March 25th, 2020

Sudah menjadi lumrah dan rutin untuk semua wanita membeli produk kecantikan dan skincare pada setiap bulan. Pada masa ini jugalah, ada yang akan mencari-cari produk baru yang mungkin lebih sesuai untuk digunakan.

Tambahan pula, musim #DudukRumah ni, ramai kaum wanita di luar sana yang pasti mencari produk kecantikan secara atas talian.

Ada antara kita yang lebih gemar membeli produk secara atas talian saja sebab lebih senang dan cepat. Untuk pastikan anda membeli dengan betul, elakkan kesilapan ini semasa membeli dalam talian.

Membeli dari sumber tidak dipercayai

salah beli

Membeli secara atas talian memang tak dinafikan lebih mudah tapi risiko untuk menjadi mangsa penipuan juga adalah tinggi! Perkara pertama yang anda perlu pastikan sebelum membuat pembelian, pastikan anda membeli dari sumber yang sah dan boleh dipercayai.

Elakkan daripada membeli dari sumber yang diragui terutamanya sumber yang anda tidak pernah mendengarnya sebelum ini. Nak selamat, baca dahulu review daripada pembeli-pembeli yang lain sebelum anda membuat pembayaran.

Beli tanpa tahu kandungan produk

tips beli barang kecantikan

Ini adalah salah satu kesilapan yang kerap dilakukan semasa membeli barang di atas talian terutamanya untuk produk kosmetik dan skincare. Sudahnya, terpaksa la anda menjual semula produk tersebut sebab tidak sesuai dengan keadaan kulit anda. Memang membazirkan wang dan waktu!

Setiap produk pasti ada label bahan kandungan yang digunakan, jadi sebelum membeli tu periksa dulu sama ada ianya sesuai atau tidak untuk anda. Ada bahan yang mungkin boleh berikan kesan iritasi atau alergik pada kulit. Tips, kenalpasti dulu masalah kulit wajah sebelum membeli sesuatu produk.

Tiada pengesahan halal

tiada cert hala

Jangan pandang ringan tentang pengesahan halal untuk produk kecantikan yang anda gunakan. Untuk pastikan ianya selamat digunakan untuk kegunaan harian, kandungan di dalam produk mestilah halal dan mendapat kelulusan yang sah. Pengesahan halal ini akan memastikan semua bahan yang digunakan bebas daripada kandungan tidak sepatutnya.

Sekarang ni tak dinafikan memang susah untuk mencari produk kosmetik yang utamakan soal halal untuk produk mereka. Tapi baru-baru ini, Abang Nara sendiri dah jumpa produk kosmetik yang halal dijual secara atas talian! Lepas ni tak payah nak pening kepala dah sebab produk ni pun sudah berada di pasaran Malaysia. Nak tahu produk apa tu?

Produk Wardah!

wardah x lazada

Wardah merupakan produk kosmetik dan skincare halal pertama di Indonesia yang semakin menempa nama dalam kalangan pengguna wanita di Malaysia. Kalau anda nak tahu, jenama Wardah diasaskan pada tahun 1995 dan menjadi produk kosmetik pertama dengan pengesahan halal. Selain daripada kosmetik, Wardah juga mempunyai barisan produk skincare yang juga halal untuk digunakan!

Bukan hanya halal semata-mata, Wardah juga menyediakan rangkaian tona yang boleh digunakan untuk semua jenis kulit. Menjadikan Wardah cukup terkenal dalam kalangan pengguna yang terdiri dari pelbagai latarbelakang kaum. Tak kira lah sama ada anda berkulit cerah atau bersawo matang, semua jenis kulit sesuai menggunakan Wardah.

wardah x lazada

Sejak pertama kali memasuki pasaran Malaysia, produk kosmetik dari Wardah antara yang menarik perhatian ramai terutamanya Wardah’s Exclusive Matte Lip Cream. Bukan saja kerana pilihan warna yang ditawarkan tetapi ianya juga mengandungi Vitamin E untuk melembapkan bibir. Tengok saja lah pilihan warna yang ada, memang rambang mata!

wardah x lazada

Selain produk kosmetik, rangkaian skincare yang ditawarkan Wardah juga tak kurang hebatnya. Oleh kerana Wardah merupakan syarikat berasal daripada Indonesia, mereka lebih memahami masalah yang dihadapi oleh pengguna wanita di Asia. Untuk yang ingin mencuba, Wardah White Secret boleh membantu anda mengatasi masalah kulit kusam dan dapatkan kulit cerah berseri!

