January 12th, 2016

Nora Danish nampaknya tidak senang duduk apabila sering terhimpit dengan kontroversi , lebih-lebih lagi ketika khabar angin keretakan rumah tangga Fasha Sandha dan Jejai menjadi perhatian ramai.

Nama Nora tidak henti dikaitkan dengan pasangan tersebut sehingga ada yang menuduh beliau punca hubungan Fasha dan Jejai menjadi keruh.

Tidak mahu terus dikaitkan dengan mana-mana cerita kurang enak selepas ini, Nora sedang berfikir untuk mendirikan rumah tangga.

Buat Nora ia adalah cara yang terbaik untuk beliau mengelak daripada kontroversi ataupun kritikan negatif masyarakat.  Bersedia untuk berkahwin, Nora akui Nedim adalah calon yang agak tepat buat dirinya.

Sikap Nedim yang seiring dengan Nora membuatkan hubungan mereka kekal meskipun hanya sekadar teman biasa.

Susah apabila timbul isu – isu begini apabila nama Nora dikaitkan lagi. Sedangkan Nora sudah tidak ada apa-apa hubungan dengan bekas suai, kecuali anak kami iaitu Putera Rayqal Ramli.

Mungkin dengan berkahwin, nama Nora tidak lagi terpalit dengan kontroversi begini. Tetapi dengan siapa Nora tidak tahu. Ini kerana jodoh Allah yang tentukan.

Kalau jodoh Nora kuat dengan beliau (Nedim), Nora terima kerana sikap beliau membuatkan Nora senang berkawan.

Ada sesetengah artis tidak terpalit lagi dengan kontroversi selepas mereka berkahwin tetapi ia bukan jaminan ia akan sama dengan keadaan Nora. Selagi ada sahaja pihak yang mencari kesalahan anda, selagi itulah nama Nora akan dikaitkan dengan kontroversi. Bukannya mudah lari daripada sesuatu masalah.

Sumber Berita: Berita Harian

June 25th, 2015

Mempunyai jumlah pengikut di Instagram seramai 2 juta orang adalah satu perkara yang cukup mengujakan. Untuk seorang selebriti seperti Nora Danish, ia adalah satu tanda aras kepopularitian. Namun semakin ramai pengikut, semakin banyak ragam. Ada yang sentiasa memuji, ada yang tumpang gembira dengan kebahagiaan Nora Danish dan yang pasti, ada sekumpulan ‘haters’ yang sentiasa akan cuba mengkritik, menghina dan mengeluarkan kata-kata nista.

nora danish

Sebenarnya Abang Nara respek juga kepada Nora Danish (dan juga selebriti lain yang mempunyai ratusan ribu pengikut). Bukan senang nak tebalkan telinga buat tak tahu dan tidak membaca komen negatif yang dilemparkan kepada kita. Kalau Abang Nara lah, mesti dah naik angin dan terbakar jiwa raga. Namun Nora Danish memang ‘cool’ orangnya. Semua itu dianggap lumrah kehidupan. Kata Nora:-

Sedangkan pemimpin negara pun dikutuk, apatah lagi selebriti biasa seperti saya. Bagi saya, segala kutukan yang dilemparkan adalah lumrah dalam kehidupan.

Saya lebih suka tidak ambil tahu mahupun membaca satu persatu komen negatif peminat. Setiap komen, saya balas dengan ungkapan Alhamdulillah

nora danish

Sempoi juga teknik menjawab komen negatif dengan ‘Alhamdulillah’ ini. Confirm si pengkomen bengang. Kadangkala yang suka bagi komen pelik-pelik ini adalah attention seekers. Nak jadi popular sekelip mata jadi buatlah komen mengarut di Instagram artis-artis. Makin dilayan, makin syoklah diorang. Jadi tindakan Nora untuk jawab dengan Alhamdulillah sahaja memang satu keputusan yang bijak. Confirm mati kutu dibuatnya. Hehehe.

nora danish

Apa pun selamat berpuasa diucapkan kepada Nora Danish. Bulan puasa ini Nora Danish khabarnya tidak mengambil sebarang tawaran lakonan untuk menumpukan perhatian kepada keluarga dan ibadah. Suka juga Abang Nara tengok Nora dan Nedim petang-petang pergi pasar Ramadhan. Siap naik motor lagi. Comel sangat-sangat. Lagi beberapa gambar Nora Danish dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Leka main telefon sehingga kaki termasuk lubang longkang

nora danishnora danish

nora danish

nora danish

nora danish

nora danish

nora danish
nora danish

nora danish
nora danish

nora danish

February 25th, 2014

Nama Nora Danish sememangnya hangat dibicarakan semenjak dirinya berkawan dengan Nedim Nazri. Ramai yang mahu melihat “sweet couple” ini mendirikan rumahtangga sehingga gosip mengenai pembelian barang hantaran bertebaran baru-baru ini. Seperti biasa Nora Danish menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan dirinya masih tiada perancangan untuk berkahwin dalam masa terdekat ini.

nora danish kahwin

Namun apa yang menarik perhatian Abang Nara ialah impian Nora untuk bersanding di tepi pantai Bali sekiranya berkahwin buat kali kedua. Menarik sungguh!!! Berkata kepada MalaysianDigest, Nora memaklumkan yang dia sudah lama mengimpikan perkahwinan bertemakan “beach wedding”. Kata Nora:-

Memandangkan saya pernah berkahwin sebelum ini, jadi bagi saya tak perlu lagi dah nak barang-barang hantaran. Kalau ditakdirkan saya berkahwin lagi satu hari nanti, sebolehnya saya nak buat yang wajib sahaja iaitu cukup dengan majlis akad nikah di Kuala Lumpur. Kemudian saya nak adakan majlis secara kecilan di pulau, kemungkinan di Bali.

Lagipun saya memang dah lama teringin nak buat majlis ala ‘beach wedding’. Saya suka berkunjung ke Bali malah ia dah seperti rumah kedua saya. Saya sukakan tempat-tempatnya dan makanan di sana sedap-sedap

nora danish kahwin

Kalau impian Nora Danish ini menjadi kenyatan, pasti sangat menarik dan marvelous. Yang penting duit barang hantaran bolehlah disalurkan untuk menjadikan “beach wedding” tersebut sebuah majlis yang besar-besaran. Abang Nara dapat bayangkan kejelitaan Nora dengan bunyi desiran ombak. Klasik sangat!!! Semoga impian Nora ini akan menjadi realiti. Sama-samalah kita doakan.