November 22nd, 2019

Anda peminat pelakon sado Zul Ariffin? Teringin nak berjumpa dan melihat kekacakan Zul Ariffin secara face to face? Ha, peluang yang anda nanti-nantikan selama ini akhirnya telah tiba. Zul Ariffin bakal tampil di majlis pelancaran kedai “flagship” pertama OPPO di The Gardens pada 30 November ini. Inilah masanya untuk anda bertemu dengan Zul Ariffin sambil melihat telefon-telefon canggih keluaran OPPO.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Buat para peminat Zul Ariffin, inilah peluang untuk anda beramah mesra dengan pelakon ini secara up, close and personal. Berikut adalah informasi lengkap tentang majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO ini.

Tarikh: 30 November 2019 (Sabtu)
Masa: 3 petang
Lokasi: The Gardens Mall, Kuala Lumpur

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Lebih menarik, model terkini OPPO Reno 10x Zoom 12GB Special Edition juga akan dipertontonkan buat pertama kali di majlis ini. Anda bakal membawa pulang hadiah bernilai RM1,466 sekiranya anda melakukan pre-order telefon tersebut ketika majlis itu berlangsung.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Antara hadiah-hadiah yang boleh menjadi milik anda ketika majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO ini ialah FUJIFILM Instax Mini Link Smartphone Printer bernilai RM548, OPPO Enco Q1 – Bluetooth Noise Canceling Headphone berharga RM599 dan juga VOOC Charging Pro berharga RM299. Best kan?

Selain itu, OPPO Reno 10x edisi khas Barcelona juga akan dijual pada harga diskaun iaitu hanya RM3199 sahaja. Siap dapat hadiah PERCUMA iaitu beg Barcelona bernilai RM299, Enco Q1 Headphone berharga RM599 dan VOOC powerbank bernilai RM269. Memang berbaloi-baloi!!!

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Tidak ketinggalan pelbagai aktiviti menarik disediakan khas untuk para pelanggan OPPO seperti:-

  1. Pembersihan percuma dan servis maintenance tanpa caj pekerja. Sekiranya telefon anda perlui dibaiki, jangan risau sebab ada diskaun bakal diberikan.
  2. 100 pengunjung terawal yang hadir ke majlis tersebut dan memuatnaik gambar dengan Zul Ariffin di majlis pelancaran flagship OPPO di The Gardens dengan hashtag #OPPO_TheGardens bakal memenangi hadiah misteri. Siapa cepat dia dapat. Tertakluk kepada terma dan syarat.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Last but not least, anda pasti akan teruja dengan spesifikasi OPPO Reno 10x Zoom 12GB Special Edition berwarna biru yang telah dinaiktaraf untuk mencapai kesempurnaan. Memang ia adalah sebuah smartphone yang perfect!!!

SpecificationsOPPO Reno10x Zoom 12GB Special Edition
Screen6.6-inch 2340*1080, OLED, 19.5:9, Panoramic Screen, Gorilla Glass 6
ColorOcean Blue
Rear Camera48MP(IMX 586) +13MP (telephoto)+8MP (wide angle), 10x Hybrid Zoom, Dual OIS, Artistic portrait mode, Ultra Night Mode 2.0, Color mapping, 4K Video
Front camera16MP,f/2.0 portrait mode 2.0, soft light
Core HardwareSnapdragon 855
RAM:12GB
ROM:256GB
ChargeVOOC 3.0

Jadi tunggu apa lagi? Jom lihat sendiri kekacakan Zul Ariffin ketika majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO di The Gardens. Maklumat lanjut layari https://www.oppo.com.my/

November 21st, 2019

marathon ben amir

Sejak kebelakangan ini, larian marathon semakin hari semakin popular di Malaysia. Sekiranya anda seorang kaki marathon, pastinya anda tidak terlepas untuk mengakhiri larian tahun ini dengan menyertai OPPO Reno Festive Run yang sangat istimewa dan unik!!!

