Written by AbangNara | October 19th, 2015

Tanggal 13 Ogos 2015, Abang Nara dan wife telah pun menerima kehadiran anak ketiga dalam kehidupan kami. Baby girl ini kami namakan Alara.

poh kong

Kata orang, anak itu pembawa rezeki. Alhamdulillah rezeki Alara sangat-sangat murah. Baru-baru ini Alara telah menerima hadiah daripada Poh Kong. Lagi best bukan Alara sorang je yang dapat. Arissa pun dapat juga. Hadiahnya ialah 2 loket emas Disney Baby. Patung Disney pun ada jugak.

poh kong

Arissa dan Alara kedua-duanya excited (walaupun tak tahu apa-apa) dapat hadiah loket emas Disney Baby ini. Kitoarang mak ayah pun gembira jugak. Kata orang rezeki jangan ditolak. Hehehe.

poh kong

poh kong

poh kong

Untuk makluman, Poh Kong adalah satu-satunya jenama yang diberi lesen untuk membawakan koleksi barang kemas berdasarkan karekter Disney seperti Mickey Mouse & Friends, Mickey Magic, Disney Baby, Disney Princess dan Winnie the Pooh. Kesemuanya comel-comel, cantik-cantik dan didatangkan dalam saduran emas kuning, emas putih dan juga dalam bentuk berlian. .

poh kong

Jom Abang Nara kongsikan beberapa koleksi yang mencuri perhatian ini. Kalau hadiahkan kepada anak-anak memang terbaik sangat!!! Sebelum terlupa, setiap pembeli koleksi Disney ini akan didatangkan dengan patung Disney sebagai hadiah percuma.

poh kong

loket Minnie dari koleksi Minnie Baby

poh kong

cantiknya loket Cinderella dari koleksi Disney Princess ini

poh kong

loket emas putih berbentuk epal dari koleksi Disney Princess

poh kong

subang berbentuk mahkota yang disadurkan emas putih koleksi Disney Princess

poh kong

gelang tangan dari koleksi Winnie The Pooh yang pasti menyerlahkan lagi kecomelan si comel anda

poh kong

alolo comelnya bracelet dari koleksi Mickey Magic ini

poh kong

mesti cantik kalau Arissa pakai rantai dari koleksi Mickey & Friends nie

Semua cantik-cantik dan cute-cute belaka kan? Mesti ada pembaca BeautifulNara yang teringin nak beli satu dua untuk dihadiahkan kepada permata hati tercinta kan? Jangan risau!!! Abang Nara nak kongsikan pertandingan “#PohKongFashionKids Instagram Contest” yang membolehkan anda memenangi voucher koleksi barang kemas Disney yang bernilai RM500. Bukan satu, bukan dua, bukan tiga voucher yang bakal diberikan, tetapi ada 5 voucher untuk dimenangi.

poh kong

Telah pun bermula dari 12 Oktober yang lalu, cara nak menyertai Instagram Photo Contest Poh Kong ini teramatlah mudah. Korang mesti banyak gambar anak-anak korang yang comel dan bergaya kan? Cuma perlu uploadkan gambar tersebut ke Instagram, tulis caption yang menarik dan jangan lupa hashtagkan #PohKongFashionKids. Paling penting, pastikan anda tidak terlepas untuk tag akaun Instagram Poh Kong iaitu @PohKongMy. Meh sini Abang Nara bagi contoh menggunakan gambar Arissa:-

poh kong

“Ha angkat tangan camnie ok tak? Cukup bergaya macam princess Disney tak? Ke nak I buat style lain pulak”, kata Arissa dengan muka penuh yakin. #PohKongFashionKids

Senang je kan? Gambar yang paling bergaya dengan caption yang paling awesome akan dipilih sebagai pemenang. Tips dari Abang Nara, caption tue bagi kelakar sikit. Tarikh tutup peraduan ialah pada 30 November 2015. Jadi anda masih ada banyak masa untuk mencuba. Mana tahu murah rezeki kan?

poh kong

dah-dah tepi semua, Arissa confirm menang semua voucher #PohKongFashionKids. Korang semua takyah join. Hehehe

Selamat mencuba Abang Nara ucapkan. Abang Nara pun tengah mengushar 2,3 lagi gambar Arissa dan Alara untuk diupload. Hantar banyak-banyak pun tak apa. Biar Poh Kong yang pening pilih pemenang. Maklumat lanjut layari boleh layari www.pohkong.com.my, LIKE Facebook Poh Kong Jewellers dan juga Instagram @PohKongmy.

