salehuddin Ghafar, 41, seorang warga Britain pada 1 Disember 2010.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Tristan Tareef, 7,  dan Safiyya, 6. Pasangan ini bercerai talak satu pada 1 Ogos 2017 dan melalui persetujuan  bersama, anak-anak mereka tinggal dengan Gavin. Namun begitu, melalui akaun Instagram Chef Wan mendedahkan sikap sebenar Gavin yang berkhalwat dengan wanita lain sewaktu anak-anaknya ada di rumah dan hanya membenarkan Serina berjumpa anak-anak pada hujung minggu dalam tempoh yang singkat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Chef Wan menulis:

Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.47_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.20.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.22.34_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.23.01_AM

Serina juga bersetuju dengan tindakan bapanya dan akan mendapatkan hak jagaan anak-anaknya di mahkamah.

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

This is the bitch while having an affair with that bastard who is still married to my daughter lagi rupanya. He on the other hand admitted to my daughter he does not believed in Islam and either believed any religion exist. After my daughter is out and she in.. Senang kan.. Sudah kena tangkap berkalwat pagi2 buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced. My question is lepas kena tangkap nak kawin dgn cilaka ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion. He should be strip of that name as he is no longer a muslim pun. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this. Now that they are married i am also worried about both my grandchildren under the care of ibu tiri jenis begini. May Allah be with me to bring out the truth.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on


Ramai pengikut bersetuju dengan keputusan Chef Wan dan Serina untuk berjuang mendapatkan hak jagaan Tristan dan Safiyya di mahkamah demi menyelamatkan akidah dan menjaga kebajikan anak-anak itu. Kita harapkan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua. – beautifulnara.com

August 1st, 2017

Sebelum ini Netizen dikejutkan dengan badai dalam perkahwinan anak Chef selebriti terkenal Malaysia, Serina Redzuawan, 34, dengan suaminya, Gavin O’Luanagh atau Salahuddin Ghaffar, 40.

Hari ini, Serina dan Salahudin  sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur.  Talak itu dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Nurul Hidayah Jani selepas mahkamah membenarkan permohonan yang difailkan Serina. Salahudin juga menarik balik permohonan nusyuz terhadap Serina yang telah difailkannya.


Serina dan Salahuddin bernikah pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua cahaya mata, Tristan Tareef, 6, serta Isabella Saffiya, 5.

Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada Khamis lalu telah memberikan hak jagaan kekal dua anak mereka kepada Salahudin berdasarkan beberapa syarat dan terma lawatan yang dipersetujui bersama.

Punca sebenar perpisahan mereka tidak diketahui kerana keengganan Serina mendedahkannya, namun Serina memberitahu akan tetap berkawan baik dengan Salahudin dan bersama-sama menjaga anak-anak mereka.

Serina bagaimanapun mengakui telah dua tahun tinggal berasingan dari Salahudin sebelum perceraian mereka dalam satu status di akaun Instagramnya.
Screen_Shot_2017-08-01_at_3.53.46_PM
Sumber: Utusan Online

June 28th, 2017

Hari Raya sememangnya meriah dengan kehadiran para tetamu ke rumah kita. Seronok sekali sekala dapat berjumpa saudara mara dan kawan-kawan lama. Berborak sambil makan kuih raya. Namun sudah tentu, kehadiran kanak-kanak kecil yang tidak dikawal oleh ibu bapa sedikit sebanyak mencacatkan kemeriah Aidilfitri. Terbaru, Chef Wan menerusi akaun Instagramnya telah menegur ibu bapa yang tidak mendidik anak-anak mereka menjaga adab ketika bertandang ke rumah orang.

chef wan

Tulis Chef Wan:-

Setiap Hari Raya saya pasti ada masalah all this Rendang atau kuah kacang yg leave a stain on my dining chair.
My bro kata ada guests tadi anaknya jatuhkan di atas kerusi.

Over the years mcm2 tetamu yg ziarahi kami at times yg anak2 mereka yg kecil main2 ramas kueh dan tabur2 atas lantai mak bapak kisah pun tidak.

Off course saya akan tegur mcm saya tegur some guests yg ambil cakes dan cookies and left on the plate with out eating them.
Saya tegur mereka and said jika tak nak makan jangan membazir makanan mcm tu.

This goes with adults mau pun kanak2. Ramai lagi yg nak menjamunya lagi. Emak pernah tegur saya tegur anak2 tetamu as she said nanti mereka kecil hati. I told my mother guests yg behave that manner need to be told otherwise that bad habits mereka bawa ke rumah orang lain.
I dont believed in sweeping all that issue under the carpet and later mengata behind mereka kerana kita tak suka apa yg mereka laku kan.
Saya suka tegur depan2 secara baik.

