February 16th, 2011

filem ratu the movie

Setakat ini kutipan  filem Malaysia kesemuanya bermain-main di angka RM8 juta. Paling tinggi sudah tentu filem Ngangkung dengan kutipan RM8.18 juta.  Dan pada 17 Mac 2011 ini, sebuah filem yang bertajuk Ratu The Movie bakal ditayangkan di pawagam Malaysia. Mampukah filem arahan Prof Madya A. Razak Mohaideen ini memecahkan rekod kutipan filem Malaysia?

Filem yang dibintangi oleh Fauziah Gous, Yasmin Hani dan ramai lagi mengisahkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’. Mencari gadis-gadis berkelayakan untuk diiktiraf sebagai ratu, akhirnya seramai 10 peserta berlatar belakangkan profesion yang berlainan dipilih untuk keperingkat akhir. Mereka akan dibawa belayar ke satu tempat untuk penilaian seterusnya.

Dua peserta terkeluar awal kerana gagal tiba ke lokasi perjumpaan seperti yang telah ditetapkan. Berlayarlah 8 peserta bersama tenaga kerja ‘PesonaRatu’ ke lokasi rahsia. Setiap seorang peserta mempunyai misi masing-masing dalam merebut takhta ratu yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, kapal mereka tersadai di sebuah pulau terpencil. Ini memaksa mereka tinggal sementara di pulau tersebut sementara menanti kapal mereka diperbaiki.

Bermulalah detik hitam yang melanda peserta-peserta yang memburu gelaran ratu ini. Kesukaran mengharungi hidup di pulau itu dengan ribut yang melanda, bekalan makanan yang semakin kehabisan dan kemunculan makhluk yang tidak diundang mula menampakkan sikap sebenar setiap seorang daripada mereka. Seorang demi seorang mula hilang dan mereka semakin cemas mencari jalan keluar.

Hanya yang bertahan mampu meneruskan hidup mereka di pulau itu. Seramai 10 pelakon baru (Bkay Nair, NurEina, Elya, Miera, Farah, Farahin, Sue, Shazlin, Jazzy, Tasha) diperkenalkan menerusi Ratu The Movie. Mereka ini dicungkil bakatnya menerusi ujibakat yang telah dilakukan oleh Line Clear Motion Pictures sebelum penggambaran filem ini dibuat.

Nampak sinopsis cerita ini agak menarik dan paling penting menampilkan bakat-bakat baru dalam industri perfileman tanah air. Mungkin ada yang agak skeptikal dengan filem arahan Prof Razak, tapi Abang Nara rasa mungkin filem ini ada sesuatu yang lain. Apa pun nantikan review dari Abang Nara mengenai filem ini. Abang Nara telah pun dijemput untuk menonton preview filem ini minggu hadapan.

Apa pendapat anda? Adakah Ratu The Movie mampu mencecah angka keramat RM10 juta? Atau ada filem lain yang anda rasa boleh mencapai kutipan tersebut? Sila kongsikan buah fikiran anda di ruangan komen.

P.S: Kat Malaysia nanti akan ada ke tempat pembuangan bayi sebegini?

February 17th, 2010

filem 2 hati 1 jiwa

Tahniah kami ucapkan kepada anda semua yang tidak pergi menonton filem 2 hati 1 jiwa. Filem arahan pengarah box office tersohor, Prof A. Razak Mohaideen nie tak mampu pun nak buat kutipan tiket RM1 juta. Dan yang paling best, tak sampai seminggu kat pawagam tayangan filem nie dah pun dihentikan. Nampaknya  anda sudah pandai membuat pilihan tepat.

Oh, oh dan oh sekali lagi. Ke manakah menghilangnya sentuhan tangan emas pengarah yang bergelar Professor nie? Selalunya kalau filem dia, paling koman minimum mesti cecah 2, 3 juta kan? Apa sampah betul ke filem 2 hati 1 jiwa nie sampai tak ada orang pergi menengok? Kami tak tahu sebab kami pun tak pernah terpasang niat nak pergi nengok cerita nie.

Tapi yang bestnya, adik kepada Prof Razak Mohaideen nie menyalahkan ketakfemesan Fauziah Ghaus dan Yasmin Hani. Sebabkan pelakon yang kurang popular, maka kutipan tiket pun jatuh berdebuk. Halo ~~~~~~~(gaya nyah sikit). Kalau ikut teori si adik Prof nie, compem cerita Adnan Sempit tue RM100,000 pun tak dapat nak cecah dik yang oi ~~ Pelakon lagi ntah sapa-sapa. Tak popular langsung. Tapi cecah gak RM8 juta.

[note]We wanted to sell the concept and not the stars, unlike  our previous movies. Unfortunately, when there  are no stars, the result is not as good.[/note]

Kalau kami jadi Fauziah Ghaus ngan Yasmin Hani, compem makan dalam dengan statement nie. Pedih beb. Orang terang-terang cakap kita tak popular. Maybe filem nie leh kutip RM10 jutan kalau watak Fauziah dan Yasmin tue digantikan ngan Lisa Surihani dan Scha Al Yahya, Sapa taknak tengok Lisa berkembar siam ngan Scha wei ~~~

Kepada Prof Razak, jangan fikir kami (penonton-penonton wayang tegar) bodoh dan tak mampu menilai mutu filem tempatan. Kami nie dah pandai-pandai belaka. Kalau filem best kami akan support. Kalau filem yang kurang best, lu faham-fahamlah sendiri. Kesimpulannya? Sila buat cerita yang best macam Adnan Sempit kalau nak kutipan puluh-puluh juta.

February 27th, 2009

gambar seksi fauziah ghaus gaus

Payah beb sebenarnya nak jadi pelakon. Lagi-lagi kalau anda berlakon di bawah pengarah yang bertaraf Professor seperti Prof Razak. Tak percaya? Cuba tanya dekat Fauziah Ghaus tentang wataknya dalam filem terbaru yang bertajuk Rasukan Ablasa.

Sampai hati Prof Razak paksa si cantik manis Fauziah Ghaus nie kencing dalam seluar sebab dirasuk dengan hantu. Confirmlah susah nak buat sebab ceritanya tak seseram mana.

Mungkin ini yang dikatakan di dalam hati Fauziah Ghaus semasa disuruh melakukan aksi tersebut:-

Adeh si Razak nie, pepandai nak suruh aku kencing dalam seluar. Letak jerlah air kosong kat suar aku nie, kan senang nak wat macam aku terkencing. Dahla cerita tak seram langsung, macam manala aku nak terkencing. Dah habis 3 gelen air aku minum nie.

Apa-apahal pun jom kita layan gambar terbaru yang agak seksi si Fauziah Ghaus @ Gaus semasa perasmian filem Rasukan Ablasa ini.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk lihat gambar-gambar comel Fauziah Gaus.

gambar seksi fauziah ghaus gaus

gambar seksi fauziah ghaus gaus

gambar seksi fauziah ghaus gaus

gambar seksi fauziah ghaus gaus