Written by AbangNara | August 13th, 2015

Yeah~~~~ Cerita banyak tak guna, Abang Nara nak kongsikan berita gembira ini untuk anda semua. Tawaran OHSOM Poh Kong kini kembali lagi untuk cawangan mereka di Pavilion Kuala Lumpur dan Bukit Tinggi Klang. Sebelum ini tawaran OHSOM ini telah dilangsungkan di Ampang Point dan Subang Parade dan mendapat sambutan yang super hebat. Mana taknya, dengan harga bermula RM250, anda boleh memilih lebih daripada 1,000 rekaan barang kemas yang selama ini menjadi idaman.

poh kong

Bermula 14 Ogos sehingga 16 September ini, pastikan anda mengunjungi Poh Kong Pavilion dan juga Diamond & Gold by Poh Kong di Bukit Tinggi untuk tidak melepaskan tawaran OHSOM ini. Cerita banyak tak guna, meh kita tengok beberapa jenis barang kemas yang bakal dijual bermula esok ini.

poh kong

Cincin emas putih 18K dengan topaz berwarna biru (RM590)

poh kong

Kerongsang berbentuk rama-rama dengan emas putih 18k serta sapphire biru dan pink (RM5990)

poh kong

Rantai dengan 18k emas campur (emas rose & emas putih) beserta batu permata yang cukup memukau (RM4490)

poh kong

Subang dengan 18k emas rose beserta permata, citrine dan topaz biru (RM1990)

Amcam menarik kan? Banyak lagi produk-produk yang ditawarkan di Pavilion dan Bukit Tinggi sempena tawaran OHSOM ini. Meh Abang Nara sharekan lagi beberapa keping gambar.

poh kong

Cincin berly kuning (RM4990)
poh kongSubang ruby dengan 18k emas putih yang sangat menawan (RM1990)

poh kong

Rantai permata dengan emas putih 18k (RM1990)

Abang Nara berani jamin harga yang ditawarkan adalah berbaloi dan berpatutan. Pilihan pun banyak sangat-sangat. Confirm rambang mata. Nak tahu kenalah pergi tengok sendiri. Silalah ke Poh Kong Pavilion dan Bukit Tinggi Klang bermula esok sehingga 6 September ini. Maklumat lanjut layari www.pohkong.com.my. , LIKE Facebook Poh Kong dan ikuti mereka di Instagram @pohkongmy. Boleh juga tengok artikel tawaran OHSOM sebelum ini yang pernah Abang Nara kongsikan dulu.

Written by AbangNara | June 26th, 2015

Tak masuk akal!!! Murah sangat-sangat ini. Terkejut juga Abang Nara bila dapat tahu tentang tawaran OHSOM Poh Kong ini. Mana tidaknya, boleh dapatkan berlian, permata, gelang dan rantai yang super duper cantik bermula dengan harga RM250. Memang bling bling lah di pagi raya nanti.

tawaran poh kong

Bermula 26 Jun sehingga 26 Julai ini, korang wajib pergi ke Poh Kong Ampang Point atau Poh Kong Subang Parade untuk melihat sendiri pelbagai rekabentuk yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini. Abang Nara sendiri dah pergi tengok dah. Memang cantik-cantik. Meh sini Abang Nara kongsikan beberapa gambar.

tawaran poh kong

antara yang ditawarkan bersempena tawaran OHSOM ini

Apa yang menarik tentang tawaran OHSOM ini ialah range harganya yang sangat meluas. Bermula dari RM250 pun dah boleh dapat satu barang kemas. Kalau rasa ada duit lebih sikit, ada juga barang kemas pada harga pertengahan. Kalau bonus raya dapat banyak, bolehlah tengok barang kemas pada harga yang lebih tinggi. Kiranya untuk golongan pendapatan ada. Tak kiralah gaji tinggi ke, gaji rendah ke. Insya Allah ada barang kemas untuk anda bersempena tawaran OHSOM ini.

