December 27th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada Johan Raja Lawak dan Ozlyn yang bakal menimang cahaya mata kelima. Ozlyn menerusi portal Astro Gempak mengesahkan beliau kini sedang hamil lima bulan dan hanya menyedari dirinya berbadan dua semasa menyertai pertandingan Super Spontan Superstar (SSS) 2017.

Terdahulu, video Johan tersasul bercakap mengenai kandungan serta video yang menampakkan baby bump Ozlyn ada dikongsikan di media sosial. Namun, Ozlyn tidak memberikan sebarang komen kerana ingin memastikan kandungannya itu sudah betul-betul stabil.

Advertisement

Alhamdulillah, saya bersyukur kepada Allah S.W.T. dikurniakan rezeki yang tidak ternilai ini. Kandungan saya kini sudah hampir lima bulan pun dan dijangka bersalin pada penghujung bulan Mei atau Jun 2018. Ya, saya tahu mengenai video ‘baby bump’ saya diviralkan, tapi kawan-kawan yang bagi. Namun saya tidak memberi sebarang reaksi atau kenyataan kerana tidak mahu menghebohkan tentang perkara tersebut sehinggalah kandungan saya betul-betul stabil.

Sekali lagi kami ucapkan tahniah kepada Johan dan Ozlyn. Semoga ibu dan bayi didalam kandungan sentiasa sihat.

Sumber Berita : Astro Gempak

Advertisement
February 6th, 2017

Selebrti terkenal, Johan Raja Lawak yang sering menghadiahkan isterinya, Ozlyn pelbagai hadiah mewah terutama sekali beg tangan membuatkan sesetengah pihak melabelkan beliau terlalu memanjakan isterinya.

Mengenali Ozlyn sejak di bangku sekolah lagi, Johan memberitahu beliau percaya dengan rezeki selepas kahwin.

Advertisement

Malah, Johan memberitahu sudah terlalu banyak pengorbanan yang dilakukan oleh Ozlyn sepanjang mereka bersama apatah lagi wanita itu sering berada disisinya ketika zaman susah dahulu. Apa yang dilakukan oleh Johan buat Ozlyn sekarang kerana ingin menghargai isterinya itu.

Tak siapa tahu siapa yang bersama saya ketika saya susah dulu? Saya kenal Ozlynn sejak sekolah lagi dan bercinta ketika saya masih menjual otak-otak.

Ketika dia sudah jadi artis, dia masih bersama saya, dia yang belikan baju saya, pinjamkan keretanya kalau keluar dating. Sedangkan kalau dia mahu, dia boleh cari lelaki lain yang lebih kaya. Apa sangat yang saya berikan dia hari ini berbanding apa yang dia korbankan dari dulu? Ini bukan soal memewahkan tetapi tanggungjawab.

Advertisement

Setiap apa yang diusahakan beliau adalah kerana tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga. Johan tidak mahu isteri dan anak-anaknya hidup merempat sekiranya dimasa hadapan beliau diuji dengan kesusahan semula.

Saya lelaki, kalau ditakdirkan saya susah semula, saya boleh tidur di surau atau merempat tapi anak isteri, mana mungkin saya biarkan begitu?

Sikap Johan yang menghargai isterinya harus dicontoh oleh pasangan lain. Jangan pernah meninggalkan mereka yang sering bersama kita ketika susah. Kami doakan agar Johan dan Ozlyn dilimpahkan dengan rezeki dan kebahagiaan yang lebih lagi selepas ini.

