July 20th, 2020

Pelakon yang kini bergelar Datin, Niena Baharun baru-baru ini ada memuat naik foto dirinya yang terkini setelah memasuki trimester yang kedua fasa kehamilan.

Semakin cantik berseri, penampilan Niena yang kini sedang sarat hamil memang cukup menarik perhatian netizen di luar sana.

Memuat naik foto berpakaian baju mengandung rona  kuning, dia menulis kapsyen “2nd Trimester”, ringkas.

View this post on Instagram

2nd Trimester ?? Maternity Wear from @9months_maternity ?

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb) on

 Meninjau ruangkan komen, ramai peminat yang mengikuti perkembangan rata-rata memuji penampilan pelakon Sayangku Kapten Mukhriz ini yang kelihatan semakin berseri-seri dan ‘glowing’.

Malah, ada juga yang memberi jangkaan bayi yang sedang dikandung Niena ketika ini adalah bayi perempuan.

View this post on Instagram

Thanks Daddy for the awesome short trip to Penang #cuticutimalaysia #nexttripkemanakahkita

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb) on

 Apa-apapun semoga dipermudahkan urusan kelahiran kelak buat Datin Niena. Sekadar mengimbas kembali, Niena atau nama sebenarnya Amaniena Kamarul Baharun telah mendirikan rumah tangga bersama suaminya yang juga seorang ahli perniagaan, Datuk Aliff Firdaus pada Februari 2018 yang lalu.

Advertisement
June 3rd, 2020

Pelakon cantik yang kini bergelar Datin, Niena Baharun memaklumkan bahawa dirinya kini hampir pulih dari alahan teruk sepanjang mengandung anak keduanya kini.

Menurut Niena, atau nama sebenar, Amaniena Kamarul Baharun, 27, sejak mengandung anak keduanya, ‘morning sickness’ yang dialami agak teruk seperti tidak dapat makan seperti sedia kala sehingga berat badannya turun mendadak.

Malah, dia juga langsung tidak boleh menghidu bau makanan. Namun kini, hampir 90 peratus alahan akibat mengandung yang dialaminya sudah hilang dan kini boleh menikmati makanan seperti sedia kala.

 

 

View this post on Instagram

 

Yeay, 90% ‘morning sickness’ dah takde. Ni first pengalaman kena ‘morning sickness’ , waktu Adiel dulu memang tak merasa langsung. Betul la mak mak selalu cakap, lain anak lain pengalaman kita dapat. Now mommy dah boleh enjoy! Dah kurang dgn alahan bau. Dah boleh start makan banyak. Awal haritu, tengok makanan fav pun dah rasa mual apatah lagi nak makan. Sampai berat badan turun mendadak. Tapi kan satu alahan ni baru timbul. Alahan dengan udara sejuk. Hm boleh bergaduh dgn daddy dia, kadang dtg selfish daddy nak buka aircond paling sejuk. Haaa Apa pun mommy bersyukur diatas segala nikmat ini. Buat pasangan yg masih menantikan cahaya mata, kami titipkan doa semoga Allah kurniakan zuriat yang soleh & solehah buat anda semua. Jangan putus asa. Sentiasa bersangka baik pada Allah. Semoga doa kita semua dimakbulkan ??

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb) on

“Betullah mak-mak selalu cakap, lain anak lain pengalaman kita dapat. Sekarang mommy dah boleh enjoy! Dah kurang dengan alahan bau, dah boleh mula makan banyak,”

Namun, Niena mengakui kini terdapat alahan baru yang terpaksa dilaluinya iaitu sensitif kepada udara sejuk.

Pengalaman tersebut telah dikongsi oleh Niena di laman instagram miliknya baru-baru ini. Dalam kesempatan itu, dia juga turut mendoakan semua pasangan yang menanti akan kehadiran cahaya mata supaya dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.

Advertisement
October 18th, 2016

Sejujurnya, apabila berita putus cinta Raja Afiq dan Anis Al Idrus tersebar, kami tidak menyangka ia akan menjadi satu berita yang hangat sehingga Anis mahu mendedahkan perkara sebenar dengan bukti-buktinya sekali.

Tiba-tiba pula,  heroin Sayangku Kapten Mukhriz, Niena Baharun pula didakwa sebagai punca hubungan Raja Afiq dan Anis berakhir.

Namun, Niena menepis dakwaan liar berkenaan dan menegaskan beliau sudah mempunyai kekasih sebelum beliau mengenali Raja Afiq.

Dakwaan itu sangat kelakar. Saya yang mendengarnya pun tergelak. Pun begitu saya tak melatah kerana menganggap ia asam garam kehidupan anak seni. Diakui ramai kurang senang melihat seseorang mula meraih kejayaan. Jadi saya tak nak ambil pusing. Lagipun tak wujud isu rampas merampas.

Pada masa yang sama, Niena turut menafikan khabar angin kononnya teman lelaki beliau yang merupakan seorang ahli perniagaan sebenarnya adalah kekasih orang. Ada beberapa pihak telah melabelkan Niena sebagai perampas gara-gara khabar angin tersebut.

Saya mengetahui berita ini apabila ada peminat tulis di laman sosial. Namun, tidak dinyatakan cerita apa. Apabila keluar di akhbar baru saya membacanya. Tak terkejut pun sebab ia bukan cerita betul.

Hurmmph, selagi Anis tidak mendedahkan punca sebenar beliau berpisah, kita tidak boleh menunding jari kepada orang lain. Lagipun, Niena juga sudah berpunya, tidak mungkin beliau akan curang?

Sumber Berita : Harian Metro

Advertisement