September 3rd, 2020

Meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir individu yang sanggup membuat akaun palsu di media sosial bagi menyembunyikan identiti sebenar, pengacara Nabil Mahir tidak menafikan golongan tersebut menggunakan pendekatan itu sekadar mahu menghentam pengguna lain semata-mata.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Katanya lagi, ramai dalam netizen khususnya di laman Instagram dilihat kerap menggunakan soal agama demi mahu mencaci hina dirinya.

“Ramai di Instagram ini, suka caci orang pasal agama, tapi diri sendiri dan orang terdekat tak terjaga. Kelakar, ramai yang sampai sanggup buat akaun palsu sekadar nak kutuk maki. Seronok ke?”

Luahan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan tindakannya memuat naik sekeping foto berpelukan bersama tunangnya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat baru-baru ini.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Susulan gambar panas tersebut mendapat perhatian netizen, ruangan komen di posting tersebut kemudiannya tidak lekang dipenuhi dengan kritikan netizen.

Namun begitu, Nabil pada masa sama tampil memohon maaf atas segala kekurangan dirinya.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

 

“Maafkan saya terlebih terkurang, kita manusia sama, harap diampunkan. Saya doakan kepada semua moga apa-apa masalah yang anda lalui, moga dipermudahkan dan diberi kebahagiaan. Amin.”

sekadar informasi, Nabil dan Ayda telah selamat mengikat tali pertunangan pada 28 April lalu ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Bagaimanapun, sehingga kini. Kedua-dua mereka dilihat masih merahsiakan tarikh pernikahan mereka.

September 1st, 2020

Sedang hebat dilamun cinta, pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir sekali lagi memperoleh perhatian netizen apabila mereka berkongsi sebuah foto ‘mesra’ sempena menyambut Hari Kebangsaaan Malaysia yang ke-63 pada hari Ahad yang lalu.

Foto berlatar belakangkan hiasan tanaman berbentuk bendera Malaysia itu telah dimuat naik oleh Nabil Mahir menerusi laman instagram miliknya.

Ternyata, foto tersebut telah menerima pelbagai kecaman daripada netizen yang rata-ratanya beranggapan bahawa ianya tidak sesuai dipaparkan berikutan mereka berdua masih belum berkahwin dan belum mempunyai ikatan yang sah.

“Selamat Hari Merdeka yang ke-63, Malaysia! Terima kasih kepada semua yang berkorban nyawa demi Malaysia dan kebebasan untuk kita semua. Kami sangat bertuah menjadi rakyat Malaysia,”

Dalam pada itu, ada juga sesetengah netizen membandingkan pasangan ini dengan penyanyi Syamel dan Ernie Zakri yang dilihat sentiasa menjaga batas antara satu sama lain meskipun baru saja mengikat tali pertunangan.

Mengimbas kembali, Nabil dan Ayda telah bertunang secara dalam talian (online) pada 28 April yang lalu gara-gara penyebaran wabak COVID-19 sejak bulan Mac yang lalu.

August 13th, 2020

Bertindak memberi amaran terhadap segelintir pengguna laman sosial tidak bertanggungjawab yang berani mengganggu tunangnya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat, pengacara Nabil Mahir tampil bersuara berkenaan hal tersbeut di laman Instagram.

Hantar Gambar Lucah Kepada Ayda Jebat, Nabil Mahir Tampil Beri Amaran Pada Netizen

Menurutnya, Ayda diganggu oleh perkara yang tidak senonoh menerusi ruangan mesej di laman tersebut.

Katanya, berhenti memperbodohkan diri kerana perkara tersebut langsung tidak mendatangkan apa-apa hasil.

“Yang pedang tu untuk you guys yang batang gatal tak abis-abis nak DM benda tak senonoh kat my fiancée. Grow up and stop memperbodohkan diri.”

Ujar Nabil yang memuat naik fotonya memegang replika pedang samurai, individu tidak bertanggungjawab tersebut masih tidak serik mengganggu bakal isterinya biarpun akaun telah disekat.

Hantar Gambar Lucah Kepada Ayda Jebat, Nabil Mahir Tampil Beri Amaran Pada Netizen

“Banyak sangat masa korang siap buat account baru bila kene block. Korang tau kan kalau kitorang make official report, korang boleh kene trace? Warning have been made.”

Kisah cinta Nabil dan Ayda sehingga kini masih tidak lekang menjadi bualan hangat netizen. Malah ada yang seakan tidak senang melihat keakraban pasangan ini kerana sering memuat naik video manis bersama di media sosial.

Hantar Gambar Lucah Kepada Ayda Jebat, Nabil Mahir Tampil Beri Amaran Pada Netizen

Untuk rekod, Nabil sebelum ini, melamar pelantun lagu Temberang itu pada sambutan hari lahirnya yang ke-28 pada 17 Mac lalu.

Malah, kedua-dua mereka difahamkan telah selamat melangsungkan pertunangan pada 28 April lalu bersempena sambutan hari lahir Nabil yang ke-32. Namun tarikh perkahwinan mereka masih belum diumumkan kepada semua.

March 11th, 2020

Tindakan pengacara Nabil Mahir, menyuap pisang ke dalam mulut kekasihnya, Ayda Jebat mengundang kritikan orang ramai.

nabil ayda jebat pisang

Menerusi ruangan kapsyen, Nabil memberitahu, dia bertindak demikian kerana cinta hatinya itu seorang yang susah untuk makan buah-buahan. Namun, foto tersebut sebenarnya mengundang rasa pelik ramai sehingga ada yang fikir bukan-bukan.

Ini kerana, ‘pisang’ mempunyai maksud tersirat yang sering dikaitkan sebagai simbol organ seksual lelaki.

“Tak ada buah lain nak sumbat?”

Rat-rata netizen menyifatkan tindakan itu tidak senonoh dan seolah-olah cuba untuk meraih perhatian.

nabil ayda jebat pisang nabil mahir dikecam sumbat ayda jebat pisang nabil ayda jebat pisang

“Suka jatuhkan imej wanita”

Ada pula yang beranggapan Nabil sengaja melakukan provokasi bagi mendapatkan reaksi orang ramai, ingin nampak sebagai seorang teman lelaki yang ‘cool’ tetapi hakikatnya tidak dan menyifatkannya seorang lelaki yang suka menjatuhkan imej wanita.

nabil mahir pisang nabil mahir pisang nabil ayda jebat pisang

Tidak dinafikan perangai pasangan ini memang ‘gila-gila’. Selagi mereka tengah angau bercinta, memanglah akan tunjuk kemesraan dengan umum. Layankan je lah dan semoga mereka ini cepat-cepat naik pelamin kalau ada jodoh agar tidak lagi mengundang kritikan mahupun salah faham ramai.