August 28th, 2020

Selepas bergelar isteri sert ibu kepada dua cahaya mata, pelakon Lisah Surihani kini mengakui tempoh masa bekerja antara yang menjadi pertimbangan utamanya sebelum menerima sesuatu tawaran.

lisa surihani

Menurut Lisa, beliau wajar menyeimbangkan tanggungjawabnya, bukan sahaja sebagai seorang anak seni, sebaliknya, melunaskan peranan sebagai ibu dan isteri di rumah dengan sebaik mungkin.

Rentetan itu, Lisa difahamkan telah meletakkan komitmen bekerja tidak melebihi 12 jam kepada mana-mana produksi.

Mahu Seimbangkan Tanggungjawab Sebagai Pelakon Dan Isteri, Lisa Surihani Elak Bekerja Lebih 12 Jam

“Biasanya saya akan tanya boleh ke tidak yang kerja selama 12 jam tu, maksudnya dari call time, tempoh dalam 12 jam boleh ke tak. Saya akan bertanya dengan cara budi bicara, cara yang baik, sama ada boleh atau tidak.”

Terkenal dengan sifat lemah lembutnya, Lisa menegaskan beliau juga tidak terlepas membuat rundingan bersama pihak terbabit dengan sebaik mungkin demi mengelakkan seberang masalah timbul.

Mahu Seimbangkan Tanggungjawab Sebagai Pelakon Dan Isteri, Lisa Surihani Elak Bekerja Lebih 12 Jam

“Sebab saya pun faham, ada pelakon lain yang okay untuk bekerja lebih dari 12 jam. Saya letakkan syarat begitu, supaya saya boleh bekerja pada masa sama jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.”

Ujar Lisa lagi, selepas memutuskan untuk berhijab, beliau juga dikatakan selalu berbincang dengan pihak produksi untuk mencari jalan terbaik dalam menterjemahkan sesuatu mesej bersesuaian dalam melakonkan sesuatu watak.

“Sebagai isteri, saya belum letakkan parameter-parameter tertentu. Bergantung kepada keadaan, setakat ini kalau boleh dielakkan (bersentuhan), kita akan fikirkan apa cara lain yang boleh beri mesej yang sama dalam bentuk lain. Kena berbincang dengan pengarah dan mencari penyelesaian bersama.”

Mahu Seimbangkan Tanggungjawab Sebagai Pelakon Dan Isteri, Lisa Surihani Elak Bekerja Lebih 12 Jam

Terdahulu, kemenangan Lisa di Festival Filem Malaysia ke-21 pada tahun 2008 menerusi anugerah Pelakon Harapan Wanita telah membuktikan kredibiliti aktres, I’m Not Single ini bukanlah omongan kosong.

Malah, tidak boleh disangkal lagi, populariti Lisa juga telah mengangkat namanya menjulang trofi Pelakon Filem Wanita Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) pada tahun 2010.

Sumber: Gempak

March 24th, 2020

Bersempena dengan Perintah Kawalan Pergerakan sejak 18 Mac lalu, pelakon Lisa Surihani melakukan cabaran #dudukrumahchallenge dengan meluangkan masa  membaca kitab suci Al-Quran.

lisa surihani mengaji

Lisa sedar bacaannya masih belum sempurna tetapi dia mahu sentiasa istiqamah membaca Al-Quran walaupun tidak sempurna.

Malah, dia juga mendapat galakan dan kata-kata semangat daripada rakan-rakannya untuk meneruskan niatnya itu.

lisa surihani istiqamah mengaji al-quran

Pada masa yang sama, Lisa turut berdoa semoga Allah SWT merahmati semua umat Islam dengan Al-Quran yang merupakan mukjizat teragung sebagai petunjuk bagi sekalian manusia.

Perkongsian Lisa itu mendapat reaksi positif daripada rakan selebriti dan pengikutnya yang mendoakan agar dia kekal istiqamah serta terus bersemangat untuk membaca Al-Quran.

lisa surihani istiqamah mengaji al-quran lisa surihani istiqamah mengaji al-quran lisa surihani istiqamah mengaji al-quran

Sama-sama kita doakan agar segalanya dipermudahkan buat Lisa. Boleh dijadikan contoh yang baik dan sumber inspirasi buat ramai untuk mula membaca Al-Quran.

December 12th, 2019

Setiap wanita impikan kulit wajah yang sihat dan bersinar-sinar dan sanggup menggunakan apa jua jenis produk untuk mencapai impian tersebut. Malah ada yang sanggup habiskan ribuan ringgit setiap bulan untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurna. Ha, apa korang rasa kalau Abang Nara kongsikan satu rahsia mendapat kulit wajah yang tulus mulus macam Lisa Surihani dengan harga tak sampai RM100 pun? Confirm teruja kan?

lisa surihani cetaphil

Rahsianya tak lain tak bukan ialah pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Untuk makluman, Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini adalah jenama yang dipercayai pakar kulit serata dunia yang diformulasikan untuk membersihkan kulit wajah anda dengan lembut, sekaligus memastikan ia sihat. Ratusan ribu rakyat Malaysia telah menggunakan Cetaphil Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini dan rata-rata memberikan komen yang positif.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Khas buat anda yang baru ingin mencuba (atau nak restock untuk tahun 2020) pencuci muka terbaik di pasaran ini, Cetaphil dan Watsons telah bekerjasama menganjurkan satu peraduan bersempena musim perayaan akhir tahun ini untuk memberi peluang anda mencuba produk Cetaphil.

cetaphil festive gift pack

Ha dah excited kan? Senang je cara nak menyertai peraduan ini. Apa yang anda perlu lakukan ialah membeli salah satu daripada 3 pek musim perayaan Cetaphil di Watsons. Jangan risau harga tak cecah RM100 pun. Memang berbaloi-baloi sangat. Boleh pilih salah satu set di bawah mengikut kesesuaian anda:-

Health Gift Set RM85

Mengandungi 2 botol Cetaphil Gentle Skin Cleanser 500ml yang sesuai untuk diberikan sebagai hadiah kepada rakan-rakan dan ahli keluarga.

