Written by AbangNara | June 21st, 2012

Abang Nara suka Maher Zain. Lagu-lagunya best belaka. Namun Abang Nara tak pernah berpeluang untuk mendengar Maher Zain secara live di konsert-konsertnya. Baru-baru ini, Maher Zain baru sahaja selesai menjayakan konsert besar-besarannya di Malaysia. Dan menurut seorang wartawan di Utusan Malaysia, konsert tersebut tiada apa yang boleh dibanggakan.

konsert maher zain

Abang Nara petik sedikit tulisan yang tersiar di artikel ini untuk tatapan anda semua:-

Melihat persembahan Maher dari segi kawalan vokal, penyanyi itu tidak ada masalah kerana dia mampu bertahan menyanyi dari pukul 9.20 malam hingga 11.20 malam.

Cuma yang membuatkan persembahannya tampak sedikit cacat apabila dia kerap sangat menghulur mikrofon ke arah penonton apabila tiba bahagian korus.

Mungkin niatnya ingin mengajak penonton menyanyi bersama tapi dari segi lain dapat dilihat bahawa dia ingin mencari ‘nafas’ kerana penat.

Biar pun begitu, penonton yang terdiri daripada pelbagai usia kelihatan ceria kerana berpeluang mendendangkan lagu-lagu kesukaan mereka bersama penyanyi asal.

Bagi peminat setia Maher, mereka mungkin tidak nampak kekurangan pada persembahan penyanyi tersebut, namun secara dasarnya dia hanyalah seorang penyanyi biasa.

Tiada apa yang boleh dibanggakan kerana persembahannya yang diiringi oleh pemuzik daripada pelbagai negara itu tidak ada kemuncak.

Biarpun namanya dikenali di banyak negara namun dia hanya layak dilabel sebagai seorang penyampai vokal atau penyanyi sahaja.

Dia bukanlah seorang penyanyi serba boleh kerana ketika di pentas, Maher dilihat tidak mampu berkomunikasi baik dengan penonton.

Hanya pada lagu ke lima, Freedom, baharu Maher membuka bicara dengan ungkapan Assalamualaikum kepada penonton.

Melihat corak persembahan sebegitu, tidak dinafikan bukan semua penyanyi boleh menjadi penghibur, sebaliknya penyanyi begitu beruntung kerana lagu-lagu mereka popular

Oleh kerana tulisan yang jujur ini, seorang peminat Maher Zain di Malaysia telah meluahkan rasa kekecewaannya. Bagi Abang Nara, kalau kita sudah membayar harga yang agak tinggi untuk menghadiri konsert, pastinya kita mahukan yang terbaik. Jadi tak ada salahnya apa yang telah ditulis oleh wartawan Utusan Malaysia ini kerana itu adalah pendapatnya.

Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca luahan kekecewaan peminat Maher Zain yang telah dikongsi menerusi Facebook Maher Zain Malaysian Fan Club.

 
Written by AbangNara | June 4th, 2012

Siapa sini yang tak kenal dengan Maher Zain sila angkat tangan? Ok nampaknya tiada seorang pun yang angkat tangan. Ini bermakna anda semua memang peminat Maher Zain. Dan pastinya anda akan lebih teruja apabila Abang Nara bagitau yang anda boleh menang tiket VIP ke konsert Maher Zain 16 Jun ini di Stadium Merdeka.

konsert maher zain

Caranya tersangatlah mudah. Lebih mudah daripada memasak Maggi kari. Anda cuma perlu menjawab 1 soalan super senang di sini. Jangan lupa masukkan email yang sah dan nama penuh anda kerana hanya itu sahaja caranya untuk kami menghubungi anda.

konsert maher zain

Untuk meningkatkan lagi peluang anda memenangi tiket VIP ke konsert Maher Zain ini, anda boleh membuat salah satu perkara yang dicadangkan di atas. Nasihat Abang Nara, belilah 1 botol minyak wangi di laman web One Drop Perfumes dan anda bakal mendapat 50 markah bonus. Lebih banyak markah, lebih tinggi peluang anda untuk melihat Maher Zain secara live dan ekslusif. Tunggu apa lagi? Sila klik di sini  untuk memenangi tiket ekslusif ke konsert Maher Zain hari ini juga.