tawaran poh kong

cincin yang ditatah dengan emas 18k dengan permata cuma RM890 sahaja

tawaran poh kong

rantai berbentuk hati dengan emas putih 18k dengan permata

tawaran poh kong

gelang tangan emas puteh diserikan dengan permata berwarna biru menyerlahkan lagi kejelitaan si pemakainya

tawaran poh kong

anting-anting dengan 2 biji mutiara dan juga permata di sekelilingnya

tawaran poh kong

rantai berwarna kuning keemasan dengan gem yang amat bernilai dijadikan batuny

Ini antara koleksi barang kemas yang ditawarkan sempena tawaran OHSOM Poh Kong. Banyak lagi yang korang boleh tengok di Poh Kong Ampang Point dan Poh Kong Subang Parade bermula esok. Memang berpinau lah mata dibuatnya. Diingatkan, kesemuanya dijualkan berdasarkan first come first serve. Kalau dah habis, jangan menangis pulak. Hehehe.

tawaran poh kong

Jangan lupa layari laman web Poh Kong di www.pohkong.com.my dan juga Facebook Poh Kong untuk informasi lanjut. Selamat membeli-belah!!!

Written by AbangNara | May 27th, 2015

Bila sebut Hari Raya Aidilfitri, semua benda nak baru. Baju nak baru, tudung pun mesti baru dan paling penting, emas di tangan dan leher kenalah yang baru juga. Masa sebelum raya inilah (terutamanya bulan puasa nanti), berduyun-duyun emak-emak, gadis-gadis dan wanita-wanita yang akan membeli barang kemas untuk digayakan di pagi raya. Lip lap sana sini. Berkilau sampai silau mata.

barang kemas

salam kena singsing lengan sikit bagi nampak gelang

Abang Nara pernah pegi Poh Kong sekali masa bulan puasa. Ya Allah penuh dengan orang. Nak jalan pun tak muat. Nak window shopping pun tak boleh. Jadi apabila dijemput menghadiri majlis pelancaran Poh Kong X Gaya Koleksi Raya 2015 yang menampilkan 3 pereka fesyen terkenal iaitu Alia Bastaman, Justin Yap serta Rizman Ruzaini, memang Abang Nara terus menerimanya dengan hati terbuka.

poh kong raya

model-model gayakan koleksi barang kemas raya Poh Kong

Gambar jauh macam tue mana nak nampak barang kemas Poh Kong bersempena Hari Raya nie kan? Meh sini Abang Nara up close and personal sikit untuk anda. Memang cantik-cantik koleksi terbaru Anggun, Tranz dan Moraglione. Para tetamu yang hadir semua mata tak berkelip. Terpukau. Jom ushar jom.

1. Poh Kong Gallery X Alia Bastaman
alia bastamanalia bastamanalia bastaman

2. Poh Kong Anggun X Rizman Ruzaini

anggun anggun anggunanggun

3. Poh Kong Tranz X Justin Yapanggunanggun
anggun

Memang cantik-cantik semuanya kan? Berpinau mata Abang Nara sepanjang fesyen show tue. Nasib baiklah wife tak ikut. Kalau tak mahu dipaksanya Abang Nara beli masa tue jugak. Namun ramai juga tetamu yang lepas habis fesyen show terus pergi beli. Tak boleh tahan la tue. Menariknya ada seorang tetamu bertuah yang menang voucher Poh Kong bernilai RM4,000. Syok la dia shopping nanti.

Koleksi Poh Kong Raya 2015 ini sudah pun mula dipamerkan di kesemua kedai Poh Kong seluruh Malaysia. Harga yang ditawarkan amat berpatutan. Kualiti terjamin. Rekaan tak perlu cakaplah. Memang menawan. Jadi silalah ushar apa yang patut. Nasihat Abang Nara, beli sebelum Ramadhan sebab selalunya harga emas masih murah ketika ini. Nanti dah nak dekat raya, takut-takut harga emas akan naik. Apa pun maklumat lanjut layari www.pohkong.com.my