August 12th, 2015

Kehangat drama bersiri Rindu Awak 200% masih lagi terasa dan tidak dapat dinafikan bukan sahaja drama tersebut tetapi hero dan heroinnya turut terkena tempias populariti yang semakin naik dengan jumlah peminat yang ramai.

Walaubagaimanapun, ada juga berita ataupun kontroversi yang mengatakan pelakon didalam Rindu Awak 200% agak kekwat dan tidak melayan peminat dengan baik.

Kami juga ada menerima surat terbuka yang meluahkan aktres didalam drama tersebut seakan buat tidak tahu kepada peminat yang ingin bergambar dengannya dalam satu majlis rumah terbuka.

Ikuti luahan peminat tersebut dibawah:-

Assalamualaikum BeautifulNara,

Disini saya ada perkara yang ingin diluahkan kepada  anda dan  juga peminatnya. Saya telah menghadiri majlis “open house Rindu Awak 200% Raya” yang dianjurkan oleh “Nescafe Blend & Brew”. Saya datang dari jauh dengan penuh perasaan TERUJA kerana inilah kali pertama saya bertemu mereka dan menyertai majlis seperti ini. Saya MENGHARAPKAN sesuatu yang menarik di majlis tersebut kerana saya peminat TEGAR pelakon RINDU AWAK 200% namun saya agak KECEWA dan TERKILAN sangat dengan salah seorang pelakon wanitanya yang SOMBONG dan TIDAK PANDAI melayani peminatnya. Tentu anda boleh agak siapakah pelakon wanita yang saya maksudkan.

Hal ini terjadi apabila saya ada cuba untuk bergambar dengannya, tetapi  tidak dilayan. Malah, saya diminta untuk kembali ke meja makan saya setelah 10minit saya tunggu di meja makannya dengan alasan yang diberi oleh mereka yang menjaga meja makanan ialah “She’s eating” tetapi pada waktu itu sebenarnya dia sudah habis makan dan juga pada masa yang sama ada lagi peminat lain yang ingin gambar dengannya beserta “selfie”.

Kami dibiarkan begitu sahaja. Sehingga ada seorang kanak-kanak yang cuba untuk menggapai tangannya tetapi dia hanya memandang kanak-kanak tersebut dan  berlalu pergi begitu sahaja kerana ada interview dengan TV9 tanpa menghiraukan kami dan kanak-kanak tersebut. Pada waktu itu saya merasa sangat geram dan marah kerana diperlakukan seperti itu. Pelakon itu hanya bertindak bersahaja.

Bukan niat saya untuk menjatuhkan karier pelakon tersebut tetapi saya hanya ingin menegur dan memberi nasihat kepadanya. Saya tahu popularitinya semakin melonjak naik tetapi tidak semestinya dia boleh melayan peminatnya begitu sahaja. Sebagai seorang pelakon semestinya dia perlu BERAMAH MESRA dengan semua peminatnya tanpa mengira siapa mereka. Pelakon tersebut perlu ingat tanpa peminat dia bukan sesiapa pun di industri seni ini, dan hidup kita ini umpama roda yang kejap diatas kejap dibawah. Saya harap pelakon tersebut lebih SENSITIF dengan keadaan sekeliling.
Sekian, terima kasih.

Daripada : Peminat Rindu Awak 200%.

Ini bukan kali pertama kami mendengar gosip ataupun luahan peminat terhadap barisan pelakon drama Rindu Awak 200% yang agak sombong untuk melayan peminat yang ingin bergambar dengan mereka.Mungkin culture shock kot sebab tiba-tiba popular. Hurm…

Apa-apa pun kami harap pelakon tersebut tidak mudah lupa diri dan mula berlagak diva selepas popular.

December 16th, 2014

Nampaknya memang sah siri tv paling hebat untuk tahun 2014 ialah Rindu Awak 200%. Sesungguhnya rakyat Malaysia memang telah demam melihat aksi romantik Zul Ariffin dan Ayda Jebat dalam drama ini. Kehebatan lakonan mereka berdua dalam drama tersebut menyebabkan sehingga ke hari ini orang ramai masih lagi bercakap mengenainya. Malah nama Ayda Jebat daripada tidak dikenali terus menjadi popular. Sementara Zul Ariffin terus menjadi lelaki idaman Malaya.

zul ariffin

Abang Nara ada menulis beberapa artikel mengenai Rindu Awak 200% terutamanya tentang Zul Ariffin dan Ayda Jebat. Berikut ialah artikel-artikelnya:-