Tarikh: 21 Disember 2019 (Sabtu)
Masa: 6 pm
Lokasi : KL Sports City, Bukit Jalil
Cenderahati: T-shirt, Bib Number, Woven Bag, Medal, E-Certificate and barangan sponsor

Khas untuk para pelanggan yang membeli mana-mana telefon OPPO bermula sekarang sehingga 15 Disember, anda akan memperolehi 1 penyertaan percuma ke festival larian ini menerusi kod IMEI. Ia boleh ditebus menerusi laman rasmi OPPO

2 Tema

1. Rumah hantu
2. Rumah bertemakan Krismas

Sekiranya anda peminat pelakon kacak Ben Amir, jangan lepaskan peluang ini untuk bertemu dengan Ben Amir juga akan turut hadir ke OPPO Reno Festive Run ini.

Bolehlah melihat kehenseman dan ketampanan Ben Amir secara face to face. Barulah lebih bersemangat sebelum memulakan larian.

marathon ben amir

Kumpulan penyertaan & harga pendaftaran

5KM – Harga biasa RM55, early bird RM50
10KM – Harga biasa RM70, early bid RM65

Hadiah

marathon ben amir

marathon ben amir

Aktiviti-aktiviti

1. Peraduan gambar: Muatnaik gambar/video dengan hashtag #OPPORenoFesRun2019 dan #OPPOReno2 ke Instagram dengan menggunakan telefon OPPO Reno 2 series (milik sendiri atau mana-mana Reno2 di stesen disediakan). Gambar yang diambil mestilah menggunakan Ultra Dark Mode beserta watermark untuk gambar yang lebih jelas pada waktu malam. Untuk video pula, jangan lupa gunakan Ultra Steady Video untuk memastikan video anda lebih stabil. Penyertaan paling kreatif akan memenangi hadiah utama.
2. Cabutan bertuah sebanyak 3 pusingan yang bernilai RM10,000.

PENDAFTARAN

marathon ben amir

Sekali lagi diingatkan anda boleh mendaftar secara PERCUMA sekiranya membuat pembeliaan mana-mana telefon OPPO bermula sekarang sehingga 15 Disember. Anda akan menerima satu kod IMEI yang boleh ditebus SINI

Untuk bukan pelanggan yang ingin mendaftar secara normal, boleh pergi ke pautan https://www.racexasia.com/event/oppo-reno-festive-night-run/ untuk pendaftaran. Jangan lupa untuk periksa dulu saiz t-shirt anda di bawah sebelum melengkapkan pendaftaran.

marathon ben amir

Zaman sekarang ini, ramai yang ingin merakamkan kenangan dan mengabadikan momen istimewa dengan menggunakan telefon pintar. Namun, tidak semua mampu mendapatkan hasil yang memuaskan. Agak geram juga apabila berpuluh jenis foto dan video yang diambil tetapi mungkin satu atau dua sahaja yang berkualiti.

Kini, anda tidak perlu risau lagi kerana model terbaru OPPO Reno2 iaitu telefon pintar berkuasa tinggi dengan 4 kamera utama yang bukan sahaja meningkatkan kualiti foto tetapi rakaman video juga.

marathon ben amir

marathon ben amir

Dilengkapi teknologi Ultra Dark Mode dan Ultra Steady Video. Memang cun habis, lepas ini bolehlah muat naik foto dan video gempak berkualiti tinggi. Malah, selebriti popular Neelofa juga mengakui kualiti OPPO Reno2 sangat hebat luar daripada jangkaannya.

Berikut antara ciri-ciri awsome OPPO Reno2. Check it out!

5x Hybrid Zoom

OPPO Reno2

Nak ambil gambar sejauh yang anda mahu? Jangan risau OPPO Reno2 ada 5x hybrid zoom yang akan memudahkan anda merakam objek kegemaran anda tanpa menghampirinya.

OPPO Reno2

OPPO Reno2

OPPO Reno2

20x Digital Zoom

Tak cukup dengan 5x hybrid zoom? Anda juga boleh melakukan digital zoom sehingga 20x dengan OPPO Reno2 ini. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda tetap jelas, tepat dan mantap.

OPPO Reno2

OPPO Reno2

Ultra Steady Video

Suka jogging? Suka berlari? Selalu naik basikal? Atau gemar bercuti main ski? Dengan OPPO Reno2, anda boleh abadikan segala detik-detik istimewa ketika melakukan sebarang aktiviti dalam bentuk video 60 FPS tanpa sebarang gegaran kerana ia dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan Optical Image Stabilization (OIS).