Wardah X Lazada

A picture containing indoor, toiletry, cosmetic, table Description automatically generated

Mesti ramai yang dah teruja untuk mencuba sendiri rangkaian produk daripada Wardah ni kan? Berita baiknya sekarang ini anda boleh dapatkan produk Wardah secara atas talian dengan Lazada! Dah tentunya Lazada adalah platform yang dipercayai ramai dan anda tak perlu bimbang menjadi mangsa penipuan atas talian.

Yang bestnya lagi, kini anda boleh dapatkan promosi menarik sekiranya anda membeli produk Wardah di Lazada! Nak tahu apa dia promosi menarik tu?

Anda boleh dapatkan baucer di Lazada Wardah Official Store untuk dapatkan tiga baucer istimewa ini. Antaranya ialah 10% potongan harga, RM8 diskaun untuk pembelian minimum RM 65 dan RM 15 diskaun untuk pembelian minimum RM 100. Memang berbaloi!

A picture containing table, small, sitting, pink Description automatically generated

Selain itu, anda boleh dapatkan promosi setiap hari di Lazada seperti promosi RM9.90 dengan penghantaran percuma untuk Wardah White Secret Exfoliating Lotion (RM27.60), Exclusive Matte Lip Cream berharga RM18, percuma Instaperfect Pouch untuk setiap pembelian berharga RM88 dan ke atas (mesti ada satu pembelian Instaperfect) dan BELI SATU PERCUMA SATU Exclusive Two Way Cake (dapatkan refill Exclusive Two Way Cake).

wardah x lazada birthday sale

Jangan lupa dapatkan produk Wardah di Lazada sekarang untuk dapatkan promosi menarik yang sedang ditawarkan sekarang! Masa ni lah anda boleh mencuba sendiri produk Wardah dan dapatkan dengan cara yang mudah. Bonusnya, siap ada promosi lagi untuk anda rebutkan! Untuk pengguna setia Wardah pula, lepas ni lebih senang lah anda membeli produk Wardah pada setiap bulan kan?

Untuk maklumat lain mengenai produk Wardah anda boleh layari laman rasmi Wardah atau ikuti mereka di Instagram. Bagi yang nak dapatkan produk Wardah secara atas talian pula, boleh terus ke Lazada untuk lakukan pembelian. Selamat membeli-belah!

March 22nd, 2017

Ala, serius Abang Nara menyesal kerana tidak singgah ke NU Sentral pada hujung minggu lalu. Ada sebuah kotak misteri yang telah diletakkan di tengah-tengah kompleks membeli-belah itu. Di kotak itu tertulis “Press For Surpri5e”. Dan apabila para pengunjung NU Sentral menekan butang di kotak misteri tersebut, memang surprise sungguh dibuatnya.

 

 

Mana tak “supri5e”nya apabila tiba-tiba ada manusia keluar dari kotak misteri itu bersama hadiah-hadiah yang super duper best seperti Samsung FULL HD TV, basikal daripada Cronus , beg bagasi cabin dari Universal Traveller dan Giordano, beanbag, Nescafe Barrista, Sharp dan gift box dari Poney, Watsons, Kelloggs,Nivea , selepas butang kotak misteri itu ditekan. Boleh terkena sakit jantunglah dapat hadiah-hadiah awesome macam ini dengan PERCUMA bersempena dengan ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia. Untunglah para pengunjung NU Sentral yang memberanikan diri menekan butang pada kotak misteri Lazada Malaysia hujung minggu lalu. Inilah yang dinamakan rezeki jatuh tergolek.

lazada

Untuk makluman, bersempena ulangtahun mereka yang ke 5, Lazada Malaysia akan meraikannya dengan kempen “5th Birthday Surprise Deals You Won’t’ Believe” bermula 22 Mac sehingga 24 Mac ini. Dalam tempoh 3 hari ini, pelbagai promosi, diskaun dan tawaran kaw-kaw yang memang tak masuk akal akan dihadiahkan kepada anda. Abang Nara dah ushar dah beberapa barang di www.lazada.com.my. 5 barangan yang Abang Nara dah shortlist ialah:-

1. Drypers Wee Wee Dry untuk anak-anak

lazadaSetiap kali Lazada buat sale, memang benda pertama yang Abang Nara akan cari ialah lampin pakai buang. Masa inilah nak borong banyak-banyak buat stok sebab memang harga yang ditawarkan di Lazada jauh lebih murah. Bersempena ulangtahun ke 5 mereka, Drypers Wee Wee Dry ini dijual dengan diskaun 18%. Dari RM109 kepada RM89 sahaja. Berbaloi-baloi sangat.

