August 4th, 2020

Hadir dengan Potret Warna AI, 65W SuperVOOC2.0 pengecasan pantas, OPPO Reno 4 Series adalah edisi terbaru daripada Reno Series dengan ciri-ciri hebat yang telah dipertingkatkan, sekaligus memastikan anda tidak akan menyesal membelinya.

neelofa oppo

Pasti ramai yang tertanya-tanya apa yang best sangat Reno 4 Series ini kan? Ha, jangan risau. Kami akan terangkan satu persatu.

Rekaan yang memukau

oppo reno 4

OPPO Reno 4 Series bukan sahaja ringan dan nipis, malah ia hadir dengan 2 pilihan warna matte yang pasti buat anda terpikat. Pilih salah satu antara Starry Black atau Silky White. Kalau tak boleh pilih, sambar je kedua-duanya dan berikan satu kepada yang tersayang.

2. Paparan skrin dengan 90Hz Refresh Rate

oppo 90hz

Buat anda yang merupakan “kaki game” seperti PUBG, AOV dan MLB, anda WAJIB memiliki Reno 4 Series ini kerana paparan skrinnya hadir dengan 90Hz Refresh Rate ketika anda bermain permainan kegemaran anda. Di kala waktu biasa pula skrin OPPO Reno 4 ini disegarkan dengan 90Hz Refresh Rate, jauh lebih tinggi berbanding 60Hz yang ada pada telefon pintar lain dan 3D Borderless Screen. Confirm lagi syok, lagi feel dan lagi best main game, tonton filem dan sebagainya.

3.65W SuperVOOC 2.0

Tahukah anda bahawa pengecas 65W SuperVOOC 2.0 yang digunakan oleh OPPO Reno 4 Series ini adalah pengecas paling pantas dalam range price phone ini.

Ia boleh mengecas sepenuhnya telefon anda dalam masa 36 minit sahaja. Bukan sahaja pantas, pengecas ini diiktiraf selamat dan telah mendapat sijil pengiktirafan daripada German TÜV Rheinland. Jadi anda boleh bermain game sambil mengecas tanpa rasa bimbang. Hebat kan?

Videografi

4.AI Color Portrait Video

Fotografi

4.AI Color Portrait Photo

ai color oppo

AI Color Potrait adalah salah satu ciri-ciri yang ada di dalam OPPO Reno Series 4 dan ia amat disukai oleh , Neelofa serta Elizabeth Tan. Ia membolehkan kita menjadikan warna latar belakang hitam/putih tetapi mengekalkan warna pada objek/potret, sekaligus menyerlahkan lagi kreativiti dam menjadikan video dan gambar kita lebih unik dan menarik. Barulah OOTD kita tampak lebih sempurna kan?

5. Night Flare Potrait

night flare potrait

Ha, fungsi Night Flare Potrait ini pula paling digemari oleh Elizabeth Tan kerana ia membolehkan gambar yang diambil pada waktu malam tampak lebih bombastik, lain daripada yang lain dan nampak “cool”. Senang je cara nak menggunakannya. Gunakan pilihan “Potrait Mode” dengan kamera utama OPPO Reno 4 Series anda, lepas tue pilih filter “Night Flare Potrait ini”. Kemudiannya cahaya bokeh akan ditambah secara automatik menggunakan algorithm LLHDR pada tempat-tempat tertentu, sekaligus membuatkan gambar anda tampak lebih memukau dan cerah seperti perbandingan gambar Elizabeth Tan di atas menggunakan mode dan tidak menggunakan Night Flair Portrait mode. Awesome gila kan?

6. 960fps AI Slow Motion

Anda suka ambil video? Teringin nak buat video klip sendiri, tapi nak ada bahagian “slow-motion” yang nampak bergaya? Jangan risau sebab dalam OPPO Reno 4 Series ada fungsi 960fps AI Slow Motion yang amat digemari oleh Azira Shafinaz. Tekan je butang rekod dan algorithm di dalam telefon pintar ini akan merakam pergerakan anda secara gerak-perlahan. Bolehlah buat muzik video sendiri lepas ini kan?