Joy Gift Set RM45

Di dalam set ini terkandung 1 botol Cetaphil Gentle Skin Cleanser 125ml dan 1 Cetaphil Moisturizing Cream 50g. Memang sesuai sangat untuk anda yang baru ingin mencuba produk dari Cetaphil.

Happiness Gift Set RM25

cetaphil gift pack

Mengandungi 1 x Cetaphil Gentle Skin Cleanser 59ml dan 1 x Cetaphil Moisturizing Lotion 59ml. Sesuai untuk anda yang ingin pergi bercuti pada musim perayaan ini. Senang dibawa ke mana-mana.

Sekiranya anda bertuah, anda akan membawa pulang salah satu hadiah di bawah:-

Hadiah utama – Samsung Note 10 bernilai RM3699
Hadiah tempat kedua – Samsung Fit Watch
Hadiah Saguhati – 10 hamper Cetaphil bernilai RM250

Fuh!!! Memang berbaloi-baloi sangat beli produk Cetaphil tak sampai RM100 tapi boleh menang hadiah bernilai ribuan ringgit. Kalau tak menang pun tak apa sebab kulit wajah anda untuk tahun 2020 nanti confirm cun melecun punyalah.

Berita menggembirakan untuk member Watsons! Sesiapa yang sudah sudah pun menjadi ahli Watsons layak untuk mendapatkan 5% potongan bagi mana-mana produk Cetaphil. Promosi ini bakal berlangsung daripada 20 Disember 2019 sehingga 1 Januari 2020!

Anda boleh membuat pembelian secara online di SINI atau kalau nak lagi senang, pergi je ke Watsons berhampiran. Maklumat lanjut tentang peraduan ini sila layari Facebook Cetaphil. Selamat tampil jelita di tahun 2020 nanti bersama Cetaphil.



September 16th, 2019

Baru-baru ini Abang Nara ada berkongsi rahsia kemulusan dan kebersihan wajah pelakon jelita, Lisa Surihani.

lisa surihani duta cetaphil

Menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser untuk membersihkan wajahnya setiap hari , ramai yang tertanya-tanya mana nak beli, berapa harga dan berkesan ke kalau baru nak guna pencuci muka pilihan Lisa Surihani ini. Ha, hari ini Abang Nara ada berita BAIK untuk anda semua!!!

Untuk anda yang inginkan kulit wajah yang sihat dan cantik, Cetaphil adalah jenama yang dipercayai pakar kulit. Ia diformulasikan untuk membersih dengan lembut sambil melembapkan kulit dan paling penting, sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT. Untuk anda yang teringin nak mencubanya, bulan September ini Watsons sedang mengadakan jualan ahli yang menawarkan potongan harga untuk produk Cetaphil, sekaligus membolehkan anda membeli Cetaphil Gentle Skin Cleanser pada harga yang lebih berbaloi.
promosi cetaphil murah

Bermula dari 1 September sehingga 30 September ini, anda boleh mendapatkan kesemua produk Cetaphil dengan pemotong harga sehingga 27%. Memang inilah masa terbaik untuk anda mencuba pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang bebas pewangi, bebas sabun dan tidak menyebabkan iritasi ini. Cerita banyak tak guna, jom kita tengok senarai harga segala produk Cetaphil sepanjang promosi ini berlangsung. Untuk lebih penjimatan, pastikan anda mendaftar menjadi ahli Watsons terlebih dahulu.

cetaphil gentle skin cleanser

cetaphil travel pack

cetaphil watsons

cetaphil skin cleanser twinpack

Ha, selain daripada pencuci muka, Cetaphil juga ada produk khas untuk bayi iaitu Cetaphil Baby. Memang sesuai untuk melembapkan dan membersihkan bayi kerana ia lembut pada kulit bayi. Paling penting, Cetaphil Baby ini turut disyorkan oleh doktor kanak-kanak.

cetaphil untuk kanak-kanak

Selain itu, kalau anda rasa kulit anda mempunyai masalah ekzema, boleh cuba Cetaphil Pro Ad Derma yang terbukti berkesan dalam membersih dan melembapkan kulit yang sangat gatal dan kering. Berdasarkan review, memang ramai yang berjaya memulihkan kulit mereka selepas menggunakan produk ini. Terbukti berkesan!!!

cetaphil pro ad derma

Abang Nara pun akan pergi ke Watsons dalam masa terdekat ini untuk menambah stok pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Memang berbaloi-baloi sangat penjimatan yang ditawarkan ini. Kalau anda baru nak cuba, bolehlah beli yang 125ml tue. Confirm lepas tue anda tak akan tukar dah pencuci muka. Terus selamanya melekat dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Jadi tunggu apa lagi? Serbulah Watsons berhampiran anda sebelum terlambat. Maklumat lanjut tentang keberkesanan dan kehebatan Cetaphil boleh baca di SINI. Selamat tampil jelita!!!