Teknologi ini akan membolehkan video anda dirakam anda lebih jelas, stabil dan lancar. Pastinya selepas ini, anda akan bertambah asyik merakamkan video kerana kualiti yang dihasilkan memang ‘tip top’.

Bokeh Effect Video

Selain itu, ada ciri yang lebih best iaitu fungsi Bokeh Effect Video yang mengaburkan latarbelakang sebelum anda mengambil video untuk kamera hadapan dan belakang. Barulah gambar yang diambil lebih menonjol.

Tambah menarik, fungsi Background Noise Reduction turut terpasang sekaligus menghalang bunyi bising di latarbelakang dan memudahkan rakaman suara manusia sahaja.

Audio Zoom

Terdapat juga fungsi Audio Zoom yang memperkuatkan bunyi objek apabila anda meng”zoom” objek tersebut. Memang sesuai ketika penggambaran dalam keadaan angin kencang ataupun jalan yang penuh dengan manusia. Hebat kan?

Ultra Dark Mode

OPPO Reno2

OPPO Reno2

Memudahkan anda mengambil gambar di waktu malam walaupun tanpa cahaya yang secukupnya. Menghasilkan foto yang sangat terang dan jelas. Bahkan setiap butiran atau perincian gambar yang tidak boleh dilihat dengan mata manusia tetap terlihat. Lagi hebat, kamera OPPO Reno2 akan secara automatic mencerahkan gambar yang diambil tanpa penghasilan noise apabila sumber cahaya kurang daripada 5 lux.

OPPO Reno2

Buat anda yang masih keliru untuk mendapatkan sama ada OPPO Reno 2 atau RENO 2F, berikut kami sediakan perbandingan antara kedua telefon pintar ini.

OPPO Reno2

Perbandingan OPPO Reno2 & Oppo Reno2 F

SpecsOPPO Reno2OPPO Reno2 F
Screen6.5 Full AMOLED Screen

Front: 6th generation Corning Gorilla Glass

Back: 5th generation Corning Gorilla Glass
6.5 Full AMOLED Screen

5th generation Corning Gorilla Glass (front and back)
ColorSunset Pink and Luminous Black Sky White and Lake Green
Rear cameras48MP Main Camera + 13MP (telephoto) + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens)

5x Hybrid Zoom

Ultra Dark Mode

Ultra Steady Video
48MP Main Camera + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens) + 2MP (Portrait lens)

Ultra Night Mode 2.0
Front camera16MP + Soft front light. AI Beauty Mode16MP + Atmosphere light. AI Beauty Mode
Storage8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery
ChargeVOOC 3.0 Flash ChargeVOOC 3.0 Flash Charge

Untuk maklumat lanjut tentang OPPO Reno2 dan OPPO Reno2 F, ada boleh layari OPPO Online Store dan juga OPPO Concept Store.

July 28th, 2019

OPPO akan menganjurkan satu pertandingan fotografi yang diberi nama “Beyond Your Vision Photography” untuk mempamerkan kehebatan telefon pintar OPPO Reno serta membangkitkan lagi daya kreativiti dan semangat mereka yang suka mengambil gambar. Pertandingan ini terbahagi kepada 5 kategori iaitu Story of The World, Story of Creativity, Story of The Night, Story of People dan Story of Patriotism untuk memudahkan para peserta memilih kategori yang ingin disertai. Untuk makluman, pertandingan ini adalah ekslusif buat pengguna OPPO sahaja dan pemenang untuk setiap kategori akan membawa pulang sebuah OPPO Reno FC Barcelona Edition dengan 10x Hybrid Zoom.

1

Sekiranya ada merupakan pengguna telefon pintar OPPO, ini adalah masa terbaik untuk anda mencuba nasib dengan menunjukkan bakat anda mengambil gambar. Mudah sahaja caranya. Anda hanya perlu membidik apa sahaja gambar berdasarkan 5 kategori di atas menggunakan telefon OPPO (jangan lupa untuk hidupkan watermark OPPO), muatnaik ke Instagram, dan tulis caption tentang OPPO Beyond Your Vision dengan hashtag #BeyondYourVisionwithOPPO #OPPORenoSeries #theme. Peraduan ini berlangsung dari 22 Julai sehingga 21 Ogos. Jadi anda ada masa lebih kurang sebulan untuk menghantar gambar terbaik anda di sini

2

Ok jom kita tengok contoh gambar yang diambil oleh duta OPPO sendiri iaitu Neelofa dan host/penyampai berita, Owen Yap menggunakan OPPO Reno 10x zoom. Gambar-gambar ini diambil menggunakan wide angle, kehebatan 10x zoom dan juga fungsi Ultra Night Mode.

