Written by AbangNara | August 6th, 2018

Pejam celik pejam celik, Hari Raya Aidiladha bakal menjelma tidak lama lagi. Selain daripada menunaikan ibadah haji buat mereka yang berkemampuan, ibadah qurban juga sangat-sangat dituntut untuk dilakukan oleh umat Islam pada perayaan ini. Dewasa ini, ramai umat Islam di Malaysia yang lebih gemar melakukan qurban di luar negara. Agak-agaknya kenapa ya?

1. Lebih murah

IG_IBADAH_QURBAN_ZABEEH_2_0818

Apabila Hari Raya Aidiladha tiba, harga lembu dan kambing di Malaysia akan naik mencanak-canak kerana permintaan yang banyak. Ini adalah lumrah. Bagi mereka yang tidak mampu, alternatif melakukan ibadah qurban di luar negara amat-amat dihargai. Harganya yang jauh lebih murah membolehkan umat Islam Malaysia yang kurang berkemampuan daripada segi wang ringgit untuk turut merebut pahala melakukan ibadah ini.

2. Membantu umat Islam di luar negara yang kurang berkemampuan

image

Seperti yang kita tahu, umat Islam di negara seperti Indonesia, Myanmar, Filipina, Kemboja, Bangladesh dan Thailand tidaklah bernasib baik seperti kita. Ada yang hidup di dalam kedaifan serta kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Setahun boleh kira berapa kali mereka makan makanan seperti daging lembu dan kambing. Jadi apabila kita melakukan ibadah qurban di negara-negara ini, kita dapat memberikan mereka kegembiraan untuk menikmati juadah yang sangat-sangat ISTIMEWA dan jarang diperolehi bagi mereka.

3. Syarikat yang berpengalaman luas menguruskan ibadah qurban luar negara

Whats_App_Image_2017-09-04_at_9.59.37_AM

Berpengalaman lebih 10 tahun menguruskan ibadah qurban di luar negara, setiap tahun Zabeeh Services Sdn Bhd akan membuka peluang buat umat Islam Malaysia yang ingin melakukan ibadah ini pada harga mampu bayar. 1 bahagian lembu adalah RM300 sementara seekor kambing cuma RM580. Setiap tahun juga Abang Nara akan pastikan melakukan ibadah korban bersama syarikat ini kerana kecekapan mereka, pengalaman yang luas serta kemesraan mereka melayan sebarang pertanyaan.

4. Dapat sijil

f3828d5b-18df-4f3c-a189-47d1c6844564

Untuk memastikan ketelusan dan kesahihan ibadah qurban luar negara tersebut telah dilakukan, Zabeeh Services Sdn Bhd akan menghantar sijil pengesahan qurban kepada mereka yang menggunakan perkhidmatan mereka. . Di dalam sijil dinyatakan tempat dan masa ibadah qurban dilakukan. Jadi kita tidak akan ragu-ragu dengan status ibadah qurban kita. Memang hati akan rasa lebih lega dan tenang apabila sijil itu tiba di rumah.

5. Mudah, cepat dan selesa

image

Banyak cara untuk kita mendapatkan perkhidmatan Zabeeh Services Sdn Bhd bagi menguruskan ibadah qurban luar negara. Dengan kecanggihan teknologi yang ada sekarang, kita boleh Whatsapp, email, telefon ataupun menghantar mesej di Facebook. Untuk memudahkan anda yang berminat, Abang Nara kongsikan cara-caranya di bawah. Insya Allah kalau ada hantar je mesej, pihak Zabeeh akan balas secepat mungkin.

1. Pergi ke laman web www.zabeeh.com.my dan klik pada “Daftar Qurban Online”.
2. Hantar mesej PM ke Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online dan tulis “Saya Nak Qurban”.
3. Hantar Whatssapp ke 019-323 4577 dan nyatakan “Saya Nak Qurban”.
4. Telefon terus ke 019-323 4577 atau 03-6179 0567

Ibadah Qurban ini datangnya setahun sekali. Jadi rebutlah peluang ini untuk melakukannya.