7. Ultra Steady Video 3.0

With Ultra Steady Video 3.0

Without Ultra Steady Video 3.0

Kaki jogging, suka naik basikal atau selalu travel? Jangan risau anda boleh ambil gambar dan video yang sempurna dengan OPPO Reno 4 Series yang dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan Optical Image Stabilization (OIS). Sesuai sangat untuk mereka tangan asyik bergegar bila nak ambil video. Setakat nak “live-streaming” sambil berjalan pusing shopping mall memang tak ada masalah.

8. Ultra Night Selfie Mode & Ultra Dark Mode

ultra night selfie mode

Mengambil gambar ‘selfie’ di dalam keadaan kekurang cahaya atau pada waktu malam memang sukar sekiranya anda tidak menggunakan OPPO Reno 4 Series. Kesemuanya akan dilakukan secara automatik di mana ciri-ciri utama pada wajah anda akan diperjelaskan menggunakan algorithm tanpa menjejaskan kecerahan dan kejelasan gambar. Untuk anda yang suka mengabadikan keindahan waktu malam, Ultra Dark Mode akan membantu anda merakamkan perincian yang tidak kelihatan di mata kasar. Hebat kan?

ultra dark mode

9. Ultra Clear 108MP

Ultra Clear 108MP

Dengan kamera utama 48MP, anda boleh membidik gambar sehingga 108MP dengan teknologi VD-multi-frame yang diintegrasi ke dalam OPPO Reno 4 Series. Memang lepas ini gambar anda akan mendapat pujian ramai. Silap-silap boleh jadi fotografer terkenal. Mana tahu kan?

10. Color OS 7.2

Dengan Smart Power Saving Mode di dalam Color OS 7.2 ini, anda boleh ber”Whatsapp” dengan rakan-rakan selama 2 jam dengan hanya menggunakan bateri sebanyak 5%. Selain itu ada juga fungsi Night Ultra Standby, di mana bateri anda kekal penuh tanpa perlu melakukan pengecasan di waktu malam. Last but not least, ada fungsi Quick Return Bubble di mana anda boleh bertukar-tukar di antara applikasi dengan mudah dan pantas.

Pra-Tempah OPPO Reno 4 Series

Pra-tempahan untuk telefon pintar terkini dari OPPO ini akan dibuka dari 3 Ogos 2020 sehingga 7 Ogos 2020 ini. Jika anda menempah Reno4 Pro, anda akan memperolehi OPPO Enco W1 yang bernilai RM259 dan 1 tahun jaminan tambahan bernilai RM199 secara percuma.

oppo reno 4

Sekiranya anda menempah Reno4 sahaja, jaminan tambahan selama setahun yang bernilai RM199 akan menjadi milik anda.

OPPO juga baru memperkenalkan aplikasi keahlian baru iaitu My OPPO Apps.

oppo reno 4 pro

Anda boleh menikmati pelbagai tawaran eksklusif. Untuk 2,000 pengguna terawal OPPO Reno4 Pro boleh menebus 120GB OPPO Cloud Storage percuma selama 6 bulan dan baucar diskaun RM100 KLOOK.

Setelah membuat penebusan, 3 ahli bertuah berpeluang memenangi Percutian 3H2M di Taaras Beach & Spa Resort dengan Pengalaman Penerbangan ATR. Selain itu, 10 naib juara juga akan menikmati Penginapan Hotel serta tiket kemasukan ke Taman Tema Sunway Lagoon.