3

a. 10x Hybrid Zoom
Oppo Reno 10x zoom adalah teknologi baharu yang dicipta dengan struktur 3 kamera yang mengandungi lensa telephoto, lensa ultra-wide-angle dan kamera utama yang menyokong sehingga 60x Hybrid Zoom. Dengan 3 lensa kamera, Oppo Reno 10x Zoom mempunyai solusi “Ultra-Wide Angle + Ultra Clear Master + Telephoto” untuk memastikan kesemua gambar yang anda ambil adalah berkualiti tinggi.

4

b.Wide angle
Reno 10x Zoom mempunyai 120 darjah Ultra Wide Angle yang memberikan perspektif lebih luas untuk komposisi gambar yang lebih awesome.

5

6

c. Ultra Night Mode
Membolehkan anda mengambil gambar dengan tahap kecerahan dan keperincian yang melangkaui mata manusia. Tiada sebarang kekaburan dan gambar adalah sangat jelas dan tepat walaupun kekurangan cahaya.

7

Gambar di atas menunjukkan langkah-langkah untuk anda menyertai peraduan Fotografi Oppo ini.

Ok jom kita tengok contoh-contoh gambar untuk setiap kategori. Barulah korang ada idea sikit kan?

1. Story of The World
Kini anda boleh gunakan fungsi “wide angle” untuk mengambil gambar dari sudut yang lebih luas. Baru la cantik kan ala landscape photographer gitu? Pastikan anda tidak lupa menggunakan hashtag #BeyondYourVisionWithOPPO #OPPORenoSeries #StoryofTheWorldxOPPOmy apabila anda memuat naik gambar-gambar di Instagram.

8

9

Gambar kredit kepada: Leister Soon (@leiister_soon)

2. Story of Creativity
Uji tahap kreativiti anda dengan ciri-ciri 10x Hybrid Zoom dengan OPPO Reno. Zoom habis-habis gambar tak pecah langsung. Baru la puas hati. Kalau anda memang yang suka fungsi zoom, jangan lupa, apabila anda memuat naik gambar ke laman Instagram, gunakan hashtag ! #BeyondYourVisionWithOPPO #OPPORenoSeries #StoryofCreativityxOPPOmy

10

Gambar kredit kepada: Leister Soon (@leiister_soon)

3. Story of The Night
Pasti ramai di antara pembaca Beautifulnara ini yang kerap keluar waktu malam untuk bersantai, terutamanya pada hari minggu. Malangya, ramai antara kita juga yang selalu sakit hati apabila ingin mengambil gambar menggunakan “night mode”. Mana taknya, nak ambil gambar je, mesti grainy . Tetapi, dengan OPPO Ultra Night Mode ini, anda pasti tidak akan mengalami masalah sedemikian lagi. Yang suka ambil gambar waktu malam tu, ingat, gunakan hashtag #BeyondYourVisionWithOPPO #OPPORenoSeries #StoryofTheNightxOPPOmy apabila anda memuat naik gambar ke Instagram.

11

Gambar kredit kepada: Siva (@siva_wwc)

4. Story of People
Kalau anda nak tahu OPPO memang cukup terkenal dengan fungsi “portrait mode” mereka. Tengok je gambar, pasti anda tahu kenapa. Alang-alang dah suka ambil gambar portrait tu, anda boleh sertai peraduan mereka dengan memuat naik gambar-gambar portrait ke Instagram menggunakan hashtag #BeyondYourVisionWithOPPO #OPPORenoSeries #StoryofPeoplexOPPOmy

12

13

Gambar kredit kepada: Wg Sam (@wg_sam)