Sumber Berita : INTREND MALAYSIA

Advertisement
March 1st, 2016

Johan baru-baru ini telah merangkul lima anugerah di Anugerah MeleTOP yang telah berlangsung Ahad lalu. Anugerah tersebut ialah Top Top Meletop, Radio MeleTOP, Program Radio MeleTOP, Artis Lawak MeleTOP dan Couple MeleTOP. Bagi Abang Nara, Johan memang layak memenangi kesemua anugerah tersebut. Tiada sebarang pertikaian yang perlu diwujudkan. Agak menarik apabila Johan sendiri terkejut apabila namanya dan isteri, Ozlyn diumumkan sebagai pemenang untuk kategori Couple MeleTOP.

couple meletop

Nama-nama lain yang tercalon untuk kategori ini ialah Hanis Zalikha & Hairul Azreen, Nabil Ahmad & Zira, Lisa Surihani & Yury serta Yana Samsudin & Fadzil Zahari. Memang hebat-hebat kesemuanya. Namun ternyata rezeki milik Johan dan Ozlyn. Kata Johan:-

Advertisement

Perkara palaing terkejut pada malam tersebut ialah apabila nama saya dan Ozlyn (isteri) dinobatkan sebagai pemenang Couple MeletOP. Tak pernah terlintas langsung untuk menang anugerah itu memandangkan selebriti yang tercalon semuanya hebat-hebat. berbanding dengan kami. Kalau nak dibandingkan, kami ini selekeh saja tapi tak sangka boleh menang Couple MeleTOP. Terima kasih kepada peminat yang mengundi

couple meletop

Secara jujur, pada pandangan Abang Nara, para peminat mengundi Johan dan Ozlyn kerana suka dan gembira melihat keletah bersahaja pasangan ini yang tak ada cover-cover. Memang apa yang dilihat di laman sosial adalah diri mereka berdua yang sebenar. Kesempoian ini mendekatkan diri Johan dan Ozlyn dengan para peminat. Malah Ozlyn sendiri dilihat mesra dan sering berbalas-balas komen dengan para pengikutnya. Kerana itulah kemenangan menjadi milik mereka. Tahniah Johan dan Ozlyn. Semoga terus sempoi dan terus gila-gila seperti sekarang ini. Sumber Astro Gempak.

Advertisement
December 17th, 2014

Memang cantik nama anak perempuan Johan dan Ozlyn. Nama penuh si comel ini ialah Nur Latifah Chantiq Hanania dan boleh dipanggil Chantiq sahaja. Untuk makluman, Chantiq telah dilahirkan pada 25 November yang lalu. Walaupun telah mendedahkan nama anak mereka, Johan dan Ozlyn memaklumkan yang mereka tidak akan berkongsi gambar wajah penuh Chantiq di laman sosial.

nama anak johan dan ozlyn

Tulis Johan dan Ozlyn menerusi akaun Instagram mereka:-

Advertisement

Assalammualaikum… harini papa nk bgtau nama Baby C.. #NurLatifahChantiqHanania .. so uncle n aunty boleh panggil sya Chantiq.. n harini jugak papa belanja dr sisi tepi gambar sya.. nk tgk muka sya penuh ermmm.. mmg papa n mama x kasi.. tp kalau jumpa dpn2 papa n mama kasi tgk muka sya puas2.. cuma nk bergambar penuh je papa ckp x boleh.. sama mcm abg2 sya jugak.. ok skrg Chantiq nk tdo.. penat br blik dr hosp utk check up.. Chantiq sihat.. alhamdulillah. .

nama anak johan dan ozlyn

Semoga Nur Latifah Chantiq Hanania membesar dengan sihat dan menjadi seorang anak yang solehah di masa hadapan. Sama-samalah kita doakan. Tahniah sekali lagi kepada Johan dan Ozlyn atas kehadiran sang puteri dalam hidup mereka.
bestbuyworldP.S:  Best Buy World Malaysia sedang mengadakan promosi akhir tahun. Jom dapatkan barangan-barangan jenama popular seperti SK-II, Estee Lauder, Clinique,Christian Dior, Chanel dan Calvin Klein pada harga potongan. Pelbagai potongan pada semua kategori seperti minyak wangi, beg tangan, pencuci muka, kosmetik dan banyak lagi. Layari Facebook Best Buy World Malaysia, Instagram Best Buy dan juga laman web Best Buy Malaysia untuk melihat dengan mata anda sendiri.

Advertisement