Tunggu apa lagi? Buat tempahan anda sekarang di pautan di bawah:-

Reno4: KLIK SINI

Reno4 Pro: KLIK SINI

Spesifikasi Reno4 Pro and Reno4

Products Reno4 Pro Reno4
Display 6.55″ 20:9 90Hz 6.55″ 20:9 90Hz 6.43″ 20:9 60Hz
Front Camera 32MP 32M+AON (non-camera)
Rear Camera 48M+8M (wide angle)+2M (macro)+2M (filter) 48M+8M (wide angle)+2M (macro)+2M (filter)
Fingerprint unlock In-display fingerprint sensor and face unlock In-display fingerprint sensor and face unlock
Flash charge 4000mAh

65W SuperVOOC

4015mAh

30W VOOC 4.0

ColorOS ColorOS 7.2 ColorOS 7.2
RAM 8gb ram +256gb rom 8gb ram+128gb rom

Untuk maklumat lanjut tentang OPPO 4 Series ini anda boleh layari Oppo Online Store dan juga OPPO Concept Store.

 

May 9th, 2020

Akhirnya, yang dinanti-nanti telah tiba. OPPO Reno3 Series bakal dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 12 Mei 2020 ini. Dilengkapi dengan kamera belakang 64MP, OPPO Reno3 Series akan membantu akan mengambil gambar seperti seorang professional dengan hanya menggunakannya.

Pelancaran rasmi telefon pintar terbaru OPPO ini akan disiarkan secara langsung di OPPO Facebook Page, OPPO YouTube Channel, TV3 dan 8TV. Anda WAJIB menontonnya kerana ada peluang untuk memenangi 15 unit OPPO Reno3. Mana tahu ada rezeki anda nak raya nie kan?

OPPO Reno3 Series, akan datang 12 Mei 2020 ini

  • Tahukah anda di paparan SUPER AMOLED OPPO RENO3 terdapat 2 buah lubang sebagai “rumah” untuk kamera hadapan 44MP ultra-high pixel dan juga 2MP kamera kedalaman? Gabungan kedua-dua kamera ini memastikan “selfie” anda sempurna, jelita dan nampak natural. Confirm banyak LIKE punya lepas nie.
  • Selain itu, OPPO Reno3 juga turut memperkenalkan Dual Lens Bokeh serba baharu, yang menggunakan algorithm 2 kamera untuk mendapatkan kesan bokkeh yang lebih tajam, cantik dan jelas.
  • Paling best, anda juga kini boleh ber”selfie” di waktu malam menggunakan kamera hadapan kerana pilihan Ultra Night Selfie Mode turut tersedia. Tak ada sumber cahaya yang cukup pun tak ada masalah. Guna je mode ini dan selfie anda pasti akan kebabom!!

Kemunculan OPPO A92, Live My Way

Quad Kamera 48MP Quad Camera

oppo a92

Dengan kamera belakang utama 48MP, OPPO A92 mempunyai kemampuan untuk mengambil gambar dengan resolusi tinggi, mengabadikan lebih banyak perincian dan sudah pasti, gambar yang lebih jelas untuk tatapan anda.

Selain itu kehadiran aperture sebesar F1.7 membolehkan kamera OPPO A92 menangkap lebih banyak cahaya, maka gambar yang diambil sama ada siang atau malam adalah lebih jelas, terang dan sempurna.

Paparan skrin

oppo a92 screen

OPPO A92 hadir dengan ratio screen-to-body sebanyak 90.5%, dengan paparan 1080P Neo-Display yang menjanjikan lebih keseronokan dan keasyikan apabila menonton video atau bermain game. Dengan skrin saiz sebesar 6.5 inci, OPPO A92 hadir dengan resolusi sebesar 2400×1080 dan 405 PPI ketumpatan piksel yang melebihi had pengecaman mata manusia, sekaligus memastikan paparan yang sangat jelas. Setakat layan Netflix tue memang tak ada masalah. Macam tengok dalam wayang!!!

Rekaan

oppo a92

Rekaan penuh inovasi dan paling penting, SELESA

Menerapkan rekaan Constellation Design yang diinspirasikan oleh Polar Regions, bahagian belakang OPPO A92 menampilkan perubahan yang berlaku di langit seperti pertukaran siang ke malam, kehadiran galaksi Bima Sakti serta tarian Aurrora pada malam yang penuh kesunyian. Senang cakap, sekali tengok memang anda akan terpukau dibuatnya.