5. Story of Patriotism
Last but not least, rakyat Malaysia pasti cintakan negara kan? Mana taknya, dah membesar dekat Malaysia sambil menyaksikan segala jenis perkembangan dari segi infrastruktur dan macam-macam lagi. Kalau anda nak tahu, peraduan OPPO ini akan berlangsung hingga ke bulan Ogos, atau lebih dikenali sebagai bulan kemerdekaan. Anda boleh mengambil gambar menggunakan “dazzle mode”mengikut tema patriotik ataupun kemerdekaan. Jangan lupa gunakan hashtag #BeyondYourVisionWithOPPO #OPPORenoSeries #StoryofPatriotismxOPPOmy

14

15

Gambar kredit kepada: Grey Chow (@grey1217)

Hadiah-hadiah yang ditawarkan

Pemenang untuk setiap kategori – OPPO Reno FC Barcelona Edition dengan 10x hybrid zoom berharga RM3,999 (5 hadiah kesemuanya)

16

Special Jury Prize: Jam tangan Coros Pace GPS Multi-sport

10 pemenang untuk Excellence Rewards : : OPPO O-Free
15 hadiah saguhati: Beg OPPO x Barcelona

Pemenang akan diumumkan pada 22 Ogos 2019 menerusi laman web OPPO  dan juga Facebook OPPO Malaysia. Untuk makluman, 3 jurugambar professional iaitu Zung Ninja, Keda Z dan Alex Tan akan diberi tanggungjawab untuk memilih pemenang.

17

Cara Untuk Menyertai
Selain daripada Instagram, anda juga boleh menyertai peraduan ini menerusi 9 platform yang berbeza mengikut kategori yang anda berkeyakinan. Platform-platform ini turut memberikan hadiah berbeza untuk para pemenang di platform masing-masing. Jadi anda boleh dapat banyak lagi hadiah-hadiah ekstra dari OPPO. Ini senarai platform yang disediakan khas untuk anda:-

1. Sin Chew
Hadiah yang ditawarkan ialah 1x OPPO Reno, 2x OPPO F11 Pro, 1x OPPO O-Free, 1x jam tangan Coros Pace, 10x beg Barcelona, 10x payung dan 15x tumbler. Maklumat lanjut klik sini

2. Oriental Daily
Hadiah yang boleh anda bawa pulang ialah 1x OPPO Reno, 1x OPPO F11 Pro, 1x OPPO O-Free, 4x beg Barcelona dan 10x payung. Maklumat lanjut di sini

3. Berita Harian

18

Maklumat penuh klik sini

4. Era FM

19

Ha di atas ialah hadiah yang anda boleh menangi kalau masuk contest ini melalui portal Era. Maklumat lanjut klik laman rasmi Era

5. Lazada & Shopee

20

Untuk kedua-dua laman membeli-belah ini, hadiah utama yang anda boleh menangi ialah OPPO Reno FC Barcelona Edition dengan 10x Hybrid Zoom. Fuh!!! Boleh check maklumat lanjut di Shopee dan Lazada.

6. Zing Gadjet, Wiser & Technave
Untuk ketiga-tiga laman web teknologi ini, anda boleh membawa pulang 1x OPPO Reno FC Barcelona Edition, 1x beg Barcelona dan 3x payung. Untuk maklumat lanjut, sila klik link Zing Gadjet, Wiser dan Technave.

OPPOxKLPF Exhibition

Selepas pemenang diumumkan, gambar-gambar tersebut akan dipamerkan di Kuala Lumpur Photography Festival (KLPF) yang akan berlangsung di VivaHome Exhibition. Para pemenang akan dijemput hadir untuk menerima hadiah mereka ketika pameran ini berlangsung. Selain itu, para pemenang juga akan diminta untuk memberikan tips-tips yang digunakan ketika mereka mengambil gambar menggunakan telefon pintar OPPO.

OPPO Ultimate Award

Para pemenang menerusi sosial media dan platform-platform yang terbabit kemudiannya akan bertanding sekali lagi untuk merebut hadiah wang tunai bernilai RM3,000 (tempat pertama), RM2000 (tempat kedua) dan RM1,000 (tempat ketiga). Pihak OPPO dan 3 juri professional akan memilih gambar yang mereka rasa “the ultimate” untuk membawa pulang wang tunai ini. Fuh!!!

