August 6th, 2018

Pejam celik pejam celik, Hari Raya Aidiladha bakal menjelma tidak lama lagi. Selain daripada menunaikan ibadah haji buat mereka yang berkemampuan, ibadah qurban juga sangat-sangat dituntut untuk dilakukan oleh umat Islam pada perayaan ini. Dewasa ini, ramai umat Islam di Malaysia yang lebih gemar melakukan qurban di luar negara. Agak-agaknya kenapa ya?

1. Lebih murah

IG_IBADAH_QURBAN_ZABEEH_2_0818

Apabila Hari Raya Aidiladha tiba, harga lembu dan kambing di Malaysia akan naik mencanak-canak kerana permintaan yang banyak. Ini adalah lumrah. Bagi mereka yang tidak mampu, alternatif melakukan ibadah qurban di luar negara amat-amat dihargai. Harganya yang jauh lebih murah membolehkan umat Islam Malaysia yang kurang berkemampuan daripada segi wang ringgit untuk turut merebut pahala melakukan ibadah ini.

2. Membantu umat Islam di luar negara yang kurang berkemampuan

image

Seperti yang kita tahu, umat Islam di negara seperti Indonesia, Myanmar, Filipina, Kemboja, Bangladesh dan Thailand tidaklah bernasib baik seperti kita. Ada yang hidup di dalam kedaifan serta kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Setahun boleh kira berapa kali mereka makan makanan seperti daging lembu dan kambing. Jadi apabila kita melakukan ibadah qurban di negara-negara ini, kita dapat memberikan mereka kegembiraan untuk menikmati juadah yang sangat-sangat ISTIMEWA dan jarang diperolehi bagi mereka.

3. Syarikat yang berpengalaman luas menguruskan ibadah qurban luar negara

Whats_App_Image_2017-09-04_at_9.59.37_AM

Berpengalaman lebih 10 tahun menguruskan ibadah qurban di luar negara, setiap tahun Zabeeh Services Sdn Bhd akan membuka peluang buat umat Islam Malaysia yang ingin melakukan ibadah ini pada harga mampu bayar. 1 bahagian lembu adalah RM300 sementara seekor kambing cuma RM580. Setiap tahun juga Abang Nara akan pastikan melakukan ibadah korban bersama syarikat ini kerana kecekapan mereka, pengalaman yang luas serta kemesraan mereka melayan sebarang pertanyaan.

4. Dapat sijil

f3828d5b-18df-4f3c-a189-47d1c6844564

Untuk memastikan ketelusan dan kesahihan ibadah qurban luar negara tersebut telah dilakukan, Zabeeh Services Sdn Bhd akan menghantar sijil pengesahan qurban kepada mereka yang menggunakan perkhidmatan mereka. . Di dalam sijil dinyatakan tempat dan masa ibadah qurban dilakukan. Jadi kita tidak akan ragu-ragu dengan status ibadah qurban kita. Memang hati akan rasa lebih lega dan tenang apabila sijil itu tiba di rumah.

5. Mudah, cepat dan selesa

image

Banyak cara untuk kita mendapatkan perkhidmatan Zabeeh Services Sdn Bhd bagi menguruskan ibadah qurban luar negara. Dengan kecanggihan teknologi yang ada sekarang, kita boleh Whatsapp, email, telefon ataupun menghantar mesej di Facebook. Untuk memudahkan anda yang berminat, Abang Nara kongsikan cara-caranya di bawah. Insya Allah kalau ada hantar je mesej, pihak Zabeeh akan balas secepat mungkin.

1. Pergi ke laman web www.zabeeh.com.my dan klik pada “Daftar Qurban Online”.
2. Hantar mesej PM ke Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online dan tulis “Saya Nak Qurban”.
3. Hantar Whatssapp ke 019-323 4577 dan nyatakan “Saya Nak Qurban”.
4. Telefon terus ke 019-323 4577 atau 03-6179 0567

Ibadah Qurban ini datangnya setahun sekali. Jadi rebutlah peluang ini untuk melakukannya.

PENAFIAN: Abang Nara nak tekankan kat sini yang sebaik-baik ibadah korban adalah dilakukan ditempat sendiri. Jika mampu, laksanakan di Malaysia. Tapi kalau tak mampu, jangan sampai tak buat langsung tau!

Semoga apa yang kita lakukan mendapat pahala dan dapat membantu umat Islam di negara-negara yang kurang bernasib baik. Maklumat lanjut layari www.zabeeh.com.my dan juga Facebook Zabeeh-Qurban &. Aqiqah Online.


11 responses to “5 Sebab Kenapa Orang Suka Buat Qurban Di Luar Negara”

  1. Duchess DPP says:

    Last year Qurban Kepala lembu leboh naik besika. Klu nak tau Bangla rebut2 otak lembu. Deme buat lempeng ‘ ‘bappa pita’

  2. Duchess DPP says:

    Tempat aku memang Rama I foreign workers tolong lapah. Lepastu deme sorang2 bawak balik Kepala lembu jadi passenger kt seat belakang besika. Ngeriii sight

    • wekkkkkkk says:

      skrg mana ada dh bagi kepala lembu…ketua / iman kt situ suruh siat kulit dn keluarkn isi dging dlm kepala lembu tu…sbb kepala tu byk dagingnya tau..entah2 lebih 10 kilo. Dptlah utk 10 org.
      Daging sgt mhl skrg tau…tak mungkin skrg mereka bagi foreigner bawa balik naik basikal lending kt belakang mcm pembonceng.

  3. Anonymous says:

    sedapnya sop lembu baru sembelih…nyam..nyam..nyam..
    foreignerpun byk dpt tolong melapah..tapi bila berbaris…lagi byk..smpai periuk pun tinggl kuah je.
    “orgdapursimpandulumasukbekastapao”

    • silent reader says:

      tapi pernah terdengar / terbaca kat media social kot… ade seorang ustaz ni bagitahu ” HARAM kalau upah tukang sembelih tu kita bagi dari daging korban”..\

      betul ke???

      Waahualam… kalau salah betul kan la..kot tersalah dengar / baca

Loading...