Selain itu, keempat-empat kamera OPPO A92 disatukan dan disusun untuk membentuk huruf C, di sepanjang garis cahaya yang akan berkilau dengan setiap pergerakan. Rekaan ini seolah-olah sama dengan buruj yang bersinar terang di langit pada waktu malam. Memang memukau!!!

Hadir dengan pilihan warna Twilight Black dan Shining White, berat OPPO A92 hanya 192 gram dengan rekaan 3D Quad-Curve yang memberikan keselesaan dan cengkaman yang lebih kukuh apabila anda memegangnya.

Bersempena dengan Aidilfitri yang bakal tiba, OPPO kini melancarkan kempen besar-besaran untuk para pelanggannnya dengan ganjaran melebihi RM10 juta untuk dimiliki. Fuh. RM10 juta tue. Memang raya sakan nampak gayanya!!!

Ganjaran Hadiah PERCUMA (dari 9 – 31 Mei 2020)

oppo free gift reward

Beli salah satu produk dibawah dan anda berpeluang mendapat hadiah PERCUMA berikut:-

  • Beli OPPO A Series dan bawa pulang OPPO Backpack bernilai RM199
  • Beli OPPO Reno Series dan miliki OPPO Enco 31 yang bernilai RM259 secara percuma
  • Beli OPPO Find X2 Series dan anda bakal memperolehi OPPO Enco Free bernilai RM499.
  • Kesemua pelanggan layak mendapat hadiah-hadiah yang tertera apabila membeli mode telefon pintar tertentu dari OPPO Concept Store, Authorised Dealer Store, OPPO Official Website, E-commerce Partner, Telco Partner dan Chain Store Partner

Ganjaran Diskaun

oppo discount reward

Dari 9 Mei hingga 31 Mei 2020, para pembeli OPPO A9 dan OPPO Reno 2 bakal menikmati diskaun tunai istimewa. Sekiranya anda membuat tempahan di dalam tempoh ini, diskaun sebanyak RM200 untuk OPPO A9 2020 dan diskaun RM100 untuk OPPO Reno2 bakal anda perolehi. Best kan?

Diskaun Ekslusif RM50 Untuk OPPO A92

oppo a92

Ha, untuk anda yang dah bercadang nak beli OPPO A92, jangan risau sebab ada diskaun ekslusif bernilai RM50 untuk penjimatan tambahan. Anda cuma perlu dapatkan kod promosi untuk tawaran ini sama ada platform online atau offlin.

Langkah-langkah untuk mendapatkan kod promosi online adalah seperti di bawah:-

    • Klik www.oppo.com.my/page/a92promo dan buat pendaftaran
    • SMS akan dihantar dalam tempoh 24 jam
    • Kod promosi RM50 hanya boleh digunakan di www.oppo.com.my
    • Boleh digunakan untuk pembelian OPPO A92 sahaja dari 4 – 31 Mei 2020.
    • Ha, ini pula cara untuk dapatkan kod promosi offline:-
    • Pergi ke mana-mana OPPO Brand Store (ada 117 kedai kesemuanya) dan tunjukkan telefon pintar OPPO anda kepada pekerja di sana
    • Anda akan terus dapat diskaun sebanyak RM50 untuk membeli OPPO A92
    • Kemudian para pekerja akan tolong anda memuatturun applikasi My OPPO dan mendaftarkan anda sebagai ahli OPPO

100 Hadiah Setiap Hari

oppo a92 100 prizes giveaway

Beli mana-mana telefon pintar OPPO dari 9 Mei sehingga 31 Mei 2020 dan anda layak untuk menyertai promosi 100 hadiah setiap hari ini:-

Oppo akan melakukan undian secara langsung di Facebook OPPO Malaysia dari 11 Mei sehingga 31 Mei pada jam 8 malam setiap hari.