Jadi tunggu apa lagi? Serlahkan bakat mengambil gambar anda di pertandingan OPPO Beyond Your Vision ini. Maklumat lanjut layari laman rasmi OPPO

Last but not least, korang mesti nak tahu kan perbezaan di antara OPPO Reno dan OPPO Reno 10x Zoom? Ha, untuk memudahkan anda, di sini Abang Nara kongsikan meja perbandingan kedua-dua telefon OPPO ini. Senang sikit anda nak faham kan?

21

Tepuk dada tanyalah selera dan pilihlah mana satu telefon pintar OPPO yang anda inginkan.

May 30th, 2019

Telefon pintar Oppo Series telah pun dilancarkan di Malaysia secara rasmi pada 27 Mei yang lalu. Ia adalah sebuah telefon pintar keluaran Oppo yang dinanti-nantikan oleh banyak pihak kerana mempunyai banyak ciri dan fungsi yang awesome!!

Di dalam majlis perasmian yang dihadiri oleh selebriti terkemuka Neelofa, Oppo telah memperkenalkan siri telefon terpintar terbarunya yang dikenali sebagai Oppo Reno. Ia hadir dengan 2 versi berbeza iaitu “Oppo Reno” dan “Oppo Reno 10x Zoom”. Hari ini, kita akan berbicara tentang “Oppo Reno 10x Zoom” yang mempunyai pelbagai ciri dan fungsi yang pasti akan membuatkan anda teruja!!!

1. Tiga kamera utama 48MP + 13MP

+8MP dengan sokongan 10x hybrid zoom

Oppo Reno 10x zoom adalah teknologi baharu yang dicipta dengan struktur 3 kamera yang mengandungi lensa telephoto, lensa ultra-wide-angle dan kamera utama yang menyokong sehingga 60x Hybrid Zoom. Dengan 3 lensa kamera, Oppo Reno 10x Zoom mempunyai solusi “Ultra-Wide Angle + Ultra Clear Master + Telephoto” untuk memastikan kesemua gambar yang anda ambil adalah berkualiti tinggi.

Sementara itu kamera telephoto yang mempunyai  159mm jarak focal membolehkan anda mengambil gambar jarak jauh tanpa menjejaskan mutu gambar tersebut. Dengan jarak focal 15.9mm, kamera ultra-wide-angle Oppo Reno 10X Zoom membolehkan anda mengabadikan gambar pemandangan yang lebih luas dan menarik. Kamera utamanya yang dijana dengan lensa 48MP memastikan setiap gambar yang dibidik adalah yang TERBAIK.

Keupayaan 60X Hybrid Zoom adalah kerana Oppo Reno 10x Zoom Edition mampu melakukan zum optikal nirhilang sehingga 10x sebelum anda mengambil gambar atau video. Dari 11x sehingga 60x pula adalah zoom secara digital, iaitu anda boleh meng”zoom”  sehingga 60x ke atas gambar yang telah diambil.

2. Ultra Night Mode 2.0

Mengambil gambar di waktu malam dengan Oppo Reno 10x Zoom Edition bukanlah satu masalah kerana ia hadir dengan fungsi Ultra Night Mode 2.0. Fungsi ini mengurangkan “noise’ serta menggunakan kebijaksanaan sistem AI.HDR untuk mendapatkan gambar yang terang, jelas dan menyerlahkan segala ciri-ciri penting di dalamnya.

Dua Mode yang anda boleh gunakan untuk menyerlahkan gambar-gambar anda

Dazzle Mode

Kelebihan Dazzle Mode ini ialah ia boleh menambahkan tona warna atau memastikan gambar anda lebih “vivid”. Tambahan pula Dazzle Mode ini akan mengekalkan keaslian gambar anda. Jadi tak lah nampak “fake” sangat kan?

Artistic Portrait

Ha, ini memang penting untuk mereka yang suka ambik gambar portrait. Mode Artistic Portrait nie akan memastikan kualiti gambar dari segi warna akan kekal optimum. Baru la boleh dapat gambar portrait ala majalah tu kan?

Kualiti Video 4K 60FPS, Pembesar Suara Stereo Dolby Atmos dan Kualiti Gambar yang AWESOME!