Written by AbangNara | April 25th, 2012

Berita baik untuk anda yang meminati Maher Zain. Daripada sumber-sumber yang sahih lagi benar, khabarnya Maher Zain akan turun untuk membuat konsert besar-besaran sekali lagi di Kuala Lumpur. Ini semua bersempena dengan pelancaran album barunya yang bertajuk “Forgive Me”.

Dan ada satu lagi berita baik untuk anda semua, jika tiada aral melintang, Abang Nara kan berikan tiket-tiket VIP untuk ke konsert Maher Zain. Semua itu masih dalam perancangan. Kalau segalanya berjalan lancar, pastikan anda bersiap sedia hati dan perasaan untuk peluang bertemu face to face dengan Maher Zain. Kredit video kepada Facebook KRUTV.

Written by AbangNara | March 1st, 2011

maher zain

Selamat sudah konsert 2 hari Maher Zain di Stadium Malawati Shah Alam baru-baru ini. Dengar cerita tiket-tiket konsert Maher Zain habis macam pisang goreng panas. Full house khabarnya. Hebat betul penangan Maher Zain ini. Dan dengar cerita persembahan Maher Zain pun hebat sangat sampai ramai yang teruja dibuatnya.

Tup-tup Abang Nara dapat satu cerita yang kurang enak berkaitan dengan konsert Maher Zain ini. Sumber ini sememangnya sangat boleh dipercayai. Kepada peminat kipas susah mati Maher Zain, jangan risau sebab menurut sumber ini, Maher Zain memang OK. Tak ada masalah apa-apa. Masalahnya ialah manager Maher Zain,

Khabarnya manager Maher Zain ini kekwat orangnya. Semua benda nak ditukar last minute. Dalam latihan dah berlatih nyanyi lagu-lagu tertentu, tup-tup time konsert suruh tukar lagu lain. Habis terpinga-pinga musician dan penyanyi-penyanyi backup. Tahulah anda itu manager tapi janganlah buat sesuka hati anda. Ikut macam latihan sudahlah.

Sampai tahu tahap Maher Zain sendiri mencabut alat perhubungan yang digunakan dengan managernya. Mungkinkah Maher Zain sendiri bengang dengan arahan last minute managernya? Itu tak dapat dipastikan tapi kalau dah sampai tahap macam tue, kemungkinan besar Maher Zain pun stress dengan managernya. Tak gitu?

Yang penting, musician-musician Malaysia semuanya professional belaka. Walaupun terpaksa ikut cekadak manager Maher Zain, mereka masih mampu tersenyum dan rileks je follow apa yang dimahukan. Kalau Abang Naralah, mahu berambus terus daripada pentas konsert tue. Panas jugak hati kalau ada orang yang tukar semua perancangan last-last minute.

Kesimpulannya, dunia hiburan Malaysia terutamanya industri nasyid perlu cipta satu ikon seperti Maher Zain. Tak dinafikan aura Maher Zain memang sangat hebat, tapi takkanlah kita taknak tengok rakyat negara kita sendiri sehebat Maher Zain? Kalau Maher Zain yang bukan orang kita boleh buat konsert sebesar ini dan dihadiri dengan ribuan penonton, kenapa kumpulan nasyid kita tak boleh pulak? Ini satu perkara yang kita perlu fikir-fikirkan.

Apa pun tahniah kepada Maher Zain atas kejayaan konsert ini. Kepada manager Maher Zain, janganlah kekwat sangat. Anda tue bertandang ke negara orang lain. Hormatilah budaya kami. Bukan susah pun. Tak gitu?

P.S: Kalau anda sedih tak dapat tengok konsert Maher Zain, apa kata join pertandingan Milo Fuze Jam Pack ini. Ubati kesedihan anda dengan hadiah yang bernilai lebih RM40,000. Menarik gila!!!