Antara hadiah-hadiah yang boleh dimenangi ialah:-

  • Hadiah Utama – 10x 100% cashback (dapat balik duit berdasarkan telefon OPPO yang anda beli)
  • Hadiah Tempat Kedua – 30x OPPO W31 bernilai RM259 atau FujiFilm Instant Printer bernilai RM548
  • Hadiah Tempat Ketiga – 60x voucher e-wallet bernilai RM30

Untuk menyertai, anda cuma perlu muatturun applikasi My OPPO, tekan banner yang terpampang dan buat pendaftaran. Selepas disahkan oleh OPPO, anda akan menerima SMS yang mengandungi nombor bertuah anda.

Lepas itu jangan lupa untuk tengok OPPO Live di Facebook setiap hari pada jam 8 malam. Kalau nombor anda terpilih, ambil gambar secepat mungkin dan tulis komen “Saya adalah pemenang untuk … (hadiah yang mana satu). Kalau anda pemenang hadiah utama, boleh tulis “Saya adalah pemenang bertuah untuk 100% cashback”.

Ha, memang bertuah sungguh jadi pengguna OPPO pada bulan Mei ini. Terlalu banyak hadiah yang boleh anda menangi. Jadi tunggu apa lagi? Maklumat lanjut layari www.oppo.com.my. Selamat mencuba!

March 21st, 2020

Mungkin sekarang ini ramai yang rasa bosan, tak tahu nak buat apa sepanjang tempoh kuarantin di rumah bagi mengelakkan jangkitan COVID-19. Jangan risau kami ada berita gembira buat anda, masih boleh ‘shopping’ sakan dan dapat tawaran berganda.

oppo giveaway

Bagi menaikkan lagi mood anda, OPPO menawarkan promosi diskaun hebat bernilai sehingga RM10,000!

Ya betul, RM10,00 khas buat orang ramai yang membeli mana-mana model OPPO. Promosi eksklusif ini bermula dari 19 hingga 31 Mac 2020.

Caranya mudah sahaja :-

oppo discount

Anda boleh dapatkan kod diskaun daripada kami di BeautifulNara, rakan media yang lain, KOLs, laman e-dagang (Lazada & Shopee) serta pengedar sah OPPO.

oppo malaysia

Kod DiskaunJenis Diskaun
beautifulnaraIOT50Enco Q1, Enco Free (Diskaun RM50)
beautifulnaraOPPO20Telefon dibawah RM600 (Diskaun RM 20)
beautifulnaraOPPO50RM 600-RM999 (Diskaun RM50)
beautifulnaraOPPO100RM1000-RM1999 (Diskaun RM100)
BeautifulnarOPPO200RM2000 ke atas (Diskaun RM200)
beautifulnaraxOPPOFindX2OPPO Find X2, Find X2 Pro (Diskaun RM250)

Bukan itu sahaja, anda juga boleh ushar Facebook dan Instagram dua artis popular iaitu Elizabeth Tan dan Phei Yong untuk mendapatkan kod promosi eksklusif. Jangan lepaskan tawaran gempak ini. Memang berbaloi!

oppo influencer

Pada masa sama, sebanyak 250,000 orang pelanggan setia yang mempunyai MyOPPO Apps akan menerima kod tawaran melalui SMS. Lebih menarik lagi, kod itu boleh dikongsikan bersama keluarga atau rakan-rakan tanpa had.

my oppo apps

Gunakan kod tersebut untuk pembelian telefon OPPO dan produk aksesori IOT dari tempoh 19 hingga 31 Mac 2020 dan anda relaks sahaja tunggu barangan anda dihantar ke rumah. Mudah je kan?

Diskaun ekslusif untuk 250,000++ Pengguna MyOPPO Apps

Diskaun khas dari rakan-rakan media Oppo

Diskaun dari Instagrammer/KOL

Apa tunggu lagi? Siapa cepat dia dapat! Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan tawaran menarik ini yang semestinya tiada di tempat lain. Boleh beli di OPPO Online Store dan jangan lupa daftar dahulu di SINI untuk dapatkan kod promosi anda.