Zaman sekarang nie, orang dah tak pakai dah rakaman video 1080p. Oppo Reno kini menawarkan rakaman video resolusi 4k 60fps. Baru la sedap mata memandang bila rekod video.

Pembesar Suara Stereo + Dolby Atmos

Kepada anda yang suka mendengar lagu atau menonton video, tak kira la Netflix, Youtube dan macam-macam lagi, anda pasti terpesona dengan kualiti bunyi yang ditawarkan dengan Oppo Reno ini. Bukan calang-calang speaker diaorang, siap ada teknologi Dolby Atmos kot. Baru la feel bila layan video, tak gitu?

3. “Rising Front Camera”, 6.4 inci skrin panorama dan 2 Pilihan Warna Menarik

Salah satu perkara yang menarik tentang rekaan Oppo Reno 10x Zoom Edition ialah kejayaannya menyorokkan kamera hadapan, lampu suluh dan juga “earpiece”, sekaligus membolehkan kita menikmati paparan skrin penuh 6.4 inci yang sempurna. Kamera hadapannya akan naik ke atas dalam masa 0.08 saat apabila anda ingin mengambil ‘selfie’. Bab kualiti dan daya tahan tidak perlu dirisaukan kerana kamera hadapan Oppo Reno 10x Zoom Edition ini telah melepasi ujian “jatuh” sebanyak 200,000 kali. Paling best, kamera tersebut akan akan masuk ke dalam secara automatic sekiranya smartphone ini terjatuh secara tidak sengaja. Confirm tak akan rosak punya!!!

Cip Pemproses Qualcomm Snapdragon 855m dan 8GB RAM + 256GB ROM

Oppo Reno ini ditwarkan dengan cip pemproses Qualcomm Snapdragon 855m dan disertakan dengan 8GB RAM + 256GB ROM untuk memastikan prestasi yang boleh dikatakan “high-end” berbanding dengan model-model pesaing yang lain.

VOOC 3.0 + Hyperboost 2.0

Dengan bateri sebesar 4065 mAh, Oppo Reno 10x Zoom Edition menjanjikan masa penggunaan yang lebih lama berbanding telefon pintar yang lain. Selain itu penggunaan teknologi pengecasan VOOC 3.0 memendekkan tempoh cas dan 100% selamat digunakan.

Teknologi Hyperboost 2.0 yang juga ditawarkan dengan smartphone ini membolehkan anda bermain game tanpa sebarang “overheat”, jadi kalau main PUBG tu, tangan anda tu takda la rasa panas semacam.

2 pilihan warna gradient yang baru

Oppo Reno 10x Zoom Edition pasti akan membuatkan anda jatuh cinta dengan 2 pilihan warna di bawah:-

Ocean Green: menampilkan permukaan seperti kabus. Memberikan perasaan seperti ada cahaya yang sedang menyinari kabus tersebut.  Teksturnya adalah licin dan matte

Jet Black: menampilkan permukaan yang berkilat dan menggunakan tekstur lapisan di mana 3 tekstur berbeza menindih sesama sendiri sekaligus menyerlahkan warna gradient

Harga dan Maklumat Pra-Tempahan

Oppo Reno telah mula  dijual di pasaran Malaysia harga RM1999. Anda boleh membeli dan membaca info lebih lanjut tentang telefon pintar ini di:

OPPO Online Store: : http://bit.ly/2JaEd7E

OPPO Concept Store : https://www.oppo.com.my/page/stores

Untuk Oppo Reno 10x Zoom pula, ia baru sahaja dilancarkan pada 27 Mei lalu dengan harga RM3,399. Anda boleh membuat pra-tempahan Oppo Reno 10x Zoom dan layak mendapat hadiah PERCUMA di bawah:-

  • Warranty tambahan setahun yang bernilai RM139
  • Warranty skrin selama setahun yang bernilai RM139
  • Phone Stabilizer bernilai RM499

Boleh lakukan pra tempahan dan lihat spesifikasi dengan lebih mendalam di:-

OPPO Online Store: : http://bit.ly/2JaEd7E

OPPO Concept Store : https://www.oppo.com.my/page/stores

Memang berbaloi-baloi kan? Jadi tunggu apa lagi? Jom pulun seorang satu!