2. Kasut Karrimor dari SportsDirect
lazadaAbang Nara dah lama teringin nak cari satu kasut yang selesa untuk dibawa berjalan sambil mendukung anak. Tak adalah kaki terasa lenguh dan penat selepas berjalan seharian di shopping kompleks bersama keluarga pada hujung minggu. Ushar punya ushar, ternampak kasut Karrimor dari SportsDirect di Lazada. Lagi syok tengah diskaun 60^ menjadikannya harganya cuma RM159 sahaja. Terus Abang Nara “add to cart”. Kalau lambat mesti habis stok nanti.

3. Barangan-barangan Nestle untuk stok dapur

lazada

Selaku peminat tegar Nescafe dan Milo, ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia adalah masa terbaik untuk Abang Nara restock kembali segala barangan Nestle di dapur. Memang kaw-kaw diskaun yang ditawarkan. Tidak dilupakan ialah Koko Krunch, Honey Stars, Maggi, Corn Flakes, sos cili, sos tomato dan banyak lagi. Korang boleh ushar pelbagai produk Nestle dengan harga runtuh di www.lazada.com.my

4. Alat-alat solek untuk wife tercinta
lazada

Untuk diri sendiri dah, untuk anak-anak pun dah, tak bolehlah lupakan isteri tercinta kan? Masa tengah diskaun nie lah nak tunjukkan kita menghargai isteri dengan membeli alat-alat solek untuk mereka. Jenama-jenama seperti Maybelline, L’oreal dan Garnier semuanya menawarkan diskaun yang super duper best bersempena ulangtahun ke 5 Lazada. Belilah gincu, blusher, pencuci muka dan eye shadow sebagai tanda kasih sayang kita kepada si isteri. Sekali sekala apa salahnya kan?

5. Beg untuk pergi travel

lazada

Abang Nara sebenarnya tak adalah nak beli beg pun sebab dah banyak beg kat rumah. Tapi lepas tengok diskaun 75% untuk beg ABS+PC Glossy Protector 24 inci berwarna navy blue ini, memang terpaksa beli dibuatnya. Mana taknya, harga asal RM399. Lepas diskaun jadi RM99 je. Memang rugi kalau tak beli. Terlebih berbaloi.

lazada

Selain 5 benda ini, ribuan lagi produk sedang ditawarkan dengan harga yang paling MURAH pernah korang jumpa di www.lazada.com.my bersempena ulangtahun ke 5 mereka pada 22 Mac sehingga 24 Mac ini. Inilah peluang keemasan yang tak boleh dilepaskan. Manfaatkanlah peluang yang datang setahun sekali ini. Kalau terlepas, memang menangis air mata darah pun tiada gunanya. Selamat bershopping.

December 11th, 2016

Amar Baharin dan Amyra Rosli baru sahaja mendirikan rumah tangga baru-baru ini. Abang Nara suka tengok mereka berdua. Nama pun masing-masing mula dengan huruf “A”. Memang sweetlah diorang berdua ini.

amar baharin amyra rosli

Memang sama cantik dan sama padan kan Amar Baharin dan Amyra Rosli ini? Walaupun baru berkahwin, Abang Nara respek dengan Amar Baharin kerana tidak lokek untuk memberikan hadiah kepada Amyra Rosli. Ada satu video tengah viral di mana kelihatan puluhan kotak yang Abang Nara rasa bernilai puluhan ribu di hadapan rumah Amar dan Amyra.

WhatsApp Image 2016-12-12 at 13.11.16

Pergh. Kalau dikira, mahu dekat 30 kotak tue. Semua tue rasanya hadiah untuk Amyra tue. Cuba korang tengok reaksi terkejut Amyra apabila Amar panggil dia ke luar. Kalau Abang Nara pun terkejut dapat suprise hadiah punya banyak macam nie.

lazada

Selepas penat Abang Nara zoom kan video ini, dilihat kotak-kotak ini tertera dengan logo Lazada. Bijak sungguh Amar sebab Lazada sekarang tengah ada Online Revolution Sale sehingga 14 Disember. Macam-macam diskaun ada. Harga semua barang murah kaw-kaw. Tak caya? Tengok kat www.lazada.com.my. Silalah bershopping dan suprisekan wife/husband/pakwe/makwe korang.