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman rasmi OPPO

March 7th, 2020

Zaman kini, telefon pintar bukan hanya sebuah alat komunikasi semata-mata. Untuk segelintir pihak, ia adalah untuk membina silaturahim. Untuk yang lain pula, ia adalah untuk menyimpan segala memori agar sentiasa dekat di hati. Tidak ketinggalan, ada juga yang menjadikan telefon pintar untuk memperolehi pengalaman yang terbaik ketika bermain “game” dengan kelincahan jari mereka.

Oppo Find X2

Memenuhi segala kehendak, kemahuan dan keinginan para pengguna telefon pintar di luar sana adalah cita-cita dan tujuan OPPO. Penantian anda selama ini untuk memiliki sebuah telefon pintar yang mempunyai kesemua ciri-ciri idaman kini telah pun berakhir dengan kehadiran OPPO Find X2 Series 5G.

Oppo Find X2

Pelancaran rasmi OPPO Find X2 Series 5G

Ha, first thing first, anda mesti dah tak sabar dan teruja nak tahu lebih lanjut tentang telefon 5G yang merupakan telefon pintar flagship dari OPPO ini kan? Iyerlah, nak gak tahu apa yang best sangat sampai Hanis Zalikha pun syorkan telefon ini. Mesti ada something yang sangat-sangat special kan? Segala persoalan anda akan terjawab tidak lama lagi majlis perasmian OPPO Find X2 Series 5G di Malaysia bakal berlangsung pada 10 Mac ini tepat jam 12 petang.

Oppo x Hanis Zalikha

Majlis gilang gemilang ini boleh ditonton secara langsung menerusi YouTube dan Facebook OPPO Official Jangan sekadar tengok sahaja, anda juga digalakkan untuk berkongsi siaran langsung ini di Facebook untuk peluang memenangi sebuah satu OPPO FindX2 dan 12 pasang OPPO Enco Free (tertakluk syarat). Best kan?

Untuk memanaskan badan dan fikiran anda, hari ini kami nak kongsikan kehebatan dan kecanggihan OPPO Find X2 Series ini untuk menaikkan lagi keterujaan anda menanti hari pelancarannya kelak. Memang bukan calang-calang kehebatan OPPO Find X2 Series ini. Apa yang best sangat? Ha, jom kita ushar!

Sokongan pilihan dual 5G

Seperti yang kita tahu, tak lama lagi rakyat Malaysia boleh menikmati kelajuan Internet super duper pantas apabila 5G beroperasi sepenuhnya. Dengan Oppo Find X2 Series 5G ini , anda dah boleh bersiap sedia awal-awal. Ia hadir dengan kapasiti 5G dan juga teknologi Smart 5G yang memastikan penggunaan tenaga dioptimasikan tanpa menjejaskan pengalaman penggunaan. Dibina dalam komponen yang berbeza antara CPU dan 5G untuk mengurangkan tahap kepanasan ketika telefon sedang dugunakan. Setakat tengok video dan main game, memang laju sepantas kilat dengan gabungan pilihan dual 5G + 4G, yang memberikan lebih capaian berbanding telefon pintar lain.

Skrin pertama di dunia dengan 120Hz

OPPO Find X2 Series 5G adalah telefon pintar flagship pertama yang hadir dengan paparan skrin ultra high refresh rate setinggi 120Hz. Ia membolehkan anda menikmati pengalaman bermain game yang lebih lancar dengan visual yang lebih cantik dan sedap mata memandang. Untuk makluman, fungsi ini kebiasaannya ada pada televisyen sahaja, namun kini anda boleh menikmatinya di telefon pintar anda. Memang satu inovasi yang sangat-sangat AWESOME.