I rather not have such a guests that does not learned how to menghormati rumah tetamu mereka. Segala adap nak masuk kerumah orang mereka mesti pelihara dgn baik. Saya pantang juga org bila datang kerumah saya suka meraba itu dan ini. Ada yg sering suka tanya berapa harga itu dan ini.

At time ada yg tanya berapa harga nilai rumah atau harga almari antique itu dan ini? Pasti saya bahasa kan” Nak tolong bayar kan hutang ke sibuk menanya itu dan ini harga berapa. Its so tacky to do that.

Yg guna tandas tetamu tak flush atau kencing bertabur pun ada. Mcm2 manusia yg tak ambil kisah. Baik apa pun tak la semua yg perangai mcm tu. Ini hanya segelintir sahaja that u see also di mana2 juga. Yg anak lari sana sini mcm di rasuk dik pelesit pun ada. Langsung tak makan saman. Kena jerit dgn saya a few years ago langsung tak dtg lagi.

Mana tidak emak bapak boleh pandang mcm tunggul lagi. Jika cucu2 saya lama dah kena tangan mcm my arwah dad did to us masa kecil.
Emak cubit adik2 sampai lebam yg saya ingat. Pelik bila kita jadi mak bapak tak boleh lentur anak2 sejak kecil lagi.

Anak2 pagi2 kena lepas masjid beri peluang pada Tuan rumah untuk bermaafan bersama keluarga dahulu baru after 10.30am nak ziarah rumah tetamu itu.

chef wan

Secara jujurnya, teguran Chef Wan ini memang pedas namun itulah kebenarannya. Abang Nara pun kadangkala terlepas pandang anak sendiri. Iyerlah terlalu asyik berborak sambil terlupa nak tengok keletah anak. Semoga teguran dari Chef Wan ini membuka mata kita dan lebih berhati-hati ketika bertandang ke rumah kawan-kawan di Hari Raya ini. Terima kasih Chef Wan atas nasihat yang amat berguna.

January 22nd, 2015

Datuk Chef Wan kini sedang mendapatkan rawatan di Hospital Gleneagles Jalan Ampang kerana menghidapi penyakit bronkitis. Sebelum ini Chef Wan telah mengalami batuk-batuk sejak pulang dari Langkawi. Mungkin keadaan cuaca yang tidak menentu turut menurunkan kadar kesihatan Chef Wan. Menariknya, Chef Wan ditempatkan di dalam wad presedential suite yang bernilai RM3,800 semalam. Nasib baik itu semua dibayar oleh insurans miliknya.

serina chef wan

Abang Nara juga ada mengambil insurans untuk masa-masa sebegini. Iyerlah, kita tak tahu sakit tue bila nak datangnya. Jadi apabila datang sakit, sekurang-kurangnya dah bersedia dari segi kewangan. Kalau berminat nak tahu pasal insurans, bolehlah SMS/Whatsapp ejen insurans Abang Nara iaitu Naf/Nizam di 017-3413043 atau email je diorang [email protected]. Bukan orang dewasa je boleh ambil insurans. Plan untuk anak-anak pun ada. Bulan-bulan bayar minimum RM100 dan Insya Allah boleh lapang hati bila ada kena masuk hospital. Cuba baca sikit apa Chef Wan cakap:-

My presidential suite room at the Gleneagle hospital is like a hotel pulak.It has its own office, two kitchen area siap dua peti sejuk and 3 TV.Bedroom, Living and asst or Maid TV area jugak. I was told all for rm$3,800.00 a night.When i was told mula2 almost nak jatuh pitam terus.

Tapi my wonderful AIA Insurance will take care of all that lah. Jika tidak saya sewa maid room tu sahaja lah. This is the beauty of having a good medical coverage. U will never know your rainy days. Sedia kan payung sebelum hujan kan.

Thank you to my wonderful friend Puan Laila Johari from AIA Insurance that always take care of my insurance need.
When u are sick u also want abit of style and glamour which u are accustomed with. Tak kan holiday sahaja nak tidur di hotel best2 5 star sahaja.

Jika sakit pun mesti selesa. Especially if u worked superhard for your money. So jangan rasa kedekut untuk membeli insurance medical tau. Its for yr own good and family. Nasihat org tua yg dah lama makan garam.

Apa pun, sama-samalah kita doakan Chef Wan agar cepat sembuh. Banyakkan berehat. Jangan main Instagram banyak sangat. Hehehe. Semoga cepat boleh keluar hospital.