Written by AbangNara | May 14th, 2019

Ini Farhana (bukan nama sebenar).

1

sekadar gambar hiasan

Farhana adalah seorang gadis berusia lingkungan 20-an. Seperti gadis-gadis lain yang seusia dengannya, Farhana suka membeli-belah secara online kerana ia mudah, selesa, dan paling penting LEBIH MURAH. Contohnya diskaun sehingga 90% masa Zalora Birthday Sales yang baru je tamat, beli masa promosi Goyang Shopee pulak boleh dapat “coins” sebagai ganjaran, lepas nie ada Lazada Ramadhan Mega Sale pulak. Part yang paling best ialah, selain dapat berjimat, ada juga mereka yang yang boleh shopping online secara PERCUMA. Menarik kan?

2

Ha, mereka yang boleh shopping FREE ini dikenali sebagai ‘personal shopper’. Farhana adalah salah seorang daripada ribuan ‘personal shopper’ ini. Selaku seorang ‘personal shopper’ yang berwibawa, Farhana sering meluangkan masa melihat segala tawaran, diskaun dan promosi yang sedang berlangsung. Lepas itu, apabila ternampak ternampak sesuatu tawaran yang menarik, dia akan kongsikan informasi tersebut dengan kawan-kawannya.

Kawan-kawan Farhana ini pula tak semuanya ada banyak masa terluang untuk online sepanjang masa bagi mencari tawaran terbaik. Mereka semua percayakan Farhana. Jadi mereka akan minta tolong Farhana belikan untuk diorang. Farhana akan bantu mereka buat tempahan tanpa sebarang caj tambahan. Kalau baju kat ZALORA tue harga RM80, Farhana akan mintak RM80 sharp dari kawan-kawannya.

Ha, mesti korang tertanya-tanya macam mana Farhana buat duit kan? Ini jawapannya…

3

Ya betul, Farhana menggunakan ShopBack untuk mendapatkan ‘real cash back’ ke dalam akaun banknya. Sebagai contoh, di dalam 1 minggu, Farhana berjaya memperolehi RM535 selepas membantu rakan-rakannya membeli-belah secara online.

ZALORA –> 7.5% cashback untuk pembelian RM1880 = RM141
Fashion Valet –> 6% cashback untuk pembelian RM1600 = RM96
Booking.com –> 6% cashback untuk pembelian RM3200 = RM192
Airbnb –> RM15 cashback untuk setiap tempahan lebih daripada RM375 = RM15
Lazada Mobile Reloads (Top Up) –> 5.5% cashback untuk pembelian RM1200 = RM66
Shopee –> 1% cashback untuk pembelian RM1200 = RM12
Foodpanda –> 2% cashback untuk pembelian RM650 = RM13

Jumlah dalam masa seminggu: RM535 cashback

Apa yang paling BEST, Farhana boleh ‘withdraw’ duit tersebut masuk ke dalam akaun bank dan gunakannya untuk membeli apa sahaja yang diinginkan. Diingatkan sekali lagi, duit sebanyak ini diperolehi oleh Farhana secara FREE!!! Ini langkah-langkah yang dilakukan oleh Farhana sebagai rujukan kita semua:-

1. Tengok order kawan-kawan. Contoh ada minta tolong beli vakum Dyson kat Lazada
2. Buka applikasi ShopBack
3. Klik pautan Lazada dari applikasi ShopBack
4. Tunggu ShopBack “connect” kan ke Lazada untuk pastikan dapat ‘cashback’
5. Belikan vakum Dyson yang kawan order tadi. Siap!!!

Dalam tempoh 48 jam, ShopBack akan maklumkan Farhana berapakah jumlah ‘cashback’ yang akan diperolehinya. Selama 3 tahun Farhana membantu kawan-kawannya bershopping dengan cara ini dan jumlah wang yang berjaya dikumpul olehnya ialah sebanyak RM25,000. Ringgit Malaysia Dua Puluh Lima Ribu. Memang terlebih berbaloi-baloi wei!!!

4

Ha, mesti ada yang teringin nak jadi ‘personal shopper’ macam Farhana kan? First thing first korang kena download applikasi ShopBack di SINI terlebih dahulu. Ada lebih 500 rakan kongsi seperti Lazada, Nike, Expedia, ZALORA di dalamnya. Sekarang ini adalah masa terbaik untuk anda bermula kerana semua orang pun akan shopping sempena Hari Raya Aidilfitri. Memang the best time untuk kumpulkan “cashback” sebanyak mungkin. Inilah masanya untuk ringan tulang menolong kawan-kawan, adik beradik, mak ayah, sepupu-papat korang shopping baju raya diorang. Boleh dapat duit raya lagi tue!!!

123141234123

Muatturun applikasi ShopBack sekarang juga di SINI dan anda akan dapat ‘welcome gift’ jika anda mendaftar sebelum 7 Jun 2019. Satu email dengan maklumat tentang ‘welcome gift’ (sama ada Grab code RM5 atau ShopBack Bonus Cashback bernilai RM5) ini akan dihantar kepada anda dalam masa 5 hari selepas pendaftaran. Selamat mencuba!

Written by AbangNara | May 10th, 2019

Hello, selamat sejahtera semua. Nama saya Truffle. Saya ialah seekor kucing.

1

comel kan saya?