Lebih menarik, OPPO Find X2 Series 5G mempunyai sistem refresh rate yang sangat bijak dan akan secara automatik memilih resolusi skrin berdasarkan kehendak pemiliknya, sekaligus mengurangkan penggunaan bateri tanpa mengorbankan kepuasan anda melihat skrin. Senang cakap, lepas nie main game confirm akan lebih owning punyalah.

Dengan skrin sebesar 6.7 inci, resolusi QHD 3168×1440 dengan 513 ppi, OPPO Find X2 Series 5G membolehkan anda melihat apa sahaja di skrin anda dengan lebih jelas dan lebih baik walaupun di bawah pancaran cahaya matahari. Selain itu, paparan warna 10-bit telefon pintar ini mempaparkan 1,000,000,000 (1 billion) warna yang memberikan ketepatan pada setiap warna yang terpampang di skrinnya. Memang inilah pengalaman melihat skrin yang terbaik dan real yang anda boleh nikmati.

Kamera + Video

Tiga kamera 48MP

Tiga kamera 48MP

Oppo Find X2 Series 5G hadir dengan 3 kamera iaitu lensa utama 48MP Sony IMX689, lensa ultra-wide angle 48MP Sony IMX586 dan juga lensa telephoto 18MP. Setiap gambar yang anda ambil selepas ini akan mempunyai warna yang lebih tepat dan terang serta perubahan cahaya untuk kamera dan video adalah lebih semulajadi. Senang cakap, gambar Instagram akan confirm akan lebih berseri-seri dan memikat selepas memiliki telefon pintar terbaru dari OPPO ini.

Tiga kamera 48MP

Tiga kamera 48MP

60x Digital Zoom

60x Digital Zoom

Selain itu, kamera Oppo Find X2 Series 5G ini hadir dengan 10x hybrid zoom generasi kedua yang boleh di”digital zoom”kan sehingga 60x. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda tetap jelas, tepat dan mantap. Senang la nak tangkap gambar crush anda dari kejauhan selepas ini.

Ultra Night Mode 3.0

Dengan kehadiran pilihan Ultra Night Mode 3.0 di dalam kameranya, OPPO Find X2 Series 5G menjanjikan gambar yang sempurna dalam apa jua keadaan, walaupun tanpa kehadiran sumber cahaya yang mencukupi. Kehadiran lensa telephoto turut meningkatkan kualiti gambar yang diambil terutamanya pada waktu malam.

Oppo Find X2

tanpa Ultra Night Mode 3.0

Oppo Find X2

dengan Ultra Night Mode 3.0. Dasyat kan perbezaannya?

Ultra Steady Video 2.0

Menawarkan rakaman video sehingga 4k @ 30fps, Oppo Find X2 Series 5G menggunakan teknologi Hybrid image stabilization (HIS), integrated optical image stabilization (OIS) dan electronic image stabilization (EIS) di dalam pilihan Ultra Steady Video 2.0 yang menjanjikan kesemua video yang anda rakam adalah jelas, terang dan tiada “blur” walaupun ada pergerakan pantas. Mantap kan?

Soloop

Tak pandai nak edit video? Tak payah risau sebab di dalam Oppo Find X2 Series 5G ada sebuah penyunting video pintar (smart video editor) yang dikenali sebagai SOLOOP. Ia akan dengan bijaknya memilih template video dan memasukkan latarbelakang muzik berdasarkan lokasi, masa dan kandungan album anda.

Tidak dilupakan juga kesan efek khas seperti transisi dan filters. Dengan SOLOOP, anda boleh mencipta vlog sendiri dengan pantas dan mudah. Oppo Find X2 Series 5G memastikan proses rakaman dan suntingan semudah ABC, dengan fokus kepada prestasi terbaik, fungsi, kreativiti dan juga waktu merakam.  Dengan beberapa langkah mudah, sesiapa pun boleh menghasilkan video yang gempak. Femes ah anda lepas nie dengan video-video viral.