PENAFIAN: Abang Nara nak tekankan kat sini yang sebaik-baik ibadah korban adalah dilakukan ditempat sendiri. Jika mampu, laksanakan di Malaysia. Tapi kalau tak mampu, jangan sampai tak buat langsung tau!

Semoga apa yang kita lakukan mendapat pahala dan dapat membantu umat Islam di negara-negara yang kurang bernasib baik. Maklumat lanjut layari www.zabeeh.com.my dan juga Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online.

Written by AbangNara | September 18th, 2015

Minggu hadapan umat Islam seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidiladha. Selain daripada menunaikan haji, kita digalakkan untuk melakukan ibadah qurban di hari yang mulia ini. Qurban adalah satu bentuk pengorbanan dan perkongsian, lebih-lebih lagi kepada umat Islam di negara-negara yang kurang bernasib baik. Abang Nara tertarik dengan perkhidmatan daripada www.zabeeh.com.my yang memudahkan rakyat Malaysia yang beragama Islam untuk melakukan ibadah qurban dan juga aqiqah buat umat Islam di luar negara.

qurban zabeeh

Seperti yang kita tahu, umat Islam di negara seperti Indonesia, Myanmar, Filipina, Kemboja, Bangladesh dan Thailand tidaklah bernasib baik seperti kita. Ada yang hidup di dalam kedaifan serta kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Setahun boleh kira berapa kali mereka makan makanan seperti daging lembu dan kambing. Peka dengan masalah ini, Zabeeh Services Sdn Bhd menyediakan peluang untuk kita melaksanakan ibadah qurban serta akikah luar negara dengan cara mudah, murah dan mengikut shariah bagi membantu umat-umat Islam di negara tersebut.

qurban zabeeh

Berpengalaman lebih daripada 8 tahun, antara kelebihan dan keistimewaan yang dibawakan oleh Zabeeh Services Sdn Bhd buat mereka yang berminat melakukan ibadah qurban luar negara ialah:

  1. Harga yang murah ( 1 bahagian lembu RM300, 1 ekor kambing RM550 & 1 ekor lembu RM2100)
  2. Tempahan boleh dilakukan secara online menerusi laman web www.zabeeh.com.my atau secara telefon
  3. Ada sijil pengesahan qurban yang dilakukan. Di dalam sijil dinyatakan tempat dan masa ibadah qurban dilakukan.
  4. Dapat memberi peluang buat umat Islam di luar negara merasai daging qurban
  5. Dapat rebut peluang membuat pahala kerana ibadah qurban di dalam Malaysia agak mahal dan terhad
qurban zabeeh

antara contoh ibadah qurban Zabeeh

Abang Nara pasti ramai yang berminat. Zabeeh Services Sdn Bhd masih membuka tempahan untuk mereka yang ingin melakukan ibadah qurban sempena Hari Raya Aidiladha ini (tarikh last ialah 22 September ini). Ada beberapa cara mudah untuk anda melakukannya. Meh sini Abang Nara kongsikan beberapa caranya (pilih salah satu sahaja):-

1. Pergi ke laman web www.zabeeh.com.my dan klik pada “Daftar Qurban Online”.
2. Hantar mesej PM ke Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online dan tulis “Saya Nak Qurban”.
3. Hantar Whatssapp ke 019-323 4577 dan nyatakan “Saya Nak Qurban”.
4. Telefon terus ke 019-323 4577 atau 03-6179 0567

qurban zabeeh

Senang kan? Insya Allah Abang Nara pun akan melakukan ibadah qurban ini menerusi perkhidmatan Zabeeh Services Sdn Bhd. Daripada testimonial yang Abang Nara baca di Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online, memang semua yang menggunakan khidmat mereka melahirkan rasa puas hati. Jom kita tengok beberapa gambar ketika ibadah ini dilakukan.

qurban zabeeh

qurban zabeeh

qurban zabeeh

Ibadah Qurban ini datangnya setahun sekali. Jadi rebutlah peluang ini untuk melakukannya. Semoga apa yang kita lakukan mendapat pahala dan dapat membantu umat Islam di negara-negara yang kurang bernasib baik. Maklumat lanjut layari www.zabeeh.com.my dan juga Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online.