Seperti biasa, selepas tuan saya pergi ke pejabat dan meninggalkan saya berseorangan, saya dan rakan-rakan meng”update” perkembangan terkini masing-masing. Ini adalah rutin harian ahli-ahli Persatuan Kucing-Kucing Seluruh Malaysia (PKSM).

213123

itu Snowy. Saya ada “crush” kat dia

Hari ini, saya terkejut apabila mendapat tahu kehidupan tenang dan aman beberapa orang rakan saya telah terganggu dan tergugat dengan kehadiran satu “benda” ini. Mereka tidak dapat menahan rasa ingin tahu sebaik sahaja terhidu dan ternampak “benda” ini. Ini adalah satu masalah yang amat BERAT untuk kami semua!!!

65865756

Demi membuktikan kata-kata mereka adalah benar dan bukan rekaan semata-mata, kawan-kawan saya telah menghantar video sebagai bukti. Memang “benda” ini cukup mengujakan dan mampu membuatkan kami semua mengiau tanpa henti. Korang tengoklah sendiri!!!

Setelah membuat sedikit kajian, identiti “benda” tersebut berjaya saya kenalpasti. Ia adalah KFC Golden Egg Crunch.

Untitled-1

adui, saya tengok gambar nie pun dah meleleh air liur dibuatnya

KFC Golden Egg Crunch ini adalah kombinasi ayam Hot & Spicy dengan telur masin, daun kari dan selasih manis yang sangat-sangat lazat. Gabungan rasa masin, pedas dan manis hidangan ini memang membuatkan kami semua tidak keruan. Tengah tidur pun boleh bangun balik bila tuan rumah bawa balik KFC Golden Egg Crunch nie untuk berbuka puasa. Heh heh heh..

2

Pelbagai usaha telah kami lakukan untuk menarik perhatian tuan kami agar dia leka, sekaligus memberikan peluang kami menikmati keenakan KFC Golden Egg Crunch ini. Kalaulah kami boleh pergi order sendiri kat KFC, memang hari ini jugak kami pergi. Dengan harga RM14.90 sahaja, boleh dapat 2 ketul ayam, 1 minuman Mangga Ria, 1 kentang putar dan 1 coleslaw. Memang berbaloi-baloi!!! Sesuai sangat untuk juadah berbuka puasa. Lagipun puasa kan sebulan, bolehlah kita mencuba pelbagai jenis makanan termasuk KFC Golden Egg Crunch ni.

Setelah melakukan perbincangan secara menyeluruh bersama kesemua ahli-ahli Persatuan Kucing-Kucing Seluruh Malaysia (PKSM), berikut adalah pesanan yang kami para kucing ingin sampaikan kepada anda semua:-

“MIAW, miaaaaaaaaw, miawwww, miawwwww, MI AAA WWWWW, Miawawwawaw”

“Oi kalau bawa balik KFC Golden Egg Crunch tu janganlah makan sorang-sorang. Bagilah kat kitoarang sikit. Kitorang pun teringin jugak”

Sekian, semoga selepas ini, kami juga akan dapat menikmati kelazatan dan kesedapan KFC Golden Egg Crunch ini. Tolong sampaikan pesanan ini kepada kawan-kawan anda yang ada membela kucing di rumah. Kalau boleh, suruh diorang bawak balik KFC Golden Egg Crunch selepas balik kerja hari ini. Boleh ke https://kfc.com.my/find-a-kfc untuk melihat cawangan KFC berhampiran anda. Miaw miaw miaw miawwww (Tq so much).



Written by Bella | May 21st, 2018

Mengambil keberkatan di bulan Ramadhan yang mulia ini, aktres Nur Fazura nampaknya sudah mula tampil berhijab sejak hari pertama puasa. Fazura kelihatan cukup cantik dan manis sekali sehingga mendapat pujian daripada netizen.

Gaya tudungnya ringkas sahaja tetapi tetap tampak kemas dan menyerlahkan lagi keayuan beliau. Rata-rata peminat sangat teruja dengan perubahan imej Fazura dan berdoa agar beliau terus istiqamah.

Bertuah betul Fattah Amin dapat seorang isteri yang sangat sopan dan menghormati bulan suci Ramadhan. Mesti hati Fattah “cair” setiap kali melihat wajah isterinya kan?

Beberapa lagi foto Fazura yang cantik berhijab dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | May 17th, 2018

Pada bulan Ramadhan yang mulia ini, ramai yang megambil keberkatan untuk berubah menjadi seorang yang lebih baik. Sebelum ini, beberapa artis Malaysia mula bertudung ketika tibanya bulan puasa dan akhirnya pintu hati mereka terbuka untuk menutup aurat sepenuhnya.

Terbaru, pelakon Nora Danish ada memuat naik beberapa foto dirinya berhijab dengan ucapan khas bersempena Ramadhan di akaun Instagramnya beberapa jam yang lalu. Foto itu mendapat perhatian ramai kerana Nora tampak begitu manis sekali dan ia turut menimbulkan persoalan adakah Nora sudah bertudung sepenuhnya?

Rata-rata peminat begitu gembira sekali melihat penampilan beliau itu dan berdoa agar Nora kekal istiqamah.

Penulis agak terpegun juga melihat kecantikan Nora, sejuk mata memandang. Harapnya pintu hati beliau akan terbuka dan bersedia untuk menutup aurat dengan sempurna.