1. Kaki sado Zul Ariffin jadi bualan ramai
2. Peminat mahu Zul Ariffin dan Ayda Jebat kahwin
3. Gambar kemesraan Zul Ariffin dan Ayda Jebat buat peminat teruja
4. Zul Ariffin akui peluk peminat wanita di Langkawi

ayda jebat zul ariffin

Menariknya di tempat kedua untuk kategori siri tv ini ialah drama Ariana Rose. Menariknya episod akhir drama ini ditayangkan pada bulan Februari 2014. Walaupun ada lebih kurang 10 bulan selepas itu, ternyata drama ini mempunyai pengikut yang amat ramai sehingga berjaya menempatkan diri di tempat kedua. Untuk makluman, episod akhir Ariana Rose telah ditonton oleh 4.5 juta orang sekaligus memecahkan rekod yang ada. Drama ini juga telah melonjakkan nama Keith Foo dan Hisyam Hamid.

hisyam hamid

Berikut ialah senarai penuh siri tv yang paling banyak dicari di Google sepanjang tahun 2014.

1. Rindu Awak 200%
2. Ariana Rose
3. Projek Memikat Suami
4. ?? ?? (Line Walker)
5. Temptation of Wife
6. Aku Isterinya
7. Doctor Stranger
8. Deivamagal
9. Jika Itu Takdirku
10. ?? (Ruse of Engagement)

zul ariffin

Tahniah diucapkan kepada kesemua penerbit siri-siri tv tempatan terutamanya yang berbahasa Melayu. Semoga tahun 2015 akan ada drama yang lebih hit lagi.

September 30th, 2014

Nampaknya demam drama Rindu Awak 200% masih belum tamat lagi. Baru-baru ini Zul Ariffin dan Ayda Jebat dilihat telah hadir bersama-sama ke sebuah majlis yang berkaitan dengan kereta kebangsaan, Proton. Kehadiran mereka berdua telah menjadi tumpuan ramai lebih-lebih apabila melihat kemesraan yang dipamerkan. Berpegangan tangan, berpeluk pinggang dan bertepuk tampar, Zul dan Ayda tampak seperti pasangan kekasih.

ayda jebat dan zul ariffin

Adakah mereka berdua masih menghayati watak masing-masing dalam drama Rindu Awak 200% atau sememangnya Zul dan Ayda mempunyai perasaan sayang sesama sendiri? Yang pasti, mereka berdua memang ‘matching’ yang amat. Gambar-gambar yang diambil oleh peminat mereka ini jelas menunjukkan kemesraan. Para peminat sendiri tampaknya merestui sekira mereka mempunyai hubungan lebih daripada sekadar kawan. Kebanyakan peminat melahirkan rasa teruja.

ayda jebat dan zul ariffin

AApa kata anda? Sesuaikah sekiranya Zul dan Ayda benar-benar bercinta? Bak pinang dibelah dua kan? Lagi beberapa gambar bintang drama Rindu Awak 200% ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada para peminat yang menjadi paparazi penuh gaya untuk menangkap aksi mereka berdua.

ayda jebat dan zul ariffin

P.S: Hanya dalam 14 hari, Pro-White akan membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, cantik dan turut membantu meningkatkan kesihatan dalaman. Boleh dikunyah, Pro-White ada lebih daripada 10 kebaikan antaranya meningkatkan tenaga, meremajakan kulit serta mengurangkan pigmentasi. Kena cuba baru nampak kehebatan Pro-White. Klik sini untuk melihat testimonial.

ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin

ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin
ayda jebat dan zul ariffin

September 15th, 2014

Demam Zul Ariffin dan Ayda Jebat nampaknya masih belum kebah lagi. Setelah sekian lama menanti, akhirnya rating untuk drama Rindu Awak 200% telah pun dikeluarkan. Drama ini telah berjaya mencecah 4.4 juta penonton di kaca televisyen dan lebih 3.2 juta di portal Tonton. Satu angka yang amat memberangsangkan. Tahniah diucapkan kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan drama ini.

rindu awak 200

Walaupun tidak dapat menandingi kehebatan rating drama Kerana Terpaksa Aku Relakan dan Love You Mr. Arrogant, drama ini ternyata mempunyai pengikutnya yang tersendiri. Agak mengecewakan apabila drama yang mengantikan Rindu Awak 200% iaitu Maaf Jika Aku Tidak Sempurna lakonan Fahrin Ahmad dan Sara Ali kurang mendapat sambutan. Hmmmm. Mungkin semua orang nak Zul Ariffin je kot?

zul ariffin

Tak sabar rasanya mahu melihat Zul Ariffin tampil dengan buah tangan terbaru. Tak salah untuk Abang Nara katakan yang Zul adalah ‘lelaki pujaan’ wanita-wanita di Malaysia sekarang ini. Semoga momentum Zul dan Ayda akan berterusan dengan drama seterusnya,