65W SuperVOOC 2.0

Dijana dengan bateri 4200mAh, Oppo Find X2 Series 5G turut dikuasakan dengan teknologi pengecasan pantas 65W SuperVOOC 2.0 yang mampu mengecas sehingga 60% dalam 15 minit sahaja. Jangan risau kerana teknologi ini telah diiktiraf paling selamat dan paling pantas di dalam industry. Mantap kan?

Bab kepantasan anda tak perlu risau kerana OPPO Find X2 Series ini dijana dengan cip terkini iaitu Qualcomm Snapdragon 865. Cip ini memastikan game anda dilancarkan dengan pantas, dapat menerima capaian Internet dengan lebih laju serta applikasi di dalamnya dibuka dengan sekelip mata. Senang cakap tak ada lagi erti tersangkut-sangkut, “lagging” atau lambat. Laju selaju selajunya!!

Acara jualan untuk OPPO Find X2 Series

Anda nak pegang dan cuba dulu OPPO Find X2 Series ini? Boleh tak ada masalah. Anda boleh tatap telefon pintar terkini dari OPPO ini sepuas-puasnya dengan menghadiri acara jualan yang bakal berlangsung pada 14 dan 21 Mac 2020 jam 3 petang di Pintu Utama, Pavilion KL.

Ha nampak tak macam-macam hadiah PERCUMA yang bakal menjadi milik anda sekiranya menghadiri acara jualan pertama OPPO Find X2 Series ini. Ada VOOC Powerbank (bernilai RM299), 1 tahun jaminan tambahan, 3 bulan pelindung skrin (bernilai RM299) dan OPPO Enco Free yang berharga RM499.

Fuh. Kira-kira balik dekat ribuan ringgit jugalah hadiah free yang bakal dibawa balik. Memang berbaloi sangat-sangat. Kalau tak dapat hadir, anda boleh melakukan pre-order seperti tarikh di bawah untuk tetap mendapat hadiah percuma:-

Pre-Order OPPO Find X2 – 6-13 Mac

Pre-Order OPPO Find X2 Pro – 6-20 Mac

Last but not least, buat mereka yang tinggal berjauhan dan tidak dapat hadir ke acara jualan pertama OPPO Find X2 Series di Kuala Lumpur, jangan risau sebab akan ada roadshow pada tarikh yang sama iaitu 14 Mac 2020 di bandar-bandar seluruh Malaysia. Sekiranya anda melakukan pre-order dan hadir ke roadshow seperti jadual di atas, maka anda akan membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai RM1,027. Best kan?

Perbezaan antara OPPO Find X2 Pro dan OPPO Find X2

Specs OPPO Find X2 Pro OPPO Find X2
Screen 6.7 inch, panoramic screen with Gorilla Glass 6 6.6 inch, panoramic screen with Gorilla Glass 6
Color Black (Ceramic) and Orange (Vegan Leather) Bright Black and Dark Sea
Rear Camera Ultra Vision Camera System

48MP Wide Angle Camera + 48MP Ultra Wide Angle Camera + 13MP Periscope Telephoto Camera

Versatile Triple Camera System

48MP Wide Angle Camera + 12MP Ultra Wide Angle Camera + 13MP Telephoto Camera

Memory 12GB RAM + 512GB ROM 12GB RAM + 256GB ROM
Battery 4260mAh battery capacity 4200 mAh battery capacity
Front Camera 32MP
Charge 65W Super VOOC 2 .0

Pre-order sekarang jugak!

Ha dah teruja kan? Terasa nak beli terus kan Oppo Find X2 Series nie? Silalah pre order di SINI untuk OPPO Find X2 dan ke SINI untuk OPPO Find X2 Pro 5G hari ini jugak. Jangan lupa banyak hadiah-hadiah PERCUMA bernilai ribuan ringgit bakal menjadi milik anda sekiranya anda membeli telefon pintar terbaru OPPO ini. Pilih je sama ada nak yang OPPO FIND X2 atau OPPO Find X2 Pro. Kedua-duanya hebat dan mantap! Maklumat lanjut boleh layari OPPO Online Store dan OPPO Concept Store.