November 11th, 2016

Tarikh hari ini ialah 11.11.2016. Tarikh yang cukup cantik dan menarik lebih-lebih lagi apabila Lazada Malaysia sedang mengadakan jualan “Online Revolution” bermula hari ini sehingga 14 Disember kelak dengan penawaran diskaun sehingga 95%. Memang rambang mata dibuatnya apabila lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa.

laz

Untuk memudahkan anda yang sudah tidak sabar untuk bershopping, Abang Nara senaraikan 11 barangan yang tidak boleh anda lepaskan bersempena dengan “Online Revolution” dari Lazada ini.

1. iPhone 7 dan iPhone 7 Plus

laz2Tak pernah dibuat orang lagi ada diskaun untuk membeli iPhone 7 dan iPhone 7 Plus. Ini adalah harga paling rendah di Malaysia. Tak akan jumpa di tempat lain dah. Beli sekarang juga dengan klik di sini sebelum anda menyesal.

2. Redmi Note 3
laz3Kalau teringin nak jadi telefon kedua, Redmi Note 3 memang teramat sesuai buat anda. Harganya bersempena “Online Revolution” Lazada hanya RM499 sahaja. Ekslusif hanya di Lazada. Gigil tangan Abang Nara nak klik untuk beli.

3. Mainan untuk anak-anak dari Mattel

laz3

Hot Wheels adalah salah satu permainan kegemaran Aariz. Arissa pula suka patung-patung. Macam-macam pilihan ada di Mattel. Kelabu mata nak pilih mainan untuk anak-anak. Ini kalau diorang tahu mesti suruh beli semua. Time-time diskaun nie lah nak beli banyak-banyak kan?

4. Televisyenlaz4

Selaku seorang yang suka tengok tv, rumah Abang Nara kalau boleh nak tv yang bersaiz besar dengan skrin LED yang tip top. Barulah puas hati tengok. Orang lelaki memang benda lain dia tak kisah sangat. Tapi TV kat rumah mesti dia yang kena pilih. Tak gitu? Haier 49 inci ini boleh didapati dengan harga RM1,111 sahaja. Murah gila kot.

5. Lampin pakai buang anak-anak
laz5

Tahun lepas ketika “Online Revolution”, Abang Nara telah berjaya membeli 5,6 bungkus besar lampin pakai buang untuk anak-anak. Banyak boleh jimat. Harganya memang paling murah di pasaran. Silalah beli banyak-banyak dan buat stok. Confirm tak rugi punya. Siap ada promosi buy 2 free 1 lagi. Untungnya.

6. External Hard Drive

laz6

Gambar kat telefon dah terlalu banyak sampai tak tahu nak simpan mana? Movie kat komputer bersepah sampai hard disk tak cukup? Tak payah susah-susah nak delete bagai. Beli je external hard drive bersempena “Online Revolution” Lazada ini. Lepas tue semua transfer pergi external hard disk. Sempoi je leh bawak jalan-jalan atau bawak balik kampung. Western Digital pulak tue. Confirm kualiti first class.

7. Produk kecantikan Loreal, Maybelline, Garnier
laz750% diskaun untuk produk Loreal, Maybelline dan juga Garnier. Pergh. Memang awesome sangat-sangat. Inilah masanya untuk membeli lipstick, pencuci muka, alat make up dan pelbagai lagi. Korang yang pompuan tahulah nak beli apa kan? Separuh harga tue. Takkan tak nak kot?

8. PlayStation 4 (32% diskaun, kini cuma RM1,299 sahaja)

9. Korean Samyang Hot Chicken Ramen yang femes gila itu kini dijual dengan harga RM39.90 sahaja. Harga asal ialah RM57.60. Sesiapa yang tak pernah try kepedasan mee segera Korea ini, this is the time to try.

10. Segala macam produk Nestle seperti Milo, Maggi, Nescafe, Nestum, Omega, Koko Krunch dan macam-macam lagi kini dijual dengan diskaun sehingga 48%. Inilah masanya untuk anda membuat stok di rumah.

laz8

11. Produk gerudi, kemasan rumah dan macam-macam lagi dari Bosch. Banyak juga diskaun yang diberikan. Kalau nak baiki atau renovate rumah sendiri, inilah masanya untuk korang beli alatan yang bakal digunakan.

Fuh. Sebenarnya ada ribuan produk yang tak boleh korang “miss” sempena “Online Revolution” Lazada ini. Nasihat Abang Nara, kalau ada yang berkenan tue, terus je beli hari ini. Jangan tunggu lama-lama. Lepas itu selalulah buka Facebook Lazada Malaysia sebab banyak informasi terkini akan diberitahu di situ. Selamat bershopping di www.lazada.com.my.